0

Ant grotelių keptos vištienos salotos – gamina pora

  • 20 gegužės, 2024


Tai ant grotelių keptos vištienos salotų receptas Dera sultinga vištiena, traškios daržovės ir aštrus itališkas vinigretas, pagardintas pepperoncini ir parmezanu, kad patiekalas būtų sotus ir sotus. Pakeiskite ant grotelių keptą tofu vegetarą ir veganą!

Ant grotelių keptos vištienos salotos lėkštėje su serviravimo šaukštais.

Štai vakarienės rungtynės, pagamintos danguje: ant grotelių keptos vištienos salotos! Šeimoje pagrindinio patiekalo salotas valgome pakartojant paprastiems patiekalams, o ši – vasaros kepimo ant grotelių lėkštėje šventė. Jūsų laukia sultinga vištiena, traškios salotos ir daržovės – viskas kartu su mūsų mėgstamu itališku vinaigreto padažu, žievelėmis pipirais ir nuskustu parmezanu.

Kodėl mums patinka šis receptas: Mes su Aleksu vasarą be perstojo valgome tokį maistą, keičiame įvairiais baltymais, tokiais kaip tofu, krevetės ar lašiša. Neseniai patiekėme jį kiemo vakarėliui su ant grotelių kepta duona ir ant grotelių keptais brokoliais, ir tai buvo didžiulis hitas. Įpilkite traškaus baltojo vyno arba „Hugo Spritz“ ir bus vasaros tobulumas! Pradėkime gaminti maistą.

Šio ant grotelių keptos vištienos salotų recepto ingredientai

Šis ant grotelių keptos vištienos salotų receptas yra puiki mūsų vasaros vakarienė! Jis lengvai paruošiamas vegetariškai arba veganiškai su tofu, o jūs galite pakeisti daugybę skirtingų daržovių ir padažų. Bet tai yra ingredientai, kurių jums reikia taip, kaip mums labiausiai patinka:

  • Vištiena: Jei įmanoma, naudokite ekologišką vištieną. Pirkite jį kotletais arba padėkite į vištienos krūtinėlę, kad ji iškeptų tolygiai ir po kepimo būtų sultinga.
  • Alyvuogių aliejus ir prieskoniai: Vištiena marinuojama česnako miltelių, svogūnų miltelių, raudonėlio, džiovintų krapų, druskos ir pipirų mišinyje.
  • Salotų padažas: Sumaišykite mūsų naminius itališkus padažus arba peržiūrėkite toliau pateiktas padažo idėjas.
  • Romaine ir lapinės salotos: Idealu naudoti traškių, lapinių salotų mišinį. Sviestinės salotos (dar žinomos kaip Bibb salotos) yra mūsų mėgstamiausios dėl savo saldaus skonio.
  • Raudonasis svogūnas: Arba pakeiskite askaloninius česnakus, kad gautumėte dar švelnesnį skonį.
  • Angliški agurkai ir pomidorai: Plonais griežinėliais pjaustytas angliškas agurkas turi švelnią odelę ir nepastebimas sėklas, kurios suteikia gaivų traškumą. Galite pakeisti standartinį agurką, bet galbūt norėsite jį nulupti, kad pašalintumėte kartumą. Naudokite bet kokio tipo susmulkintus prinokusius pomidorus.
  • Pepperoncini: Aštrūs ir šiek tiek aštrūs pipirai suteikia aštrumo, kuris pagyvina kiekvieną kąsnį.
  • Parmezano drožlės: Sūrios ir riešutinės parmezano drožlės pagerina šias salotas (negalima pieno produktų).

Patarimas: Norėdami sušvelninti aštrų raudonojo svogūno skonį, prieš patiekdami galite jį 10 minučių pamirkyti šaltame vandenyje.

Kaip pasigaminti ant grotelių keptos vištienos salotas (pagrindiniai žingsniai)

Šis ant grotelių keptos vištienos salotų receptas reikalauja 30 minučių marinavimo laiko, kai galite paruošti kitus salotų komponentus. Tada vištieną sudėkite ant grotelių ir viską sudėkite! Štai pagrindinis kontūras (arba eikite į visą receptą):

Ant grotelių keptos vištienos salotos 1 žingsnis: Pagardinkite ir marinuokite vištieną.

1 žingsnis: Jei ne kotletuose, viščiuką aptepkite drugeliu perpjaudami pusiau horizontaliai. Sumaišykite su alyvuogių aliejumi, česnako milteliais, svogūnų milteliais, raudonėliu, krapais, druska ir juodaisiais pipirais, kol pasidarys tolygiai padengtas. Uždenkite ir marinuokite šaldytuve 30 minučių (arba iki 24 valandų).

Ant grotelių keptos vištienos salotos 2 veiksmas: išplakite padažą.

2 žingsnis: Įkaitinkite grilį iki stiprios ugnies (450–550 °F). Tuo tarpu pasigaminkite itališką padažą. Susmulkinkite salotas, svogūną, agurką, pomidorą ir avokadą.

Ant grotelių keptos vištienos salotos 3 veiksmas: iškepkite vištieną ant grotelių.

3 veiksmas: Kepkite vištienos krūtinėlę ant grotelių, kol atsiras grotelių žymės ir ji atsilaisvins nuo grotelių, 2–4 minutes. Apverskite ir virkite, kol vidinė temperatūra pasieks 165 °F, 2–4 minutes. Išimkite į lėkštę ir uždenkite folija. Prieš pjaustydami leiskite pailsėti 5 minutes.

4 veiksmas: Į lėkštę išdėliokite žalumynus, ant jų uždėkite daržoves, ant grotelių keptą vištieną, pipirus, parmezano drožles ir šviežią baziliką arba krapus. Apšlakstykite padažu ir patiekite.

Ant grotelių keptų vištienos salotų receptas ant lėkštės su rankomis laistoma vinigreto padažu.

Tinkinkite baltymus ir daržoves

Šias salotas taip lengva priderinti prie jūsų turimų ingredientų ir dietos! Daugelis iš mūsų šiais laikais gamina maistą pagal kelias dietas, o tai leidžia lengvai gaminti daug dietų vienu metu. Štai keletas idėjų:

  • Baltymus pakeiskite į tofu, krevetes ar lašišą! Užberkite ant grotelių kepto tofu, kad pagamintumėte veganišką variantą, arba pasigaminkite ant grotelių keptas krevetes arba ant grotelių keptą lašišą.
  • Gaminkite baltymus kitu būdu. Išbandykite pajuodintą vištieną, parmezano vištieną, keptą tofu, troškintas krevetes ar keptą lašišą.
  • Pakeiskite įvairiomis daržovėmis. Naudokite įvairius žalumynus, tokius kaip špinatai ar kūdikių rukola. Sudėkite susmulkintas morkas, paprikas, kukurūzus, brokolius, žiedinius kopūstus ar grybus.

Daugiau salotų padažo idėjų

Jei pageidaujate, taip pat galite pakeisti įvairius padažo receptus ar įsigytus padažus. Mums patinka su vinaigretiniais užpilais, tokiais kaip graikiškas salotų padažas, balzaminis vinigretas, lengvas vinigretas arba medaus garstyčių padažas.

Likusi saugykla

Likusios vištienos sandėliuose iki 3 dienų, šaldytuve. Jei gaminate iš anksto, atšaldykite komponentus atskirai. Prieš patiekdami padažą pašildykite iki kambario temperatūros.

Šonai, skirti derinti su ant grotelių keptos vištienos salotomis

Mums patinka šios ant grotelių keptos vištienos salotos kaip ant grotelių keptos vakarienės idėja arba vasaros vakarienės idėja mėgautis lauko terasoje. Bet, žinoma, galite mėgautis bet kuriuo metų laiku! Štai keli būdai, kaip siūlytume jį susieti:

Dietos užrašai

Šis ant grotelių keptos vištienos salotų receptas yra be glitimo. Jei norite be pieno, atsisakykite parmezano sūrio. Vegetarams ir veganams naudokite keptą tofu. Jei norite valgyti, naudokite ant grotelių keptas krevetes.

Dažnai užduodami klausimai

Ar galiu paruošti šias salotas iš anksto?

Taip, bet geriausia vištieną kepti ant grotelių, o daržoves pjaustyti atskirai. Salotas surinkite prieš pat patiekdami, kad ingredientai būtų švieži ir traškūs. Tvarstį laikykite atskirai ir įmeskite, kai bus paruoštas.

Neturiu nei šviežio baziliko, nei krapų. Ar galiu vietoj jų naudoti džiovintas žoleles?

Ne, į šias salotas nerekomenduojame dėti džiovintų žolelių. Tiesiog praleiskite receptą arba naudokite kitas šviežias žoleles, pavyzdžiui, kapotas petražoles.

Spausdinti

laikrodis laikrodžio piktogramastalo įrankiai stalo įrankių piktogramavėliava vėliavos piktogramaaplanką aplanko piktogramąinstagramas instagram piktogramapinterest pinterest piktogramaFacebook facebook piktogramaspausdinti spausdinimo piktogramakvadratai kvadratų piktogramaširdies širdies piktogramaširdis tvirta širdies tvirta piktograma

apibūdinimas

Pasiruoškite skonio sprogimui! Šiame ant grotelių keptos vištienos salotų recepte dera sultinga vištiena, traškios daržovės ir aštrus itališkas vinigretas, pagardintas pipirais ir parmezanu, kad patiekalas būtų sotus ir sotus.


Vištienai (arba ant grotelių keptoms krevetėms, ant grotelių keptai lašišai ar ant grotelių keptai tofu*)

  • 2 be kaulų vištienos krūtinėlės be odos arba 4 kotletai (1–1 ½ svaro, ekologiški, jei įmanoma)*
  • ½ šaukšto alyvuogių aliejus
  • ½ arbatinio šaukštelio česnako milteliai
  • ½ arbatinio šaukštelio svogūnų milteliai
  • ½ arbatinio šaukštelio raudonėlis
  • ¼ arbatinio šaukštelio džiovintų krapų
  • 1 į 1 1/4 šaukšteliai košerinės druskos
  • Šviežiai malti juodieji pipirai

Dėl salotų

  • 1 receptas Itališkas padažas**
  • 1 romėnų širdis (3 puodeliai)
  • 5 puodeliai lapinės salotos, pavyzdžiui, sviestinės (Bibb) salotos ar kitos veislės
  • 1/2 mažas raudonasis svogūnas, plonai supjaustytas, pamirkytas šaltame vandenyje 5 minučių ir nusausinkite
  • 1 angliškas agurkas (2 puodeliai susmulkinti)
  • ½ puodelio vyšniniai pomidorai, perpjauti per pusę
  • 1 avokadas, griežinėliais (nebūtina)
  • ½ puodelio stiklainiuose pjaustytų pipirų pipirų
  • ¼ puodelio Parmezano drožlių arba drožlių
  • Šviežias bazilikas arba krapai, garnyrui (nebūtina)


  1. Vištieną nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Jei dar nėra drugelių, uždėkite ranką ant kiekvienos vištienos krūtinėlės viršaus. Aštriu peiliu atsargiai perpjaukite krūtinę horizontaliai, palikdami kraštą nepažeistą, kad ji galėtų atsiverti kaip knyga (ar drugelis!). Išskleiskite krūtinę kaip knygą, tada perpjaukite išilgai raukšlės, kad atskirtumėte dvi puses.
  2. Įdėkite vištieną į indą ir suberkite alyvuogių aliejų, česnako miltelius, svogūnų miltelius, raudonėlį, krapus, košerinę druską ir keletą maltų juodųjų pipirų. Maišykite rankomis, kol pasidarys tolygiai padengtas. Uždenkite ir marinuokite šaldytuve 30 minučių (arba iki 24 valandų).
  3. Įkaitinkite grilį iki stiprios ugnies (450–550 °F).
  4. Tuo tarpu salotoms pasigaminkite Itališkas padažas. Paruoškite romaną, salotas, svogūną, agurką, pomidorus ir avokadą.
  5. Kepkite vištienos krūtinėlę ant grotelių, kol atsiras grotelių žymės ir ji atsilaisvins nuo grotelių, 2–4 minutes. Apverskite ir kepkite, kol centre nebebus rausvos spalvos, o vidinė temperatūra yra 165 °F, 2–4 minutes. Išimkite į lėkštę ir uždenkite folija. Prieš pjaustydami leiskite pailsėti 5 minutes, kad gautumėte maksimalų sultingumą.
  6. Į lėkštę išdėliokite žalumynus, ant jų uždėkite daržoves, ant grotelių keptą vištieną, pipirus, parmezano drožles ir bazilikus arba krapus. Apšlakstykite norimu padažo kiekiu ir patiekite. Jei gaminate iš anksto, atšaldykite komponentus atskirai; prieš patiekdami padažą pašildykite iki kambario temperatūros. Likusios vištienos sandėliuose iki 3 dienų, šaldytuve.

  • Kategorija: Pagrindinis patiekalas
  • Metodas: Kepta ant grotelių
  • Virtuvė: Amerikos
  • Dieta: Be glitimo



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita