Ingredientų derinys ir šio libaniečių sfeeha pristatymas ant PITA, pagamintas už unikalų ir skanų patiekalą.

Kas yra SFEEHA? Tai libaniečių patiekalas, kuris yra maltos ėriuko ar jautienos mišinys su prieskoniais, pagamintais suformuotos duonos gabalėliu. Jie yra mieli, tačiau duona juos reikalauja daug laiko; Gamindami Libano sfeeha ant PITA su tais pačiais ingredientais, tačiau naudojant „Pita“ duoną, reikia paruošti nuostabų ir daug lengvesnį patiekalą. Paprastai patiekiamos su salotomis; Šiame patiekale viskas apvyniota kartu.
Pirmą kartą „Libanese Sfeeha“ padariau Pitoje beveik prieš 15 metų ir maniau, kad laikas jį supažindinti su naujais skaitytojais. Tai skamba taip keistai, tai buvo tikras tikėjimo šuolis, tačiau patikėk manimi, jei galite, tai yra taip gerai! Aš nesu libanietis, bet bėgant metams susidomėjau išbandymu iš skirtingų kultūrų ir šalių, ir tai buvo įdomus nuotykis. Gal ne taip įdomu, kaip keliauti, bet tikrai smagu savaip.
Įveskite savo el. Paštą ir aš atsiųsiu jį į jūsų gautuosius. Be to, kiekvieną savaitę gaukite puikių naujų receptų!
Mano tarptautinė kulinarinė kelionė prasidėjo nuo mano indėlio į „Peko Peko“ labdaros kulinarinę knygą. Manęs paprašė prisidėti prie patiekalo, tai, ką dauguma iš mūsų iš tikrųjų galėjo padaryti savo šeimoms, ir neseniai mačiau tai, kas, mano manymu, yra tobula; Saldžiųjų bulvių bulvytės, kurios buvo pagardintos furikake.
Furi Whatkee buvo mano pirmoji mintis. Bet mano draugas Rachaelis, liūdnai pagarsėjęs Lafujimama sakė, kad galiu rasti Azijos turguje. Aš akimirksniu buvau „Google“ ir per 15 minučių nuo namų atradau „H Mart“ ir buvau pakeliui!
Greitai į priekį 2 mėnesiai. Tuo tarpu porą kartų būčiau buvęs „H Mart“. Antrą kartą sužinojau, kad kiaulienos pilvas, į kurį visur ieškojau, kad būtų galima lengvai įsigyti „Maple Bourbon Bacon“ ir įvairių pjūvių!
Vėliau apsilankęs aš su savimi atsivežiau keletą tinklaraščių draugų, o darbuotojas pasiūlė mums taip pat pasižvalgyti po „Arash“ tarptautiniame turguje, kuris buvo tiesiai per gatvę. Žinoma, mes padarėme!

Koks radinys! „Spices“ gausu tik anksčiau įsikūrusios specialiųjų prieskonių parduotuvėse. „Sumac“, kurį aš anksčiau naudojau tik mėgstamam alyvuogių aliejaus panardinamam padažui, granatų melasa, kurią anksčiau mačiau tik vietinėje prieskonių parduotuvėje už juokingai aukštą kainą, nuostabią pita duoną ir tahini, kuri iš esmės yra antžeminė hummė).

Buvo nesėkminga, kad po dienos ar dviejų pamačiau tinklaraščio draugą, Kalyn Denny Tinklaraštį, kurį ji rado ir mėgo pavadinti „Taste of Beirut“. Aš nuėjau jį patikrinti ir štai, štai, pirmasis mano matytas patiekalas, šis Libano sfeeha ant pitos, reikalingas be maltos jautienos – granatų melasos, tahini, smac ir pita duonos; Visi daiktai, kuriuos buvau parsivežęs namo iš savo tarptautinio apsipirkimo. Ar neatrodė, kad likimas kvietė mane gaminti šį patiekalą? Aš taip pagalvojau!
Turiu pripažinti … Savo procesoriuje susmulkinti maltą jautieną, kad padaryčiau Libano sfeeha pastą Pitoje … tai buvo unikali, bet aš taip pat įsivaizdavau, kad 7 prieskoniai buvo tiesiog kinų 5 prieskoniai su dar pora prieskonių. Aš taip klydau; Septyni prieskoniai apima šiuos prieskonius; Aš daviau jums reikėjo sumaišyti savo (taip pat įtrauktą į spausdinamos recepto kortelę šio įrašo apačioje):
- 2 šaukštai juodųjų pipirų
- 2 šaukštai cinamono
- 2 šaukštai paprikos
- 1 šaukštas ciberžolės
- 1 šaukštas kalendra
- 1 šaukštas kmynų
- 1 šaukštas kajeno pipirų
- 5 šaukštai „Garam Masala“ (neprivaloma, nors kai kurie mano, kad tai yra puikus kitų septynių prieskonių fonas. Aš jį myliu ir turėjau keletą rankų, todėl įtraukiau jį į savo prieskonių mišinį).
Ir aš neturėjau „Labneh“, Libano jogurto sūrio (kurį nuo to laiko radau, kad galiu patekti į „Arash“), tačiau turėjau keletą queso sūrio, kurį Andrea paliko iš mūsų tinklaraštininkų susitikimo. Kodėl gi ne? Švelnus ir tvirtas, aš įsivaizdavau, kad bus gerai. Ir tai buvo. Kiti pakaitalai yra graikų jogurtas arba grietinėlės sūris.
Paprasta, taip. Skanu? Tai taip pat. Taip skanu, kad aš tai padariau keletą kartų ir vėl, po metų, praėjusį savaitgalį turėjau draugų, kai aš jiems patiekiau. Niekas apie tai niekada negirdėjo ar paragavo, ir jie buvo vienodai nustebinti, koks jis skanus. Šis kartas jis ėjo ant grotelių. Dar geriau su tokiu dūmiškumu.

Libano sfeeha ant Pitos yra tarsi tortilija; Susukta valgyti Libano ritinyje labai panašiai. Aš dar bandžiau gaminti duoną, kad ją suvyniočiau; Tai yra per lengva ir skanu; Ar aš lengvai paminėjau? Tačiau skonis yra iš kito šio pasaulio pusės ir jis buvo dieviškas.
Sąžiningai aš vis dar negaliu patikėti, kad padariau pastą su malta jautiena, bet esu per ją; Aišku, tai yra unikali, o ne tai, kas paprastai daroma JAV, bet ne tai nėra grožis mokantis kai kurių maisto produktų iš skirtingų kultūrų. Aš taip užsikabinusi!
Daugiau maltos jautienos mėgstamiausių
PINK! „Libano sfeeha ant pitos“



Libano sfeeha ant pitos
Fantastiškas Libanijos patiekalas dar lengviau naudoti „Pita“ duoną skaniam maltos jautienos mišiniui.
- 1 svaras malta jautiena 98% be riebalų, jei įmanoma
- 4 uncijos Susmulkintas svogūnas
- ½ puodelis Italijos petražolės maltas
- 3 šaukštai Tahini
- 1 šaukštelis Česnako pasta 3 skiltelės česnako košės su druskos brūkšniu
- 1 Šaukštis Granatų melasa
- 2 šaukštai pomidorų pasta
- 3 šaukštai Labneh Jei nėra, pakeiskite graikišką jogurtą
Prieskoniai
- 1 ½ šaukšteliai druska Arba pagal skonį
- 1 šaukštelis Septynių prieskonių
- 1 šaukštelis Sumacas
- 1 šaukštelis Aleppo pipirai arba 1/2 šaukštelio pagal džiovintų čili dribsnių skonį
Persirengimas
- ¼ puodelis alyvuogių aliejus
- 3 šaukštai Citrinų sultys šviežiai suspaustas
- 1 šaukštelis Sumacas
- 1 šaukštelis druska
- 1 brūkšnys „AllSpice“
Už salotas
- 2 puodeliai Vyšnių pomidorai perpus
- 2 puodeliai Italijos petražolės susmulkinti
- 1 puodelis svogūnas arba žalias svogūnas susmulkinti
- 1 puodelis Granatų sėklos neprivaloma; Aš jų nenaudojau
Susmulkinkite svogūną ir sumaišykite su šiek tiek druskos; Padėkite jį ant sieto, iškloto popieriniu rankšluosčiu, ir leiskite svogūnui nusausinti sultis maždaug 30 minučių.
Į virtuvės perdirbimo dubenį sudėkite mėsą, prieskonius, nusausintą svogūną, pjaustytas petražoles, tahini, granatų melasą, labneh ir česnako pastą. Apdorokite 2 minutes arba kol mišinys pasidarys pastos. Perkelkite į dubenį.
Įkaitinkite orkaitę iki 375F ir ištieskite keletą kepimo skardų su folija. Padėkite pita ant folijos ir pasmerkite maždaug nuo 1/2 iki 3/4 puodelio mėsos mišinio (priklausomai nuo PITA dydžio) ant PITA, naudodami mentelę, kad ji būtų kuo tolygiau. Tęskite su likusiais PITS.
Kepkite 7 minutes, tikrindami įpusėjus. Kai mėsa atrodo virta, išimkite iš krosnies.
- 2 šaukštai juodųjų pipirų
- 2 šaukštai cinamono
- 2 šaukštai paprikos
- 1 šaukštas ciberžolės
- 1 šaukštas kalendra
- 1 šaukštas kmynų
- 1 šaukštas kajeno pipirų
- 5 šaukštai „Garam Masala“ (neprivaloma, nors kai kurie mano, kad tai yra puikus kitų septynių prieskonių fonas. Aš jį myliu ir turėjau keletą rankų, todėl įtraukiau jį į savo prieskonių mišinį).
Mitybos faktai
Libano sfeeha ant pitos
Suma už porciją
% Dienos vertė*
* Procentės dienos vertės grindžiamos 2000 kalorijų dieta.
Source link