Nesu vis populiaraus PSL (Pumpkin Spice Latte) iš Starbucks gerbėjas; man per saldu. Pamirškite gėrimą; šie Pumpkin Spice Latte keksiukai su karamelės padažu yra daug geresni!

Kai moliūgų pamišimas pasiekia internetą nuo rugpjūčio mėnesio (vis dar VASARA už verksmą!); Jaučiuosi labiau linkęs slėptis nei dalyvauti. Ar galiu būti sąžiningas? Aš tiesiog nesuprantu. Nepasidžiaugiau, kol nenusprendžiau pasigaminti savo Pumpkin Spice Latte keksiukų. Spalį… didelis skirtumas!
Prisipažįstu, man patinka reikiamas pyragas per Padėkos dieną, bet tame pyrage geriau būtų burbonas ir sveika dozė plaktos grietinėlės (su daugiau burbono). Šiais metais galvoju apie creme brulee viršų, kad užmaskuotų faktą, kad ką tik pagaminau pyragą iš SQUASH!!
Įveskite savo el. pašto adresą ir atsiųsiu jį į jūsų pašto dėžutę. Be to, kiekvieną savaitę gaukite iš manęs puikių naujų receptų!
Man patinka karamelė, obuoliai ir dar daugiau obuolių, o gal ir karamelė IR obuoliai, taip pat tamsus romas ar burbonas. Tačiau vaškuoti poetinius žodžius apie moliūgus – ne mano reikalas, nors mums labai patinka šis moliūgų sūrio pyragas ir moliūgų pyragas su pekano riešutais ir burbonu… Retkarčiais ten užsuksiu, ir jie to verti! Vis dėlto aš tiesiog nesulaukiu absoliutaus atsidavimo šiam gėrimui, kurio minios rikiuojasi kaimynystėje esančiame Starbucks, kuris žinomas kaip Pumpkin Spice Latte.
Tai savotiškas kavos gėrimas su moliūgų vardais… pravarde, kuri užsimena apie moliūgą, bet be lašelio jo nereikia. Tai PIESKOMENYS, paprastai siejami su moliūgų pyragu, tačiau net PSL (meiliai pavadintas Pumpkin Spice Latte iš Starbucks gerbėjų) nebuvo nė užuominos apie moliūgą, kai jis pirmą kartą pasirodė scenoje; to neatsitiko iki 2015 m. Nekalbėsiu apie mitybos (ar jų trūkumo) komponentus, nes mano veidmainystė būtų akivaizdi, kai pastebėsite mane eilėje dėl kiaušinienės Latte.

Maniau, kad būtų smagu pademonstruoti šį kūrinį „Starbucks“ kavos puodelyje, bet tai buvo lengviau pasakyti nei padaryti. Nusprendžiau nedėti Pumpkin Spice Latte Cupcakes į puodelius, nes žinojau, kad pagal šį pyrago receptą turėtų būti 24 keksiukai ir šis skaičius sumažėtų per pusę, jei pyrago ir glaisto santykis bus per didelis, todėl tiesiog surengiau vieną, į dugną įdėjau folijos, kad pyragas būtų ant jo. Turiu pripažinti, man patinka, kaip tai pasirodė.
Gauti Pumpkin Spice Latte keksiukai su karameliniu padažu yra labai geri; ne moliūgo skonio keksiukas, o kavos skonio keksiukas su reikiamais prieskoniais. Tai buvo vienas iš tų kartų, kai pirmasis ėjimas buvo žiauri nesėkmė. Palauk – aš tai atsiimu.
Ne nesėkmė, jei mėgstate prieskoninį pyragą (to aš nemėgstu), bet aš ieškojau, kad kavos skonis būtų ryškus. Kai eksperimentavau, po pirmojo bandymo buvo aišku, kad norėdamas gauti tai, ko noriu, turėjau ne tik sumažinti prieskonių kiekį, bet ir TIKRAI padidinti kavos. Ir tai buvo svarbiausia… ir espreso buvo atsakymas!
Mokos irgi neieškojau, ne, šokolado nematyti. Tiesiog tikras kavos skonio pyragas su šildančiu sezoninių prieskonių atspalviu. O gal dekadentiška maskarponės ir plaktos grietinėlės glaistymas su dar espreso ir karamelės lašeliais. Dabar mes kalbame, žmonės!

Aš iš tikrųjų padariau šiuos Pumpkin Spice Latte keksiukus dviem partijomis; pusė pagal receptą, kurį pateikiau, o kita pusė be džiovinto espreso. Kažkaip maniau, kad vaikų, kuriems juos padovanojau, tėvai dėkotų pašalinus tą papildomą kofeino kiekį.
Šie broliai; Taileris, Nolanas ir Masonas buvo tokie mieli. Jie dažnai ateidavo aplankyti kartu ir kai aš atidarydavau duris; jie paklausė: „Ar tau reikia pagalbos?“ Kodėl taip, vaikinai, man kartais reikia pagalbos su sausainiais ir keksiukais. Tose pastangose jie yra pasirengę kariai. Mylėk juos!

Šis Pumpkin Spice Latte Cupcakes įrašas yra originalaus, kurį dariau prieš aštuonerius metus, atnaujinimas, naujos nuotraukos ir viskas… išskyrus šį. Kairėje pusėje esantis Taileris dabar mokosi koledže, o jo broliai perėmė sporto žvaigždes jų vidurinėje mokykloje… kaip tai atsitiko TAIP greitai?
Daugiau moliūgų mėgstamiausių – taip, taip, aš turiu keletą! 🙂
PIN IT! „Pumpkin Spice Latte keksiukai“



Pumpkin Spice Latte keksiukai
Kavos pyragas su moliūgų pyrago prieskoniais ir maskarponės plaktu glaistu, užpiltu karamelės lašinuku.
Dėl Torto
- 1 puodelis karštai užplikyta kava
- 3 šaukštai momentinis espresas
- 3 puodeliai nebalinti universalūs miltai
- 2 ½ arbatinius šaukštelius kepimo milteliai
- ½ šaukštelis smulkiagrūdė jūros druska
- 1 šaukštelis cinamono
- ½ šaukštelis muskato riešutas
- ⅛ šaukštelis imbiero
- 4 didelis kiaušiniai atskirti ir kambario temperatūroje
- 1 puodelis sviesto 8 uncijos arba 2 pagaliukai, supjaustyti kubeliais
- 2 puodeliai cukraus
- 1 šaukštelis vanilės ekstraktas
Dėl šerkšno
- 1.5 puodeliai riebios plaktos grietinėlės atšaldyti ir padalinti
- 1 šaukštas momentiniai espreso milteliai
- ⅓ puodelis baltojo šokolado tarkuotų
- 1 puodelis cukraus
- 16 uncijų maskarponės sūrio atšaldytas
Tortui pagaminti
-
Įkaitinkite orkaitę iki 350 ° F ir padėkite lentyną orkaitės centre. 24 keksiukų formeles išklokite popieriniais įdėklais.
-
Sumaišykite paruoštą kavą ir espreso miltelius stikliniame matavimo puodelyje ir leiskite atvėsti.
-
Į dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius, druską ir prieskonius.
-
Plakite kiaušinių baltymus stovo maišytuvo dubenyje (jei yra, naudokite šluotelę) dideliu greičiu, kol susidarys minkštos smailės. Kiaušinių baltymus supilkite į atskirą dubenį ir atidėkite.
-
Kruopščiai išdžiovinkite dubenėlio vidų popieriniu rankšluosčiu. Naudodami mentelės priedą, plakite sviestą maišytuve dideliu greičiu iki vientisos masės. Palaipsniui plakite cukrų, kol susimaišys, tada įpilkite vanilės ir plakite, retkarčiais nubraukdami dubenėlio šonus, kol mišinys taps labai šviesios spalvos ir tekstūros, maždaug 4 minutes.
-
Įmuškite kiaušinių trynius po vieną, kol gerai susimaišys.
-
Sumažinkite maišytuvo greitį iki mažo. Miltų mišinį suberkite po trečdalį, pakaitomis su puse atvėsusios kavos, pradedant ir baigiant miltų mišiniu. Po kiekvieno pridėjimo plakite iki vientisos masės.
-
Mentele įmaišykite maždaug 1/4 kiaušinių baltymų į tešlą, tada atsargiai įmaišykite likusius baltymus. Užpildykite keksiukų formeles 2/3 ir kepkite 15-20 minučių, kol švelniai paspaudus viršus atsitraukia ir į vidurį įsmeigtas dantų krapštukas išeis švarus.
-
10 minučių atvėsinkite keksiukus ant grotelių. Atsargiai išimkite juos iš formos ir leiskite atvėsti prieš apledėjimą.
Padaryti glaistą
-
1 puodelį grietinėlės užvirinkite nedideliame puode. Lėtai supilkite grietinėlę ant espreso kavos plakdami, kol espresas ištirps. Suberkite tarkuotą baltąjį šokoladą ir išmaišykite iki vientisos masės. Įpilkite likusią 1/2 puodelio plaktos grietinėlės ir cukraus; maišykite, kol cukrus ištirps. Atvėsinkite, kol atvės, mažiausiai 2 valandas. Galima pagaminti vieną dieną į priekį; uždenkite ir laikykite šaltai.
-
Į atšaldytą mišinį įpilkite maskarponės; Naudojant elektrinį maišytuvą; plakite mažu greičiu, kol susimaišys ir taps vientisa. Padidinkite greitį iki vidutinio ir didelio; plakite, kol mišinys pasidarys tirštas ir, pakėlus plaktuvus, susidarys vidutinio kietumo smailės, maždaug 2 minutes (neperplakite, nes mišinys nesutirštės).
-
Vamzdžiu arba kubeliais uždėkite ant keksiukų viršaus.
-
Apibarstykite karamele ir pabarstykite trupučiu cinamono.
Mitybos faktai
Pumpkin Spice Latte keksiukai
Kiekis vienai porcijai
% dienos vertė*
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.
Nuoroda į informacijos šaltinį
