Sūdyti šokoladiniai „Graham Cracker“ iriso batonėliai konkuruoja su tikrais pasiūlymais ir yra daug lengviau pagaminami. Visiškai priklausomas!
Larimerio aikštė yra šurmuliuojanti gatvė Denverio centre, viena iš tų chi-chi vieno kvartalo vietovių, primenančių laikus, kai miestuose buvo pagrindinės gatvės ir ten buvo galima eiti ieškoti prekybininkų. Kai vietinėje kulinarijos knygoje atradau šio sūdyto šokoladinio „Graham Cracker Toffee“ recepto įkvėpimą, jie juos pavadino „Larimer Square Bars“.
Atrodo, kad nėra istorijos, rodančios, kad vietovė sukūrė bendravardį slapuką. Dar ne vėlu; pamiršk auksą, jie turėtų jį pareikalauti dabar! Galiu tik įsivaizduoti, kad asmuo, pavadinęs šiuos batoninius sausainius „Larimer Toffee Squares“, turėjo žaisti žodžiais su šia istorine vietove; pakeldamas slapuką į išskirtinumą ir istoriją, kurią perteiktų susiejimas su Larimerio aikšte.
Įveskite savo el. pašto adresą ir atsiųsiu jį į jūsų pašto dėžutę. Be to, kiekvieną savaitę gaukite iš manęs puikių naujų receptų!
Larimerio aikštė buvo pirmoji pagrindinė gatvė Denveryje, gimusi per aukso karštligę XX a. viduryje, kai ją apgyvendino ir pavadino generolas Williamas H. Larimer Jr.
Tais „senais laikais“ prekybininkai apimdavo pašarų, miltų ir baldų tiekėjus, tačiau šiandien tai yra istorinis rajonas, kuriame miesto ir priemiesčių gyventojai galėjo išgerti kokteilio, apsipirkti ir pavakarieniauti geriausiuose Denverio restoranuose. restoranai.
Per tuos metus, kai gyvenau Denveryje, ji patyrė nemažai pokyčių, tačiau man patinka, kad šioje žavioje gatvėje gausu vietinių parduotuvių ir geriausių restoranų, o ji ištisus metus apšviesta baltų šviesų stygomis.

Nors pakeičiau pavadinimą, kad tiksliau atpažinčiau, kas yra šis receptas; Džiaugiuosi galėdamas pasidalinti šia istorija…visas Denveris mėgsta Larimerio aikštę ir aš žinau, kad jums patiks šie sūdyti šokoladiniai Graham Cracker iriso batonėliai!
Kažkada pagamintas mūsų namuose? Nors man patinka mano naminio angliško iriso receptas, tai sunkesnis ir daug laiko reikalaujantis darbas. Negalima pamiršti, bet taip pat nesunkiai pasigaminti vidury savaitės popietę… pasigaminkite šiuos!
Nuo tada, kai pirmą kartą paskelbiau šį receptą daugiau nei prieš 15 metų, sužinojau, kad jie yra gerai žinomi kaip Graham Cracker Toffee Squares. Mano posūkis? Kaip apie pienišką šokoladą ir baigiamąją druską?
Sūdyti šokoladiniai Graham Cracker iriso batonėliai… tuo geriau, tiesa? Jie dar kartą pakelti ir atnaujinti. Jei pasirenkate eiti tuo pačiu maršrutu, įsitikinkite, kad turite šiek tiek „baigimo druskos“. Įprasta valgomoji druska būtų per sūru. Man patinka prekės ženklas Maldon ir naudoju jų jūros druskos dribsnius, kai noriu ką nors panašaus papildyti. Gražus ir švelnesnis druskos skonis.
Tai vienas mėgstamiausių, kurie visada atsiduria lėkštėse, kurias dovanoju kaimynams Kalėdų proga; Keletą metų stebinau juos, bet dabar žinau, kokie yra jų mėgstamiausi, ir būtinai įtraukiu juos į gėrybes, kurias ruošiu visiems… štai dar keletas!

Originalus receptas yra iš vienos iš mano mėgstamiausių kulinarinių knygų Creme de Colorado, antrosios kulinarijos knygos, kurią devintajame dešimtmetyje išleido Denverio jaunių lyga; prasminga, kad Kolorado kulinarijos knygai kas nors sukurtų pavadinimą apie Larimerio aikštę, tiesa?
Originalus receptas yra tik keturių ingredientų mišinys; graham krekeriai, sviestas, pekano riešutas ir cukrus ir kol jie yra geri; patikėk manimi… šie pagaminti su šokoladu ir trupučiu druskos yra geresni… daug geriau!
Šio skanėsto grožis yra jų paprastumas… jie neabejotinai primena anglišką irisą, bet nereikia virti ir patamsinti sviesto ir cukraus, jie kepami orkaitėje, prieš apibarstydami šokoladu ir užpildami Maldono druska.
Padarykite juos ir daug jų… Pažadu, kad jie išnyks!
PIN IT! „Sūdyti šokoladiniai Graham Cracker iriso batonėliai“



Sūdytas šokoladinis Graham Cracker irisas
Greitas ir paprastas sausainis, panašus į iriso saldainius.
- 12 graham krekeriai
- 1 ¼ puodeliai pekano riešutai susmulkinti
- ½ puodelis sviesto
- ⅓ puodelis šviesiai rudo cukraus
- 1 puodelis pieniško šokolado drožlių
- Maldon ar kita apdailos druska nenaudokite stalo ar košerinės druskos
-
Įkaitinkite orkaitę iki 350 F.
-
10 x 15 colių kepimo skardą išklokite folija. Purškite kepimo purškikliu.
-
Pertraukite 12 Graham krekerių per pusę ir sudėkite į keptuvę vienu sluoksniu.
-
Puode ant vidutinės-mažos ugnies išplakite sviestą ir šviesiai rudąjį cukrų iki vientisos masės. Tolygiai užpilkite ant graham krekerių.
-
Tolygiai pabarstykite pekano riešutus ant graham krekerių pagrindo ir kepkite, kol pasidarys burbuliukai apie 8–10 minučių.
-
Ištirpinkite pieniško šokolado drožles mikrobangų krosnelėje ant mažos galios.
-
Išimkite sausainius iš orkaitės ir šakute apšlakstykite sausainius šokoladu; lengvai pabarstykite druska.
-
Visiškai atvėsinkite ir tada supjaustykite į dalis.
Mitybos faktai
Sūdytas šokoladinis Graham Cracker irisas
Kiekis vienai porcijai
% dienos vertė*
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.