0

Agurkų fetos salotos – „Chelsea“ netvarkinga prijuostė

  • 27 gegužės, 2024


Agurkų feta salotos yra, nuobodžios salotos išėjo! Šios salotos prasideda nuo kuskuso (makaronų), o užpilamos daržovių, avinžirnių ir fetos mišiniu. Apšlakstykite citrinų padažu ir pasiruoškite naujam apsėdimui!

Išbandykite kitas mėgstamas kuskuso salotas – graikiško kuskuso salotas, itališkas kuskuso salotas arba avinžirnių salotas.

Agurkų fetos salotos dubenyje, paruoštos mėgautis.

Agurkų feta salotos

Mano šeimoje yra keli vegetarai, todėl visada ieškau sočių, sočių ir skanių patiekalų, kurie jiems patiktų. Vegetariškų patiekalų kūrimas yra vienas iš mano mėgstamiausių dalykų, o šios agurkų fetos salotos yra puikus pavyzdys! Jis gaivus, lengvas ir gyvybingas – aš jo apsėstas!

Pradedama nuo perlinio kuskuso (kuris iš tikrųjų yra makaronai!), vėliau užpilamas avinžirniais, kreminiu avokadu, traškiais agurkais, sūria feta ir plokščialapėmis petražolėmis.

Mano mėgstamiausias citrinų padažas yra šiek tiek pakoreguotas šioms salotoms, todėl jis yra visiškai šefo bučinys!

Visi šio patiekalo ingredientai yra paruošti, kad būtų lengva surinkti.

Agurkų fetos salotų ingredientai

Yra šeši pagrindiniai salotų ingredientai:

  • Perlas kuskusas: Aš naudoju Izraelio kuskusą, dar vadinamą perliniu kuskusu. Dideli kuskuso rutuliukai yra svarbūs, kad šios salotos būtų tinkamos tekstūros.
  • Šviežias avokadas. Avokadas daro šias salotas kremines. Naudokite prinokusius avokadus, kurie jaučiasi minkšti, kai juos paspausite, pavyzdžiui, nosies galiuką.
  • Itališkos plokščialapės petražolės. Produktų skyriuje rasite plokščialapes itališkas petražoles. Venkite garbanotų petražolių – dažniausiai tai nedidelio skonio garnyras. Vietoj to galite naudoti šviežią baziliką, mėtą ar kalendrą.
  • angliški agurkai (kartais žymimi kaip mini agurkai). Paprastiems agurkams trūksta skonio ir tekstūros, jie greitai tampa vandeningi.
  • Feta sūris. Šis sūrus priedas sujungia salotas! Ožkos sūris taip pat yra geras pasirinkimas šioms agurkų fetos salotoms.
  • Avinžirniai. Arba garbanzo pupelės – tai vienas ir tas pats!

GREITAS PATARIMAS

Kas yra kuskusas? Tai maži makaronų rutuliukai, pagaminti iš kvietinių miltų. Įsivaizduokite, kaip supjaustykite spagečius į mažus gabalėlius – tai kuskusas. Jis greitai iškepa ir yra smagus būdas patiekti makaronus!

Visi šiose agurkų fetos salotose naudojami padažo ingredientai.

Geriausias citrinų padažas

Iš užpilo gaunamos šios agurkų fetos salotos. Verta skirti keletą papildomų minučių, BETO, jūs tiksliai žinosite, kas jame vyksta! Štai keletas ingredientų pastabų:

  • Dižonas garstyčios. Būtinai naudokite Dijon, o ne geltonąsias garstyčias.
  • Alyvuogių Alyva. Šiam receptui rekomenduoju aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejų. Geresnis aliejus = geresnis skonis.
  • Medus. Jei norite aštresnio padažo, pridėkite mažiau, o saldesnio – daugiau.
  • Citrinos.Naudoju šviežias citrinos sultis, nes jos turi daugiau skonio nei išpilstytos į butelius, o žievelės taip pat reikia.
  • Druska pipirai. Joks užpilas neapsieina be druskos ir pipirų, įskaitant šį padažą. Pridėkite pagal skonį – papildomas žiupsnelis gali padaryti jį daug skanesnį!

Kuskuso ruošimas puode.

Kaip pasigaminti agurkų fetos salotas

  1. Padarykite padažą: Į stiklainį sumaišykite visus padažo ingredientus. Šviežios citrinos sultys ir žievelė padaro padažą itin skanų. Gerai suplakti ir atšaldyti.
  2. Virkite kuskusą: Paruoškite kuskusą pagal pakuotės nurodymus. Norėdami gauti geriausią tekstūrą, naudokite perlinį kuskusą. Šaldykite, kol atvės.
  3. Surinkite salotas: Į atvėsusį kuskusą suberkite agurkus, avokadą, avinžirnius, petražoles ir fetą.
  4. Papuoškite salotas: Dar kartą suplakite padažą ir apšlakstykite salotas. Švelniai išmeskite, kad sujungtumėte. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį – papildomas žiupsnelis gali turėti didelį skirtumą!
  5. Patiekite iš karto: Apsirenkite tik tai, ką planuojate valgyti. Avokadas greitai paruduoja, o padažas suvysta daržoves.

Padažo gaminimas pagal agurkų fetos salotų receptą.

Pakeiskite reikalus aukštyn

  • Pridėti baltymų: Sudėkite griežinėliais keptą vištieną, kepsnį arba pabarstykite šoninės gabaliukais, kad gautumėte itin sočias ir baltymų kupinas salotas.
  • Šviežios žolelės: Pakeiskite petražoles šviežiais bazilikais, mėtomis ar kalendra, kad gautumėte kitokį skonį.
  • Skirtingi sūriai: Fetą pakeiskite ožkos sūriu, mocarelos rutuliukais arba mėlynojo pelėsinio sūrio trupiniais.
  • Papildomos daržovės: Įdėkite vyšninius pomidorus, paprikas arba raudonuosius svogūnus, kad gautumėte daugiau spalvos ir traškumo.
  • Vaisiai: Įpilkite griežinėliais pjaustytų braškių, vynuogių ar obuolių gabaliukų, kad būtų saldus priedas.
  • Riešutai/sėklos: Ant viršaus pabarstykite skrudintais migdolais, cukruotais graikiniais riešutais arba saulėgrąžų sėklomis, kad pagerintumėte tekstūrą.

GREITAS PATARIMAS

Jei į šias salotas dedate daug mėsos ar kitų priedų, galite padidinti padažo kiekį.

Agurkų fetos salotos su padažu ir paruoštos patiekti.

SANDĖLIAVIMAS

Agurkų fetos salotų laikymas

  • Sumaišytos agurkų fetos salotos blogai išsilaiko. Avokadas paruduoja, o padažas suvysta daržoves.
  • Jei nevalgote visko iš karto, apsirenk tik tai, ką valgysi. Išsirengusios salotos išlieka šviežios 1-2 dienas.

Daugiau patiekalų su kuskusu

Agurkų feta salotos

Agurkų feta salotos yra, nuobodžios salotos išėjo: šios salotos prasideda nuo kuskuso, o papildomos daržovių, avinžirnių ir fetos mišiniu. Pabarstykite citrininiu vinigretu ir pasiruoškite įsimylėti!

Agurkų fetos salotos dubenyje, paruoštos mėgautis.

Agurkų feta salotos

Agurkų fetos salotos dubenyje, paruoštos mėgautis.

Agurkų feta salotos yra, nuobodžios salotos išėjo: šios salotos prasideda nuo kuskuso, o papildomos daržovių, avinžirnių ir fetos mišiniu. Pabarstykite citrininiu vinigretu ir pasiruoškite įsimylėti!

Instrukcijos

  • SUJUNGTI: Sumaišykite visus padažo ingredientus į stiklainį. Gerai suplakti ir laikyti šaldytuve, kol bus paruošta naudoti.

  • KUSKASAS: Paruoškite kuskusą pagal pakuotės nurodymus (1 pastaba). Perkelkite į didelį dubenį ir šaldykite, kol atvės.

  • SALOTOS: Į atvėsusį kuskusą suberkite agurkus, avokadą, avinžirnius, petražoles ir fetą. Padažą sukrėskite ir užpilkite ant salotų. Švelniai išmeskite, kad susimaišytų ir nedelsdami patiekite.

  • SANDĖLIAVIMAS: Paruoštos šios salotos blogai išsilaiko, nes avokadas paruduoja, o padažas suvysta daržoves. Apsirenkite tik tai, ką planuojate valgyti. Šios salotos gerai neužšąla.

Recepto pastabos

1 pastaba: Izraelio kuskusas arba perlinis kuskusas yra būtinas tinkamam tekstūrui. Laikykitės pakuotės nurodymų, kaip gaminti maistą ir pagardinti prieskoniais. (Užvirkite 1 1/2 stiklinės vandens su 1/2 šaukštelio druskos ir 1 šaukšteliu alyvuogių aliejaus. Įpilkite kuskuso, uždenkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite 8–10 minučių, kol suminkštės).
Užrašas 2: Angliški agurkai geriausiai tinka skoniui ir tekstūrai. Skirtingai nuo paprastų agurkų, jie turi ryškesnį skonį ir geriau išlaiko formą bei traškumą.

Mitybos faktai

Patiekimas: 1patiekimas | Kalorijos: 363kcal | Angliavandeniai: 38.3g | Baltymas: 10.1g | Riebalai: 19.6g | Cholesterolis: 11.1mg | Natris: 395,8mg | Pluoštas: 7.5g | Cukrus: 2g

Mes darome viską, kad pateiktume tikslią mūsų receptų mitybos analizę. Mūsų mitybos duomenys apskaičiuojami naudojant trečiosios šalies algoritmą ir gali skirtis, atsižvelgiant į individualų gaminimo stilių, išmatavimus ir ingredientų dydžius. Naudokite šią informaciją palyginimui ir, jei reikia, pasikonsultuokite su sveikatos priežiūros specialistu dėl mitybos patarimų.



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita