Brokolių salotos yra paprastas garnyras, supakuotas su brokoliais, sūriu, šonine, saulėgrąžomis ir džiovintomis spanguolėmis. Visa tai yra kreminis, aštrus majonezo padažas.
Geriausias brokolių salotų receptas
Aš nemėgstu gerų užkandžių salotų. aš gyventi užkandžiams ir kepsniams ant grotelių, visų pirma norint išbandyti visas skirtingas garnyras ir salotas! Galite garantuoti, kad mano lėkštė bus sukrauta, bet jei yra brokolių salotos ar makaronų salotos, sutaupau tam papildomos vietos. Pats laikas pasidalinti savo mėgstamiausia šios versijos versija paprastos ir klasikinės brokolių salotos.
Ir aš sužinojau, kad visa paslaptis slypi apsirengimas. Dauguma brokolių salotų padažų yra paprastas majonezo ir baltojo cukraus derinys. Nors mano sudėtyje yra majonezo, jis natūraliai pasaldintas medumi ir daugybe kitų ingredientų, kurie suteikia tiek daug dimensijos!
Raudonojo vyno actas ir šviežios citrinos sultys suteikia gaivumo ir rūgštingumo, o grietinė ir Dižono garstyčios suteikia aštrumo ir gilumo. Galiausiai druska ir pipirai išryškina ir subalansuoja skonį. Šis padažas privers jus trokšti brokolių salotų ištisus metus!
Ingredientai brokolių salotose
- Brokoliai: Naudokite šviežius, nešaldytus brokolių žiedynus. Nereikia jo virti iš anksto. Svarbiausia yra juos supjaustyti mažais, kąsnio dydžio gabalėliais.
- Čedario sūris: Supjaustykite mažais kubeliais. Aš mėgstu aštrų čederį, bet galite naudoti švelnų čederį, Colby Jack, Monterey Jack arba fetą – ką tik norite.
- Džiovintos spanguolės: Suteikia saldžiai aštrų kąsnį ir kramtomą tekstūrą. Razinos čia taip pat puikiai tinka.
- Šoninė: Vadovaukitės šiuo receptu, kad pagamintumėte didelę šoninės partiją ir ją sutrupinkite arba supjaustykite kubeliais, arba parduotuvėje paimkite maišelį tikrų lašinių.
- Saulėgrąžų sėklos: Jei įmanoma, naudokite sausas skrudintas, sūdytas saulėgrąžų sėklas – jos suteikia tiek papildomo skonio.
- Raudonasis svogūnas: Jei žalias raudonasis svogūnas jums per stiprus, 10 minučių pamerkite kubeliais pjaustytus svogūnus į ledą pasūdytą vandenį, tada nusausinkite.
- Apsirengimas: Kreminis majonezo, grietinės, Dižono garstyčių, raudonojo vyno acto, medaus ir citrinos sulčių mišinys, pagardintas druska ir pipirais. Pakoreguokite saldumą ir prieskonius pagal savo skonį.
GREITAS PATARIMAS
Nereikia iš anksto virti brokolių, žali brokoliai suteikia šioms salotoms skanų traškumą ir skonį. Užpildymas ir atšaldymas sumažina brokolių „žaliavumą“.
Kaip pasigaminti brokolių salotas
- Paruoškite brokolius: Šviežius brokolių žiedynus supjaustykite mažais kąsnio dydžio gabalėliais. Kad būtų lengviau pjauti, naudokite aštrų peilį ir tvirtą pjaustymo lentą.
- Kepkite šoninę: Šoninę kepkite iki traškumo, tada sutrupinkite arba supjaustykite kubeliais. Kepkite šoninę orkaitėje, kad kepimas būtų tolygus ir būtų lengvas valymas.
- Sumaišykite salotas: Dubenyje sumaišykite susmulkintus brokolius, kubeliais pjaustytą čederio sūrį, džiovintas spanguoles, kubeliais pjaustytą raudonąjį svogūną, kubeliais pjaustytą šoninę ir saulėgrąžų sėklas.
- Padaryti padažą: Nedideliame dubenyje sumaišykite visus padažo ingredientus. Prieš dedant į salotas, paragaukite ir pakoreguokite prieskonius.
- Suknelės salotos: Užpilkite padažu ant salotų ingredientų ir išmaišykite, kad susimaišytų. Uždenkite ir atvėsinkite 30 minučių iki 1 valandos. Atšaldymas padeda susijungti skoniams.
VARIACIJAS
Brokolių salotų variantų idėjos
- Padarykite jį vegetarišku: Tiesiog palikite bekoną, kad gautumėte be galo skanų vegetarišką variantą.
- Vaisiai ir riešutai: Įpilkite kubeliais pjaustytų obuolių, vynuogių ar kriaušių kartu su graikiniais arba pekano riešutais, kad gautumėte daugiau saldumo ir traškumo.
- Patiekite su baltymais: Į salotas arba į šoną pridėkite ant grotelių keptos vištienos, kepsnio ar avinžirnių, kad gautumėte daugiau baltymų, kad būtų patiekalas.
- Blanširuokite brokolius: Jei nesate tikri, ar naudosite žalius brokolius, prieš dėdami į salotas galite juos keletą minučių pavirti. Prieš maišydami būtinai gerai išdžiovinkite. Drėgni brokoliai šiose salotose netinka!
Sėkmės patarimai
- Pasirinkite šviežius brokolius: Ieškokite ryškiai žalių, tvirtų stiebelių su sandariais žiedynais ir gaivaus kvapo. Venkite pageltimo, palaidų gabalėlių ir papildomos drėgmės ar plonumo.
- Vienodo dydžio gabalai: Viską supjaustykite panašiais, kąsnio dydžio gabalėliais, kad gautumėte geriausią tekstūrą.
- Subalansuoti skoniai: Prieš maišydami su salotomis, paragaukite padažo ir sureguliuokite saldumą bei prieskonius. Įpilkite šiek tiek daugiau medaus, jei padažas per aštrus, arba daugiau acto, jei reikia daugiau kąsnio.
- Patiekite atšaldytą: Šios salotos yra geriausios bent 30 minučių šaldytuve. Šis laikas leidžia skoniams tikrai susijungti.
SANDĖLIAVIMAS
Padaryti į priekį ir saugojimo patarimai
Pirmyn: Paruoškite salotų komponentus ir padažą iki dienos. Laikykite viską atskirai, tada sujunkite dieną.
Saugykla: Laikyti sandariame inde šaldytuve. Parengtos salotos išliks šviežios iki 2 dienų, bet geriausia valgyti tą pačią dieną.
Daugiau lengvų ir skanių „Putluck“ salotų
Brokolių salotos
Brokolių salotos yra paprastas, klasikinis garnyras, supakuotas su brokoliais, sūriu, šonine, saulėgrąžomis ir džiovintomis spanguolėmis. Visa tai yra kreminis, aštrus majonezo padažas. Puikiai tinka bet kokiam vakarėliui ar pokyliui!
Brokolių salotos
Brokolių salotos yra paprastas, klasikinis garnyras, supakuotas su brokoliais, sūriu, šonine, saulėgrąžomis ir džiovintomis spanguolėmis. Visa tai yra kreminis, aštrus majonezo padažas. Puikiai tinka bet kokiam vakarėliui ar pokyliui!
Instrukcijos
-
BROKOLIAI: Nuimkite brokolių stiebus ir smulkiai supjaustykite mažais gabalėliais.
-
SALOTOS: Dideliame dubenyje sumaišykite smulkintus brokolius, Čedaro sūrį, džiovintas spanguoles ir kubeliais pjaustytą raudonąjį svogūną.
-
APRENGIMAS: Mažame dubenyje sumaišykite padažo ingredientus. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais (aš dedu po 1/2 šaukštelio).
-
SUKNELĖS SALOTOS: Užpilkite padažu ant salotų ingredientų ir išmaišykite. Uždenkite ir atvėsinkite 30 minučių iki 1 valandos. Atšaldę dar kartą išmaišykite ir, jei reikia, pakoreguokite prieskonius.
-
APDAILA: Prieš patiekiant įberkite virtos ir sutrupintos šoninės bei saulėgrąžų. Išmeskite ir nedelsdami patiekite.
-
SANDĖLIAVIMAS: Salotas geriausia valgyti tą pačią dieną, kai jos pagamintos.
Recepto pastabos
1 pastaba: Norėdami pašalinti raudonojo svogūno „įkandimą“, nulupkite ir supjaustykite kubeliais, tada panardinkite gabalėlius į dubenį su šaltu arba lediniu vandeniu. Leiskite pastovėti bent 10 minučių, vieną ar du kartus pamaišydami, prieš nusausindami ir naudodami šiose salotose.
Mitybos faktai
Patiekimas: 8kaip pusė | Kalorijos: 513kcal | Angliavandeniai: 24.6g | Baltymas: 12.5g | Riebalai: 42.2g | Cholesterolis: 46mg | Natris: 502.1mg | Pluoštas: 3.1g | Cukrus: 17.2g
Mes darome viską, kad pateiktume tikslią mūsų receptų mitybos analizę. Mūsų mitybos duomenys apskaičiuojami naudojant trečiosios šalies algoritmą ir gali skirtis, atsižvelgiant į individualų gaminimo stilių, išmatavimus ir ingredientų dydžius. Naudokite šią informaciją palyginimui ir, jei reikia, pasikonsultuokite su sveikatos priežiūros specialistu dėl mitybos patarimų.