„Chewy Granola“ barai yra didžiausias be kepsnio, supakuotas su avižomis, anakardžiais, medumi, žemės riešutų sviestu, „M&M“ ir šokolado drožlėmis. Geriau nei parduota parduotuvėje!
„Chewy Granola“ barai
Naminiai granolos batonėliai niekada neilgai trunka mano namuose – jie praėjo tą pačią dieną! Mano seniausias grįžo namo iš mokyklos, susijaudinęs dėl granolos baro su „M&M“, kurį jis bandė, ir paklausė, kodėl aš nepridedu „M & MS“ prie mūsų.
Iššūkis priimtas. Aš padariau paprastą receptą su daugybe „M&M“. Rezultatas? Du dideli nykščiai iš vaikų. Jie sakė, kad tai yra geriausi-geriau nei parduotuvėje perkami!


„Chewy Granola“ batonėlių ingredientai
- Žemės riešutų sviestas: Norėdami gauti geriausius rezultatus, laikykitės kreminio žemės riešutų sviesto.
- Mielasis: Pirmiausia padengkite matavimo puodelį virimo purškikliu, kad medus išeitų tiesiai.
- Kokosų aliejus: Išmatuokite tvirtai, kad gautumėte reikiamą kiekį.
- Avižos: Norėdami geriausios tekstūros, naudokite senamadiškas avižas. Praleiskite greitas arba plienines avižas-čia jos neveikia vienodos.
- Susmulkintas kokosas: Skrudinant skrudinimą suteikia skonio, tačiau jis yra visiškai neprivalomas.
- Anakardžiai: Skrudinti ir sūdyti anakardžiai suteikia geriausią skonį.
- Šokolado traškučiai ir „M&M“: Keiskite su pjaustytu šokoladu, džiovintais vaisiais ar riešutais, jei norite.
Greitas patarimas
Turite tik neapdorotus anakardžius? Pirmiausia juos skrudinkite! Paskleiskite juos ant išklotos lakšto ir kepkite 350 ° F temperatūroje 8–10 minučių, vieną kartą maišydami. Stebėkite juos – jie turėtų kvepėti kvapniais, o ne sudeginti.


„Chewy Granola“ baro galiukai
- Išjunkite keptuvę: Norėdami pakelti strypus, naudokite pergamento popierių su papildomais kraštais. Folija taip pat veikia, tačiau geriausia yra pergamentas.
- Stebėkite druską: Jei jūsų riešutai ar žemės riešutų sviestas yra sūdyti, naudokite mažiau pridėtos druskos. Prisitaikykite prie savo skonio.
Kaip neleisti granolos batonėliams subyrėti
- Išmatuokite sirupą dešinėje: Naudokite visą medaus, žemės riešutų sviesto ir kokosų aliejaus kiekį. Nupjaukite visa tai į puodą – norint išlaikyti strypus kartu.
- Susmulkinkite anakardžius mažus: Dideli gabalėliai priverčia juostus subyrėti.
- Tvirtai spaudžia: Tvirtai supakuokite mišinį į keptuvę. Norėdami nuspausti, naudokite matavimo puodelio dugną.
- Leiskite barams atvėsti: Nenukirskite šiltų strypų – jie subyrės. Palaukite, kol jie bus visiškai nusiteikę ir tvirti.
- Naudokite aštrų peilį: Aštrus peilis daro švarų pjūvį. Bliūs peilis gali sulaužyti strypus.


Variacijos
Pakeiskite dalykus!
- Riešutai: Naudokite bet kokius supjaustytus riešutus, tokius kaip migdolai, pistacijos, pekano riešutai ar žemės riešutai.
- Šokolado drožlės: Vietoj pusiau saldaus naudokite mini tamsaus šokolado drožles.
- Saldainiai: Išbandykite Reese’s kūrinius ar „Heath Bits“, o ne „M&M“.
- Nėra „M&M“: Praleiskite juos mažiau cukraus – nereikia kitų pakeitimų.
- Keptuvės dydis: Plonesnėms strypams arba 8 × 8, naudokite 9 × 9 keptuvę storesniems strypams.
- Riešutų sviestas: Misdondų ar anakardžių sviesto žemės riešutų sviestas. Pridėkite daugiau, jei mišinys jaučiasi sausas.
- Aliejus: Sukeiskite kokosų aliejų su nesūdytu sviestu.
- Nemokama glitimo parinktis: Ingredientai natūraliai neturi glitimo, tačiau patikrinkite etiketes, kad užtikrintumėte kryžminį užteršimą.


Saugojimas
Likusieji barai?
- Šaldytuvas: Apvyniokite kiekvieną juostą plastikine plėvele ir laikykite maiše ar inde. Laikykite juos šaldytuve iki savaitės.
- Šaldiklis: Užšaldykite strypus ant dėklo 1-2 valandas. Kai tvirtai, apvyniokite ir laikykite į šaldiklio maišą ar indą iki 6 mėnesių.
- Atšildymas: Leiskite 30 minučių sėdėti kambario temperatūroje arba mikrobangų krosnelei 10–15 sekundžių.
Daugiau užkandžių receptų
-
Išbraukite 8 x 8 colių arba 9 x 9 colių kepimo keptuvę su pergamento popieriumi, palikdami per daug pašalinti.
-
Vidutiniame puode sumaišykite žemės riešutų sviestą, medų ir kokosų aliejų. Įkaitinkite ant vidutinės, maišydami, kol ištirps ir lygi. Atsiminkite ant silpnos troškimo ir virkite 1 minutę, nuolat maišydami. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite 3 minutes. Įmaišykite druską ir vanilę.
-
Šiurkščiai pjaustykite anakardžius. Įpilkite juos į puodą kartu su avižomis ir susmulkintu kokosu. Maišykite, kol visiškai sumaišys. Leiskite šiek tiek atvėsti 15–25 minutes, kol tik sušyla. Įmaišykite 1/4 puodelio kiekvieno šokolado drožlių ir „M&M“.
-
Perkelkite mišinį į paruoštą keptuvę. Tolygiai ir tvirtai paspauskite į keptuvę naudodami matavimo puodelio pagrindą. Pabarstykite likusius 2 šaukštus šokolado drožlių ir „M&M“ viršuje ir švelniai paspauskite. Uždenkite ir šaldykite 1 valandą.
-
Norėdami pakelti strypus iš keptuvės, naudokite pergamentą. Supjaustykite į 12 lygių strypų.
Patarimai:
- Tvirtai spaudžia: Granolos mišinį supakuokite sandariai į keptuvę. Kuo tvirtesnis paspaustas, tuo geresni strypai prilips kartu.
- Naudokite aštrų peilį: Šildykite peilį po karštu vandeniu, išdžiovinkite ir supjaustykite švarioms, lengvoms griežinėliams.
- Trikčių šalinimas: Per šlapias: Leiskite mišiniui sėdėti taip, kad avižos galėtų absorbuoti skystį. Jei reikia, įpilkite daugiau avižų, 2 šaukštus vienu metu. Per sausa: Įpilkite 1 šaukštą kiekvieno žemės riešutų sviesto ir medaus vienu metu, kol mišinys laikysis kartu.
Saugojimas: Kiekvieną strypą apvyniokite plastikine plėvele ir laikykite inde ar maišelyje į šaldytuvą iki 1 savaitės. Norėdami ilgiau laikyti, užšaldykite juostas atskirai, tada perkelkite į hermetišką indą iki 6 mėnesių. Norėdami atšildyti, palikite kambario temperatūroje 30 minučių arba mikrobangų krosnelę 10–15 sekundžių.
Tarnavimas: 1Patiekimas | Kalorijos: 448Kcal | Angliavandeniai: 52g | Baltymas: 12g | Riebumas: 23g | Sočiųjų riebalų: 8g | Trans riebalai: 1g | Cholesterolis: 1mg | Natris: 282mg | Kalis: 345mg | Pluoštas: 6g | Cukrus: 19g | Vitaminas A: 22Iu | Vitaminas C: 1mg | Kalcis: 46mg | Geležis: 3mg
Informacija apie mitybą automatiškai apskaičiuojama, todėl ji turėtų būti naudojama tik kaip apytiksliai.