„Chai Spice Mix“ yra skanus ir paprastas būdas išgerti mėgstamų „Chai Latte“ gėrimų, kai tik norite. Puikiai tinka šaltam orui gurkšnoti vietoj kavos ir puikų popietę. Aš jais mėgaujuosi ir šiltesniu oru, gamindamas ledinį gėrimą.

Nuostabiai aromatiniai prieskoniai, tokie kaip cinamonas, kardamonas ir „AllSpice“, yra sujungti, kad būtų sukurtas sodrus, chai prieskonių mišinys gėrimams ir kepiniams. Autentiški ir atpalaiduojantys, mes mėgaujamės „Chai Latte“ gėrimais ir šiltais, ir ledais.
„Chai Latte“ paima skonius, susijusius su „Masala Chai“, įprastu arbatos gėrimu visoje Indijoje (ir didžiąją pasaulio dalį), ir padidina pieno pieną su putojančiu garuotame piene, pasiskolintame iš naminių lattes technikos.
Įveskite savo el. Paštą ir aš atsiųsiu jį į jūsų gautuosius. Be to, kiekvieną savaitę gaukite puikių naujų receptų!
Tai, ką mes galime vadinti chai latte, yra tikrai masala chai … žodis arbata nereikalinga, nes Chai pažodžiui reiškia arbatą. Be to, pienas šildomas, o ne garinamas, todėl jį lengva pagaminti ant viryklės, nereikia jokios specialios įrangos.
Chai beveik visada gaminamas iš pieno ir yra užvirinamas atsižvelgiant į pieną, tačiau arbatos nereikia pamiršti, jums reikės užvirti juodos arbatos partiją, pagardinkite ją šiuo „Chai Spice“ mišiniu ir šiek tiek pasaldinkite.
Galite naudoti šį skanų gėrimo mišinį, kad pagamintumėte karštą ar šaltą chai lattes ar karštą chai; Atsisakykite pieno, jei pasirinksite. Taip pat puiku naudoti kepant ar pabarstyti ant šiltų avižinių dribsnių ar jogurto pusryčiams. Man patinka pakeisti cinamoną kai kuriuose mėgstamose bandelėse.

Chai lattes susideda iš šių keturių komponentų.
- Juodoji arbata (Jei įmanoma, naudokite laisvą lapą, jei įmanoma, jei planuojate vakarui.)
- Prieskoniai (Paprastai kardamonas, imbieras, gvazdikėliai, cinamonas, muskato riešutas, smulkiai malti juodieji pipirai ir allSpice; naudokite daugiau, mažiau, pašalinkite arba pašalinkite, jei jis nėra jūsų pirmenybė)
- Saldiklis (medus, žalias/demerara cukrus arba šiek tiek klevų sirupo)
- Pienas (nenugriebtas pienas, 2%, 1%, nugriebtas ar pieno pakaitalai)

Ingredientų sąrašas yra paprastas, septyni prieskoniai, kuriuos dauguma iš mūsų turi savo sandėliukuose, įskaitant kardamomą, imbierą, gvazdikėlius, cinamoną, muskato riešutą, smulkiai maltus juodus pipirus ir „AllSpice“.
Tai taip pat lengva, kaip sujungti visus ingredientus į dubenį ar indą, šiek tiek pašildant, kad būtų išlaisvintas jų skonis, o paskui vėsina ir laikykite prieskonius, kad maišytumėte naudojant mėgstamą metodą; Karšta ar šalta. Jie viršija maždaug mėnesį … Jei jie bus ilgesni, galbūt norėsite pridėti šiek tiek daugiau prieskonių, kai gėrę gėrimus.
Jei aš juos turėsiu, sumalsiu savo cinamoną, muskato riešutą ir pipirą … derinys su šviežiais prieskoniais yra šiek tiek tvirtesnis ir gali trukti ilgiau, tačiau žemės prieskoniai taip pat yra puikūs; Kai tik pradėsite gaminti savo gėrimus su šiuo „Chai Spice“ mišiniu … jis greitai išnyks!

Patarimai, kaip gaminti chai latte
- Geriausia naudoti „Loos Leaf“ juodąją arbatą „Chai“ alaus darymui.
- Įpilkite savo „Chai Latte“ prieskonių ir saldiklio prie šiltos arbatos pagrindo, kai stengiamasi.
- Išplakite, sumaišykite ar supjaustykite pieną, kad jį išpiltumėte lattes. Tikras išpažintis? Aš retai darau šį žingsnį, smagu, bet nemanau, kad būtina!
- Pienui ne pienui, prieš kaitindami naudokite „Immersion“ maišytuvą putplasčio.

Laisvos lapų juodoji arbata geriausia alaus gaminti „Chai“ lattes. Idealiu atveju jis gaminamas iš Assamo ar Ceilono arbatos, tačiau angliški pusryčiai ar kiti juodosios arbatos mišiniai taip pat puikiai veikia. Laisvos lapų arbata paprastai yra aukštesnės kokybės nei tai, kas randama arbatos maišuose.
Kaip užpilti pieną bet kuriam latte
Jūs užvirinote, prieskonijavote ir pasaldinote arbatą, o jei nuspręsite, kad turite išpūsti pieną – yra keletas variantų, net jei neturite espreso mašinos ar purios lazdelės. Yra trys būdai, kaip pieną galite išpūsti lattes.
- Išplakite: Kaitindami jį ant viryklės viršūnės, galite energingai išplakti pieną. Šis metodas geriausiai veikia su 2% pieno ir kokosų pienu.
- Sumaišykite: Prieš kaitindami pieną į padažo keptuvę ant viryklės viršūnės, pieną taip pat galite užpilti. Šis metodas yra geriausias ne pieninėms pienams, tokiems kaip sojos ar migdolų pienas, tačiau taip pat veikia su kokosų pienu, nenugriebtu pienu arba 2%.
- Suplakite: Kitas būdas yra purtyti pieną į stiklainį, tada pašildyti pieną. Šis metodas ypač gerai veikia su nenugriebtu pienu ir riešutų pienais.
Mėgstamiausi pusryčiai? „Chai Latte“ ir „Spice“ muffin, kurį aš padariau naudodamas „Chai Spice“ mišinį; Taigi Yummy!
Daugiau šiltų gėrimų
PINK! „Chai Spice Mix“



„Chai Spice“ mišinys
„Chai Spice“ mišinys yra septynių prieskonių, naudojamų su arbata arba pienu su arbata, mišinys skaniam raminančiam gėrimui.
- 3 šaukštai Cinamonas žemė
- 3 šaukštai Imbieras žemė
- 2 šaukštai kardamonas žemė
- 1 šaukštelis Juodieji pipirai žemė
- 1 šaukštelis riešutas žemė
- 1 šaukštelis „AllSpice“ žemė
- 1 šaukštelis gvazdikėliai žemė
Visus ingredientus sumaišykite į keptuvę ir šilkite ant vidutinės ugnies minutę ar dvi, nuolat maišydami, kol galėsite užuosti jų kvapą. Išimkite iš keptuvės, atvėsinkite ir plakite, kol visiškai susimaišys.
Laikykite hermetiškame inde.
-
- Laikykite indą vėsioje, sausoje vietoje iki 1 mėnesio.
- Jei jums labiau patinka vienas prieskonis, o ne kitas, galite pakoreguoti prieskonių kiekius, kad atitiktų jūsų nuostatas.
- Skoniai tikrai šviečia geriausiai, jei prieš kaupdami juos šiek tiek įkaisite.
- Vietoj trintuvo galite naudoti vieną iš tų mažų rankinių pieno pieno, nors man labiau patinka lazdelės trintuvas, kad iš tikrųjų būtų gerai sumaišyti prieskoniai.
- Šį receptą galite pasigaminti iš visų prieskonių ir iš jo gauti dar tvirtesnį skonį.
Mitybos faktai
„Chai Spice“ mišinys
Suma už porciją
% Dienos vertė*
* Procentės dienos vertės grindžiamos 2000 kalorijų dieta.
Source link