Citrinų aguonų brokolių salotos: Skanus, paprastas ir greitai paruošiamas patiekalas su brokoliais, džiovintomis spanguolėmis, saulėgrąžomis, feta, migdolais ir kreminiu citrinų-aguonų užpilu.
Citrininių aguonų brokolių salotų receptas
Kiekvieną vasarą su nekantrumu laukiu kepsnių ant grotelių, o jei meniu yra brokolių salotos, mano lėkštė visada būna pilna jų. Aš gyvenu dėl vasariškų salotų, o brokolių salotos visada buvo mano mėgstamiausios. Tiesą sakant, aš ne tik laukiu vasaros – jie tapo pagrindiniu mano virtuvės gaminiu ištisus metus!
Kai nusprendžiau pakoreguoti savo mėgstamą aguonų užpilą ir įdėti jį į tradicines brokolių salotas, žinojau, kad turime nugalėtoją! Užuot tiesiog pridėjus majonezo (kaip reikalauja daugelis brokolių salotų), citrinų aguonų užpilas suteikia skanų skonį, kuris iš tikrųjų sukuria visas salotas. Tai nėra daug geriau nei tai!
Citrininių aguonų brokolių salotų ingredientai
- Brokoliai. Šioms salotoms naudokite šviežiausius turimus brokolius. Pagal šį receptą šaldyti brokoliai netiks! Smulkiai supjaustykite, kad gerai suminkštėtų su padažu.
- Saulėgrąžų sėklos. Rinkitės skrudintus ir sūdytus išlukštenti saulėgrąžų sėklos. Jie suteikia daug skonio be jokių papildomų pastangų.
- Džiovintos spanguolės. Naudokite švelniausias turimas džiovintas spanguoles. Griebkite pasaldintą, kad gautumėte saldesnį skonį. Šiose salotose skanios ir džiovintos vyšnios!
- Supjaustyti migdolai. Jei turite papildomos minutės, paskrudinkite griežinėliais pjaustytus migdolus, sudėdami juos vienu sluoksniu į keptuvę ant vidutinės-mažos ugnies. Nuolat maišykite 2-3 minutes. Riešutų skrudinimas suteikia papildomo skonio ir neleidžia riešutams per daug suminkštėti.
- Feta. Visiškai neprivaloma, bet suteikia salotoms skanaus kremiškumo.
- Citrinų aguonų beicavimas. Padažas suteikia kreminio, aštraus ir šiek tiek saldaus skonio, kuris puikiai dera su salotomis. Viską (išskyrus aguonas) sumeskite į blenderį ir susukite. Išmaišykite aguonas ir viskas!
GREITAS PATARIMAS
Būtinai įberkite druskos pagal skonį – nuo to labai skiriasi nuostabios salotos nuo skanių!
Kaip pasigaminti citrininių aguonų brokolių salotas
Nereikia kepti ar virti – tai tikrai geriausios vasaros salotos!
- Paruoškite brokolius: Nuimkite stiebus ir supjaustykite mažais gabalėliais. Mažesni gabalėliai geriau susimaišo ir greičiau suminkštėja su padažu.
- Sumaišykite ingredientus: Dideliame dubenyje sumaišykite brokolius, džiovintas spanguoles, griežinėliais pjaustytus migdolus, saulėgrąžas ir fetą. Norėdami gauti geriausią skonį, naudokite šviežius ingredientus.
- Padarykite padažą: Sumaišykite padažo ingredientus iki vientisos masės. Įmaišykite aguonas. Jei norite lengvesnio varianto, vietoj viso majonezo naudokite graikišką jogurtą.
- Papuoškite salotas: Padažą užpilkite ant salotų ir išmaišykite. Atvėsinkite nuo 30 minučių iki 1 valandos, kad gautumėte geriausią skonį.
- Sureguliuokite prieskonius: Atšaldę dar kartą išmaišykite ir, jei reikia, įberkite daugiau druskos.
- Tarnauti: Mėgaukitės salotomis tą pačią dieną, kad gautumėte šviežiausio skonio.
Ar pirmiausia reikia virti brokolius?
Ne, žali brokoliai yra standartiniai brokolių salotose. Padengimo ir atšaldymo laikas jį suminkština. Tiesiog būtinai smulkiai supjaustykite brokolius į mažus gabalėlius.
Jei nemėgstate žalių brokolių, pirmiausia juos blanširuokite. Štai kaip: 30 sekundžių pavirkite brokolius pasūdytame vandenyje, tada nusausinkite ir perkelkite į ledo vonią, kad nustotų virti. Leiskite išdžiūti arba įmeskite į salotų suktuką, kad įsitikintumėte, jog jūsų citrininių aguonų brokolių salotos neapmirks.
Citrinų ir aguonų sėklų brokolių salotų patarimai
- Naudokite geros kokybės majonezą. Man patinka Hellman's/Best Foods® dėl geriausio skonio. Jo konsistencija, tekstūra ir saldumas daro didelę įtaką salotoms.
- Naudokite šviežius ingredientus. Šios citrininės aguonų brokolių salotos skiriasi nuo šviežių, gerų brokolių.
- Naudokite nedidelę trintuvą kad nuluptų tik išorinę ryškiai geltoną citrinos dalį. Venkite karčiai baltos dalies apačioje.
- Prieš patiekdami atvėsinkite. Leiskite salotoms atvėsti nuo 30 minučių iki 1 valandos, kad jos būtų geriausios skonio ir tekstūros.
Variacijos idėjos
- Pridėti vaisių: Sumaišykite kubeliais supjaustytus obuolius, vynuoges, mėlynes ar mandarinus, kad gautumėte papildomo saldumo ir skonio.
- Įtraukti sūrį: Pabandykite vietoj fetos į šias citrininių aguonų brokolių salotas įdėti susmulkinto čederio, mėlynojo sūrio trupinių arba ožkos sūrio.
- Pridėti daržovių: Pabandykite pridėti pjaustytų paprikų, raudonųjų svogūnų arba susmulkintų morkų, kad gautumėte traškumo ir spalvos.
- Naudokite skirtingus riešutus: Norėdami gauti kitokį riešutų skonį, pjaustytus migdolus pakeiskite graikiniais riešutais, pekano riešutais ar anakardžiais.
- Pakeiskite padažą: Pakeiskite citrininį aguonų užpilą balzaminiu arba rančiniu užpilu.
SANDĖLIAVIMAS
Nedelsiant atšaldyti: Salotas iš karto po pagaminimo laikykite šaldytuve, uždengtas arba sandariame inde. Jis laikysis iki 2 dienų.
Atskiras padažas: Jei norite ilgiau laikyti, užpilą laikykite atskirai nuo salotų ir užpilkite prieš pat valgydami.
Daugiau „Potluck“ salotų
Citrinų aguonų brokolių salotos
Citrinų aguonų brokolių salotos: Skanus, paprastas ir greitai paruošiamas patiekalas su brokoliais, džiovintomis spanguolėmis, saulėgrąžomis, feta, migdolais ir kreminiu citrinų-aguonų užpilu.

Citrinų aguonų brokolių salotos

Citrinų aguonų brokolių salotos: Skanus, paprastas ir greitai paruošiamas patiekalas su brokoliais, džiovintomis spanguolėmis, saulėgrąžomis, feta, migdolais ir kreminiu citrinų-aguonų užpilu.
Instrukcijos
-
BROKOLIAI: Nuimkite brokolių stiebus ir smulkiai supjaustykite mažais gabalėliais.
-
SALOTOS: Dideliame dubenyje sumaišykite salotų ingredientus.
-
APRENGIMAS: Į mažą maišytuvo buteliuką / indelį supilkite visus padažo ingredientus, IŠSKYRUS aguonas. Pagardinkite pagal skonį. Ištrinkite iki vientisos masės, tada įmaišykite per aguonas.
-
SUKNELĖS SALOTOS: Užpilkite padažu ant salotų ingredientų ir išmaišykite. Uždenkite ir atvėsinkite 30 minučių iki 1 valandos. Dar kartą išmaišykite ir, jei reikia, pakoreguokite prieskonius. Jei skoniai neįveikiami, įberkite daugiau druskos.
-
SANDĖLIAVIMAS: Salotas geriausia valgyti tą pačią dieną, kai jos pagamintos.
Recepto pastabos
1 pastaba: Migdolai: Norėdami paskrudinti migdolus, sudėkite juos (nieko daugiau dėti) vienu sluoksniu į sunkią keptuvę ant vidutinės-mažos ugnies. Nuolat maišykite 2-3 minutes, kol pasidarys kvapnus. Atidžiai stebėkite, kad nesudegtumėte.
Mitybos faktai
Patiekimas: 1patiekimas | Kalorijos: 240kcal | Angliavandeniai: 28.5g | Baltymas: 7.9g | Riebalai: 12.5g | Cholesterolis: 7.5mg | Natris: 36.6mg | Pluoštas: 4.8g | Cukrus: 20.2g | Geležis: -3mg
Mes darome viską, kad pateiktume tikslią mūsų receptų mitybos analizę. Mūsų mitybos duomenys apskaičiuojami naudojant trečiosios šalies algoritmą ir gali skirtis, atsižvelgiant į individualų gaminimo stilių, išmatavimus ir ingredientų dydžius. Naudokite šią informaciją palyginimui ir, jei reikia, pasikonsultuokite su sveikatos priežiūros specialistu dėl mitybos patarimų.