„Crockpot“ sviesto vištiena Pateikia švelnią, kvapnią vištieną skaniame, kreminiu padažu. Puikiai tinka panardinti Naan ar šaukštą per ryžius ir visiškai patvirtintas vaikais!
„Crockpot“ sviesto vištiena
Netoliese atidaryta nauja Indijos vieta, o mano šeima yra apsėsta. Vaikų mėgstamiausias? Sviesto vištiena – jokių konkursų. Jie negali gauti pakankamai!
Mano klasikinė sviestinė vištiena yra amžinai mėgstamiausia, tačiau man reikėjo greitesnio varianto užimtoms dienoms. Ši „Crockpot“ sviesto vištiena rūpinasi savimi, kol aš vykdau pavedimus (ar džiaugiuosi dar vienu krepšinio žaidimu!).
Einate į namus, užpildytus šio lėtai paruošto patiekalo kvapu? Geriausias visų laikų jausmas!


Ingredientai
Štai ko jums reikės norint pasigaminti „Crockpot“ sviesto vištieną:
- Aliejus: Arba naudokite ghee turtingam skoniui. Aš tai naudoju pirmiausia pakepinti daržoves.
- Geltonas svogūnas: Kauliukai maži, kad virti ir saldus, švelnus, švelnus.
- Imbieras ir česnako pastas: Lengva – tobula „CrockPot“ patiekalui.
- Prieskoniai: Rūkyta paprika, kmynų, ciberžolė ir druska prideda tuos paryškintus kario skonius.
- Garam Masala: Privalomas prieskonis tam klasikiniam sviesto vištienos skoniui.
- Supjaustytos ar susmulkintos pomidorai: Gaisro skrudinta dalis suteikia puikų dūminį skonį.
- Vištienos šlaunys: Sultingas ir švelnus – puikus lėtai virti. Čia gali išdžiūti krūtys.
- Nesūdytas sviestas ir kremas: Padaro padažą turtingą, lygų ir kreminį.
- Pasirenkami ingredientai: Raudonųjų pipirų dribsniai, skirti šilumai, cukrus, kad būtų pusiausvyros, ir kalendros, kad gautumėte šviežią apdailą.


„Crockpot Butter“ vištienos patiekimo idėjos:
- Ryžiai: Patiekite ant baltų ar basmati ryžių, kad sugertumėte kreminį padažą.
- Naanas: Puikiai tinka panardinti ir nuskaityti papildomą padažą.
- Quinoa: Sąžininga galimybė naudoti vietoj ryžių.
- Skrudintos daržovės: Patiekite su skrudintais žiediniais kopūstais ar morkomis.
- Salotos: Suporuokite su paprastomis agurkų ar sodo salotomis, kad subalansuotumėte sodrius skonius.
- Raita: Aušinantis jogurto pagrindu pagamintas DIP prideda tokį nuostabų kontrastą. Žr. „Greito patarimo“ laukelį žemiau.
Greitas patarimas
Norėdami gauti vėsų, kreminį kontrastą, išbandykite šį padažą. Sumaišykite 1/2 puodelio paprasto graikiško jogurto, 1/2 puodelio supjaustyto angliško agurko, 2 šaukštus kalendros, 2 šaukštus žaliųjų svogūnų ir 1/4 šaukštelio kiekvieno kmyno, kalendros ir druskos. Patiekite su sviesto vištiena.


„Crockpot Butter“ vištienos receptų patarimai
- Pirmiausia pakepinkite: Virimo svogūnai, česnakai ir prieskoniai suteikia toną skonio. Tai gali jaustis kaip per daug papildomo darbų „CrockPot“ patiekalui, tačiau jis yra toks vertas! Jūs netgi galite paruošti šį žingsnį naktį prieš tai.
- Naudokite vištienos šlaunis: Jie išlieka švelnūs, puikiai tinka virti „Crockpot“.
- Atsargiai susimaišykite: Leiskite padažui šiek tiek atvėsti, kad išvengtumėte išsiliejimo ar nudegimų. Atsargiai susimaišykite!
- Šiltas Naanas: Šiltas Naanas skonis geriau. Char jį ant viryklės, šiluma mikrobangų krosnelėje arba skrudinta duona naan minis. Norėdami apdeginti Naaną, purškite aliejumi ir kepkite 10–15 sekundžių iš vienos pusės.


Saugojimas
3–5 dienas laikykite likusius antspauduotame inde šaldytuve. Pakartotinai pašildykite ant viryklės ir įpilkite kremo purslų, jei padažas yra per tirštas.
Užšaldykite ilgesniam laikymui, atšildykite šaldytuve ir vėl pašildykite, kad padažas būtų lygus.


Daugiau „crockpot“ mėgstamiausių:
-
Įkaitinkite didelę nelimpinę keptuvę ant vidutinės stiprios ugnies. Įpilkite aliejaus ir vieną kartą karštą, pakepinkite svogūną, česnaką ir imbierą, retkarčiais maišydami, iki auksinės spalvos (3–6 minutės). Įpilkite visus prieskonius ir nuolat maišykite 1–3 minutes, kol kvepia. Įmaišykite pomidorus, subraižykite keptuvės dugną ir leiskite mišiniui šiek tiek atvėsti. Perkelkite į lėtą viryklę.
-
Iš vištienos šlaunų supjaustykite didelius riebalų gabalėlius ir sumuštas, tačiau palikite šiek tiek riebalų, kad gautumėte papildomą skonį. Įpilkite vištienos prie lėtos viryklės ir išmaišykite, kad padažu padengtumėte. Išdėkite šlaunis vienu sluoksniu, lygią pusę žemyn. Uždenkite ir virkite aukštas 2-1/2–4 valandas arba žemas 4–6 valandaskol vištiena pasieks 165 ° F.
-
Nuimkite vištieną ir supjaustykite ją į kąsnio dydžio gabalus. Naudokite panardinimo trintuvą (arba padažą perkelkite į įprastą maišytuvą), kad padažą išvalytumėte iki vientisos masės (žr. 5 pastabą).
-
Grįžkite sumaišytą padažą į lėtą viryklę. Įmaišykite sviestą ir sunkią grietinėlę, kol visiškai susimaišys ir lygi.
-
Į padažą įpilkite supjaustytos vištienos. Įmaišykite kalendrą (jei naudojate) ir prireikus sureguliuokite prieskonius. Patiekite karštai su ryžiais ir Naan.
2 pastaba: „Garam Masala“ yra labai svarbus skoniui – nepraleiskite jo!
3 pastaba: Vištienos šlaunys yra idealios šiam patiekalui. Jie išlieka sultingi ir švelnūs, skirtingai nei vištienos krūtinėlės, kurios gali tapti kietos.
4 pastaba: Pateikimo pasiūlymai: Naudokite bet kokio tipo ryžiainet mikrobangų krosnelėms, kad būtų lengviau. Šilta Naanas Purškdami kepimo aliejumi ir lengvai kepdami ant vidutinės ugnies, kol ji apdegs, vieną kartą apversdami. Į rankšluostį laikykite šiltai. Taip pat galite pašildyti Naan keptuvėje, skrudintuve ar mikrobangų krosnelėje po drėgnu rankšluosčiu.
5 pastaba: Maišymo patarimas: prieš maišant leiskite padažui šiek tiek atvėsti, kad išvengtumėte perpildymo ar nudegimų. Jei naudojate maišytuvą, kuris nėra sukurtas karštam skysčiams, pritvirtinkite dangtį rankšluosčiu, kad būtų garų.
Saugojimas: Laikykite hermetiškame inde 3–5 dienos. Švelniai pašildykite ant viryklės, įpildami vandens ar grietinėlės, kad sureguliuotumėte padažo storią.
Tarnavimas: 1Patiekimas | Kalorijos: 640Kcal | Angliavandeniai: 10.83g | Baltymas: 32g | Riebumas: 39g | Sočiųjų riebalų: 20g | Polinesočiųjų riebalų: 3g | Mononesočiųjų riebalų: 15g | Cholesterolis: 423mg | Natris: 3329mg | Kalis: 178mg | Pluoštas: 2g | Cukrus: 2g | Vitaminas A: 2409Iu | Vitaminas C: 55mg | Kalcis: 688mg | Geležis: 36mg
Informacija apie mitybą automatiškai apskaičiuojama, todėl ji turėtų būti naudojama tik kaip apytiksliai.