GERIAUSI lietiniai (iš prancūzų kepyklos!)


Paslaptys iki geriausių Crepes, su tobula plona tekstūra, šiek tiek traškiais kraštais ir puikia saldumo užuomina! Šie prancūzų kepyklos ekspertų patarimai ir gudrybės pakels jūsų blynelių gaminimo įgūdžius į kitą lygį!

Apsėstas pusryčių kaip mes? Išbandykite šį olandišką kūdikį, senamadiškus blynus ar kiaušinių keptuvę!

Lėkštė skanių blynelių, paruoštų mėgautis.

Krepų receptas iš prancūziškos kepyklėlės!

Vidurinėje mokykloje priėmėme žavingą mainų mokinį iš Prancūzijos, kurio tėvas buvo konditeris jų šeimai priklausančioje kepyklėlėje. Nekantriai klausėme jos receptų ir kulinarinių paslapčių, kuriomis ji dosniai pasidalino su mumis.

Ir vienas dalykas, dėl kurio ją labiausiai gręžėme? Crepes. Ji meistriškai išmokė mus juos pasigaminti ir visų mėgstamų būdų jais mėgautis. Mes beveik tris kartus per savaitę rengdavome „krepų naktis“, kol ji gyveno pas mus! Šiandien dalinuosi paprastu nuosekliu vadovu, mūsų mėgstamiausiais saldžiais ir pikantiškais patiekalais bei keletu naudingų patarimų.

Šiame skaniame recepte naudojami ingredientai.

Kas yra Krepas?

Prancūziškas blynas, žinomas dėl savo subtilios tekstūros, gaminamas iš paprastos miltų, kiaušinių, pieno, cukraus, vanilės, sviesto ir druskos tešlos ir gali būti užpildytas įvairiais saldžiais ar pikantiškais ingredientais, todėl jis yra visame pasaulyje mėgstamas pasirinkimas pusryčiai ar desertas. Sužinokite daugiau apie krepų istoriją čia.

Crepes ingredientai

Vos iš septynių buityje naudojamų ingredientų galite paruošti skanius pusryčius!

  • nenugriebtas pienas: Tešlai suteikia drėgmės ir kremiškumo.
  • Miltai: Suteikia mišiniui reikiamą struktūrą ir storį.
  • Cukrus: Pasaldina tešlą, pagerina jos skonį.
  • Druska: Subalansuoja saldumą ir pagerina bendrą skonį.
  • Nesūdytas sviestas: Pagerina mišinio sodrumą ir tekstūrą.
  • Grynas vanilės ekstraktas: Tešlai suteikia gardų vanilės skonį.
  • Dideli kiaušiniai: Sulaiko mišinį kartu ir prisideda prie jo tekstūros.

GREITAS PATARIMAS

Vienas iš mūsų mėgstamiausių dalykų, susijusių su šiuo receptu, yra tai, kad iš jo pagaminama krūva blynelių, kurie puikiai tinka ruošiant maistą ar planuojant savaitės patiekalus. Šaldytuve jie išlieka švieži 4–5 dienas, todėl ryte galite lengvai paimti porą ir paruošti greitus ir sočius pusryčius (arba bet kokį patiekalą ar užkandį).

Kiaušinių sumušimas į maišytuvą, kuriame jau yra kitų ingredientų, paruošimas plakimui.

Kaip pasigaminti blynų

  • Maišyti: Maišytuve apie 10 sekundžių sumaišykite pieną, miltus, cukrų, druską, sviestą, vanilę ir kiaušinius.
  • Nubraukite: Nubraukite trintuvo šonus ir, jei reikia, plakite dar kelias sekundes.
  • Atsipalaidavimas: Tešlą laikykite šaldytuve bent valandą arba per naktį.
  • Šiluma: Lengvai patepkite sviestu keptuvę. Įkaitinkite, supilkite 1/4 puodelio tešlos, pasukite, kad pasidengtų, apverskite, kol taps auksinės rudos spalvos (apie 1 minutę kiekvienoje pusėje).
  • Mėgautis: Įpilkite įdarų, perlenkite per pusę, tada vėl per pusę arba susukite kaip buritą arba susukite į trikampius.

Nesumaišyti ingredientai trintuve ir lygi, vienalytė tešla po sumaišymo.

Krepų užpildymo ir užpildymo idėjos

Pikantiškas

  • Sodo malonumas: Užpildykite juos šiltomis artišokų širdelėmis, pomidorais, špinatais ir parmezano sūriu.
  • italų kalba: Užpildykite pomidorais, pesto ir mocarelos sūriu.
  • Tradiciniai pusryčiai: Užpildykite kumpiu, kiaušinienę ir pipirų sūrį.
  • Labas rytas: Užpildykite šonine, kiaušiniais, šlakeliu sirupo ir Čedaro sūrio.
  • TBA: Užpildykite kalakutiena, šonine, avokadu, majonezu ir šveicarišku sūriu.

Saldus

  • Nutella: Išbandykite mūsų skanius Nutella Crepes.
  • Dulce de Leche: Užpildykite Dulce de Leche, bananais, graikiniais riešutais ir plakta grietinėle.
  • S'mores: Užpildykite zefyro kremu, šokoladiniu padažu ir grūstais graham krekeriais.
  • Uoga: Užpildykite plakta grietinėle ir uogomis. Įpilkite šlakelį vanilinio padažo arba mėlynių sirupo.
  • Paprasta: Truputį sviesto ištepkite blynelį ir pabarstykite cukraus pudra.
  • Kremo malonumas: Užpildykite naminiu kremu, karamelės padažu ir braškėmis.
  • Bananas: Šie bananų blyneliai visada yra hitai.
  • Citrinų mylėtojas: Užpildykite citrinine varške, avietėmis ir mėlynėmis ar gervuogėmis.

Sėkmės patarimai

  • Atšaldykite tešlą: Tešlą šaldyti būtina, kad miltai visiškai sudrėktų, sumažintų burbuliavimą ir pagerintų skonį, todėl būtų sklandesni, geresnės tekstūros blyneliai.
  • Šiluma: Palaipsniui įkaitinkite keptuvę iki norimos temperatūros; vengti greito įkaitimo.
  • Ištepkite keptuvę sviestu: Užtikrinkite, kad keptuvės dugnas ir šonai būtų tolygiai padengti sviestu; jo turėtų užtekti keliems blynams.
  • Per anksti neapverskite: Prieš apversdami palaukite, kol krepio paviršiuje atsiras aukso rudos dėmės, o kraštai taps rudi ir nebeblizgs, kad nesuplyštų ir neiškeptų.
  • Sukite tešlą: Nedelsdami tolygiai paskirstykite 1/4 puodelio tešlos ant keptuvės pagrindo, kad gautumėte ploną, skanų krepą.

GREITAS PATARIMAS

Tas pirmasis bandomasis blynas, kuris išeina šiek tiek traškus? Tai puikus skanėstas, kurį galima užkąsti gaminant kitus!

Trijų blynelių lėkštė su uogomis ir ant viršaus apipiltu sirupu.

Crepes DUK

Kaip užtikrinti, kad blyneliai nepriliptų prie keptuvės?

Kad blyneliai nepriliptų, prieš kaitindami keptuvę gerai ištepkite sviestu, ištepdami visą paviršių ir šonus. Nelipnios keptuvės naudojimas taip pat padeda išvengti prilipimo.

Kaip laikyti blynelius?

Iškepusius blynelius leiskite visiškai atvėsti, tada perkelkite į didelį pakartotinai uždaromą plastikinį maišelį. Uždarykite maišelį be oro ir laikykite šaldytuve iki 5 dienų.

Ar galite užšaldyti blynus?

Taip, blynelius galite užšaldyti. Atvėsinkite juos, sudėkite vaško popierių, sandariai suvyniokite ir laikykite šaldytuve iki dviejų mėnesių. Atšildykite šaldytuve arba kambario temperatūroje ir prieš patiekdami pašildykite.

Daugiau pusryčių mėgstamiausių:

Kaip pasigaminti blynų

Atraskite aukščiausią Crepes receptas paslaptys: šie patarimai ir gudrybės, gauti tiesiai iš prancūziškos kepyklėlės, pakels jūsų krepų žaidimą į kitą lygį!

Trijų blynelių lėkštė su uogomis ir ant viršaus apipiltu sirupu.

Kaip pasigaminti blynų

Trijų blynelių lėkštė su uogomis ir ant viršaus apipiltu sirupu.

Atraskite aukščiausią Crepes receptas paslaptys: šie patarimai ir gudrybės, gauti tiesiai iš prancūziškos kepyklėlės, pakels jūsų krepų žaidimą į kitą lygį!

Instrukcijos

  • SUJUNGTI: Didelio galingumo trintuve sumaišykite pieną, miltus, cukrų, druską, lydytą sviestą (atvėsintą), vanilę ir kiaušinius. Pulsuokite mažu greičiu iki vientisos masės ir be gabalėlių, apie 10-15 impulsų. Venkite per didelio plakimo.

  • ŠALDYTI: Miltus, prilipusius prie trintuvo šonų ir dugno, nubraukite. Jei reikia, pulsuokite dar kelis kartus. Uždenkite ir šaldykite tešlą 1 valandai arba per naktį (svarbu dėl skonio ir siekiant sumažinti burbuliavimą).

  • PARUOŠIMAS GAMINTI: Iškirpkite nedidelius kvadratėlius iš pergamentinio popieriaus, kad juos būtų galima įdėti tarp blynelių ir po kepimo neprilipti.

  • ŠILDYMO KRISTULĖ: Įkaitinkite 8–10 colių nepridegančią keptuvę ant vidutinės arba vidutinės ir žemos ugnies. Išmaišykite atšaldytą tešlą ir šalia paruoškite padėklą ar lėkštę su pergamentiniu popieriumi.

  • KURĖTI: Keptuvę lengvai ištepkite lydytu sviestu konditeriniu šepetėliu arba popieriniu rankšluosčiu. Į keptuvę supilkite 1/4 puodelio krepinės tešlos, iškart pakreipkite ir pasukite, kad dugnas tolygiai pasidengtų. Grąžinkite keptuvę ant ugnies.
  • VIRĖTI, TĘSTI.: Virkite, kol blynelio dugnas taps auksinės spalvos (1–2 minutes). Pakelkite krepo kraštą kompensacine mentele (arba gumine mentele) ir apverskite. Kepkite, kol kitoje pusėje atsiras aukso rudos dėmės (dar 1-2 minutes). Krepį perkelkite į paruoštą lėkštę/dėklą ir uždenkite pergamentu arba vaškiniu popieriumi.

  • BAIGTI GAMINTI: kartokite tol, kol bus panaudota visa tešla. Jei reikia, nustatykite degiklio temperatūrą, kad reguliuotumėte gaminimo greitį.

  • TARNAUTI: Užpildykite blynelius norimais įdarais, perlenkite per pusę, o tada dar kartą per pusę, kad susidarytų trikampiai. Pabarstykite milteliniu cukrumi, supilkite plaktą grietinėlę ir, kaip norite, apšlakstykite sirupu.

  • SANDĖLIAVIMAS: Iškeptus blynelius leiskite visiškai atvėsti, tada sudėkite juos į didelį pakartotinai uždaromą plastikinį maišelį. Uždarykite jį be oro ir laikykite šaldytuve iki 5 dienų arba užšaldykite sandariame maišelyje iki 3 mėnesių.

Recepto pastabos

1 pastaba: Štai kokia mano naudojama keptuvė.
2 pastaba: Maisto gaminimo patarimai: Užtikrinkite, kad keptuvės dugnas ir šonai būtų tolygiai padengti sviestu; jo turėtų užtekti keliems blynams. Per anksti neapverskite: Prieš apversdami palaukite, kol krepio paviršiuje atsiras aukso rudos dėmės ir jis nebeblizgs, kad nesuplyštų ir neiškeptų.
Informacija apie mitybą skirtas lietiniams be jokių įdarų ar priedų.

Mitybos faktai

Kalorijos: 121kcal | Angliavandeniai: 15g | Baltymas: 4g | Riebalai: 5g | Sotieji riebalai: 3g | Trans-riebalų: 1g | Cholesterolis: 51mg | Natris: 63mg | Kalis: 76mg | Pluoštas: 1g | Cukrus: 5g | Vitaminas A: 193TV | Kalcis: 47mg | Geležis: 1mg

Mes darome viską, kad pateiktume tikslią mūsų receptų mitybos analizę. Mūsų mitybos duomenys apskaičiuojami naudojant trečiosios šalies algoritmą ir gali skirtis, atsižvelgiant į individualų gaminimo stilių, išmatavimus ir ingredientų dydžius. Naudokite šią informaciją palyginimui ir, jei reikia, pasikonsultuokite su sveikatos priežiūros specialistu dėl mitybos patarimų.

Kaip gaminti blynelius: patarimai ir gudrybės (tiesiog iš prancūziškos kepyklėlės), kad kiekvieną kartą gamintumėte skanius blynelius!  per chelseasmessyapron.com #krepas #lengvas #greitas #lietiniai #krepebaras #dušas #desertas #pusryčiai #saldūs #piktūs #receptai #vaikiui #draugiški #uogos #plakti #grietinėlė



Source link

By admin

Related Post

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -