Graikiškų makaronų salotos dera švelnūs makaronai, sultingi vyšniniai pomidorai, traškūs agurkai, aštrūs svogūnai ir kreminis fetos sūris. Jis papildytas absoliučiai geriausiu graikišku padažu be majonezo.
Mums patinka pridėti šiek tiek baltymų, patiekiant ant grotelių keptą graikišką vištieną arba keptus graikiškus mėsos kukulius.
Graikiškų makaronų salotos be majonezo!
Graikiškų makaronų salotos yra šviežios, lengvos, kvapnios ir pripildytos daržovėmis. Tai puikus patiekalas, kai oras karštas ir reikia kažko, kas nešildytų virtuvės. Tai taip pat puikus garnyras atsinešti į puodą – patikėkite manimi, tai bus vakarėlio pokalbis!
Su lengvu padažu ir visomis šviežiomis daržovėmis tai salotos, kurios suteiks jums žvalumo ir energijos.
Nors kreminės makaronų makaronų salotos, tokios kaip šios meksikietiškos gatvės kukurūzų makaronų salotos ar makaronų salotos, turi savo vietą, kartais malonu mėgautis lengvesniu patiekalu, kuris nepaliks vangus.
Reikalingi ingredientai
- Makaronai: Man patinka naudoti peteliškės makaronus, nes jų forma idealiai tinka maišyti su daržovėmis ir sugerti padažą.
- Agurkas: Griebkite mažesnius, plonesnius agurkus, pavyzdžiui, angliškus arba mini salotinius agurkus. Jei galite gauti tik didelius agurkus, nulupkite jų odą ir pašalinkite sėklas.
- Paprika: Žalioji paprika nėra tokia saldi, todėl puikiai subalansuoja pomidorų saldumą. Tačiau, jei norite, galite naudoti saldžiąją papriką (geltoną, raudoną arba oranžinę).
- Vyšniniai pomidorai: Šios graikiškų makaronų salotos suteikia saldaus, gaivaus skonio. Padalinkite juos per pusę arba ketvirčiais, priklausomai nuo dydžio.
- Skonio stiprintuvai: Alyvuogės – sūraus skonio, raudonasis svogūnas – aštrumui, o itališkos petražolės – gaivumui.
- Feta: rinkitės geros kokybės fetą, kad gautumėte kreminį, aštrų skonį. Palikite tai, jei neturite pieno.
- Graikiškų salotų padažas: Pagaminta naudojant alyvuogių aliejų kaip pagrindą, jame yra skonio stipriklių, pvz., citrinų sulčių, medaus, garstyčių, česnako ir raudonėlio, kad būtų galima derinti saldų ir aštrų skonį. Raudonojo vyno actas suteikia rūgštingumo, kad padažas taptų šviesesnis ir subalansuotas.
GREITAS PATARIMAS
Nuimkite raudonojo svogūno kąsnį: Jei esate jautrus žalio svogūno skoniui, 10 minučių pamirkykite kubeliais supjaustytus svogūnus pasūdytame lediniame vandenyje. Prieš dedant į salotas, gerai nusausinkite.
- Virkite makaronus: Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje iki al dente, tada nuplaukite šaltu vandeniu ir atidėkite.
- Paruoškite padažą: Sudėkite visus padažo ingredientus į puodelį, gerai suplakite ir dėkite į šaldytuvą.
- Paruoškite daržoves: Paruoškite visas daržoves.
- Surinkite salotas: Dideliame dubenyje sumaišykite atvėsusius makaronus su paruoštomis daržovėmis.
- Pridėti padažą: Įpilkite padažo pagal skonį, tada švelniai išmaišykite.
- Užbaikite Feta: Pabarstykite fetos sūriu, pagal poreikį pakoreguokite prieskonius ir mėgaukitės!
Ką patiekti su graikiškų makaronų salotomis
- Kepta arba kepta mėsa: kaip vištiena, ėriena ar kepta menkė.
- Pita ir Hummus: kreminiam garnyrui ar smagiam užkandžiui.
- Skrudintos daržovės: Kaip brokoliai ir paprikos. Ant grotelių keptos daržovės taip pat būtų skanus garnyras.
- Meze Platter: Su tzatziki, alyvuogėmis ir feta.
- Šviežias vaisius: Arbūzas, vynuogės arba figos – saldus užbaigimas.
Graikiškų makaronų salotų patarimai
- Teisingai išvirkite makaronus: Makaronus išvirkite tiek, kiek (al dente) naudokite ant pakuotės nurodytą laiką. Tai neleis jam vėliau tapti minkštu. Tačiau nepersistenkite – vėsdami makaronai sutvirtėja, todėl įsitikinkite, kad jie visiškai išvirti.
- Paragaukite ir pagardinkite: Baigę salotas paragaukite ir, jei reikia, įdėkite dar prieskonių.
- Pasūdykite makaronų vandenį: Į vandenį, kuriame verdate makaronus, įdėjus druskos, jis suteikia skonį. Be druskos salotos gali skonis nuobodus.
- Suminkštinkite raudonąjį svogūną: Kad žalias raudonasis svogūnas nebūtų toks aštrus, 10 minučių pamirkykite pasūdytame šaltame vandenyje, tada nusausinkite prieš dėdami į salotas.
- Teisingai paruoškite agurkus: Nupjaukite ir išmeskite maždaug 1 colio atstumu nuo angliškų agurkų galų, kad išvengtumėte kartaus skonio.
Kokius makaronus geriausia naudoti makaronų salotose?
Geriausi makaronai salotoms yra trumpi, tvirti makaronai, kurie gerai maišosi ir gali pasisavinti padažą bei mažus gabalėlius. Štai mano geriausi pasirinkimai:
- Farfalle (peteliškė): Tinka padažui ir daržovėms laikyti.
- Rotini (spiralės): Posūkiai gali patraukti daug padažo. Aš naudoju jį savo mėgstamose Buffalo vištienos makaronų salotose.
- Penne: vamzdelio forma gali sugauti žoleles ir daržoves.
- Orecchiette: Ši smagi dubenėlio forma puikiai laikosi apsirengus. Aš naudoju jį šiose populiariose Autumn Crunch Makaronų salotose.
SANDĖLIAVIMAS
Kiek laiko truks graikiškų makaronų salotos?
- Šios salotos šaldytuve išlieka šviežios 2-3 dienas.
- Tai skaniausias tą dieną, kai jis pagamintas; laikui bėgant svogūnų ir alyvuogių skonis stiprėja, o makaronai toliau sugeria užpilą, todėl jie šiek tiek išsausėja.
Kaip pasidaryti anksčiau laiko
- Parduotuvė ingridientai (daržovės, makaronai, fetos sūris, padažas) atskirai šaldytuve patiekalų ruošimo induose.
- Kiekvieną porciją surinkite prieš pat valgydami kad salotos išliktų šviežios iki 5 dienų.
Kitos skanios makaronų salotos:
Graikiškų makaronų salotos
Graikiškų makaronų salotos dera švelnūs makaronai, sultingi vyšniniai pomidorai, traškūs agurkai, aštrūs svogūnai ir kreminis fetos sūris. Jis papildytas absoliučiai geriausiu graikišku padažu be majonezo.

Graikiškų makaronų salotos

Graikiškų makaronų salotos dera švelnūs makaronai, sultingi vyšniniai pomidorai, traškūs agurkai, aštrūs svogūnai ir kreminis fetos sūris. Jis papildytas absoliučiai geriausiu graikišku padažu be majonezo.
Ingridientai
Tvarsliava (ARBA naudokite parduotuvėje įsigytą graikišką padažą)
Instrukcijos
-
MAkaronai: Dideliame puode užvirinkite 12 puodelių vandens. Įberkite 1 valgomąjį šaukštą druskos ir tada sudėkite makaronus (žr. 3 pastabą). Išvirti makaronus al dente pagal pakuotės nurodymus. Nusausinkite ir 20 sekundžių nuplaukite šaltame vandenyje. Nukratykite vandens perteklių ir atidėkite, kad visiškai atvėstų.
-
APRENGIMAS: Sumaišykite visus padažo ingredientus mūriniame inde. Uždenkite ir gerai suplakite, kad susimaišytų, ir įsitikinkite, kad ant dugno neprilipo medaus. Laikyti šaldytuve, kol bus paruošta naudoti.
-
DARŽOVĖS: Tuo tarpu paruoškite daržoves.
-
SURINKITI: Į didelį dubenį sudėkite visiškai atvėsusius makaronus. Ant viršaus uždėkite daržovių. Dar kartą suplakite padažą, tada užpilkite salotas (žr. 4 pastabą). Ant viršaus uždėkite fetos. Paragaukite, reguliuokite prieskonius ir mėgaukitės!
Recepto pastabos
Užrašas 2: Agurkai: Būtinai nupjaukite ir išmeskite maždaug 1 colio atstumu nuo abiejų angliško agurko galų; ši agurko dalis labai karti.
3 pastaba: makaronų vanduo: Net jei makaronai bus išmesti į vinigretę, jei nesūdėte makaronų vandens, salotų skonis bus nepakankamai pagardintas / švelnus. Pagardindami makaronų vandenį, pagardinsite pačius makaronus.
4 pastaba: apsirengimas: Įpilkite palaipsniui ir pagal skonį. Kadangi makaronai laikui bėgant sugeria padažą, jie gali tapti sausesni. Pradėkite nuo didžiosios padažo dalies, tada įpilkite daugiau, jei reikia, jei po sėdėjimo salotos atrodo sausos.
Padaryti į priekį: Ingredientus (daržoves, makaronus, fetos sūrį, padažą) laikykite atskirai šaldytuve. Kiekvieną porciją surinkite prieš pat valgydami, kad salotos išliktų šviežios iki 5 dienų.
Mitybos faktai
Patiekimas: 8porcijos | Kalorijos: 442kcal | Angliavandeniai: 55g | Baltymas: 11g | Riebalai: 20g | Sotieji riebalai: 4g | Polinesotieji riebalai: 2g | Mononesotieji riebalai: 13g | Cholesterolis: 11mg | Natris: 376mg | Kalis: 465mg | Pluoštas: 4g | Cukrus: 10g | Vitaminas A: 829TV | Vitamino C: 45mg | Kalcis: 114mg | Geležis: 2mg
Mes darome viską, kad pateiktume tikslią mūsų receptų mitybos analizę. Mūsų mitybos duomenys apskaičiuojami naudojant trečiosios šalies algoritmą ir gali skirtis, atsižvelgiant į individualų gaminimo stilių, išmatavimus ir ingredientų dydžius. Naudokite šią informaciją palyginimui ir, jei reikia, pasikonsultuokite su sveikatos priežiūros specialistu dėl mitybos patarimų.