Norint gauti visiškai kitokią patirtį su kavos kokteiliu, šį ispanišką kavos kokteilį su brendžiu būtina išbandyti; absoliučiai alpsta vertas apelsino ir brendžio skonio.
Žiema oficialiai prasideda gruodį, nors Kolorado valstijoje jau buvo sniego ir žvarbaus šalčio, kuris sako, kad žiema jau čia pat, ir reikalauja tokio šildančio kokteilio kaip šis ispaniškas kavos kokteilis su brendžiu.
Esu netekęs vilnos (ir nemažą dalį jos nešioju, kad sušilčiau!), atkaklus aplinkos tausotojas, todėl, nors mano namuose gana ankšta, o komunalinių paslaugų mokesčiai tvarkomi, aš ir toliau laikau savo termostatą žemesnį nei dauguma žmonių.
Įveskite savo el. pašto adresą ir atsiųsiu jį į jūsų pašto dėžutę. Be to, kiekvieną savaitę gaukite iš manęs puikių naujų receptų!
Manau, kad tai darau neva norėdamas „taupyti vaikams“, bet mano vaikai įeina pro duris ir pirmas dalykas, kuris jiems išeina, yra „padidinti šilumą“. taigi man kažkur nepavyko. Vietoj to aš jiems pasiūlysiu storų kojinių ir šilto gėrimo, pavyzdžiui, ispaniškos kavos kokteilio su brendžiu… tai padeda!
Taigi šios pasakos esmė ta, kad tikrai būna dienų, kai mintis pasigaminti šaltą kokteilį nepasiteisina ir vakar buvo viena iš tų dienų. Mano kruopos buvo sušalusios, o mano medžioklė kažko šilto nusileido ant šiltų kavos gėrimų.
Mes visi esame susipažinę su airiška kava, bet aš lažinuosi, kad apsilankę Ispanijoje būsite dar labiau sušildyti iki kojų pirštų galų. Turiu pasakyti, kad ši ispaniška kava su brendžiu, plakta grietinėle ir apelsinų žievele tikrai padėjo. Jei bus suteikta galimybė rinktis tarp šio ir airių… aš važiuosiu į Ispaniją!
Neseniai pirmą kartą išgėriau ispaniškos kavos kokteilį, kai sutikau keletą draugų laimingosios valandos metu. Jis buvo paprastas, kavos ir brendžio derinys, vadinamas a Karadžilas. Aš taip pat tada buvau nusiteikęs šiltai, bet pamiršau paprašyti barmeno jo recepto, todėl likau vienas.
Oi, mano, yra milijonas receptų, todėl aš pasirinkau bendrą idėją ir padariau savo reikalus.
Vienas svarbus dalykas? Nėra Kahlua, kaip daugelis siūlomų receptų. Norėjau, kad tai būtų taip, kaip ragavau restorane, svarbu buvo kavos ir brendžio derinimas. Aš iš tikrųjų sunaudojau butelį konjako (kaip, po velnių, aš galėjau būti iš paprasto brendžio?), ir nors nėra svarbu naudoti brendžio derliaus kremą, kaip aš, tai nebuvo blogai.
koks skirtumas? Brendis yra bendras distiliuoto spirito, pagaminto iš fermentuotų vaisių, terminas, o konjakas yra specifinė brendžio rūšis, gaminama iš vynuogių Prancūzijos konjako regione. Konjakas gaminamas distiliuojant vynuoges į vyną, po to du kartus distiliuojant vyną ir brandinant statinėse. Taigi konjakas yra brendis, bet dauguma brendžio nėra konjakas! Išsaugokite gerus dalykus, kad galėtumėte gurkšnoti… arba, kaip aš, pasimėgauti!
Manau, kad visas šio ispaniško kavos kokteilio raktas yra apelsinas. Sulčių ar likerio pavidalo gėrime nėra nė lašo apelsino, tačiau jo yra labai daug. Apvadas yra patrintas apelsino skiltele, kad padėtų jį padengti turbinado cukrumi, o viršuje esanti žievelė yra tokia kvapni, kad tai yra kiekvieno gurkšnio patirtis.
Jei neturite žaliavinio cukraus, galite jį pakeisti paprastu ruduoju cukrumi, bet pabandykite surasti žaliavinį produktą. Aš naudoju jį kiekvieną dieną savo rytinėje kavoje, o ta melasos dalis suteikia man patinkančio sodrumo. Egzotiškas ingredientas taip pat nebėra sunkus – jį galite rasti daugumos bakalėjos parduotuvių koridoriuose, šalia jų granuliuoto cukraus parduotuvių.
Viena iš priežasčių, kodėl man patinka jį naudoti, yra burnos pojūtis; prideda gražaus traškaus saldaus elemento, dėl kurio smagiau gerti bet kokį kokteilį!
Šį ispaniškos kavos kokteilį su brendžiu gaminau vieną kartą, kad jį išbandyčiau, bet šiandien turėjau pasigaminti dar kartą, kad galėčiau gauti nuotraukų. Vargšas aš. Rašydamas gurkšnojau; iš anksto atsiprašau už rašybos klaidas, gerai? Bet išbandykite tai… akis rieda gerai. Sveikinu!
PIN IT! „Ispaniškos kavos kokteilis su brendžiu“
Ispaniškos kavos kokteilis su brendžiu
Norint gauti visiškai kitokią patirtį su kavos kokteiliu, šį ispanišką kavos kokteilį su brendžiu būtina išbandyti; visiškai alpsta nuo apelsinų ir brendžio skonių.
Dėl ratlankio
- turbinado cukrus
- 1 oranžinė supjaustykite skiltelėmis (pirmiausia nulupkite žievelę papuošimui)
Dėl kokteilio
- 2 uncijų espreso kavos
- 1 uncija įprastos kavos
- 1 šaukštelis turbinado cukrus
- 1 ½ uncijų brendžio
Garnyrui
- 2 šaukštai stipri plakta grietinėlė plakta
- Vieno apelsino žievelė Nuvalykite apelsino žievelę prieš supjaustydami jį į dalis, kad apipjaustytumėte akinius
-
Įtrinkite apelsino skiltelę aplink martini taurės kraštą ir pamerkite šlapią kraštelį į turbinado cukraus kristalus.
-
Pašildykite espreso kavą, įprastą kavą, turbinado cukrų ir brendį, kol tik garuose, bet neužvirs. Supilkite į martinio taurę ir ant viršaus užpilkite didelį šlakelį plaktos grietinėlės.
-
Papuoškite tarkuota apelsino žievele.
Jį galite rasti daugelyje bakalėjos parduotuvių; Kai tikrinau, „Target“ turėjo geriausią kainą, bet NE „Amazon“! Visos internetinės bakalėjos parduotuvės buvo daug brangesnės.
Turiu espreso kavos virimo aparatą ant viryklės, bet maniau, kad pabandysiu greitai paruošiamą espreso kavą, ir ji buvo tokia gera, kad nereikia gaminti espreso, nebent to norite!
Mitybos faktai
Ispaniškos kavos kokteilis su brendžiu
Kiekis vienai porcijai
% dienos vertė*
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.