Šis sūrios karamelės kreminis likeris yra visiškai dekadentiškas skanėstas ir puiki dovana dovanoti draugams švenčių proga; galite padėti jiems mėgautis!
Šiandien čia nėra jokios istorijos; nieko šilto ir neapibrėžto apie tai, kaip šis stebuklingas sūdytos karamelės kreminio likerio gėrimas pakeitė atostogas ar mano gyvenimą. Taip pat nėra istorijų apie dalinimąsi ja su draugais ir šeima kaip šventinę dovaną.
Ne. Tai tiesiog yra tai, kas yra; viena iš tų lempučių akimirkų, kai šio sūdytos karamelės padažo santaka susitiko su degtinės buteliu ant mano prekystalio.
Įveskite savo el. pašto adresą ir atsiųsiu jį į jūsų pašto dėžutę. Be to, kiekvieną savaitę gaukite iš manęs puikių naujų receptų!
Mano galvoje šoka ne cukrinės slyvos, o kitokios vizijos. Iš tikrųjų turiu butelį sūdytos karamelinės degtinės ir man patiko, todėl norėjau kažko kitokio, panašesnio į Bailey's.
Iš to gimė šis sūrios karamelės grietinėlės likeris. Manau, kad OMG yra tinkamas. Saldus, sūrus; šiek tiek kąsnio nuo degtinės ir visa tai kartu su grietinėlės šilkinumu.
Tai beveik per lengva… sunkesnė dalis yra karamelės gaminimas. Bet čia būkime sąžiningi. Turėtumėte pasigaminti sūdytos karamelės, bet nebūtina. Jei tai ne jūsų reikalas, tiesiog nusipirkite 10 uncijų stiklainį bakalėjos parduotuvėje ir išmaišykite. Jūs nepasigailėsite. Sūdytos karamelės grietinėlės likerio ingredientų sąrašas yra tikrai labai paprastas ir apima (Visas receptas įrašo apačioje):
- 10 oz sūdytos karamelės padažo (arba naudokite įsigytą karamelės padažą – žr. pastabas)
- 14 uncijų skardinė saldinto kondensuoto pieno
- 2 puodeliai Pusė ir pusė
- 1/2 puodelio degtinės.
Sūdytas karamelės kreminis likeris yra dekadentiškas ir skanus. Net dieviška. Trys D. Taip, aš apibarsčiau tuos mažus stikliukus karamele, bet tai nėra būtina; tikrai graži nuotrauka, ar ne?
Siūlyčiau stiklines atšaldyti trumpam užsukus į šaldiklį; šaltis yra gerai. Be to, jūsų draugai dabar pradės pasirodyti netinkamu momentu, kad gautų kitą pavyzdį… geriausia pasiruošti!
Mums patinka sūdytos karamelės grietinėlės likerio ledas, bet čia yra dar viena galimybė. Užpilkite šlakelį ant ledo ir sumaišykite su kitu espreso ar kavos šlakeliu. Espresas yra geriausias ir, jei manote, kad tai įmanoma tik su brangiu espreso kavos aparatu, turiu jums gerų naujienų.
Aš naudoju nedidelį elektrinį mokos puodą (filialo nuoroda) vietoj puošnaus espreso aparato ir man jis puikiai tinka. Taip pat yra viryklės, kurios abi yra mažos, lengvai laikomos, o espreso skonis yra puikus… nereikia pirkti brangios virtuvės, kuriai būdinga daug kraštovaizdžio, įrangos. Įsigykite šiek tiek espreso kavos pupelių; tai svarbu.
Niekada nesigailėjau nusipirkusi, net jei kasdien negaminu espreso. Daugelyje receptų naudosiu džiovintą espreso kavą, bet tam yra laikas ir vieta, o tokiam gėrimui norisi tikro pasiūlymo. Neseniai vienas „kavos vaikinas“ man pasakė, kad tai tikrai ne espreso kava, bet tada jam patiko demonstruoti savo įmantrų šokių kavos aparatą. Man labiau patinka taupyti pinigus kitiems užsiėmimams! 🙂
Pagal šį receptą pagaminau pakankamai daug ir turėjau didelį butelį, kad galėčiau jį laikyti, bet per šventes mėgstu dovanoti, todėl man reikia geresnių išteklių nei vietinėje mažmeninėje konteinerių parduotuvėje. Patikrinkite specialius butelius; jie daug kartų išgelbėjo man dieną!
Tačiau pagaminkite bent du butelius. Vienas tau ir vienas LABAI geram draugui. Jie mylės tave amžinai… į sveikatą!
PIN IT! „Sūdytos karamelės grietinėlės likeris”
Sūdytas karamelės kreminis likeris
Lengvas ir skanus gėrimas po vakarienės, kurio skonis primena sūdytą karamelę.
- 10 uncijų sūdytos karamelės padažas arba naudokite įprastą karamelinį padažą – žr. pastabas
- 14 uncijų saldinto kondensuoto pieno
- 2 puodeliai pusė ir pusė
- ½ puodelis degtinės.
-
Pašildykite saldintą kondensuotą pieną ir pusę su karameliniu padažu ant silpnos ugnies, kol viskas susimaišys, maždaug 4 minutes.
-
Nukelkite nuo ugnies ir gerai atvėsinkite.
-
Įpilkite degtinės, gerai išmaišykite ir sudėkite į indą.
-
Prieš patiekdami laikykite šaldytuve mažiausiai penkias dienas.
Jei neturite paruošto sūdyto karamelinio padažo ir norite naudoti įprastą karamelinį padažą, tiesiog įberkite į jį šiek tiek druskos. Ne valgomoji druska, bet arba košerinė, arba jūros druska. Pradėkite nuo MAŽO kiekio, pavyzdžiui, ketvirtadalio arbatinio šaukštelio, kol jums patiks. Sūdytoje karamelėje turi būti pakankamai druskos, kad sustiprintų karamelę, bet ne tiek, kad jos skonis būtų per sūrus; todėl nepersistenkite!
Mitybos faktai
Sūdytas karamelės kreminis likeris
Kiekis vienai porcijai
% dienos vertė*
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.