Lengvos veganiškos Tahini karamelės – minimalistiniai kepėjų receptai


Jei mėgstate šokoladu padengtas karameles, bet ne sudėtingus būdus, kurių paprastai reikia joms gaminti, šis receptas kaip tik jums! Šios EASY veganiškos jūros druskos karamelės derinamos su tiesiog 6 ingredientai ir yra NĖRA saldainių termometro akiratyje.

Paslaptis? Tahini! Jis suteikia šiems kąsnio dydžio skanėstams dekadentiško skonio, kad gautumėte išskirtinį sūrų ir saldų skanėstą. Puikiai tinka laikyti šaldiklyje ar dovanoti per šventes… nors nesame tikri, kiek šių skanių skanėstų pateks į dovanų dėžutę 😉. Gaminkime karamelę!

Tamsus šokoladas, tahini, klevų sirupas, vanilė, jūros druska ir veganiškas sviestas

Kaip pasigaminti veganiškų šokoladinių jūros druskos karamelių

Šios veganiškos karamelės prasideda panašiai kaip klasikinė karamelė – su sviesto ir cukraus mišiniu, tačiau ši versija gaminama naudojant tiesiog a liesti veganiško sviesto ir yra natūraliai saldintas klevų sirupo dėka. Jis subtiliai pagardintas vanilės ekstraktu ir turi druskos, nes jūros druska + karamelė = MEILĖ!

Veganiškas sviestas, jūros druska, vanilė ir klevų sirupas puode

Mišinys kaitinamas iki virimo ir virinamas kelias minutes, kad susidarytų a turtingas ir karamelizuotas rezultatas. Tada pridedame tahinikuri ne tik suteikia šioms karamelėms unikalų ir dekadentišką skonį, bet ir prisotina mineralų turtingo gėrio!

Tahini supylimas į karamelizuoto veganiško sviesto ir klevų sirupo mišinio puodą

PSA: Jei tahini saldumynuose skamba keistai, vadinasi, jų nebandėte magiškas tahini blondinės.

Supilkite tahini į natūraliai saldintą veganišką karamelės mišinį

Tada supilame mišinį į pergamentu išklotą skardą ir dedame į šaldiklis atšalti.

Jūros druskos tahini karamelės mišinys keptuvėje

Padėjęs į šaldiklį, mišinys pradės kietėti. Sužinosite, kad pasiekėte karamelės teritoriją, kai ji išlaiko savo struktūrą ir yra pjaustoma. Šių karamelių tekstūra yra ne kietas saldainis, bet vietoj to yra minkštas ir švelnus. Tai šiek tiek panašu į apgaulę, bet dar labiau sviestinis ir dekadentiškas!

Jūros druskos tahini karamelės mišinio pjaustymas

Paskutinis žingsnis: šokoladas! Nors šioms karamelėms to nereikia (jos pačios yra neįtikėtinos), apibarstyti arba pamirkyti šokolade perima juos viršaus. O pabarstyti jūros druskos ir sezamo sėklų? Labai rekomenduoju!

Jūros druskos tahini karamelės lėkštė, kai kurios pabarstytos, o kitos aplietos tamsiame šokolade su jūros druska ir sezamo sėklomis

Nekantraujame, kol paragausite šios veganiškos karamelės! Jie yra:

Sūrus-saldus
Dekadentas
Šokoladu padengtas
Lengva pagaminti
Puikiai tinka dalintis
IR TAIP skanu!

Mums patinka gaminti partiją ir laikyti juos šaldiklyje, kad galėtume užkandžiauti pagal poreikį, bet jei pavyksta išsiskirti su šiais kūdikiais, jie taip pat bus nuostabi šventinė dovana! Tik būtinai laikykite juos šaldytuve arba šaldiklyje, kol ateis laikas mėgautis, nes kambario temperatūroje jie ištirps.

Daugiau kąsnio dydžio skanėstų

Jei išbandysite šį receptą, praneškite mums! Palikite komentarą, įvertinkite ir nepamirškite pažymėti nuotraukos @minimalistbaker Instagram tinkle. Į sveikatą, draugai!

Iš stambios šokoladinės jūros druskos karamelės krūvos kadras, kurio viršutinė dalis iš dalies suvalgyta, kad būtų parodyta minkšta, švelni tekstūra

Paruošimo laikas 1 valandą 55 minučių

Virimo laikas 5 minučių

Bendras laikas 2 valandų

Porcijos 28 (1 colio karamelės)

Kursas Desertas

Virtuvė Be glitimo, be grūdų, be riešutų, veganiškas

Tinka šaldikliui 1 mėnuo

Ar laikosi? 2 savaites

Neleiskite ekranui užtemti

  • 2 Valg veganiškas sviestas (mums patinka Miyoko // pieno sviestas, jei ne veganiškas / be pieno)
  • 1/3 puodelis klevų sirupo
  • 1 šaukštelis vanilės ekstraktas
  • 1/2 šaukštelis smulkios jūros druskos
  • 2/3 puodelis tahini (kreminė, lašelinė // čia rasite mūsų tahini apžvalgą)
  • 1 puodelis tamsaus šokolado, susmulkinto (naudokite mažiau, jei šliūkštelėkite, o ne dunksokite // jie skanūs ir be šokolado! // šokolado traškučiai taip pat tinka, jei reikia, užtikrinkite be pieno)

DĖL PATEIKIMO neprivaloma

  • Dribsniai jūros druska
  • Sezamo sėklos
  • Kepimo formą (ar kitą mažą stačiakampį indą) išklokite kepimo popieriumi. Mes naudojome 8 x 4 colių kepimo formą.

  • Nedideliame puode sumaišykite veganišką sviestą, klevų sirupą, vanilės ekstraktą ir jūros druską (dar nedėkite tahini!). Beveik nuolat plakant, užvirinkite mišinį ant vidutinės ugnies ir toliau virkite apie 2 minutes (bus labai putos – tai normalu ir gerai). Nukelkite nuo ugnies, suberkite tahini ir plakite, kol gerai susimaišys ir sutirštės.

  • Supilkite tahini mišinį į paruoštą keptuvę ir pakratykite keptuvę, kad tolygiai pasiskirstytų. Dėti į šaldiklį ~1-2 val., kol sustings. Karamelės bus šiek tiek minkštos, bet jei per sunku susidoroti, dėkite atgal į šaldiklį ~30 min.

  • ŠOKOLADAS: kai karamelė beveik atvės, ištirpinkite šokoladą. Šokoladą sudėkite į nedidelį mikrobangų krosnelėje naudojamą dubenį ir į mikrobangų krosnelę kas 30 sekundžių, maišydami, kad nesudegtų, kol jis taps vientisas ir išsilydys. Taip pat galite ištirpinti ant viryklės, į nedidelį stiklinį ar metalinį dubenį įpildami šokolado ir atsargiai įdėdami į nedidelį puodą ant ~1 colio verdančio vandens, tada maišykite, kol ištirps. Atidėkite, kad šiek tiek atvėstų.

  • Didelę lėkštę (ar ką nors panašaus, kuris tilps į šaldiklį) išklokite pergamentiniu arba vaško popieriumi ir padėkite šalia. Karamelėms sustingus supjaustykite ~1 colio gabalėliais. Galite mėgautis jais paprastais, bet mes mėgstame panardinti / pabarstyti šokoladu (veikia greitai, kad jie nebūtų per minkšti) ir pridėti dribsnių jūros druskos ir sezamo sėklų. Taip miela!

  • Supjaustę ir aptepę šokoladu karameles dėkite atgal į šaldiklį 30-45 minutėms (jei karamelė kietesnė) arba į šaldytuvą 2-3 valandoms (minkštai karamelei).

  • Šios karamelės ištirps kambario temperatūroje, todėl jas reikia laikyti šaldiklyje arba šaldytuve, kol bus galima mėgautis! Perkelkite į sandarų indą, kur laikys 1 mėnesį (ar ilgiau) šaldiklyje arba iki ~2 savaičių šaldytuve.

*Jei be aliejaus, veganišką sviestą galbūt galite pakeisti daugiau tahini, tačiau karamelė gali nesustingti ir nebus tokia lygi ir sodri/skonio kaip klasikinė karamelė.
* Informacija apie mitybą yra apytikslis įvertinimas.

Patiekimas: 1 karamelė Kalorijos: 89 Angliavandeniai: 6.7 g Baltymai: 1.5 g Riebalai: 6.5 g Sotieji riebalai: 2.6 g Polinesotieji riebalai: 1.4 g Mononesotieji riebalai: 2 g Transriebalai: 0 g Cholesterolis: 0 mg Natris: 55 mg Kalis: 78 mg Pluoštas: 1.2 g Cukrus: 3.9 g Vitaminas A: 0 TV Vitaminas C: 0 mg Kalcis: 33 mg Geležis: 1.3 mg





Source link

By admin

Related Post

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -