Moliūgų vafliai yra traškūs iš išorės, minkšti ir purūs viduje, su puikiu prieskonių kiekiu!
Geriausi moliūgų vafliai
Šie moliūgų vafliai yra mano šeimos mėgstamiausi rudens ir žiemos pusryčiai. Nebent šiuos naminius cinamono suktinukus priskaitysite kaip pusryčius, o tokiu atveju tai bus kaklaraištis!
Patobulinau savo mėgstamų vaflių receptą, pridėdama šildančių prieskonių ir šiek tiek moliūgų tyrės, kad gautumėte šiuos rudens įkvėptus vaflius. Jie lengvi su traškiais kraštais ir skaniu moliūgų prieskonių skoniu. Užpildykite juos namine plakta grietinėle ir mano mėgstamu vanilės padažu ir būkite pasiruošę patekti į pusryčių rojų!
Ingredientai
Štai ko jums reikės norint pagaminti šiuos moliūgų vaflius:
- Miltai: Naudokite baltus miltus ir išlyginkite puodelius tikslumui.
- Druska: Subalansuoja ir sustiprina skonius.
- Kepimo milteliai: Padaro vaflius purius – įsitikinkite, kad jie švieži.
- Cinamono ir moliūgų pyrago prieskoniai: Atsineškite tuos jaukius rudens skonius.
- Rudasis cukrus: Prideda drėgmės ir šiek tiek karamelės.
- Moliūgas: Naudokite konservuotą moliūgą (ne moliūgų pyrago įdarą).
- Pienas: Nenugriebtas pienas suteikia sodrumo ir skonio.
- Vanilės ekstraktas: Sustiprina saldumą ir prieskonį.
- Kiaušiniai: Iš kambario temperatūros kiaušinių gaunami puresni vafliai.
- Sviestas: Suteikia vafliams skonio ir puikios trapios tekstūros.
Kaip pasigaminti moliūgų vaflius
- Paruošimo ingredientai: Ištirpinkite sviestą ir atvėsinkite. Pašildykite pieną ir atvėsinkite kiaušinius iki kambario temperatūros.
- Sumaišykite sausus ingredientus: Dubenyje supilkite miltus, prieskonius, kepimo miltelius ir druską.
- Pridėti šlapių ingredientų: Įmaišykite moliūgą, pieną, kiaušinius, vanilę ir cukrų.
- Pridėti sviestą: Lėtai plakite ištirpintą sviestą iki vientisos masės.
- Poilsio tešla: Palikite 10 minučių, kad vafliai būtų puresni.
- Virkite Vafliai: Supilkite tešlą į karštą vaflinę ir kepkite iki traškios ir auksinės spalvos.
- Patiekti: Įpilkite sirupo, plaktos grietinėlės ar bet kokių jums patinkančių priedų.
Greitas patarimas
Kaip žinoti, kada vafliai yra pagaminti? Vafliai yra paruošti, kai yra auksiniai, traškūs ir lengvai pakeliami iš vaflinės. Geras ženklas yra tada, kai garai sulėtėja arba sustoja. Daugelis vaflių gamintojų taip pat turi lemputę arba garsą, signalizuojančią, kad viskas baigta.
Moliūgų vaflių patarimai
- Kambario temperatūros ingredientai: Norėdami gauti puresnius vaflius, naudokite kambario temperatūros kiaušinius, pieną ir sviestą. Jei ingredientai yra skirtingos temperatūros, tešla sulips.
- Nemaišykite per daug: Išmaišykite iki vientisos masės, bet nepersistenkite – taip vafliai išliks lengvi.
- Visiškai įkaitinkite vaflinę: Karšta vaflinė lygintuvas suteikia jums traškius kraštus.
Greitas patarimas
Naudokite gerą vaflinį lygintuvą. Jei norite nusipirkti, tai aš naudoju šią vaflinę, kuri kiekvieną kartą gamina puikius vaflius!
Sandėliavimas
Leiskite moliūgų vafliams atvėsti iki kambario temperatūros. Laikyti sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų arba užšaldyti su vaško popieriumi tarp sluoksnių iki 3 mėnesių. Pašildykite skrudintuve, orkaitėje ar mikrobangų krosnelėje – atitirpinti nereikia.
Naudokite likusį moliūgą
-
Ištirpinkite sviestą ir atidėkite atvėsti iki kambario temperatūros. Pieną šiek tiek pašildykite mikrobangų krosnelėje arba leiskite jam natūraliai sušilti iki kambario temperatūros. Nesulaužytus kiaušinius paleiskite po šiltu vandeniu, kad jie sušiltų iki kambario temperatūros. Įsitikinkite, kad visi drėgni ingredientai yra vienodos temperatūros, nes kitaip tešla taps gumuli.
-
Dideliame dubenyje suplakite sausus ingredientus. Ant viršaus sudėkite visus šlapius ingredientus, išskyrus sviestą. Plakite iki vientisos masės. Plakdami lėtai supilkite ištirpintą sviestą. Išplakti iki vientisos masės. Nepermaišykite. Kad vafliai būtų puresni, leiskite tešlai pastovėti 10 minučių (žr. 4 pastabą).
-
Įkaitinkite nelipnią vaflinę pagal modelio instrukcijas. Kai pašildysite, įpilkite 1/3 puodelio tešlos į vieną ertmę. Kepkite, kol kiekvienas vaflis gražiai apskrus iš abiejų pusių ir iškeps viduryje.
-
Baigdami ruošti iškeptus vaflius laikykite šiltai orkaitėje (žr. 3 pastabą) arba patiekite iš karto su pasirinktais priedais.
Nr2: Vidutiniame puode sumaišykite 1/2 puodelio nesūdyto sviesto, 1 puodelį šviesiai rudojo cukraus, 1/2 puodelio riebios grietinėlės ir žiupsnelį druskos. Virkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol sviestas išsilydys ir sirupas šiek tiek sutirštės, apie 5–8 min. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite 1 šaukštą vanilės ekstrakto.
3 pastaba: Kad vafliai būtų traškūs, padėkite juos ant vėsinimo grotelių, pastatytų ant didelės kepimo skardos. Įdėkite keptuvę į 200 ° F orkaitę, kad toliau gaminant vaflius būtų šilti.
4 pastaba: Waffles geriausiai pasirodo, kai tešla kurį laiką stovi. Man patinka tešlą pasigaminti išvakarėse, o kitą rytą virti! Norėdami tai padaryti, tešlą sandariai uždenkite ir per naktį laikykite šaldytuve. Ryte greitai išmaišykite ir kepkite įkaitintoje vaflinėje. Puiku, kai tešla paruošta pusryčiams, o vaflių skonis dar geresnis!
Saugykla: Leiskite moliūgų vafliams atvėsti iki kambario temperatūros, tada laikykite juos sandariame inde šaldytuve iki trijų dienų arba užšaldykite, atskirtus vaško popieriumi, iki trijų mėnesių. Norėdami pašildyti, tiesiog naudokite skrudintuvą, orkaitę arba mikrobangų krosnelę, atitirpinti nereikia.
Patiekimas: 1patiekimas | Kalorijos: 187kcal | Angliavandeniai: 24.2g | Baltymai: 5.4g | Riebalai: 7.7g | Cholesterolis: 77.7mg | Natris: 132mg | Pluoštas: 1.1g | Cukrus: 4.2g
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.