Nemaišoma duona (nuosaikūs paveikslėliai ir vaizdo įrašai)


Nemaišoma duona: Ši amatininkų stiliaus balta duona pagaminta iš paprastų ingredientų ir reikalauja nedaug laiko. Šiame įraše pateikiami visi patarimai tobulai duonai kiekvieną kartą!

Lengvas beminkomos duonos receptas

Jei dar nebandėte gaminti duonos, ŠIS receptas yra geriausia vieta pradėti. Teisingas įspėjimas – kai tai padarysite, galbūt nenorėsite grįžti.

Aš tikrai esu apsėstas šio duonos recepto. Tai ne tik skanu, bet ir lengvai pagaminama, sugaišant labai mažai laiko.

Štai kodėl tai puiku:

  • Nėra stovo maišytuvo arba duonos gamintoja reikia
  • Jokio minkymo reikalingas (labai mažai praktinio laiko)
  • Lanksčios kepimo / poilsio galimybės kad galėtumėte mėgautis šviežia duona, kai ji jums tinka
  • Jokių specialių įrankių ar reikalingi indai
  • Paprasti ingredientai ir paprasti metodai

Šis „stebuklingos duonos“ receptas pagrįstas garsiąja Jimo Lahey versija iš „New York Times“.

Šio recepto ingredientai yra paruošti, kad būtų lengva surinkti: miltai, aliejus, mielės, medus, druska ir vanduo.Šio recepto ingredientai yra paruošti, kad būtų lengva surinkti: miltai, aliejus, mielės, medus, druska ir vanduo.

Kas yra neminkama duona?

Duona be minkymo naudojama a ilgas kildinimas, o ne minkymas sukurti glitimo struktūrą ir tekstūrą.

Iškepusi ši duona turi a lengvas, kramtomas vidus ir traški, traški pluta. Jos struktūra stebėtinai skiriasi nuo universalios baltos duonos, kuri priklauso nuo minkymo.

Nemaišomi duonos ingredientai

  • Šiltas vandens. Tai sukuria idealią aplinką mielėms.
  • Mielės. Dėl to tešla pakils ir išsiplės.
  • Miltai. Čia naudokite paprastus, universalius baltus miltus.
  • Mieloji. Padeda augti mielėms ir suteikia duonai subtilaus saldumo.
  • Druska. Prideda skonį ir neleidžia duonai išblukti.
  • Alyvuogių aliejus. Padeda tešlai pakilti ir sustiprina duonos skonį – tik tai šiek tiek pakeičia!

Keletas nemaišomos duonos variantų: Išbandžiau šį receptą su duonos miltais, o ne universaliais miltais, ir jis suteikia geresnę struktūrą ir formą dėl didesnio baltymų kiekio. Taip pat galite išbandyti žolelių variantą, kad gautumėte papildomo skonio su šia žolelių duona.

Greitas patarimas

Norėdami patikrinti, ar vanduo yra tinkamos temperatūrosnaudokite riešo testą. Užlašinkite kelis lašus ant riešo. Jei jis atrodo šiltas ir patogus, tai tinka mielėms. Per karšta arba šalta ir mielės neįsijungia.

Sumaišykite mielių mišinį su sausais ingredientais pagal šį neminkyti duonos receptą ir leiskite jam pakilti.Sumaišykite mielių mišinį su sausais ingredientais pagal šį neminkyti duonos receptą ir leiskite jam pakilti.

Pakalbėkime su mielėmis

Mielių patikrinimas rodo, kad jos gyvos ir aktyvios. Pridedamos ir aktyvių sausų, ir greitai paruošiamų mielių instrukcijos – abi veikia šiame recepte.

Prieš tęsdami įsitikinkite, kad mielės suaktyvėja. Jei ne, duona tinkamai nepakils.

Aktyvintos mielės auga, putoja ir atrodo kreminė.

Kodėl mano mielės nesuaktyvėjo?

  • Mielės gali būti senas.
  • Vanduo gali būti per karšta arba per šalta.
  • Jūsų aplinka gali būti per šalta.
Leiskite tešlai pakilti dubenyje, tada padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus, kad suformuotumėte formą kepimui.Leiskite tešlai pakilti dubenyje, tada padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus, kad suformuotumėte formą kepimui.

Nemaišoma duona be olandiškos orkaitės

Šią duoną geriausia kepti a karšta 5,5 arba 6 kvortų ketaus olandiška orkaitė puodą. Puodas sukuria garus, kad duona būtų traški.

Norėdami kepti be olandiškos orkaitės:

  1. Padėkite tešlą ant pergamentinio popieriaus ir perkelkite į metalinę skardą.
  2. Padėkite 8 colių metalinę keptuvę orkaitėje (nenaudokite stiklinės keptuvės), o didelį puodą vandens užvirinkite.
  3. Įdėkite lakštinę skardą su tešla orkaitėje ir atsargiai supilkite verdantį vandenį į metalinę skardą.
  4. Uždarykite orkaitę greitai sulaikyti garus.
  5. Kepkite 40-50 minučių kol duona taps aukso rudos spalvos ir tapstelėjus skambės tuščiaviduriai.
Suformuokite tešlą ir dėkite į puodą kepti.Suformuokite tešlą ir dėkite į puodą kepti.

Kaip pasigaminti neminkomos duonos (patarimai)

  • Jokio minkymo: Tešla labai drėgna, todėl neminkykite ir neperdirbkite.
  • Aušinimas: Prieš pjaustydami leiskite duonai visiškai atvėsti, kad išvengtumėte kempinės tekstūros. Vidus kepa net ir išėmus iš orkaitės!
  • Miltai: Naudokite universalius arba duonos miltus. Duonos miltai suteikia kramtesnę tekstūrą, tačiau universalūs miltai taip pat yra veiksmingi.

Sandėliavimas

Likučiai?

Ši No-Knead duona yra geriausia pirmą dieną. Pirmą dieną duoną laikykite neuždengtą nupjauta puse žemyn ant pjaustymo lentos.

Po dienoslaikykite jį sandariame inde arba maišelyje. Jis suminkštėja, bet vis tiek gerai apskrudęs!

Užšaldymas: Supjaustykite ir suvyniokite kiekvieną griežinėlį atskirai. Užšaldykite hermetiškame maišelyje arba talpykloje iki 3 mėnesių. Skrudinkite griežinėlius tiesiai iš šaldiklio.

Naudokite likusias mieles:

  • 5,5 litro (ar didesnis) ketaus puodas su dangčiu žr. 1 pastabą
  • Vidutiniame dubenyje sumaišykite mieles, medų ir šiltą vandenį. Palikite 5 minutes, kol susidarys kreminės arba putos. Jei mišinys neputoja, mielės gali būti negyvos arba vanduo buvo per karštas. Jei taip atsitiks, pradėkite iš naujo.

  • Dideliame maišymo dubenyje (tinkančiame jūsų šaldytuve) gumine mentele sumaišykite miltus ir druską. Į miltų mišinį supilkite mielių mišinį ir maišykite, kol susidarys puri tešla be sausų miltų dryžių. Mentele patraukite tešlą į vieną pusę ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Apverskite tešlą, kad pasidengtų aliejumi (bus lipni). Dubenį visiškai uždenkite plastikine plėvele.

  • Palikite tešlą per naktį kambario temperatūroje (apie 70 °F / 21 °C) 10–18 valandų. Norėdami gauti greitesnį variantą, žr. 4 pastabą.
  • Perkelkite orkaitės lentyną į vidurinę padėtį ir įkaitinkite orkaitę iki 450 °F (230 °C). Įdėkite ketaus puodą (su dangčiu) į orkaitę kaitinti 30 minučių.

  • Ant švaraus darbinio paviršiaus pabarstykite 1 šaukštą miltų. Mentele išbraukite tešlą iš dubens ant miltais pabarstyto paviršiaus. Ant viršaus pabarstykite dar 1 šaukštą miltų. Švelniai sulenkite šonus į vidų mentele arba tešlos grandikliu, sulenkite 6 kartus ir suformuokite grubų rutulį. Tešlos rutulį perkelkite ant didelio pergamentinio popieriaus gabalo, apverskite jį aukštyn kojomis, kad siūlės pusė būtų žemyn. Švelniai suformuokite jį į grubų rutulį. (Pasirenkama: jei turite lame, įbrėžkite viršų 3–5 brūkšniais).
  • Įkaitintą puodą atsargiai ištraukite iš orkaitės, pakelkite kepimo popierių su tešla ir įdėkite į puodą. Uždenkite dangčiu ir kepkite 30 minučių. Tada nuimkite dangtį ir kepkite dar 12–18 minučių, kol bakstelėjus į centrą duona skambės tuščiaviduriai, o viršus taps giliai auksinės rudos spalvos.

  • Atsargiai išimkite duoną iš puodo naudodami pergamentinį popierių ir padėkite ant vielinio aušinimo grotelių. Prieš pjaustydami aštriu dantytu peiliu, leiskite jam atvėsti 30 minučių (žr. 5 pastabą).
1 pastaba:
Čia yra puikus ketaus puodas už prieinamą kainą ir čia yra mano mėgstamiausias puodas! Ketaus puodo alternatyvas rasite įraše.
2 pastaba:
Įsitikinkite, kad naudojate pergamentinį popierių, o ne foliją ar vaškinį popierių, nes vaško popierius išsilydys orkaitėje.
3 pastaba:
Patikrinkite vandens temperatūrą lašindami kelis lašus ant riešo. Jis turėtų jaustis šiltas ir patogus, o ne karštas.
4 pastaba: Skubėti duona, kurios nereikia minkyti:
Po 2-3 valandų duoną galite kepti iš karto. Skonis ir tekstūra nebus tokie išsivysčiusi kaip po ilgo poilsio, bet vis tiek bus skanūs.
5 pastaba: Aušinimas:
Labai svarbu leisti duonai atvėsti, kad ji būtų visiškai iškepusi. Per anksti nupjaunant gali susidaryti purus interjeras.
Sandėliavimas: Ši duona geriausiai tinka pirmą ir antrą dieną. Pirmą dieną palikite jį neuždengtą nupjauta puse žemyn ant pjaustymo lentos, kad pluta išliktų traški. Po to laikykite jį sandariame inde ar maišelyje. Plutelė gali prarasti traškumą, bet duona vis tiek bus puikiai apskrudusi.

Patiekimas: 1patiekimas | Kalorijos: 117kcal | Angliavandeniai: 23.8g | Baltymai: 3.2g | Riebalai: 0.7g | Natris: 194.4mg | Pluoštas: 0.8g | Cukrus: 0.1g

Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.



Source link

By admin

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - VeidoskaitaTeniso treniruotės -