Obuolių kopūstų salotos sujungia žalius kopūstus, pyragus obuolius, saldžias spanguoles ir traškius migdolus su kreminiu, kvapniu padažu.
Obuolių kopūstų salotų receptas
Esu apsėstas kopūstų salotų ir randu bet kokių dingsčių dėti jas į maistą. Nesvarbu, ar tai ant BBQ vištienos sumuštinių, ar „Crockpot Pulled Pork“, visada prisidedu prie savo mėgstamų naminių kopūstų salotų.
Taigi sukūriau variantą, puikiai tinkantį rudeniui ir žiemai! Jis saldus, aštrus, traškus ir nepaprastai skanus. Pridėjau jo į įvyniojimus, sumuštinius ir net savo Padėkos dienos užtepėlę. Žinoma, spanguolių padažas yra puikus, bet obuolių kopūstų salotos ant kalakutienos? Visiškas žaidimo keitiklis!
Ingredientai
Štai ko jums reikės norint pagaminti „Apple Coleslaw“:
- Kopūstai: Rinkitės šviežius, kietus kopūstus, venkite suvytusių.
- Obuoliai: Medaus traškučiai suteikia saldumo; Norėdami aštresnio skonio, eikite su Granny Smith.
- Salierai ir žalieji svogūnai: Suteikite traškumo ir gaivumo.
- Migdolai ir spanguolės: Suteikite saldumo ir tekstūros. Paskrudinkite migdolus, kad jie būtų traškūs. Arba išbandykite medaus migdolus, kad gautumėte saldesnį salotą.
Obuolių kopūstų salotos Persirengimas:
- Obuolių sidro actas: išryškina obuolių skonį ir subalansuoja kremiškumą.
- Mayo: Norėdami gauti geriausią skonį, naudokite aukštos kokybės majonezą.
- Grietine: Nesivaržykite naudoti sumažinto riebalų kiekio.
- Dižono garstyčios: Suteikia papildomo skonio.
- Medus arba cukrus: Medus prideda natūralaus saldumo; reguliuoti saldumą pagal skonį.
- Prieskoniai: Druska, pipirai ir salierų sėklos suteikia gylio. Jei neturite saliero sėklų, sloga vis tiek bus skani!
Kaip pasigaminti obuolių kopūstų salotas
- Padaryti padažą: Dubenyje suplakite majonezą, grietinę, obuolių sidro actą, Dižono garstyčias, medų ir prieskonius. Atidėkite į šalį.
- Paruoškite salotą: Smulkiai supjaustykite kopūstą, obuolius, salierą ir žaliuosius svogūnus.
- Sujungti: Dideliame dubenyje sumaišykite kopūstus, obuolius, salierus, žaliuosius svogūnus, migdolus ir spanguoles.
- Mesti: Užpilkite padažu ant šlakelio ir plakite, kol viskas gerai pasidengs.
- Atvėsinkite ir patiekite: Įdėkite į šaldytuvą 15-20 minučių, vėl išmaišykite ir patiekite.
Kaip naudoti obuolių kopūstų salotas
- Mėgaukitės kaip šoną: Kaip ir salotos, jos skanios ir pačios!
- Patiekite su mėsa: Puikiai tiks su plėšyta kiauliena, kiaulienos gabalėliais, ant grotelių kepta vištiena, kepsniais ar žuvimi.
- Pridėkite prie įvyniojimų ar sumuštinių: Išbandykite su ant grotelių kepta vištiena arba kalakutiena ir šiek tiek Miunsterio sūrio tortilijoje.
- Naudoti tacose: Įdėkite kaušelį prie mėgstamų žuvies ar vištienos taco.
- Populiariausi mėsainiai: Praleiskite fry padažą ir naudokite šią kopūstų salotą ant mėsainių!
Sandėliavimas
Norėdami gauti geriausią skonį ir tekstūrą, mėgaukitės obuolių kopūstų salotomis tą pačią dieną, kai jos pagamintos. Jei turite likučių, laikykite juos sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų. Prieš patiekdami gerai išmaišykite.
Naudokite likusius obuolius viename iš šių receptų:
-
Persirengimas: Vidutiniame dubenyje suplakite padažo ingredientus ir pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, tada išplakite iki vientisos masės. Laikyti šaldytuve, kol bus paruošta naudoti.
-
Slavonas: Plonai supjaustykite kopūstą, kad susidarytumėte 7 supakuotus puodelius (žr. 1 pastabą). Obuolius supjaustykite degtukų lazdelėmis, maždaug 3-1/4 puodelio (žr. 2 pastabą). Smulkiai supjaustykite salierą ir žaliuosius svogūnus. Viską sumaišykite dideliame dubenyje su migdolais ir spanguolėmis.
-
Patiekite: Užpilkite padažu ant kopūstų mišinio ir gerai išmaišykite. Padėkite į šaldytuvą 15-20 minučių, kad suminkštėtų, tada vėl išmaišykite, pagal poreikį pakoreguokite prieskonius ir patiekite. Retkarčiais patiekiant gerai išmaišyti.
- Pašalinkite visus parudavusius arba suglamžytus išorinius lapus.
- Kopūstą perpjaukite tiksliai per pusę.
- Perpjaukite tas puses per pusę (kad gautumėte keturis ketvirčius) ir išpjaukite kiekvieno ketvirčio šerdį.
- Kiekvieną kopūsto ketvirtį supjaustykite labai plonais griežinėliais.
- Supjaustytą kopūstą perkelkite į salotų suktuko pagrindą. Kruopščiai nuplaukite ir nusukite, kad visiškai išdžiūtų.
2 pastaba: kaip paruošti obuolius:
- Nuplaukite ir visiškai išdžiovinkite obuolius.
- Iškirpkite kiekvieną pusę nuo šerdies, kad gautumėte keturias dalis.
- Kiekvieną gabalėlį supjaustykite plonais griežinėliais.
- Kiekvieną gabalėlį supjaustykite plonais griežinėliais, kurie atrodo kaip degtukai.
Sandėliavimas: Norėdami gauti geriausią skonį ir tekstūrą, mėgaukitės obuolių kopūstų salotomis tą pačią dieną, kai jos pagamintos. Jei turite likučių, laikykite juos sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų. Prieš patiekdami gerai išmaišykite.
Patiekimas: 1patiekimas | Kalorijos: 204kcal | Angliavandeniai: 22g | Baltymai: 3g | Riebalai: 13g | Sotieji riebalai: 3g | Polinesotieji riebalai: 5g | Mononesotieji riebalai: 4g | Transriebalai: 0,02g | Cholesterolis: 10mg | Natris: 95mg | Kalis: 249mg | Pluoštas: 4g | Cukrus: 16g | Vitaminas A: 224TV | Vitaminas C: 25mg | Kalcis: 64mg | Geležis: 1mg
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.