Picos tešlos receptas – „Chelsea“ netvarkinga prijuostė


Tai Picos tešla Receptas Stebėtinai lengva pagaminti, o skonis daug geresnis nei pirktas parduotuvėje! Jis traškus, kramtomas ir be galo skanus!

Naminės picos tešlos receptas

Mano sesuo yra apsėsta picos (tiesą sakant, kas ne?!) ir gamina ją porą kartų per savaitę namuose, dažniausiai nuo nulio. Kai jai trūksta laiko, jos mėgstamiausias greitas įsilaužimas naudoja šviežią picos tešlą iš „Trader Joe's“ arba išplaka greitą „Naan Pizza“.

Tačiau kai ji turi laiko pasigaminti tešlą nuo nulio, šis receptas yra jos pasirinkimas! Pirmą kartą išbandžiusi, mane užkabino – ir mano vaikai sako, kad tai geriausia pica, kurią jie kada nors valgė!

Visi šio recepto ingredientai yra paruošti, kad būtų lengva surinkti.Visi šio recepto ingredientai yra paruošti, kad būtų lengva surinkti.

Ko reikia šiam picos tešlos receptui

  • Momentinės mielės: Ištirpinkite šiltame vandenyje, kad suaktyvintumėte. Man patinka tai padaryti pirmiausia, kad įsitikintumėte, jog mielės yra aktyvios.
  • Šiltas vanduo: Sukuria puikią aplinką mielėms augti.
  • Cukrus: Maitina mieles ir suteikia saldumo.
  • Miltai: gerai veikia universalus, arba naudokite duonos miltus, kad būtų kramtesnė pluta.
  • Druska: sustiprina skonį.
  • Alyvuogių aliejus: suteikia sodrumo ir padeda padaryti plutą traškią.
  • Virimo purškalas: Neleidžia tešlai prilipti prie keptuvės.
  • Kukurūzų miltai: Suteikia traškios tekstūros plutos apačioje. Nepraleiskite!
Šiam nesudėtingam picos tešlos receptui besivystančios ir sumaišomos su sausais ingredientais mielės.Šiam nesudėtingam picos tešlos receptui besivystančios ir sumaišomos su sausais ingredientais mielės.

Kaip pasigaminti šį picos tešlos receptą

  1. Suaktyvinkite mieles: Sumaišykite mieles, cukrų ir šiltą vandenį. Palikite 5 minutes, kol susidarys putos.
  2. Sumaišykite sausus ingredientus: Sumaišykite miltus ir druską.
  3. Sujungti: Į miltus supilkite mielių mišinį ir alyvuogių aliejų. Įmaišykite į tešlą.
  4. Minkyti: Ant miltais pabarstyto paviršiaus minkykite iki vientisos masės.
  5. Pirmas pakilimas: Sudėkite tešlą į riebalais išteptą dubenį, uždenkite ir leiskite pakilti 1-2 valandas.
  6. Padalinkite tešlą: Susukite į cilindrą, padalinkite į 3 dalis ir suformuokite rutuliukus.
  7. Antras pakilimas: Tešlos rutuliukus leiskite pakilti 1 val.
  8. Įkaitinkite orkaitę: Nustatykite orkaitę iki 550°F.
  9. Formuoti tešlą: Tešlą ištempkite į apskritimą.
  10. Paruoškite keptuvę: Keptuvę ištepkite riebalais, pabarstykite kukurūzų miltais ir sudėkite tešlą.
  11. Pridėti priedų: Užtepkite padažą, sūrį ir priedus.
  12. Kepti: Kepkite po vieną picą 9-12 minučių iki auksinės spalvos.
  13. Patiekite: Supjaustykite ir mėgaukitės! Pakartokite su kita tešla.
Tešla pakyla ir supjaustoma į 3 skirtingas dalis.Tešla pakyla ir supjaustoma į 3 skirtingas dalis.

Picos papildymas

Kai picos tešlos receptas bus paruoštas, aš mėgstu daryti štai ką:

  • Picos padažas: Man patinka naudoti Rao picos padažą – jis greitas, lengvas ir skanus naminis. Naudokite mažiau, nei manote – dėl to pica gali būti permirkusi!
  • Mocarela: Man labiau patinka kokybiškos mocarelos gabalėlį supjaustyti kuo ploniau ir griežinėlius tolygiai išdėstyti ant padažo. Man tai patinka geriau nei tarkuoti, kad gražiai, tolygiai ištirptų.
  • Parmezanas: Baigiu lengvai pabarstęs parmezanu, naudodamas mikroplokštumą. Tai suteikia sūrumo ir papildomo skonio.

Papildymo idėjos

  • Klasikinė Margherita: Mocarela, pomidorų griežinėliai ir bazilikas.
  • Pepperoni: Mocarelos ir pepperoni griežinėliai.
  • BBQ vištiena: Susmulkinta vištiena, apkepta BBQ padaže, raudonaisiais svogūnais ir kalendra.
  • Daržovių mylėtojas: paprikos, svogūnai, grybai, špinatai ir alyvuogės.
  • Mėsos mylėtojas: Pepperoni, dešra, šoninė ir kumpis.
  • Havajų: Kumpis ir švieži ananasai.
  • Buffalo vištiena: Vištiena, buivolių padažas, mėlynasis sūris ir mocarela.
  • Keturi Sūriai: Mocarela, čederis, parmezanas ir provolonas.
  • Viduržemio jūros: Feta, alyvuogės, špinatai, artišokai ir saulėje džiovinti pomidorai.

Greitas patarimas

Priedai: Neperkraukite šio picos tešlos recepto ir nenaudokite per daug šlapių ingredientų. Mažiau yra daugiau! Kuo daugiau užpildų, tuo didesnė tikimybė, kad pica bus permirkusi.

Pagal šį receptą tešlos rutuliukai iškočiojami į 3 rutuliukus ir iškočiojami į picos tešlą.Pagal šį receptą tešlos rutuliukai iškočiojami į 3 rutuliukus ir iškočiojami į picos tešlą.

Picos tešlos receptų patarimai

  • Tobula tešla: Sudedamųjų dalių svėrimas yra tiksliau nei naudojant matavimo puodelius, todėl, jei įmanoma, naudokite maisto svarstykles. Jei tešla per lipni, palaipsniui įpilkite miltų. Jei per sausa, įpilkite vandens. Pakilimo laikas skirsis priklausomai nuo jūsų namų temperatūros.
  • Kepkite po vieną: Visada kepkite vieną picą vienu metu. Kai kepu daugiau nei vieną, jie iškepa nevienodai, o laikas nukrenta.

Sandėliavimas

Picos tešlos laikymas ir gaminimas

Paruoškite picos tešlą

Po pirmojo pakilimo tešlą sandariai uždenkite ir laikykite šaldytuve iki 5 dienų. Paruošę naudoti, iš tešlos suformuokite 3 rutuliukus ir vėl leiskite jiems pakilti. Kadangi tešla šalta, palikite 3-4 valandas pakilti.

Pakaitinimas pica

  • Viryklė: Įkaitinkite keptuvėje, kad pagrindas būtų traškus.
  • Orkaitė: Pakaitinkite 350 °F temperatūroje 7 minutes.
  • Mikrobangų krosnelė: Greitai, bet pluta neliks traški.

Panaudokite likusias mieles šiuose receptuose:

  • Vidutiniame dubenyje sumaišykite mieles, cukrų ir šiltą vandenį. Palikite 5 minutes, kol mišinys taps kreminis arba putojantis. Jei jis neputoja, mielės gali būti negyvos arba vanduo gali būti per karštas. Jei reikia, pradėkite iš naujo.

  • Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir česnako miltelius. Centre padarykite duobutę, tada supilkite aktyvuotų mielių mišinį ir alyvuogių aliejų. Maišykite, kol susidarys tiršta tešla.

  • Ant darbinio paviršiaus pabarstykite 1 šaukštą miltų. Išpilkite tešlą ir minkykite 5-6 minutes iki vientisos masės. Suformuokite rutulį.
  • Tešlai maišyti skirtą dubenį pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir tolygiai įtepkite į vidų. Tešlos rutulį įdėkite į dubenį ir pasukite, kad pasiteptų aliejumi. Uždenkite plastikine plėvele ir palikite šiltoje vietoje, kol padvigubės, 1-2 valandas.

  • Ant darbinio paviršiaus pabarstykite 1 šaukštą miltų. Išverskite tešlą ir iškočiokite į cilindrą. Supjaustykite į tris lygias dalis (mėgstu naudoti maisto svarstykles!). Suformuokite kiekvieną gabalėlį į rutulį ir gerai išdėliokite juos ant išklotos skardos. Viršus lengvai pabarstykite miltais ir uždenkite drėgnu rankšluosčiu. Leiskite pakilti, kol padvigubės, apie 1 val.

  • Perkelkite orkaitės groteles į viršutinį orkaitės trečdalį. Įkaitinkite iki 550°F.

  • Ant darbinio paviršiaus pabarstykite 1 šaukštą miltų. Dirbdami su vienu tešlos kamuoliuku (kitus laikykite uždengtus), švelniai paspauskite ir pirštais ištempkite į apskritimą. Jei reikia, kaip paskutinę priemonę naudokite kočėlą.

  • 12 colių picos skardą ištepkite kepimo purškikliu ir tolygiai pabarstykite kukurūzų miltais. Supilkite tešlą į keptuvę ir paspauskite, kad užpildytumėte tolygiai.

  • Ant tešlos užtepkite labai ploną picos padažo sluoksnį, po to mocarelą, pabarstykite parmezanu ir pasirinktais priedais. Žr. 3 pastabą.

  • Vienu metu kepkite tik vieną picą 9–12 minučių arba tol, kol pluta taps auksinės spalvos, o dugnas visiškai iškeps (švelniai pakelkite metaline mentele, kad patikrintumėte).

  • Išėmusi iš orkaitės mėgstu įpilti šlakelį gero alyvuogių aliejaus (nebūtina). Supjaustykite griežinėliais ir nedelsdami patiekite.

  • Pakartokite procesą su likusiais tešlos rutuliais, kad pagamintumėte dar dvi picas, kepdami po vieną picą.

1 pastaba: Maisto svarstyklėmis išmatuokite 590 g miltų (tiksliausia). Universalūs miltai puikiai tinka, bet jei norite daugiau kramtyti, rinkitės su duonos miltais.
2 pastaba: Kokybišką mocarelą supjaustykite kuo ploniau ir vienu lygiu sluoksniu uždėkite ant picos padažo. Ant viršaus mikroplokštuku lengvai užtarkuokite parmezano. Aš tiesiog stebiu abu šiuos matavimus!
3 pastaba: Papildymo idėjos:

  • Klasikinė Margherita: Mocarela, pomidorų griežinėliai, bazilikas.
  • Pepperoni: Mocarela, pepperoni griežinėliai.
  • BBQ vištiena: Susmulkinta vištiena, BBQ padažas, raudonieji svogūnai, kalendra.
  • Daržovių mylėtojas: Paprikos, svogūnai, grybai, špinatai, alyvuogės.
  • Mėsos mylėtojas: Pepperoni, dešra, šoninė, kumpis.
  • Havajų: Kumpis, švieži ananasai.
  • Buffalo vištiena: Vištiena, buivolių padažas, pelėsinis sūris, mocarela.
  • Keturi Sūriai: Mocarela, čederis, parmezanas, provolonas.
  • Viduržemio jūros: Feta, alyvuogės, špinatai, artišokai, saulėje džiovinti pomidorai.

Užpilai Pastaba: Neperkraukite picos tešlos. Per daug priedų arba šlapių ingredientų pica gali būti permirkusi. Mažiau yra daugiau!
Sandėliavimas: Tu gali iš anksto pasigaminkite picos tešlą Leiskite vieną kartą pakilti, tada sandariai uždenkite ir laikykite šaldytuve iki 5 dienų. Kai būsite pasiruošę naudoti, iš tešlos suformuokite 3 rutuliukus ir vėl leiskite jiems pakilti. Kadangi tešla bus šalta, palikite 3-4 valandas, kad ji visiškai pakiltų. Už pakartotinis pašildymas pica, turite keletą variantų. Ant viryklės įkaitinkite griežinėlius keptuvėje, kad gautųsi traškus pagrindas. Orkaitėje įkaitinkite iki 350 °F maždaug 7 minutes. Mikrobangų krosnelė yra greitesnis pasirinkimas, tačiau pluta nebus tokia traški.

Patiekimas: 1patiekimas | Kalorijos: 687kcal | Angliavandeniai: 115.4g | Baltymai: 15.9g | Riebalai: 17.7g | Natris: 1333,8mg | Pluoštas: 4.6g | Cukrus: 4g

Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.



Source link

By admin

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - VeidoskaitaTeniso treniruotės -