Pasiruoškite GERIAUSIUI Lašiša Tacos! Šviežia lašiša, marinuota prieskonių mišinyje, užpilta naminiu kalendros ir laimo padažu, mangų salsa ir patiekiama ant apdegusių kukurūzų tortilijų!
GERIAUSIAS lašišų tacos
Mano vyras mėgsta lašišą ir negali atsigerti gero žuvies taco. Jis paskelbė, kad vienas iš jų yra geriausi žuvies taco, kokius jis kada nors yra valgęs. Nekantrauju pasidalinti receptu su jumis! Greitai tapo mėgstamiausiu mūsų namuose.
Šiame recepte, įkvėptame mano populiarių krevečių tacos, naudojamas panašus prieskonių mišinys ir mano įprastas kalendros-kalkių padažas, kurį naudoju ir šlakelyje, ir ant viršaus. Paprastai įdedu mango ir avokado salsos, kad gaučiau papildomo skonio, bet jie vis tiek skanūs ir be jos, jei trūksta laiko!
Ingredientai lašišos tacos
- Lašiša: Ieškau 1 colio storio lašišos filė, kad įsitikinčiau, jog griežinėliai yra vienodi (ir net kepimas).
- Laimo sultys ir žievelė, alyvuogių aliejus: Padeda suminkštinti žuvį ir užtikrina, kad kepant ji nepriliptų. Norėdami gauti geriausią skonį, naudokite šviežias laimo sultis.
- Prieskoniai: Pirmiausia sumaišykite šiuos prieskonius nedideliame dubenyje, kad įsitikintumėte, jog jie tolygiai pasiskirsto.
- Tortilijos: Sudeginkite tortilijas ant viryklės, keptuvės ar keptuvės, kad suteiktumėte daug skonio. Galite naudoti kukurūzų arba miltų tortilijas.
- Priedai: Žalieji kopūstai ir mango-avokado salsa arba avokadas yra mano mėgstamiausi lašišos taco užpilai, bet nedvejodami papildykite mėgstamais taco priedais!
- Cilantro laimo padažas: Sukuria gaivų, aštrų, kreminį padažą su šilumos atspalviu. Prieš išspaudžiant sultis, apvoliokite laimus, naudokite šviežią česnaką, smulkiai supjaustykite kalendrą ir sureguliuokite jalapeño sėklas iki norimo karščio.
Kaip pasigaminti lašišos tacos
- Marinuoti lašišą: Paruoškite lašišą. Sudėkite į maišelį su laimo sultimis, alyvuogių aliejumi, prieskoniais ir druska. Švelniai minkykite ir palikite 15-20 minučių.
- Padaryti padažą: Sumaišykite visus padažo ingredientus iki vientisos masės. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Paruoškite salotas: Smulkiai supjaustykite kopūstą ir sumaišykite su puse padažo. Palikite 10-15 minučių, kad suminkštėtų.
- Apkepkite lašišą: Keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą aliejaus. Įdėkite lašišą vienu sluoksniu ir kepkite 60–90 sekundžių iš kiekvienos pusės. Jei reikia, kepkite porcijomis, kad išvengtumėte perpildymo.
- „Char Tortillas“: Lengvai apipurkškite tortilijas virimo purkštuvu ir sudeginkite ant viryklės liepsnos arba keptuvės.
- Surinkite tacos: Padalinkite salotas tarp tortilijų, ant viršaus uždėkite lašišos dribsnių, suberkite salsą arba pjaustytą avokadą ir apšlakstykite likusiu padažu.
Sėkmės patarimai
- The kalendros-laimo padažas galima pasigaminti iš anksto ir keletą dienų laikyti šaldytuve. Laikui bėgant skoniai susijungs ir tikrai išryškins skonius.
- Sluoksniui naudokite supakuotos angelo plaukų kopūstų salotos greitam pasirinkimui.
- Leiskite šlakeliui pastovėti apie 15 minučių su kalendros ir laimo padažu, kad suminkštėtų. Retkarčiais pamaišykite, kad skoniai geriau susimaišytų.
- Marinuojant lašišą, įsitikinkite, kad visos dalys yra tolygiai padengtos su marinatu, kad skonis būtų vienodas.
- Sureguliuokite tacos aštrumą keičiant jalapeño pipirų kiekį, naudojamą tiek padaže, tiek salsoje.
- Dėl salsos, ieškokite prinokusių mangų ir avokadų už geriausią skonį ir tekstūrą.
GREITAS PATARIMAS
Norėdami išlaikyti tortilijas minkšti ir neleidžia jiems įtrūktipakaitinę suvyniokite į švarų virtuvinį rankšluostį ir palikite minutę garuoti.
SANDĖLIAVIMAS
Likusios idėjos: Lašišos likučius naudokite salotoms, dubenėliams ar įvyniojimams. Naudokite kalendros ir laimo padažą kaip padažą ar padažą. Mėgaukitės salotu kaip garnyrą arba ant sumuštinių. Mangų ir avokadų salsą derinkite su traškučiais arba ant grotelių kepta vištiena/jūros gėrybėmis.
Pirmyn: Iš anksto pasigaminkite marinatą ir kalendros ir laimo padažą ir laikykite šaldytuve. Susmulkinkite kopūstą ir iš anksto pasigaminkite mango-avokado salsą (be avokado).
Vakarienės metu išvirkite lašišą, į salsą įdėkite avokado, sudeginkite tortilijas ir sudėkite tacos. Suskaidžius laiptelius tai lengva!
Ką patiekti su lašišos tacos:
Lašišos tacos gali būti patiekiami kaip visavertis patiekalas, tačiau jei norite juos papildyti papildomais garnyrais, čia yra keletas skanių variantų:
- Juodos pupelės: Paruoškite pagardintų juodųjų pupelių šoną – šios lėtai virimo juodosios pupelės yra visiškai nenugalimos!
- Gvakamolė: Patiekite šviežią gvakamolę kaip garnyrą arba užpilą. Jo kreminė tekstūra ir sodrus skonis puikiai dera su lašišos tacos.
- Kukurūzų salotos: Pasigaminkite šias gaivias kukurūzų salotas su saldžiųjų kukurūzų branduoliais ir šviežiomis žolelėmis. Šis elote taip pat būtų skanus garnyras.
- Tortilijos traškučiai ir salsa: Siūlykite lėkštę tortilijų traškučių kartu su įvairiomis salsomis, tokiomis kaip pico de gallo, salsa verde arba blender salsa.
- Šviežios salotos: Paruoškite skanias salotas su mišriais žalumynais, vyšniniais pomidorais, griežinėliais pjaustytais agurkais ir lengvu kalendros ir laimo užpilu.
Lašišos tacos
Pasiruoškite GERIAUSIUI Lašiša Tacos! Šviežia lašiša, marinuota prieskonių mišinyje, užpilta naminiu kalendros ir laimo padažu, mangų salsa ir patiekiama ant apdegusių kukurūzų tortilijų!
Lašišos tacos
Pasiruoškite GERIAUSIUI Lašiša Tacos! Šviežia lašiša, marinuota prieskonių mišinyje, užpilta naminiu kalendros ir laimo padažu, mangų salsa ir patiekiama ant apdegusių kukurūzų tortilijų!
Instrukcijos
-
MARINATINĖ LAŠIŠA: Išdžiovinkite lašišą. Jei reikia, nuimkite odą, tada supjaustykite ją plonomis 1/2 colio juostelėmis. Įdėkite į didelį sandarų plastikinį maišelį. Įdėkite visus ingredientus, išvardytus „lašiša” tiesiai viršuje. Švelniai įmaišykite į lašišą ir atidėkite (kambario temperatūroje) 15-20 minučių (ne daugiau).
-
PADAŽAS: Sumaišykite visus padažo ingredientus mažame maišytuvo inde arba virtuvės kombainu. Pagardinkite pagal skonį. (Aš įdedu ½ šaukštelio druskos ir ¼ šaukštelio pipirų.) Išmaišykite iki vientisos masės, tada atidėkite į šaldytuvą.
-
SLAW: Smulkiai supjaustykite kopūstą ir sumaišykite su maždaug puse padažo (tiesiog sumaišykite). Likusį padažą pasilikite vėlesniam laikui. Žnyplėmis išmeskite kopūstą ir padažą. Retkarčiais pamaišykite, maždaug 10-15 min., kad kopūstai suminkštėtų.
-
SALSA: Jei gaminate, paruoškite mango-avokado salsą; kitu atveju avokadą supjaustykite plonais griežinėliais.
-
RAUKIAU LAŠIŠĄ: Ant viryklės padėkite didelę nepridegančią keptuvę. Įpilkite 1 šaukštą aliejaus ir įkaitinkite iki aukštos temperatūros. Kai aliejus įkaista, vienu sluoksniu sudėkite lašišą. Susisiekus turėtų šnypšti! (Neuždenkite lašišos; jei reikia, pakepinkite porcijomis). Virkite 60–90 sekundžių, tada apverskite ir virkite dar 60 sekundžių arba kol iškeps (iškepa greitai!). Išimkite į lėkštę ir palikite pastovėti 5 minutes.
-
SURINKITI: Apipurkškite kukurūzų tortilijas kepimo purškikliu ir sudeginkite (Žr. 3 pastabą). Padalinkite skanų salotą tarp tortilijų. Ant viršaus uždėkite lašišos, susmulkinkite ją šakute, kad užpildytumėte tortiliją. Įdėkite didelį kaušelį salsos (arba šiek tiek avokado) ir apšlakstykite ant rezervuoto padažo. Patiekite iš karto ir mėgaukitės!
Recepto pastabos
2 pastaba: Mango-avokado salsa: Sumeskite į vidutinio dydžio dubenį:
- 2 dideli, prinokę mangųnulupti ir supjaustyti kubeliais (1-1/2 puodelio)
- 1 didelis avokadassupjaustytas kubeliais (1-1/4 puodelio)
- 1 valgomasis šaukštas smulkiai pjaustytas jalapeño (šonkauliai ir sėklos pašalinamos, kad būtų galima kontroliuoti šilumą; paliekama, kad būtų daugiau šilumos)
- 1/4 puodelio smulkiai pjaustytų kalendra (matuojama susmulkinus; ~1/2 didelės kekės)
- 1-1/2 a.š alyvuogių aliejus
- 3 valg žaliųjų citrinų sultys
- 1/2 arb smulkios jūros druskos ir žiupsnelis pipirų
- Neprivaloma: po 1/4 puodelio: smulkiai supjaustyti raudona pipirų ir raudona svogūnas
3 pastaba: Norėdami sudeginti kukurūzų tortilijas:
- Viryklės liepsnae: Kukurūzų tortilijas lengvai apipurkškite kepimo purškalu ir padėkite tiesiai ant viryklės liepsnos. Leiskite jiems sudegti, žnyplėmis atsargiai apverskite ir sudeginkite kitą pusę. Nukelkite nuo ugnies ir nedelsdami perlenkite per pusę.
- Keptuvė arba grilio keptuvė: Įkaitinkite sausą keptuvę arba grilio keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies. Kukurūzų tortilijas lengvai apipurkškite kepimo purškikliu arba patepkite nedideliu kiekiu aliejaus. Sudėkite tortilijas ant įkaitintos keptuvės ir kepkite po kelias sekundes iš kiekvienos pusės, kol jos šiek tiek apdegs ir taps lanksčios.
Informacija apie mitybą yra pagrįstas 3 tacos vienai porcijai ir apima tortilijas bei priedus.
Mitybos faktai
Patiekimas: 1patiekimas | Kalorijos: 798kcal | Angliavandeniai: 56g | Baltymas: 38g | Riebalai: 47g | Sotieji riebalai: 11g | Polinesotieji riebalai: 19g | Mononesotieji riebalai: 13g | Trans-riebalų: 0.1g | Cholesterolis: 107mg | Natris: 934mg | Kalis: 1101mg | Pluoštas: 7g | Cukrus: 8g | Vitaminas A: 988TV | Vitamino C: 48mg | Kalcis: 243mg | Geležis: 6mg
Mes darome viską, kad pateiktume tikslią mūsų receptų mitybos analizę. Mūsų mitybos duomenys apskaičiuojami naudojant trečiosios šalies algoritmą ir gali skirtis, atsižvelgiant į individualų gaminimo stilių, išmatavimus ir ingredientų dydžius. Naudokite šią informaciją palyginimui ir, jei reikia, pasikonsultuokite su sveikatos priežiūros specialistu dėl mitybos patarimų.