0

Greipfrutų salotos – netvarkinga „Chelsea“ prijuostė

  • 5 birželio, 2024


Žaliosios lapinės salotos

Greipfrutų salotos su sultingais citrusiniais vaisiais, kreminiu avokadu, traškiais migdolais ir geriausiu balzamiko padažu yra visiškai troškimo vertas patiekalas!

Jei mėgstate į savo salotas dėti citrusinių vaisių, išbandykite kitus: apelsinų granatų salotas, citrusines kvinojos salotas arba avokadų citrusinių vaisių salotas.

Greipfrutų salotos dubenyje, paruoštos patiekti.

Vyro patvirtintos greipfrutų salotos!

Visi šio recepto ingredientai yra paruošti, kad būtų lengva surinkti.

Kaip padaryti, kad kopūstų skonis būtų nuostabus!

Skanių lapinių kopūstų rožinėse greipfrutų salotose paslaptis yra apie tai kaip jį ruošiate. Tai reikalauja šiek tiek daugiau darbo, bet tai visiškai verta dėl puikių salotų.

Štai ką daryti:

  1. Nuimkite daugumą stiebų. Viena ranka laikykite stiebo apačią, o kita ranka nuimkite lapus, stumdami jį aukštyn. Gerai palikti šiek tiek stiebo viršuje; mes tiesiog norime pašalinti storas dalis.
  2. Kopūstą labai plonai supjaustykite juostelėmis. Kuo smulkesni gabalėliai, tuo skanesnio skonio, įmaišyti į salotas ir laikyti ant užpilo.
  3. Kopūstus nuplaukite ir visiškai išdžiovinkite. Jei kopūstai šlapi, jūsų salotos gali būti permirkusios. Jei turite salotų suktuką, pats laikas juo pasinaudoti.
  4. Marinuoti kopūstą. Ant lapinių kopūstų užpilkite apie 1 valgomąjį šaukštą padažo ir įmasažuokite. Toliau traškinkite, kol lapiniai kopūstai taps tamsiai žali ir suminkštės. Leiskite šiek tiek pastovėti, kad įsigertų skoniai.

Padarykite savo greipfrutų salotas sotesnes

Dažnai pietums valgau dideles salotas. Kad jis būtų sotus ir netrukus po to nealktų, pridedu štai ką (praleiskite šiuos dalykus, jei tai tik garnyras):

  1. Pridėti grūdų: Kvinoja ar kuskusas puikiai tinka įdarui. Patogumui dažniausiai naudoju paprastą mikrobangų kvinoją – ji iš anksto išvirta ir ją reikia tik pašildyti. Arba įdėsiu paprastą kuskusą, kuris paruošiamas maždaug per 5 minutes. Farro arba rudieji ryžiai taip pat yra geras pasirinkimas.
  2. Pridėti mėsą: Savaitės pradžioje ruošiu mėsą, pavyzdžiui, keptą vištieną, juodą vištieną arba marinuotą ir ant grotelių keptą vištieną. Ant grotelių keptas kepsnys arba krevetės taip pat puikiai tinka šiose salotose.

Šioms greipfrutų salotoms skirtas padažas gaminamas indelyje.

Greipfrutų DUK

  • Kaip padaryti, kad greipfrutas būtų saldesnis? Įdėjus šiek tiek druskos į greipfrutą, jo skonis gali būti saldesnis! Skamba keistai, bet druska padeda sumažinti kartumą ir išryškina saldų skonį.
  • Kas dera su raudonaisiais greipfrutais salotose? Greipfrutai puikiai tinka salotoms! Man patinka jį derinti su kreminiu avokadu, kitais citrusiniais vaisiais, tokiais kaip bambos apelsinai ar klementinos, ir saldintomis spanguolėmis. Taip pat galite pabandyti pridėti džiovintų vyšnių, džiovintų mėlynių, pankolių, graikinių riešutų, kubeliais pjaustyto mango, rukolos, raudonojo svogūno ar agurko.
  • Koks sūris dera su greipfrutais? Ožkos sūris yra nuostabus su greipfrutais ir avokadais, nes subalansuoja greipfruto rūgštingumą. Fetos sūris taip pat yra puikus pasirinkimas norint suteikti kreminės tekstūros.
  • Ką daryti su daugybe greipfrutų? Kai turite daug greipfrutų, stenkitės dažnai gaminti šias salotas! Greipfrutą taip pat galite naudoti kokteiliuose ar kokteiliuose, dėti į žalią kokteilį, sluoksniuoti į parfė ar jogurto dubenėlius arba mėgautis su „trail“ mišiniu.

Kopūstai, kuskusas, riešutai ir vaisiai dedami į dubenį ir viskas apdorojama.

Kaip pjaustyti greipfrutą

Nupjovus citrusinių vaisių žievelę, šios greipfrutų salotos tampa ne tik gražesnės, bet ir užtikrina, kad jame nėra karčios žievelės ar šerdies. Štai kaip aš mėgstu ruošti greipfrutą šioms salotoms:

  • Naudokite tinkamą peilį: Kad būtų lengviau pjaustyti, naudokite labai aštrų, dantytą peilį. Priešingu atveju tai gali būti nelinksma!
  • Apkarpykite galus: Nupjaukite vaisiaus viršų ir apačią, kad susidarytumėte lygūs paviršiai.
  • Nulupkite vaisius: Padėkite vaisius ant pjaustymo lentos ir atsargiai nupjaukite žievelę bei šerdį, laikydamiesi vaisiaus kreivės.
  • Pašalinkite visą žievelę ir šerdį: Tęskite, kol pašalinsite visas žieveles.
  • Supjaustykite vaisius: Smulkiai supjaustykite vaisius, tada perpjaukite griežinėlius per pusę (arba ketvirčius), kad būtų mažesni.

Arba greitesniam paruošimui: tiesiog nulupkite citrusinius vaisius ir padalinkite juos į segmentus. Norėdami gauti didesnius gabalėlius, segmentus galite perpjauti per pusę.

Padažas pilamas ant lengvai paruošiamų greipfrutų salotų.

Greipfrutų salotų padažas

Šį užpilą lengva pasigaminti – tiesiog sudėkite viską į stiklainį su dangteliu ir suplakite! Štai ko jums reikės:

  • Balzamiko actas: Geros kokybės actas suteikia jums geresnį skonį.
  • Dižono garstyčios: Įsitikinkite, kad naudokite Dižono garstyčias, o ne įprastas geltonąsias garstyčias.
  • Alyvuogių aliejus: Šiam receptui naudoju ypač tyrą alyvuogių aliejų.
  • Medus: Actas gali būti šiek tiek aštrus, todėl įpilkite medaus, kad jis būtų saldesnis.

GREITAS PATARIMAS

Norėdami pakeisti padažo saldumą, pakoreguokite medaus kiekį. Įdėkite daugiau medaus, jei norite saldesnio, arba naudokite mažiau, jei norite aštresnio.

Surinktas patiekalas dubenyje paruoštas patiekti ir mėgautis.

SANDĖLIAVIMAS

Greipfrutų salotų laikymas

Šias greipfrutų ir avokadų salotas geriausia valgyti iškart po jų pagaminimo, nes avokadai pradeda ruduoti netrukus po supjaustymo. Be to, sudėjus padažą riešutai taps minkšti.

Jei norite pasiruošti iš anksto, atlikite šiuos veiksmus:

  • Elementai, kuriuos reikia pasiruošti: Išvirkite quinoa arba kuskusą ir paruoškite kopūstą (galite netgi marinuoti iš anksto!). Pasigaminkite padažą ir visa tai laikykite šaldytuve.
  • Surinkite prieš patiekiant: Prieš ruošdami valgyti, supjaustykite avokadą ir citrusinius vaisius. Atėjus laikui patiekti, viską sumaišykite.

Su kuo valgyti greipfrutų salotas:

Greipfrutų salotos

Greipfrutų salotos su sultingais citrusiniais vaisiais, kreminiu avokadu, traškiais migdolais ir geriausiu balzamiko padažu yra visiškai troškimo vertas patiekalas!

Greipfrutų salotos dubenyje, paruoštos patiekti.

Greipfrutų salotos

Greipfrutų salotos dubenyje, paruoštos patiekti.

Greipfrutų salotos su sultingais citrusiniais vaisiais, kreminiu avokadu, traškiais migdolais ir geriausiu balzamiko padažu yra visiškai troškimo vertas patiekalas!

Instrukcijos

  • APRENGIMAS: Sumaišykite visus padažo ingredientus į indelį. Gerai suplakite, kad susimaišytų; maišydami, jei medus nusistovi. Laikykite šaldytuve, kol paruošite naudoti. Prieš naudojimą dar kartą suplakite.

  • KUSKASAS arba Kvinoja: Instrukcijas rasite 1 pastaboje.

  • MARINATI KAIP: Paruošiamas kopūstas (žr. 2 pastabą). Sudėkite sausus kopūstus į didelį salotų dubenį. Sumaišykite su 1 valgomuoju šaukštu padažo, stipriai kramtydami abiem rankomis apie 30 sekundžių, kad kopūstai suminkštėtų ir suminkštėtų. Palikite 10 minučių.

  • CITRUSŲ PARUOŠIMAS: aštriu dantytu peiliu nupjaukite kiekvieno vaisiaus viršų ir apačią. Padėkite vaisius ant pjaustymo lentos plokščia puse žemyn. Laikydamiesi vaisiaus formos, atsargiai nupjaukite žievelę ir šerdį. Smulkiai supjaustykite vaisius, supjaustykite mažesniais gabalėliais ir sudėkite į salotas.

  • SALOTOS SURINKIMAS: Į didelį dubenį sumeskite marinuotus kopūstus su quinoa arba kuskusu. Įpilkite greipfrutų, apelsinų, avokadų, spanguolių ir migdolų. Apšlakstykite padažu (pridėkite pagal skonį – visko galbūt nenorėsite) ir švelniai išmaišykite. Jei norite, užpilkite ožkos arba fetos sūriu. Patiekite iš karto.

  • SANDĖLIAVIMAS: Užpildykite tik tą salotų dalį, kurią ketinate valgyti iškart. Likusią salotų dalį laikykite be padažo. Į kiekvieną porciją prieš pat valgydami įdėkite avokadų ir migdolų, kad išvengtumėte permirkimo.

Recepto pastabos

1 pastaba: Kvinos ar kuskuso dėti neprivaloma. Dėl kuskuso: Užvirinkite 1/2 stiklinės vandens ir 1/4 šaukštelio druskos, nukelkite nuo ugnies, supilkite kuskusą, uždenkite ir palikite 5 minutes pastovėti. Prieš dedant į salotas, suplakite šakute. Dėl quinoa: mikrobangų krosnelės pakelį arba vadovaukitės šiais nurodymais.
Užrašas 2: Pašalinkite šiurkščius stiebus (suimkite už stiebo apačios ir kita ranka stumkite aukštyn, kad nuplėštumėte lapus). Lapus sandariai susukite ir supjaustykite juostelėmis. Nuplaukite ir gerai išdžiovinkite salotų suktuku.

Mitybos faktai

Patiekimas: 1patiekimas | Kalorijos: 382kcal | Angliavandeniai: 54.3g | Baltymas: 8.5g | Riebalai: 16.4g | Natris: 31mg | Pluoštas: 7.7g | Cukrus: 22.2g

Mes darome viską, kad pateiktume tikslią mūsų receptų mitybos analizę. Mūsų mitybos duomenys apskaičiuojami naudojant trečiosios šalies algoritmą ir gali skirtis, atsižvelgiant į individualų gaminimo stilių, išmatavimus ir ingredientų dydžius. Naudokite šią informaciją palyginimo tikslais ir, jei reikia, pasikonsultuokite su sveikatos priežiūros specialistu dėl mitybos patarimų.



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita