Greipfrutų salotos su sultingais citrusiniais vaisiais, kreminiu avokadu, traškiais migdolais ir geriausiu balzamiko padažu yra visiškai troškimo vertas patiekalas!
Jei mėgstate į savo salotas dėti citrusinių vaisių, išbandykite kitus: apelsinų granatų salotas, citrusines kvinojos salotas arba avokadų citrusinių vaisių salotas.
Vyro patvirtintos greipfrutų salotos!
Kaip padaryti, kad kopūstų skonis būtų nuostabus!
Greipfrutų DUK
- Kaip padaryti, kad greipfrutas būtų saldesnis? Įdėjus šiek tiek druskos į greipfrutą, jo skonis gali būti saldesnis! Skamba keistai, bet druska padeda sumažinti kartumą ir išryškina saldų skonį.
- Kas dera su raudonaisiais greipfrutais salotose? Greipfrutai puikiai tinka salotoms! Man patinka jį derinti su kreminiu avokadu, kitais citrusiniais vaisiais, tokiais kaip bambos apelsinai ar klementinos, ir saldintomis spanguolėmis. Taip pat galite pabandyti pridėti džiovintų vyšnių, džiovintų mėlynių, pankolių, graikinių riešutų, kubeliais pjaustyto mango, rukolos, raudonojo svogūno ar agurko.
- Koks sūris dera su greipfrutais? Ožkos sūris yra nuostabus su greipfrutais ir avokadais, nes subalansuoja greipfruto rūgštingumą. Fetos sūris taip pat yra puikus pasirinkimas norint suteikti kreminės tekstūros.
- Ką daryti su daugybe greipfrutų? Kai turite daug greipfrutų, stenkitės dažnai gaminti šias salotas! Greipfrutą taip pat galite naudoti kokteiliuose ar kokteiliuose, dėti į žalią kokteilį, sluoksniuoti į parfė ar jogurto dubenėlius arba mėgautis su „trail“ mišiniu.
Kaip pjaustyti greipfrutą
Nupjovus citrusinių vaisių žievelę, šios greipfrutų salotos tampa ne tik gražesnės, bet ir užtikrina, kad jame nėra karčios žievelės ar šerdies. Štai kaip aš mėgstu ruošti greipfrutą šioms salotoms:
- Naudokite tinkamą peilį: Kad būtų lengviau pjaustyti, naudokite labai aštrų, dantytą peilį. Priešingu atveju tai gali būti nelinksma!
- Apkarpykite galus: Nupjaukite vaisiaus viršų ir apačią, kad susidarytumėte lygūs paviršiai.
- Nulupkite vaisius: Padėkite vaisius ant pjaustymo lentos ir atsargiai nupjaukite žievelę bei šerdį, laikydamiesi vaisiaus kreivės.
- Pašalinkite visą žievelę ir šerdį: Tęskite, kol pašalinsite visas žieveles.
- Supjaustykite vaisius: Smulkiai supjaustykite vaisius, tada perpjaukite griežinėlius per pusę (arba ketvirčius), kad būtų mažesni.
Arba greitesniam paruošimui: tiesiog nulupkite citrusinius vaisius ir padalinkite juos į segmentus. Norėdami gauti didesnius gabalėlius, segmentus galite perpjauti per pusę.
Greipfrutų salotų padažas
Šį užpilą lengva pasigaminti – tiesiog sudėkite viską į stiklainį su dangteliu ir suplakite! Štai ko jums reikės:
- Balzamiko actas: Geros kokybės actas suteikia jums geresnį skonį.
- Dižono garstyčios: Įsitikinkite, kad naudokite Dižono garstyčias, o ne įprastas geltonąsias garstyčias.
- Alyvuogių aliejus: Šiam receptui naudoju ypač tyrą alyvuogių aliejų.
- Medus: Actas gali būti šiek tiek aštrus, todėl įpilkite medaus, kad jis būtų saldesnis.
GREITAS PATARIMAS
Norėdami pakeisti padažo saldumą, pakoreguokite medaus kiekį. Įdėkite daugiau medaus, jei norite saldesnio, arba naudokite mažiau, jei norite aštresnio.
SANDĖLIAVIMAS
Greipfrutų salotų laikymas
Šias greipfrutų ir avokadų salotas geriausia valgyti iškart po jų pagaminimo, nes avokadai pradeda ruduoti netrukus po supjaustymo. Be to, sudėjus padažą riešutai taps minkšti.
Jei norite pasiruošti iš anksto, atlikite šiuos veiksmus:
- Elementai, kuriuos reikia pasiruošti: Išvirkite quinoa arba kuskusą ir paruoškite kopūstą (galite netgi marinuoti iš anksto!). Pasigaminkite padažą ir visa tai laikykite šaldytuve.
- Surinkite prieš patiekiant: Prieš ruošdami valgyti, supjaustykite avokadą ir citrusinius vaisius. Atėjus laikui patiekti, viską sumaišykite.
Su kuo valgyti greipfrutų salotas:
Greipfrutų salotos
Greipfrutų salotos su sultingais citrusiniais vaisiais, kreminiu avokadu, traškiais migdolais ir geriausiu balzamiko padažu yra visiškai troškimo vertas patiekalas!

Greipfrutų salotos

Greipfrutų salotos su sultingais citrusiniais vaisiais, kreminiu avokadu, traškiais migdolais ir geriausiu balzamiko padažu yra visiškai troškimo vertas patiekalas!
Instrukcijos
-
APRENGIMAS: Sumaišykite visus padažo ingredientus į indelį. Gerai suplakite, kad susimaišytų; maišydami, jei medus nusistovi. Laikykite šaldytuve, kol paruošite naudoti. Prieš naudojimą dar kartą suplakite.
-
KUSKASAS arba Kvinoja: Instrukcijas rasite 1 pastaboje.
-
MARINATI KAIP: Paruošiamas kopūstas (žr. 2 pastabą). Sudėkite sausus kopūstus į didelį salotų dubenį. Sumaišykite su 1 valgomuoju šaukštu padažo, stipriai kramtydami abiem rankomis apie 30 sekundžių, kad kopūstai suminkštėtų ir suminkštėtų. Palikite 10 minučių.
-
CITRUSŲ PARUOŠIMAS: aštriu dantytu peiliu nupjaukite kiekvieno vaisiaus viršų ir apačią. Padėkite vaisius ant pjaustymo lentos plokščia puse žemyn. Laikydamiesi vaisiaus formos, atsargiai nupjaukite žievelę ir šerdį. Smulkiai supjaustykite vaisius, supjaustykite mažesniais gabalėliais ir sudėkite į salotas.
-
SALOTOS SURINKIMAS: Į didelį dubenį sumeskite marinuotus kopūstus su quinoa arba kuskusu. Įpilkite greipfrutų, apelsinų, avokadų, spanguolių ir migdolų. Apšlakstykite padažu (pridėkite pagal skonį – visko galbūt nenorėsite) ir švelniai išmaišykite. Jei norite, užpilkite ožkos arba fetos sūriu. Patiekite iš karto.
-
SANDĖLIAVIMAS: Užpildykite tik tą salotų dalį, kurią ketinate valgyti iškart. Likusią salotų dalį laikykite be padažo. Į kiekvieną porciją prieš pat valgydami įdėkite avokadų ir migdolų, kad išvengtumėte permirkimo.
Recepto pastabos
Užrašas 2: Pašalinkite šiurkščius stiebus (suimkite už stiebo apačios ir kita ranka stumkite aukštyn, kad nuplėštumėte lapus). Lapus sandariai susukite ir supjaustykite juostelėmis. Nuplaukite ir gerai išdžiovinkite salotų suktuku.
Mitybos faktai
Patiekimas: 1patiekimas | Kalorijos: 382kcal | Angliavandeniai: 54.3g | Baltymas: 8.5g | Riebalai: 16.4g | Natris: 31mg | Pluoštas: 7.7g | Cukrus: 22.2g
Mes darome viską, kad pateiktume tikslią mūsų receptų mitybos analizę. Mūsų mitybos duomenys apskaičiuojami naudojant trečiosios šalies algoritmą ir gali skirtis, atsižvelgiant į individualų gaminimo stilių, išmatavimus ir ingredientų dydžius. Naudokite šią informaciją palyginimo tikslais ir, jei reikia, pasikonsultuokite su sveikatos priežiūros specialistu dėl mitybos patarimų.