Špinatų, pankolių ir prosciutto salotos puikiai tinka šventiniam maistui; papuoštas granatais – ryškus, spalvingas ir be galo skanus!
Savo tinklaraštyje neskelbiu daug salotų, bet dabar, kaip ir daugelis iš jūsų, esu tikras, jau baigiau saldus šventė tos šventės. O, be abejo, man patinka visi sausainiai, pyragaičiai ir naminės gėrybės, kaip ir kitas vaikinas, bet aš trokštu pusiausvyros, o šios špinatų, pankolių ir prosciutto salotos puikiai tinka šventiniam renginiui.
Tai labai gražu su raudonos ir žalios spalvos deriniu, bet neapsiriboja vienu sezonu. Nors metų pabaigoje granatų sezonas trumpas, rudeninį variantą pakeiskite kitais raudonais vaisiais, ar tai būtų braškės, avietės ar net obuoliai, viskas būtų fantastiška.
Įveskite savo el. pašto adresą ir atsiųsiu jį į jūsų pašto dėžutę. Be to, kiekvieną savaitę gaukite iš manęs puikių naujų receptų!
Tai tikrai nuostabus spalvų, skonių ir tekstūrų derinys ir tikrai patiko pietums, nors mačiau, kad jis taip pat puikiai tinka vakarienei, kartu su duona ir vynu.
Nepaisant špinatų, pankolių ir prosciutto salotų pavadinimų, granatas yra vienodai svarbus. Man patinka traškūs granatų arailiai, kurių visada galima įsigyti metų pabaigoje, švenčių laikotarpiu, tačiau, kaip minėta, likusiu metų laiku paragaukite obuolių, braškių ar aviečių. Šios salotos yra per geros, kad žiemą būtų nustumtos į tokį trumpą sezoną.
Ateinančiais mėnesiais tikiuosi pasidalinti daugiau salotų. Mėgaujuosi daugiau laiko mankštintis ir atidžiau planuoju maistą, kurį valgau, nes stengiuosi daugiau dėmesio skirti MAN dabar, kai mano vaikai jau užaugę, mano kraustymasis jau praeitis, o mano namai yra tvarka. Žinoma, visada yra kiemo darbų, bet ne žiemą… tad planuoju laiką kitiems užsiėmimams. Įtrauktos gražios salotos!
Jei esate panašus į mane ir mėgstate ryškų granatą, bet bijote pašalinti ariles iš lukšto, peržiūrėkite šį įrašą, kuriame pasidalinsiu, mano nuomone, paprasčiausiu (taip pat ir netvarkingu) metodu, kaip juos išgauti. Nereikia daužyti šaukštu ar vandeniu!
Kai jų naudojimas nebuvo surištas į didžiulę netvarką, aš tapau gungho… Štai keletas mano mėgstamiausių nuostabių granatų naudojimo būdų!
Granatų kokteiliai
Daugiau…
PIN kodas „Špinatų, prosciutto, pankolių ir granatų salotos“
Špinatų, pankolių ir prosciutto salotos
Gražios ir skanios salotos su špinatais, pankoliais, prosciutto ir granatais; puikiai tinka atostogoms ir ištisus metus.
- 2 puodeliai pankolio svogūnėlis labai plonais griežinėliais
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Dėl Persirengimo
- 6 šaukštai alyvuogių aliejaus
- ¼ šaukštelis rupios košerinės druskos
- 1 šaukštas balzamiko acto
- 2 šaukštai medus
- 1 šaukštas citrinos sultys
- Druska ir pipirai pagal skonį
Dėl salotų
- 6 puodeliai kūdikių špinatų apie 4 uncijos
- 1 puodelis žalieji svogūnai plonais griežinėliais
- ¼ puodelis mėtų lapeliai plonais griežinėliais
- 6 uncijų prosciutto plonai supjaustyti, suplėšyti juostelėmis
- ½ puodelis granatų sėklų
Salotoms gaminti
-
Sumaišykite žalumynus, žaliuosius svogūnus ir mėtas ir padalinkite į lėkštes.
-
Ant viršaus uždėkite pankolio, tada aptepkite prosciutto. Pabarstykite granatų sėklomis.
-
Patiekdami apšlakstykite salotų išorinį kraštą padažu.
Mitybos faktai
Špinatų, pankolių ir prosciutto salotos
Kiekis vienai porcijai
% dienos vertė*
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.