Tomatillo salsa verde – kūrybinė kulinarija


Šis lengvas „Tomatillo Salsa Verde“ („Green Salsa“) receptas sujungia tomatillos, jalapeno, svogūnus ir česnakus ir yra puikus su traškučiais arba naudojamas kaip pagardinimas.

Švieži „Tomatillo Salsa“ sujungia tomatillos, svogūnus, česnakus, laimo sultis ir jalapeno skanią ir gražią salsą.

Galėčiau pasidalinti su jumis, kad šis „Tomatillo Salsa Verde“ („Green Salsa“) receptas ilgą laiką buvo mano tinklaraštyje, tačiau pažadu jums, abejoju, ar bet kuris mano skaitytojas kada nors tai matė.

Tai buvo vienas iš tų receptų, kuriuos aš pamėgau po to, kai dukra pasidalino su manimi, ir pridėjau jį prie šio tinklaraščio kaip tekstinio failo, jokios nuotraukos, ir tiesa, kad man nereikia recepto, kad jis būtų, todėl aš visiškai išdėsčiau, kad jis netgi buvo įtrauktas čia.

Norite išsaugoti šį receptą?

Įveskite savo el. Paštą ir aš atsiųsiu jį į jūsų gautuosius. Be to, kiekvieną savaitę gaukite puikių naujų receptų!

Taigi, jūs galite pasakyti, kas sena vėl yra nauja, tačiau tai labiau būtų panašus į ką nors iš mirusiųjų kėlimo!

„Tomatillo Salsa Verde“ yra aštraus, žalio padažo rūšis Meksikos virtuvėje, pagrįsta „Tomatillo“ ir „Jalapeño Peppers“. Nereikia daug, šie keli ingredientai kartu sujungia skanią salsą.

„Tomatillo“ įsikūrusi Meksikos Salsa Verde datuojama Actekų imperijai, o jį užfiksavo Ispanijos gydytojas Francisco Hernández. Tai labai skiriasi nuo įvairių viduramžių Europos petražolių, pagrįstų žaliuojančiais padažais.

Tomatillos lukštuose ant stalo

Šis „Tomatillo Salsa Verde“ iš tų paima gana daug. Pirmieji dalykai. Tomatillos nėra pomidorai kūdikiams. Nors ispanų vardas reiškia „mažą pomidorą“, jie yra visiškai kažkas kita. Kas tada yra tomatillos?

Šie maži vaisiai (taip, pavyzdžiui, pomidorai ir agurkai, jie yra vaisiai) yra gimtoji Meksikoje, tačiau dėl jų atsparumo ligoms vis daugiau Amerikos ūkininkų augina tomatillos pasėlius.

Kartais vadinami „lukštų pomidorais“, jie atrodo labai panašūs į neprinokusius žalius pomidorus, tačiau sausam popieriui, pavyzdžiui, lukštui, kuris apvynioja aplink juos iš išorės.

Nors kai kurie gali juos supainioti su žaliais pomidorais, vaisių spalva yra graži, ryškiai žalia, kai prinokę. Tomatillos taip pat yra šiek tiek rūgštesni ir turi mažiau saldų skonį nei prinokę ir neprinokę pomidorai, ir, svarbiausia, jie yra prinokę, kai yra žali.

Ar galite pasigaminti „Tomatillo Salsa Verde“ su žaliais pomidorais? Galite, bet būtinai pridėkite laimo sulčių, joms reikės to papildomo citruso.

Norėdami paruošti „Tomatillo“, tiesiog nuimkite lukštus ir išmeskite. Pats vaisius turi lipnų pojūtį, kuris lengvai pašalinamas iš paviršiaus šiltu vandeniu.

Tiesą sakant, aš niekada nevalgiau jų žalių, visada perku juos naudoti šiai salsai, tačiau jie turi ryškų, rūgščią skonį, kuris būtų puikus papildymas šviežiose sodo salotose.

Aš įsivaizduoju, kad galėtumėte gaminti salsą su žaliais tomatillosiais, bet aš labiau mėgstu juos kepti su jalapeño, svogūnu ir česnaku, kad išryškinčiau jų skonį; Tai švelnins rūgštingumą tomatillos mieste ir jalapeno smaigalį ir padarys gilesnį tvirtesnį salsą.

Raudonos ir žalios jalapenos ant granito priešpriešos.

Jei atidžiai pažiūrėsite, šioje žalioje salsoje galite pamatyti keletą raudonos spalvos. Visa mano kaltė, nes įsigijęs ingredientų, nesigilinau į šią salsą, bet aš iš tikrųjų tai mylėjau.

„Jalapeños“ yra panašūs į „Green Bell Peppers“. Tai, ką mes paprastai naudojame, yra daržovės, kurios dar nėra prinokusios. Aš šiek tiek per ilgai turėjau šias paprikas ant savo prekystalio, atrodo … ir pora jų subrendo!

Aš nusprendžiau pabandyti naudoti žaliųjų ir raudonųjų veislių derinį ir tai gali būti mano pirmenybė.

„Jalapeño“, kaip ir dauguma pipirų, padidėja šilumos, tuo labiau subrendo, todėl aš iš tikrųjų nenorėjau atsargiuoti vėjui. Šis receptas reikalauja šešių jalapeños; Aš tai pakeičiau, kad būtų 4 žalios jalapeños ir du subrendę raudonieji. Taip, tai yra šiek tiek pikantiškiau, todėl darykite tą patį, jei jums patinka jūsų salsa šiek tiek karštesnis. Vis dar ne „deginimas“ vargu ar gali jį valgyti “, tiesiog šiek tiek smailios.

Man patinka maisto produktai, įkvėpti mūsų kaimynų Meksikoje. Kai pirmą kartą persikėliau į Denverį, mano vaikai buvo maži ir mes valgėme keletą aštraus maisto; Mes buvome persikėlę iš Šiaurės Karolinos ir buvome labiau pietų maisto režimu.

Bet Kolorado valstijoje jūs galiausiai darote taip, kaip daro Koloradiečiai, ir į savo racioną pridėkite nemažą kiekį meksikietiško maisto.

Vis dėlto labai ilgai dvejojau su Jalapeños; Aš patiriu vidaus organų reakciją į „Green Bell Peppers“, todėl kentėjo vargšas Jalapeño, Poblano, Serrano ir mano mėgstamiausias „Hatch Green Chiles“. Aš pataisiau savo kelius ir, kol paprikas liko mano nemesis, aš išmokau mylėti visas kitas žalias veisles.

Man patinka pridėti paprastą nachos paruošimą prie patiekalo; Jie yra taip pat lengva, kaip kai kuriais traškučiais su sūriu, „Cheddar“ arba „Meksikietiškų sūrių“, šiek tiek susmulkintų svogūnų ir kalendros ir kelių „Tomatillo Salsa Verde“ lėlių deriniu.

Jie nėra didelės pastangos su daugybe ingredientų; Tai reiškia, kad salsa tikrai šviečia. Puikiai su šia ledine šalta margarita, kai man patinka eiti šimtą procentų amigos!

„Tomatillo Salsa Verde“, naudojamas „Nachos“, patiekiamas ant baltos lėkštės su kalkėmis ir kalendra dubeniuose fone.

Mano dukra Emily pirmą kartą mane supažindino su Tomatillo Salsa Verde, kai prieš keletą metų ji liko su manimi ir tai buvo pirmas kartas, kai aš kada nors mačiau Tomatillo; Nežinote, kur ji pasiėmė keliaudamas į Australiją per Nebraską ir Konektikutą, bet aš džiaugiuosi, kad ji tai padarė.

Nuo to laiko aš pakeičiau čia ir ten; Net šią savaitę pridėjau keletą kalkių sulčių ir taip, nusprendžiau, kad verta įtraukti į receptą. Ryški citrusinių vaisių užrašas visada yra geras dalykas tokiame patiekale!

Aš niekada nesivarginau išvardyti ingredientų ir pasidalyti ta sena versija, todėl nusprendžiau, kad atėjo laikas geriau ją apibrėžti ir pasidalyti juo su pasauliu. Tai taip paprasta, o tų pastangų rezultatai yra verti. Štai viskas, ko jums reikia (Užpildykite receptą ir instrukcijas įrašo apačioje)

  • 2 svarai tomatillos, lukštai buvo pašalinti ir nuplauti
  • 6 jalapeños
  • 4-6 česnako skiltelės
  • 1 vidutinio dydžio svogūnai
  • 2/3 puodelio šviežių kalendros lapų
  • 1 liepa, sultys
  • 2 arbatinis šaukštelis druskos
„Tomatillo Salsa Verde“ yra žalia salsa, parodyta šviesiai oranžinėje porcijos dubenyje.

Aš taip aiškiai atsimenu, kai pirmą kartą išbandžiau šią salsą; Emily taip pat panaudojo patiekalą, kurį ji vadino „Tomatillo Chicken“. Ji net turėjo tinklaraštį, kuriame buvo paskelbta. Tai buvo seniai, o ne tai, ką ji padarė labai ilgai.

Ji dirba visą darbo dieną su „Continental Tire“, kurią nevaidinėmis laikais nuvežta į Vokietiją ir Meksiką, ji turi naują kūdikį, dainuoja su vietiniu choru … Ką jūs turite omenyje, kad nebe dienoraštis!

Vištiena kepama ir užpilama „Tomatillo Salsa Verde“ ir skrudintais vyšniniais pomidorais.
Vištienos salsa verde su skrudintais vyšniniais pomidorais

Toks „Slacker“ (ne, jos nėra), bet dabar aš pasiryžęs išbandyti savo jėgas, naudodamas tai su vištiena ir sūriu bei matydamas, ar galiu sukurti savo vištienos salsa verde (aš tai padariau ir viskas taip gerai!).

Bet kokiu atveju, Emily dėka aš dabar turiu šį „Tomatillo Salsa Verde“ tinklaraštį ir tai yra puikus receptas … ačiū mieloji!

Daugiau meksikiečių įkvėptų patiekalų

Užkandžiai
Pagrindinis patiekalas ir sriubos
Gėrimai ir desertai

PINK! „Tomatillo salsa verde (Green Salsa)“

„Fresh Tomatillo Salsa“ kaištis sujungia tomatillos, svogūnus, česnaką, laimo sultis ir jalapeno skanią ir gražią salsą.
„Tomatillo Salsa Verde“ kaištis yra žalia salsa, parodyta šviesiai oranžinėje porcijos dubenyje.
Švieži „Tomatillo Salsa“ sujungia tomatillos, svogūnus, česnakus, laimo sultis ir jalapeno skanią ir gražią salsą.

„Tomatillo Salsa Verde“

Barb

Lengva ir skani salsa, sujungusi švelnius tomatillosus su pakankamai „Jalapeno“ šilumos. Vienas iš mūsų mėgstamiausių!

Prep laikas 10 minutės

Virkite laikas 15 minutės

Bendras laikas 25 minutės

Kursas Užkandžiai, salotos, tvarsliava, marinatai ir padažai

Virtuvė Amerikietis, meksikietis

Porcijos 10 Porcijos

Kalorijos 38 Kcal

  • 2 svarai tomatillos lukštai buvo pašalinti ir nuplauti
  • 6 jalapeños
  • 4 gvazdikėliai česnakai
  • 1 Vidutinis svogūnas
  • puodelis Švieži kalendros lapai
  • vienos kalkių sultys Žr. Pastabas
  • 2 šaukšteliai druska
  • Nulupkite svogūną ir supjaustykite jį per pusę, dideliu peiliu susmulkinkite česnaką ir nuimkite popieriaus odą, palikite „Jalapeños“ ir „Tomatillos“. Kepkite ant kepimo skardos 400 ° F krosnyje maždaug 15 minučių, per pusę pasukdami skrudinimo laiką.

  • Nuimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti iki liesti. Nuimkite sėklas ir grubiai supjaustykite jalapeño, nulupkite ir supjaustykite svogūną.

  • Į virtuvės kombainą įpilkite visų skrudintų ingredientų, taip pat kalendros, laimo sulčių ir druskos bei impulsų, kol visi ingredientai bus susmulkinti ir pasiekiama norima konsistencija. Man patinka, kad tai buvo šiek tiek stambus.

  • Aš perdirbau maždaug pusę vienu metu ir tada viską susimaišiau dideliame dubenyje.

Tomatillos turi šiek tiek citrusinių vaistų perforatoriaus, bet man patinka papildomos laimo sultys. Tu gali ne; Prieš pridėdami kalkių, išbandykite savo salsą!

Mitybos faktai

„Tomatillo Salsa Verde“

Suma už porciją

% Dienos vertė*

* Procentės dienos vertės grindžiamos 2000 kalorijų dieta.

Raktinis žodis užkandis, meksikietis, salsa, tomatillo, verde

Nuoroda į informacijos šaltinį

By admin

Related Post

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -