The Vieno porcijos dvigubas šokoladinis sausainis atitinka visas reikiamas natas – sodri, saldi, minkšta ir kramtoma, su puikiai traškiais krašteliais ir lydyto šokolado drožlėmis.
Šis sausainis puikiai tiks, kai trokštate saldaus skanėsto, bet nenorite, kad liktų visos sausainių partijos! Be to, jis daug greičiau išplakamas ir nereikalauja jokio atšaldymo laiko.
Tada išbandykite šį labai populiarų vienkartinį šokoladinį sausainį arba mano mažos partijos avižinių dribsnių sausainių receptą.
Vieno porcijos dvigubas šokoladinis sausainis
Ingridientai
Kaip pasigaminti dvigubą šokoladinį sausainį
Visas receptas parašytas žemiau; Štai mano geriausi patarimai, kaip paruošti šį receptą:
1 patarimas: tiksliai išmatuokite: Jei turite, naudokite maisto svarstykles! Perjunkite receptą į „metrinį“ ir sudėkite ingredientus tiesiai į dubenį naudodami šiuos skaičius – nereikia matavimo puodelių! Šis metodas užtikrina tiksliausius matavimus. Jei naudojate puodelius ir šaukštus, būtinai visiškai išlyginkite viršūnes, kad gautumėte reikiamą kiekį.
- Išmatuokite sviestą teisingai: Išpjaukite sviestą nuo pagaliuko vidurio, kad nenaudotumėte per daug, nes dažnai įvyniojimas būna netolygiai.
- Atvėsinkite Sviestą: Prieš maišydami su cukrumi, leiskite ištirpintam sviestui visiškai atvėsti. Tai padeda išvengti tešlos riebumo.
- Šiek tiek Underbake: Išimkite sausainius iš orkaitės, kai jie šiek tiek iškepę. Atvėsę jie toliau stings, o vidurys išliks gražus ir kramtomas.
- Jei reikia, išlyginkite: Jei sausainiai per daug išsipučia, bakstelėkite keptuvę į stalviršį, kad jie šiek tiek išsilygintų.
- Forma po kepimo: Metaline mentele iš karto po kepimo įspauskite visus šiurkščius kraštus. Įdėkite šiek tiek papildomų šokolado drožlių, kad įsitikintumėte, jog kiekviename kąsnyje yra šokolado!
Kepimo įrankiai
Štai įrankiai, kurių jums prireiks norint pagaminti šiuos dvigubus šokoladinius sausainius:
- Mikrobangų krosnelėje saugūs dubenys: Aš naudoju šiuos grūdų dubenėlius ir jie yra tinkamo dydžio! Be to, porcelianas puikiai tinka sviestui ištirpinti mikrobangų krosnelėje ir greitai jį atvėsinti.
- Šakė: Naudokite cukrų sumaišyti su lydytu sviestu ir išplakti kiaušinio trynį bei vanilę iki vientisos masės.
- Silikono mentelė: Puikiai tinka maišyti tešlą, kai ji per daug sutirštėja šakutei. Tešlai iš dubens iškrapštyti puikiai tiks ir mentele.
- Kepimo skarda ir pamušalas: Svarbu kepant sausainius. Pamušalas, kaip ir silikoninis kilimėlis, pagerina sausainių dugno tekstūrą ir palengvina valymą.
- Metalinė mentelė: Naudokite tai po kepimo, kad suformuotumėte sausainius ir išlygintumėte nelygius kraštus, kol jie dar šilti ir minkšti (žr. 10 paveikslėlį žemiau).
DUK
Ar galiu vietoj nesūdyto naudoti sūdytą sviestą? Taip, galite naudoti sūdytą sviestą. Tiesiog atsisakykite papildomos druskos, nurodytos recepte.
Ką daryti, jei neturiu olandiškų perdirbtų kakavos miltelių? Olandiška perdirbta kakava yra tikrai šių vienkartinių šokoladinių sausainių „paslaptis“. Tai suteikia sklandesnį šokolado skonį ir neleidžia sausainiams išdžiūti. Rekomenduoju palaukti, kol gausite!
Ar galiu į šį receptą pridėti riešutų? absoliučiai! Į tešlą įdėkite smulkintų riešutų, pavyzdžiui, graikinių ar pekano riešutų, kad gautumėte daugiau tekstūros. 2 šaukštus traškučių pakeiskite riešutais.
Ką turėčiau daryti, jei kepant sausainiai labai neišsiskleidė? Jei jūsų sausainiai neišsiskleidė, greičiausiai kaltininkas yra per daug miltų ir (arba) kakavos miltelių. Išėmus iš orkaitės, keletą kartų aptepkite padėklą ant lygaus paviršiaus, kad jie šiek tiek išsilygintų.
Ką daryti, jei mano sausainiai per daug ištepa? Tikėtina, kad kaltininkas yra per mažai miltų ir (arba) kakavos miltelių. Dirbdami greitai, metaline mentele spauskite kraštus į vidų tiesiai iš orkaitės, tai padės sausainiams išlaikyti geresnę formą.
SANDĖLIAVIMAS
Likęs vieno patiekalo dvigubas šokoladinis sausainis?
Šie sausainiai yra patys geriausi, kai jie yra karšti iš orkaitės!
Likučius laikykite sandariame maišelyje kambario temperatūroje. Jei turite nekeptos tešlos, laikykite ją sandariame maišelyje šaldiklyje ir kepkite tiesiai iš šaldiklio, kai bus paruošta.
Daugiau šokoladinių desertų receptų:
Vieno porcijos dvigubi šokoladiniai sausainiai
The Vieno porcijos dvigubas šokoladinis sausainis atitinka visas reikiamas natas – sodri, saldi, minkšta ir kramtoma, su puikiai traškiais krašteliais ir lydyto šokolado drožlėmis.

Vieno porcijos dvigubi šokoladiniai sausainiai

The Vieno porcijos dvigubas šokoladinis sausainis atitinka visas reikiamas natas – sodri, saldi, minkšta ir kramtoma, su puikiai traškiais krašteliais ir lydyto šokolado drožlėmis.
Instrukcijos
-
Norėdami gauti geriausius rezultatus, naudokite tikslius išmatavimus ir išlyginkite matavimo puodelių / šaukštų viršūnes.
-
PARENGIMAS: Įkaitinkite orkaitę iki 350°F (177°C). Tada ištirpinkite sviestą mikrobangų krosnelėje tinkamame dubenyje, kol jis ištirps (ne karštas). leiskite dubeniui ir sviestui visiškai atvėsti iki kambario temperatūros.
-
ĮDĖKITE ŠKLŲ INGREDIENTŲ: Į atvėsusį sviestą suberkite rudąjį cukrų ir stipriai išmaišykite šakute, kol gerai susimaišys. Įdėkite kiaušinio trynį ir vanilę, toliau maišykite, kol mišinys taps kreminis ir emulsinis.
-
PRIDĖTI SAUSOS: Į šlapius ingredientus įpilkite kepimo sodos, druskos ir kakavos miltelių, gerai išmaišykite šakute. Įpilkite miltų ir šokolado drožlių. Maišykite šakute, kol pasidarys sunku, tada pereikite prie silikoninės mentelės ir toliau lankstykite, kol tešla taps vienalytė ir neliks sausų dryžių.
-
TEŠLOS RUTULIAI: Išmatuokite ir išlyginkite 1/4 puodelio tešlos, kad suformuotumėte didelį rutulį. Kartokite, kol sunaudosite visą tešlą (turėtų gautis trys dideli sausainiai). Viskas, kas liko, yra jūsų skanėstas!
-
KEPTI: Sudėkite sausainių tešlos rutuliukus ant linijinės skardos ir kepkite 10–12 minučių arba tol, kol kraštai sustings, o viršus neatrodys lipnus. Iš karto ištraukę iš orkaitės, metaline mentele švelniai įspauskite sausainius į vidų. Pasirinktinai į sausainių viršūnes įspauskite papildomų šokolado drožlių ir pabarstykite jūros druska.
-
MĖGAUTIS: Prieš patiekdami leiskite sausainiams atvėsti ant kepimo skardos 5 minutes.
Recepto pastabos
2 pastaba: Kiaušinio trynys: Naudokite TIK trynį, o baltymus išmeskite. Atskirdami trynį nuo baltymų, neskubėkite ir įsitikinkite, kad į tešlą nepatektų baltymo. Taip pat atsikratykite dygliuotos dalies (chalaza) (švelniai ją nuplėšiu pirštais).
3 pastaba: miltai: Norėdami gauti geriausius rezultatus, naudokite maisto svarstykles, kad pasvertumėte tiksliai 34 gramus. Per daug miltų sukelia pyragus, o per mažai – pernelyg išsklaidyti.
4 pastaba: Kakavos milteliai: Nerekomenduoju naudoti paprastų kakavos miltelių (gausite sausus, ne tokio skonio sausainius). Hershey's® „Special Dark“ kakavos milteliai yra olandų gamybos kakavos milteliai, kuriuos galima lengvai rasti daugumoje bakalėjos parduotuvių. Nepakuokite į matavimo puodelį; vėl sverti geriausia!
Mitybos faktai
Patiekimas: 1patiekimas | Kalorijos: 336kcal | Angliavandeniai: 44.6g | Baltymas: 4.7g | Riebalai: 17.8g | Cholesterolis: 81.8mg | Natris: 211.1mg | Pluoštas: 3.3g | Cukrus: 32.3g
Mes darome viską, kad pateiktume tikslią mūsų receptų mitybos analizę. Mūsų mitybos duomenys apskaičiuojami naudojant trečiosios šalies algoritmą ir gali skirtis, atsižvelgiant į individualų gaminimo stilių, išmatavimus ir ingredientų dydžius. Naudokite šią informaciją palyginimui ir, jei reikia, pasikonsultuokite su sveikatos priežiūros specialistu dėl mitybos patarimų.