Išbandykite kai kuriuos mano mėgstamiausius variantus, tokius kaip šis klasikinis vištienos salotų receptas, vištienos pesto salotos arba kario vištienos salotos.
Vištienos salotos su obuoliais
Mūsų obelys užaugina daugiau nei bet kada anksčiau, todėl dabar esu apie obuolių receptus! Prikaliau naują Apple Cobbler, kelis kartus gaminau Apple Crumble ir, žinoma, savo vyro mėgstamą obuolių pyragą. O, aš taip pat gaminau daugybę obuolių padažo!
Natūralu, kad šiose vištienos salotose naudoju obuolius – taip gerai! Jei išbandėte vištienos salotas su vynuogėmis (kaip mano sveika versija), šis derinys jums patiks taip pat!
Ingredientai
Štai ko jums reikės norint pagaminti vištienos salotas su obuoliais:
- Rotisserie vištiena: Norėdami lengvai susmulkinti, naudokite šiltą, ką tik pirktą kepsninę vištieną – jei galite, pagardinkite žolelėmis!
- Migdolai: Paskrudinkite juos keptuvėje arba naudokite iš anksto paskrudintus, kad gautumėte daugiau skonio.
- Spanguolės: Jei norite mažiau saldumo, rinkitės nesaldintą. Taip pat mėgstu pridėti džiovintų vyšnių.
- Obuoliai: Medaus traškučiai yra mano mėgstamiausia traškučiai ir saldumas.
- Žalieji svogūnai: Supjaustykite plonais griežinėliais arba praleiskite, jei jums nepatinka.
- Mayo: Jei norite, naudokite pilno riebumo arba mažai riebalų.
- Grietinė: Rinkitės lengvą arba neriebų pagal savo pageidavimus.
- Medus: Jei reikia, pakeiskite cukrumi.
- Obuolių sidro actas: Tai suteikia puikų įspūdį! Prieš naudojimą gerai suplakti.
- Dižono garstyčios: Prideda gylį; koreguokite pagal savo skonį, kad daugiau ar mažiau suskambėtų.
Kaip pasigaminti vištienos salotas su obuoliais
- Paruošiamas padažas: Suplakite padažą ir įberkite druskos bei pipirų.
- Sumaišykite salotas: Dubenyje sumaišykite vištieną, migdolus, spanguoles/vyšnias, obuolius ir žaliuosius svogūnus.
- Pridėti padažą: Supilkite salotas su padažu, jei reikia, pakoreguokite prieskonius.
- Patiekti: Mėgaukitės taip, kaip yra, arba patikrinkite mano patiekimo idėjas žemiau.
Kaip patiekti vištienos salotas su obuoliais
- Sumuštiniai: Tepkite ant daugiagrūdės duonos ar raguolių.
Įjungta obuoliai: Smulkiai supjaustykite obuolius, supjaustykite šerdį ir uždėkite sūrio, mikrožalumynų ir vištienos salotų. - Salotų įvyniojimai: Įmeskite į salotų lapus, kad pasirinktumėte mažai angliavandenių.
- Ant žalumynų: Patiekite ant sumaišytų salotų žalumynų.
- Su krekeriais: Užkandžiui ar lengviems pietums derinkite su krekeriais.
- Įdaryti avokadai: Avokado puseles įdarykite vištienos salotomis.
- Sudėtyje: Apvoliokite tortilijoje su traškiomis daržovėmis.
- Kaip panirimas: Patiekite su daržovių lazdelėmis panardinimui.
Recepto patarimai
- Vištiena: Panaudokite vištienos likučius, tiesiog supjaustykite mažais kubeliais.
- Obuoliai: Išbandykite įvairių rūšių – „Granny Smith“ – pyragui, „Gala“ – saldumynams.
- Riešutai: Migdolus pakeiskite į pekano riešutus, pistacijas ar graikinius riešutus. Paskrudinkite, jei galite!
- Persirengimas: Pakoreguokite pagal skonį – daugiau majonezo, kad būtų kreminis, arba įspauskite citrinos, kad būtų gaivumas.
- Žolelės: Įmeskite petražolių, krapų ar rozmarinų, kad gautumėte papildomo skonio.
- Atsipalaidavimas: Padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustiprėtų skoniai.
Sandėliavimas
Vištienos salotų su obuoliais laikymas:
- Atšaldyti: Laikyti sandariai uždarytoje talpykloje 3-5 dienas.
- Užšaldyti: Nesiūloma; majonezas ir obuoliai blogai užšąla.
- Likučiai: Geriausia patiekti šaltą. Atšaldžius gerai išmaišykite.
Daugiau skanių sumuštinių receptų:
-
Nedideliame dubenyje suplakite padažo ingredientus iki vientisos masės.
-
Dideliame dubenyje sumaišykite salotų ingredientus. Ant viršaus nubraukite kiekvieną padažo dalelę ir gerai išmeskite. Paragaukite ir pritaikykite pagal asmeninius pageidavimus.
-
Mėgaukitės! Patiekite sumuštiniuose, ant pjaustytų obuolių, salotų laiveliuose, su krekeriais ir pan.
- Sudėkite migdolus į sausą keptuvę ant vidutinės ugnies.
- Reguliariai maišykite 3–5 minutes, kol jie lengvai paruduos ir taps kvapni.
- Nukelkite nuo ugnies ir perkelkite į lėkštę, kad atvėstų. Prieš dedant į salotas, visiškai atvėsinkite.
2 pastaba: Kad obuoliai ilgiau išliktų švieži, 5 minutes pamirkykite kubeliais pjaustytus obuolius šaltame pasūdytame vandenyje (1 puodelis vandens iki ½ šaukštelio druskos). Prieš dedant į salotas, nusausinkite, gerai nuplaukite ir nusausinkite. (Pažadu, kad jie nėra sūrūs!)
3 pastaba: Patiekimo idėjos: užtepkite ant daugiagrūdės duonos ar raguolių, ant plonų obuolių griežinėlių su sūriu ir mikrožalumynais, salotų įvyniokliuose, jei norite mažai angliavandenių, ant mišrių žalumynų, su krekeriais lengvam užkandžiui, įdaryti avokado puselėmis, apvolioti tortilijoje su traškiomis daržovėmis arba kaip padažas su daržovių lazdelėmis.
Informacija apie mitybą skirtas tik salotoms ir neatsižvelgiama į duoną, krekerius ar kitus priedus.
Patiekimas: 1patiekimas | Kalorijos: 307kcal | Angliavandeniai: 25g | Baltymai: 4g | Riebalai: 23g | Sotieji riebalai: 4g | Polinesotieji riebalai: 10g | Mononesotieji riebalai: 8g | Trans riebalai: 0,04g | Cholesterolis: 14mg | Natris: 146mg | Kalis: 184mg | Pluoštas: 3g | Cukrus: 20g | Vitaminas A: 170TV | Vitaminas C: 3mg | Kalcis: 57mg | Geležis: 1mg
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.