Agurkų sumuštiniai su pagardintu grietinėlės sūriu ir traškiais agurkais ant minkštos baltos duonos puikiai tiks pietums, arbatos metui, priešpiečiams, vakarėliams ar duše. Tik 5 ingredientai!
Kas yra agurkų sumuštinis?
Agurkų sumuštiniai Europoje atsirado kaip ploni agurko griežinėliai tarp sviestu pateptos baltos duonos, kad numalšintų alkį prieš vėlyvas vakarienes. Nuo to laiko jie nuėjo ilgą kelią!
Šiais laikais galite rasti agurkų sumuštinių, pagamintų iš šviežių žolelių, grietinėlės sūrio, lašišos arba ant įvairių rūšių duonos (uždedama arba nuimama pluta!).
Kaip patiekiu agurkų sumuštinius
Ingridientai
- Sūrio kremas: Rekomenduoju naudoti riebų (sumažinto riebumo grietinėlės sūris nėra toks sodrus ir ne toks tirštas). Norėdami greičiau suminkštėti, kreminį sūrį supjaustykite mažais kubeliais ir palikite šiltoje vietoje 15-20 minučių.
- Majonezas: Naudokite gerą majonezą. Labai rekomenduoju tikrą, pilno riebumo majonezą, kad šie sumuštiniai būtų kuo geresni. „Hellmann's/Best Foods®“ yra mano mėgstamiausias prekės ženklas.
- Rančo prieskonių mišinys: Mažo, bet skanaus ingredientų sąrašo paslaptis? Prieskonių mišinys! Man labiausiai patinka Hidden Valley® rančo prieskonių mišinys.
- Balta duona: Mano mėgstamiausia duona, kurią naudoju šiame recepte, yra Sara Lee® brioche duona (neremiama). Su ta duona plutelė tokia subtili, kad kartais jos nenupjaunu.
- Agurkai: Persiški (dažnai žymimi kaip salotiniai agurkai) arba angliški agurkai geriausiai tinka sumuštiniams su agurkais – juk jie čia yra šou žvaigždė!
- Neprivalomi ingredientai (traiškyti pipirai, šviežios žolelės): Prie kreminės užtepėlės pridėkite žolelių, tokių kaip krapai, petražolės ar laiškiniai česnakai, ir naudokite tiek maltų pipirų, kiek norite.
Kaip pasigaminti sumuštinius iš agurkų
Agurkų sumuštinius pagaminti taip paprasta!
- Pradėkite nuo plitimo. Įsitikinkite, kad kreminis sūris yra suminkštėjęs, kad susimaišytų iki vientisos masės (ne su gabalėliais ir gabalėliais!), Tada įpilkite majonezo ir rančo prieskonių mišinio su kreminiu sūriu ir išplakite iki vientisos masės.
- Paruošimas agurkai. Agurkus nuplaukite ir gerai išdžiovinkite, kad nesumirktų sumuštiniai. Plonai supjaustykite. Nereikia lupti, jei naudojate persiškus, angliškus ar salotinius agurkus.
- Surinkti. Ant kiekvienos duonos riekės užtepkite storą užtepėlės sluoksnį. Pusę duonos riekelių apibarstykite plonais griežinėliais pjaustytais agurkais. Sumuštinį kartu ir perpjaukite per pusę. Švelniai suspauskite sumuštinius.
- Neprivaloma: Nupjaukite pluteles!
Agurkų sumuštinių patarimai
- Negailėkite užtepimo. Užtepėlė labai svarbi dėl skonio ir sumuštinių tekstūros (ji neleidžia agurkams permirkti duonos).
- Įdėkite keletą šviežių žolelių. Švieži krapai, laiškiniai česnakai ar plokščialapės itališkos petražolės yra puikūs priedai, nors visai nebūtini.
- Jei mėgstate agurkus ir citrinas, į užtepą įpilkite kelis išspaudimus citrinos sulčių arba citrinos žievelės, kad išryškintumėte citrusinį skonį. Mėgstate citriną ir agurkus? Turite išbandyti šias kremines agurkų salotas!
Padaryti anksčiau laiko
Kadangi agurkuose yra toks didelis vandens kiekis, šiuos sumuštinius geriausia gaminti prieš patiekiant. Tai reiškia, kad čia yra keli patarimai, kaip pasigaminti:
- The paskleisti galima iš anksto (ir net tampa kvapnesnis, kai sėdi šaldytuve). Mėgstu užtepėlę pasigaminti prieš 1–2 dienas.
- Tu gali iš anksto supjaustyti agurkus ir laikykite juos šaldytuve iki paros. Supjaustę juos pabarstykite druska, vienu sluoksniu dėkite ant kepimo skardos ir sandariai uždenkite plastikine plėvele.
- Apie 30 minučių, kol būsite pasiruošę surinktiištraukite užtepėlę iš šaldytuvo, kad šiek tiek suminkštėtų ir tada sudėkite sumuštinius.
- Surinktus sumuštinius uždenkite vaško popieriumi, o tada drėgnu popieriniu rankšluosčiu. Laikykite sandariame inde šaldytuve, kol paruošite patiekti.
Aptarnavimas vakarėlyje
Kadangi šie sumuštiniai greitai išdžiūsta, norėsite juos patiekti partijomis – pripildykite serviravimo lėkštes, kai jų kiekis pradeda mažėti.
Vakarėliams sumuštinius supjaustykite trikampiais ir patiekite ant torto stovo su stikliniu dangteliu, kad išliktų švieži. Bet tiks bet kokia lėkštė.
Kaip neleisti sumuštiniams su agurkais permirkti
- Svarbiausias laikas: Nedėkite sumuštinių likus daugiau nei 1–3 valandoms prieš patiekiant. Padarius juos per toli iš anksto, gali susidaryti mišrus.
- Pasūdykite agurkus: Supjaustę padėkite ant popierinių rankšluosčių, pasūdykite ir palikite 20 minučių pastovėti, kad išsitrauktų drėgmė. Prieš naudodami juos nusausinkite.
- Tolygiai paskleiskite kreminį sūrį: Ant duonos užtepkite gausų kreminio sūrio sluoksnį. Tai veikia kaip barjeras, neleidžiantis agurkams drėgmei patekti į duoną.
Daugiau priešpiečių receptų mylėti
Patiekite kai kuriuos iš šių receptų kartu su šiais agurkų sumuštiniais vakarėlyje!
Agurkų sumuštinis
Agurkų sumuštiniai su pagardintu grietinėlės sūriu ir traškiais agurkais ant minkštos baltos duonos puikiai tiks pietums, arbatos metui, priešpiečiams, vakarėliams ar duše. Tik 5 ingredientai!

Agurkų sumuštinis

Agurkų sumuštiniai su pagardintu grietinėlės sūriu ir traškiais agurkais ant minkštos baltos duonos puikiai tiks pietums, arbatos metui, priešpiečiams, vakarėliams ar duše. Tik 5 ingredientai!
Instrukcijos
-
MINKŠTINĖS KREMINIŲ SŪRIŲ: Palikite kambario temperatūroje 1 valandą arba mikrobangų krosnelėje kas 15 sekundžių, kol suminkštės.
-
PLISTI: Minkštą grietinėlės sūrį, majonezą ir prieskonių mišinį išplakite elektriniais rankiniais plaktuvais iki vientisos masės. Uždenkite ir atvėsinkite 20 minučių, kad sutvirtėtų ir susimaišytų skoniai.
-
Agurkai: Naudokite mandoliną (arba aštrų peilį), kad supjaustytumėte 1/4 colio storio agurkus.
-
SURINKIMAS: Abi duonos riekeles aptepkite kreminio sūrio mišiniu. Sluoksniuokite agurkus ant pusės griežinėlių. Jei norite, ant viršaus įdėkite maltų pipirų ir šviežių žolelių. Ant viršaus uždėkite kitą duonos riekę, kad suformuotumėte sumuštinius. Pasirinktinai pašalinkite pluteles ir supjaustykite pusiau, trikampiais arba ketvirčiais. Išdėliokite ant lėkštės patiekti.
-
LIKUČIAI: Tikėtina, kad turėsite šiek tiek likučių. Laikykite šaldytuve iki savaitės ir naudokite kaip žalių daržovių panardinimą – nam!
Recepto pastabos
Užrašas 2: Nereikia lupti angliškų/salotinių agurkų. Nuplaukite ir visiškai išdžiovinkite. Nupjaukite ir išmeskite 1 colio atstumu nuo kiekvieno galo (šios dalys yra karčios).
PADĖKITE Į priekį: Užtepėlę paruoškite 1-2 dienas į priekį. Prieš dieną supjaustykite agurkus, pabarstykite druska ir atšaldykite. Suminkštinkite užtepėlę 30 minučių prieš surinkdami. Sumuštinius uždenkite vaško popieriumi ir drėgnu popieriniu rankšluosčiu ir iki patiekimo laikykite sandariame inde šaldytuve.
Mitybos faktai
Patiekimas: 1patiekimas | Kalorijos: 122kcal | Angliavandeniai: 9g | Baltymas: 2g | Riebalai: 9g | Sotieji riebalai: 3g | Trans-riebalų: 1g | Cholesterolis: 15mg | Natris: 252mg | Kalis: 49mg | Pluoštas: 1g | Cukrus: 1g | Vitaminas A: 167TV | Vitamino C: 1mg | Kalcis: 52mg | Geležis: 1mg
Mes darome viską, kad pateiktume tikslią mūsų receptų mitybos analizę. Mūsų mitybos duomenys apskaičiuojami naudojant trečiosios šalies algoritmą ir gali skirtis, atsižvelgiant į individualų gaminimo stilių, išmatavimus ir ingredientų dydžius. Naudokite šią informaciją palyginimui ir, jei reikia, pasikonsultuokite su sveikatos priežiūros specialistu dėl mitybos patarimų.