0

Vaisių salsa su cinamono drožlėmis

  • 30 gegužės, 2024



UžkandžiaiUžkandžiai

Užkandžiai

Vaisių salsa: Mėgaukitės namine vaisių salsa su cinamono cukraus drožlėmis! Supakuota su avietėmis, braškėmis, nektarinais, kiviais ir mangais. Traškučiams reikia tik trijų ingredientų!

Ši vaisių salsa su cinamono cukraus drožlėmis puikiai tinka bet kokiam renginiui – ji visada yra populiari ir visi prašo recepto!

Lengvas vaisių salsos receptas dideliame dubenyje.

Vaisių salsa

Esu apsėstas vaisinių salsų, ypač kai jos derinamos su geru marinuotos vištienos receptu. Mango vištiena ir Ananasų vištiena yra du mano mėgstamiausi patiekalai dėl tų salsos priedų!

Taigi pats laikas su jumis pasidalinti puikiu standartiniu vaisių salsos receptu. Tai mano absoliutus mėgstamiausias, o vaikams tai patinka kiekvieną kartą, kai gaminu! Jie dar labiau susijaudina, kai paruošiu keletą cinamono cukraus gabalėlių, kuriuos pamerkiu į salsą.

GREITAS PATARIMAS

Supjaustykite vaisius labai mažas gabalus: jei vaisius yra didelis, jis atrodys labiau kaip vaisių salotos nei salsa. Ir didelius gabalus bus sunku susemti ant lusto!

Visi šio recepto ingredientai yra paruošti dubenyje, kad būtų lengva surinkti.

Vaisių salsos ingredientai

Žemiau pateikiami mūsų mėgstamos vaisių salsos ingredientai, tačiau nedvejodami maišykite ir derinkite skirtingus vaisius, jei jų kiekis išliks maždaug toks pat.

Vaisių salsa

  • Braškės ir avietės: Pirkdami patikrinkite indo dugną, kad išvengtumėte supelijusių ar susmulkintų uogų.
  • Kiviai ir mangai: Suteikite tropinį, sultingą skonį. Nulupkite ir supjaustykite juos mažais gabalėliais.
  • Nektarinas: Prideda šiek tiek įdegio ir traškumo. Norėdami gauti geresnę tekstūrą, rinkitės tvirtą, bet prinokusį nektariną.
  • Citrinos sulčių: Naudokite šviežias, nepilstytas citrinų sultis. Prieš spaudžiant sultis, apvoliokite citriną ant stalo, kad išsiskirtų daugiau sulčių.
  • Abrikosų konservai: Suteikia saldumo ir padeda viską sumaišyti. Šiek tiek pašildykite, kad būtų lengviau maišyti.

Cinamono cukraus traškučiai

  • Cukrus ir cinamonas: Padarykite saldų, prieskonių turintį dangą. Gerai išmaišykite, kad padengtumėte tolygiai.
  • Miltų tortilijos: Paverskite traškiais traškučiais. Norėdami lengvai pjaustyti, naudokite picos pjaustytuvą.
  • Lydytas sviestas: Padeda cukrui ir cinamonui prilipti. Tepkite plonu, lygiu sluoksniu.

Visi šių cinamono traškučių ingredientai yra paruošti.

Kaip pasigaminti vaisių salsą

  1. Supjaustykite vaisius: Braškes, avietes, kivius, mangus ir nektariną supjaustykite mažais gabalėliais.
  2. Sumaišykite: Dideliame dubenyje sumaišykite susmulkintus vaisius. Dideliu šaukštu švelniai sumaišykite vaisius, jų nesutrindami.
  3. Pridėti skonį: Supilkite šiek tiek šviežiai spaustų citrinų sulčių ir abrikosų konservų. Viską švelniai išmaišykite.
  4. Jei reikia, pasaldinkite: Jei vaisiai nėra pakankamai saldūs, salsą galite apšlakstyti šiek tiek medaus.
  5. Atsipalaidavimas: Kol ruošiate traškučius, įdėkite salsą į šaldytuvą. Uždenkite dubenį plastikine plėvele, kad salsa išliktų šviežia ir nesugertų šaldytuvo kvapų.

Cinamono traškučiai gaminami ir kepami vaisių salsai.

VARIACIJAS

Variacijos

  • Viso grūdo cinamono cukraus traškučiai: Vietoj to naudokite nesmulkintų kviečių tortilijas arba pita duoną.
  • Salsa su medumi: Jei salsai reikia daugiau saldumo, pridėkite iki šaukšto medaus.
  • Suporuoti su baltymais: Derinkite salsą su pajuodusia vištiena, ant grotelių keptu šoniniu kepsniu, medaus česnako krevetėmis arba juodąja tilapija, kad galėtumėte sočiai pavalgyti.
  • Aštri salsa: Sumaišykite su smulkiai pjaustytais jalapeños arba žiupsneliu čili miltelių, kad gautumėte aštrų variantą.
  • Ananasų salsa: Vietoj mango naudokite šviežius ananasus arba įtraukite abu.
  • Pridėti šviežių žolelių: Įpilkite kapotų šviežių mėtų, baziliko arba kalendros, kad gautumėte papildomo skonio.

Vaisių salsa ruošiama dubenyje ir abrikosų glajus suplakamas.

Sėkmės patarimai

  • Nektarinas: Jei nektarinas per minkštas, padėkite jį kelioms minutėms į šaldytuvą, kad sutvirtėtų, kad būtų lengviau pjaustyti.
  • Tortilijos: Sudėkite keletą tortilijų ir supjaustykite visas iš karto, kad sutaupytumėte laiko ir įsitikintumėte, kad kiekvienas trikampis yra panašaus dydžio.
  • Vaisių pasirinkimas: Norėdami gauti geriausią skonį ir natūralų saldumą, rinkitės prinokusius, sezoninius vaisius.
  • Marinavimas: Prieš patiekdami salsą palaikykite šaldytuve bent 30 minučių, kad skoniai susijungtų.

Vaisių salsa dubenyje, paruošta mėgautis su cinamono drožlėmis.

SANDĖLIAVIMAS

Vaisių salotų laikymas:

  • Šaldyti: Vaisių salsą laikykite sandariame inde šaldytuve. Valgykite viduje 2-3 dienas už geriausią skonį ir tekstūrą. Prieš patiekdami sumaišykite salsą, kad susimaišytų sultys.
  • Užšaldyti: Užšaldžius vaisių salsą vaisiai tampa purūs ir vandeningi, o tai sugadina šviežią tekstūrą.
  • Cinamono cukraus traškučiai: Leiskite traškučiams visiškai atvėsti prieš laikydami, kad jie būtų traškūs. Laikyti sandariame inde arba pakartotinai uždaromame plastikiniame maišelyje iki savaitės.

Daugiau vaisių receptų

Vaisių salsa

Vaisių salsa: Mėgaukitės namine vaisių salsa su cinamono cukraus drožlėmis! Supakuota su avietėmis, braškėmis, nektarinais, kiviais ir mangais. Traškučiams reikia tik trijų ingredientų!

Lengvas vaisių salsos receptas dideliame dubenyje.

Vaisių salsa

Lengvas vaisių salsos receptas dideliame dubenyje.

Vaisių salsa: Mėgaukitės namine vaisių salsa su cinamono cukraus drožlėmis! Supakuota su avietėmis, braškėmis, nektarinais, kiviais ir mangais. Traškučiams reikia tik trijų ingredientų!

Instrukcijos

  • PARENGIMAS: Įkaitinkite orkaitę iki 400°F. Didelę kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi arba Silpat įklotu.PATARIMAI: Prieš pradėdami ruošti įsitikinkite, kad po plovimo vaisiai yra 100 % išdžiovinti. Jei turite laiko, prieš gamindami vaisius atvėsinkite. Maži tolygūs visų vaisių kubeliai suteikia geriausią salsą!
  • VAISIAI SALSA: Dideliame dubenyje sumaišykite kubeliais pjaustytas braškes, avietes, kivius, mangus ir nektarinus. Mažame dubenyje suplakite citrinos sultis ir abrikosų konservus. Jei reikia, įdėkite medaus, kad būtų saldumas. Supilkite ant vaisių ir švelniai maišykite, kad susimaišytų. Gamindami traškučius uždenkite ir šaldykite.

  • CINAMONINIS CUKRUS: Nedideliame dubenyje suplakite baltąjį cukrų ir cinamoną.

  • TORTIJOS: Konditeriniu šepetėliu lengvai patepkite tik tortilijos pusę tirpintu sviestu. Gausiai pabarstykite cinamono cukrumi. Kiekvieną tortiliją peiliu arba picos pjaustytuvu supjaustykite į 8 trikampius.

  • KEPTI: Tortilijų trikampius dėkite ant kepimo skardos vienu sluoksniu (nepersidengkite). Gali tekti kepti dalimis. Kepkite 400 °F temperatūroje 8–12 minučių, kol jie pradės traškėti, o kraštai atrodys auksiniai. (Atidžiai stebėkite, ar jie gali greitai sudegti!) Išimkite ir leiskite visiškai atvėsti 10–15 minučių, kad sutvirtėtų.

  • TARNAUTI: Patiekite tortilijos traškučius su vaisių salsa.

Recepto pastabos

Saugykla: Vaisių salsą laikykite sandariame inde šaldytuve. Man labiausiai patinka tą pačią dieną, kai pagaminama, bet valgau viduje 2-3 dienas už geriausią skonį ir tekstūrą. Prieš patiekdami švelniai sumaišykite salsą, kad susimaišytų sultys.
Užšaldyti: Nerekomenduoju šios vaisių salsos šaldyti.
Cinamono cukraus traškučiai: Leiskite traškučiams visiškai atvėsti prieš laikydami, kad jie būtų traškūs. Laikyti hermetiškame inde arba pakartotinai uždaromame plastikiniame maišelyje iki savaitės.

Mitybos faktai

Patiekimas: 8patiekiama kaip užkandis ar garnyras | Kalorijos: 238kcal | Angliavandeniai: 38.8g | Baltymas: 3.9g | Riebalai: 8.3g | Cholesterolis: 15.3mg | Natris: 346,9mg | Pluoštas: 2.2g | Cukrus: 15.9g

Mes darome viską, kad pateiktume tikslią mūsų receptų mitybos analizę. Mūsų mitybos duomenys apskaičiuojami naudojant trečiosios šalies algoritmą ir gali skirtis, atsižvelgiant į individualų gaminimo stilių, išmatavimus ir ingredientų dydžius. Naudokite šią informaciją palyginimui ir, jei reikia, pasikonsultuokite su sveikatos priežiūros specialistu dėl mitybos patarimų.



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita