Karmelitas yra avižinių dribsnių batonėliai, įdaryti lipnia karamele ir sodriu pienišku šokoladu – kiekvienas kąsnis yra puikus skanėstas!
Jei jums patinka batonėlių desertų receptai, išbandykite šiuos 7 sluoksnių batonėlius, „Lunch Lady“ žemės riešutų sviesto batonėlius arba „Magic Cookie“ batonėlius.
Geriausias Carmelitas receptas
„Carmelitas“ yra mano absoliutus, rankų darbo mėgstamiausias desertas. Įsivaizduokite, kad avižinių dribsnių uogienės ir sausainių batonėliai sulaukė kūdikio – skanu, tiesa? Ne paslaptis, kad esu apsėstas įvairiausių desertų (labas šokoladinis pyragas), bet jei paprašysi mano mėgstamiausio, šie visada laimi.
Šie batonėliai ne tik skanūs, bet ir man kelia daug gerų prisiminimų. Tai batonėliai, kuriuos su mama gamindavome kiekvienais metais Kalėdoms, kaimynų dovanoms, kol aš augau.
Kadangi „Carmelitas“ yra mano mėgstamiausias desertų baras, esu gana išranki, kaip jie išeina. Bėgant metams patobulinau savo mamos receptą, kad jie būtų tinkami! Pluta visur lygi, šokolado sluoksnis storas, o karamelė minkšta ir lipni. Sluoksniai puikiai subalansuoti, o kai jie atvės, gausite kąsnį geriausias Karmelitas!
Ingridientai
- Karamelės ir grietinėlė: Ištirpinkite juos kartu, kad viduryje susidarytų lipnus karamelės sluoksnis. Griebkite aukštos kokybės SOFT karameles, kad gautumėte geriausią skonį ir tekstūrą. Werther's Original minkštos karamelės yra mano mėgstamiausios! Nors atskirų karamelių išvyniojimas gali būti šiek tiek varginantis, skoniu tai tikrai atsipirks!
- Sviestas ir rudasis cukrus: Tai suteikia batonėliams sodrų skonį ir padeda išlaikyti viską kartu. Naudokite minkštą sviestą, kad būtų lengva maišyti.
- Miltai, avižos ir soda: Taip susidaro tiršta ir kramtomoji plutelė bei trapus užpilas. Norėdami gauti geriausią tekstūrą, laikykitės senamadiškų avižų.
- Vanilės ekstraktas ir druska: Vanilė prideda skonio, o druska išryškina batonėlių saldumą. Truputis druskos padeda išryškinti visus skonius.
- Šokolado traškučiai: Šie išsilydo į sodrų šokoladinį sluoksnį, kuris puikiai dera su karamele ir avižomis.
GREITAS PATARIMAS
Išvynioję karameles sudėkite tiesiai į puodą, nes jos pradės minkštėti ir prilips prie bet kokio paviršiaus.
Kaip pasigaminti „Carmelitas“:
Carmelitas patarimai
- Pergamentinis popierius: Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi, kad nepriliptų ir būtų lengviau išvalyti. Palikite pergamentinio popieriaus iškyšą, kad lengvai ištrauktumėte visą strypų plokštę pjaustymui ant pjaustymo lentos.
- Šokoladas: Aš mėgstu pieniško šokolado drožles, bet jei norite mažiau saldumo arba labiau mėgstate juodąjį šokoladą, rinkitės pusiau saldų arba tamsų šokoladą.
- Atsargiai išmatuokite miltus: Nespauskite miltų matavimo puodelyje ir įsitikinkite, kad jie yra lygiai viršuje. Per mažai miltų batonėliai gali tapti riebūs, o per daug – išdžiūti.
- Net pluta: Tvirtai ir tolygiai įspauskite avižinių dribsnių mišinį į keptuvę, kad batonėlių dugnas būtų vienodas.
- Karamelės tepimas: Mentele arba šaukšto nugarėlėje ištirpintą karamelę tolygiai paskirstykite ant šokolado drožlių, kad ji būtų vienodo storio.
- Avižiniai dribsniai Trupinti: Pabarstydami likusiu avižinių dribsnių mišiniu ant karamelės sluoksnio, stenkitės jį tolygiai paskirstyti, kad kiekvieno kąsnio skonis būtų subalansuotas.
VARIACIJAS
Būdai, kaip pakeisti „Carmelitas“.
- Sumaišykite šokoladą: Pabandykite naudoti įvairių rūšių šokoladą, pvz., baltąjį, tamsųjį ar pusiau saldųjį, arba net kelių rūšių šokoladą. Butterscotch kąsneliai taip pat būtų skanūs!
- Padarykite tai riešutiškai: Į avižų mišinį įpilkite kapotų pekano riešutų arba graikinių riešutų, kad gautumėte traškią tekstūrą ir riešutų skonį.
- Riešutų sviestas: Karamelės sluoksnį apšlakstykite žemės riešutų sviestu arba sausainių sviestu, prieš įdėdami šokolado drožlių, kad įgautumėte smagų skonį (pvz., šiuos sausainių sviesto batonėlius).
- Sūdyta karamelė: Karamelės sluoksnį pabarstykite šiek tiek jūros druskos, kad suteiktumėte sūdytos karamelės skonį. Nepersistenkite su druska, nes sausainių tešloje jau yra šiek tiek druskos.
SANDĖLIAVIMAS
- Aušinimas: Prieš pjaustydami leiskite Carmelitas visiškai atvėsti. Jie skanūs ir atšaldyti!
- Sandėliavimas: Batonėlius laikykite sandariame inde kambario temperatūroje 4–5 dienas.
- Šaldiklis: Sudėkite juosteles su pergamentiniu popieriumi tarp kiekvieno sluoksnio į sandarų indą arba maišelį su užtrauktuku. Užšaldykite iki 2 mėnesių.
Daugiau skanių karamelinių desertų:
Karmelitas
Karmelitas yra avižinių dribsnių batonėliai, įdaryti lipnia karamele ir sodriu pienišku šokoladu – kiekvienas kąsnis yra puikus skanėstas!
Karmelitas
Karmelitas yra avižinių dribsnių batonėliai, įdaryti lipnia karamele ir sodriu pienišku šokoladu – kiekvienas kąsnelis yra puikus!
Instrukcijos
-
PARENGIMAS: Įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių F. Lengvai patepkite riebalais ir išklokite 9×9 colių kepimo skardą pergamentiniu popieriumi, palikdami iškyšą, kad vėliau būtų lengviau išimti.
-
KARAMELĖS: Puode ant vidutinės-mažos ugnies sumaišykite išvyniotą karamelę ir riebią grietinėlę. Išmaišykite mediniu šaukštu iki vientisos masės, tada atidėkite, kad šiek tiek atvėstų ir sutirštėtų.
-
TEŠLA: Dideliame dubenyje sumaišykite kambario temperatūros sviestą, rudąjį cukrų, miltus, avižas, soda, vanilės ekstraktą ir druską, naudodami elektrinius rankinius plakiklius, kol susidarys tiršta tešla. Mišinį padalinkite per pusę ir pusę suspauskite į paruoštą keptuvę.
-
KEPIMO PAGRINDAS: Kepkite pagrindą 8 minutes, tada išimkite iš orkaitės. Šokolado drožles tolygiai pabarstykite ant plutos. Ištirpusią ir šiek tiek atvėsusią karamelę užpilkite ant šokolado drožlių, švelniai išlygindami ją į lygų sluoksnį.
-
VĖL KEPI BAONUS: Likusį avižinių dribsnių mišinį sutrupinkite ant karamelės sluoksnio (jo nespauskite), tada kepkite dar 13-18 minučių, kol kraštai lengvai apskrus, o viršus sustings.
-
LESK STOVĖTI: Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti kambario temperatūroje bent 1 valandą prieš pjaustydami batonėlius. Šiuos batonėlius geriausia skanauti per 2–4 dienas, laikant sandariame inde.
Recepto pastabos
Užrašas 2: Aš mėgstu pieniško šokolado drožles, bet jei norite mažiau saldumo arba labiau mėgstate juodąjį šokoladą, rinkitės pusiau saldų arba tamsų šokoladą.
Mitybos faktai
Kalorijos: 177kcal
Mes darome viską, kad pateiktume tikslią mūsų receptų mitybos analizę. Mūsų mitybos duomenys apskaičiuojami naudojant trečiosios šalies algoritmą ir gali skirtis, atsižvelgiant į individualų gaminimo stilių, išmatavimus ir ingredientų dydžius. Naudokite šią informaciją palyginimo tikslais ir, jei reikia, pasikonsultuokite su sveikatos priežiūros specialistu dėl mitybos patarimų.