0

Ananasų salsos receptas – netvarkinga „Chelsea“ prijuostė

  • 29 gegužės, 2024



UžkandžiaiUžkandžiai

Užkandžiai

Ananasų salsa: Ši šviežia ir saldi salsa puikiai tinka tacos, mėsos patiekalams suteikti ar skaninti su traškučiais.

Viršutinis ananasų salsos vaizdas

Geriausias ananasų salsos receptas

Prieš daugelį metų pasidalinau ananasų vištienos receptu, kuris greitai tapo vienu populiariausių mano receptų Pinterest. Vis dėlto iki šios dienos, turėdamas tūkstančius smeigtukų ir pakartotinai pasidalytų, jis yra skaitytojų mėgstamiausias!

Nors vištiena yra neįtikėtinai sultinga ir skani, manau, kad tikroji žvaigždė visada buvo ananasų salsa. Taigi pats laikas pasidalinti su jumis savo mėgstamiausiu ananasų salsos receptu.

Ši ananasų salsa yra viskas, ko tik gali norėti: šviežia, saldi ir su šiluma. Kai pagaminu partiją, mano šeima gali lengvai ją sumažinti per dieną, suvalgydama tik su traškučiais (arba, tiesą sakant, po šaukštą!).

Bet jei pavyksta nesuvalgyti viso to vienu ypu, turite išbandyti su ant grotelių kepta vištiena, kepsniu ar krevetėmis, kad gautumėte skanų derinį!

Ingredient shot – visų šiame recepte naudojamų ingredientų vaizdas

Ananasų salsos ingredientai

  • Ananasas: Norėdami rasti prinokusį ananasą, ieškokite tokio, kuris dažniausiai yra geltonas ir saldus kvapas. Švelniai traukite už lapų viršuje; jei jie lengvai išeina, ananasai greičiausiai yra prinokę. Nenaudokite konservuotų ar šaldytų (jie per daug vandeningi).
  • Cilantro: Jei nemėgstate kalendros, galite jos atsisakyti, bet supjaustykite mažais kubeliais, galbūt nustebsite, kaip jums patinka ši salsa.
  • Jalapeño: Pašalinkite sėklas ir šonkaulius, o jalapeño smulkiai supjaustykite, kad salsa būtų švelnesnė. Po pjaustymo nusiplaukite rankas.
  • Paprika: Salsai suteikia traškumo, spalvos ir švelnaus saldumo.
  • Raudonasis svogūnas: Jei žalias raudonasis svogūnas jums per stiprus, kubeliais pjaustytus svogūnus 10 minučių pamerkite į ledinį pasūdytą vandenį, tada nusausinkite.
  • Laimo sultys ir žievelė: Prideda aštrumo ir tikrai išryškina visus kitus skonius. Norėdami gauti geriausią skonį, naudokite šviežias, neišpilstytas laimo sultis.
  • Malti kmynai ir jūros druska: Sumaišę pagardinkite pagal skonį.

VARIACIJAS

Tinkinkite savo salsą: Nedvejodami pridėkite kitų ingredientų, pvz., mangų, avokadų ar juodųjų pupelių, kad ananasų salsa būtų skani.

Apdorokite ananasų salsos nuotraukas – vaizdus, ​​kuriuose visi ingredientai yra sujungti ir sumaišyti

Kaip pasigaminti ananasų salsą

  1. Paruošimas: Ananasą, raudonąją papriką, jalapeño ir raudonąjį svogūną supjaustykite panašaus dydžio mažais gabalėliais. Smulkiai supjaustykite kalendrą.
  2. Sujungti: Dideliame dubenyje sumaišykite visus kubeliais supjaustytus ingredientus. Naudokite pakankamai didelį dubenį, kad būtų lengviau maišyti ir išvengtumėte išsiliejimo.
  3. Sezonas: Įpilkite žaliosios citrinos sulčių, laimo žievelės, maltų kmynų ir jūros druskos. Švelniai išmaišykite. Paragaukite, kad rastumėte tinkamą skonių balansą.
  4. Poilsis: Palikite salsą 10–15 minučių, kad skoniai susimaišytų. Leisdami salsai stovėti, išryškėja skoniai, nes jie iš tikrųjų susimaišo.
  5. Tarnauti: Mėgaukitės su tortilijų traškučiais arba kaip mėgstamų patiekalų užpilą. Patiekite iš karto, kad pasiektumėte geriausių rezultatų, arba laikykite šaldytuve iki 3 dienų.

GREITAS PATARIMAS

Kaip supjaustyti ananasą: Pirmiausia nupjaukite viršų ir apačią. Ananasą pastatykite vertikaliai ir supjaustykite odelę juostelėmis. Tada ananasą perpjaukite per pusę vertikaliai, tada į ketvirčius. Iš kiekvieno ketvirčio išimkite šerdį ir ketvirčius supjaustykite gabalėliais

Sėkmės patarimai

  • Naudokite prinokusius ingredientus: Švieži ir prinokę ingredientai labai skiriasi šiame recepte: jei gausite sultingų prinokusių ananasų, mėgausitės viena skania ananasų salsa.
  • Nuplaukite ir išdžiovinkite kalendrą: Gerai nuplaukite kalendrą, kad pašalintumėte nešvarumus, ir visiškai išdžiovinkite, kad išvengtumėte vandeningos salsos. Jei nesate tikri dėl kalendros, supjaustykite ją labai smulkiai – būsite nustebinti, koks skanus jos skonis šioje salsoje.
  • Sureguliuokite prieskonį: Smulkiai supjaustykite jalapeño ir pašalinkite sėklas bei šonkaulius, kad išvengtumėte didelių prieskonių įkandimų. Jei nerimaujate dėl karščio, įpilkite lėtai ir ragaukite.
  • Prieš patiekdami atvėsinkite: Jei galite, prieš patiekdami salsą atvėsinkite maždaug 30 minučių. Atvėsus skoniai tikrai susijungia.
  • Išleiskite perteklinį skystį: Kadangi salsa stovi, skystis pradės kauptis apačioje, jei pastebėsite, rekomenduoju jį nusausinti, kad likusi dalis nesumirktų.

Viršuje rodomas dubenėlio ananasų salsa vaizdas

Kaip naudoti ananasų salsą

Nors pasirinkimų yra begalė, štai keli mano mėgstamiausi būdai patiekti šią salsą:

SANDĖLIAVIMAS

Ananasų salsą laikykite sandariame inde šaldytuve. Jis išliks šviežias iki 3 dienų. Prieš patiekdami išmaišykite.

Nerekomenduoju užšaldyti šio recepto!

Daugiau skanių vasaros receptų:

Ananasų salsa

Ananasų salsa: Šis gaivus, saldus ir šiek tiek aštrus mišinys puikiai tinka norint suteikti taco, mėsos skonio ar tiesiog mėgautis traškučiais.

Ananasų salsa

Ananasų salsa: Šis gaivus, saldus ir šiek tiek aštrus mišinys puikiai tinka norint suteikti taco, mėsos skonio ar tiesiog mėgautis traškučiais.

Instrukcijos

  • PARENGIMAS: Ananasą supjaustykite mažais gabalėliais (apie 3 puodelius). Smulkiai supjaustykite raudonąją papriką, jalapeño ir raudonąjį svogūną. Norėdami tolygiai paskirstyti, siekite panašaus dydžio gabalus. Kuo mažesnis, tuo geriau!

  • CILANTRO: Išmatuokite 1 puodelį laisvai supakuotos kalendros ir smulkiai supjaustykite.

  • SUJUNGTI: Dideliame dubenyje sumaišykite visus paruoštus ingredientus.

  • MĖGAUTIS: Švelniai maišykite, kol susimaišys. Paragaukite ir sureguliuokite su daugiau žaliosios citrinos sulčių, jei norite aštrumo, arba papildomai druska, kad pagerintumėte skonį. Palikite salsą 10–15 minučių, kad susimaišytų skoniai. Prieš patiekdami išmaišykite ir, jei norite, mėgaukitės su traškučiais!

  • SANDĖLIAVIMAS: Geriausia patiekti šviežią, bet galima laikyti sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų. Išmaišykite prieš patiekiant.

Recepto pastabos

1 pastaba Ananasai: Rinkitės prinokusį saldaus aromato, auksinio atspalvio ir lengvo švelnumo.
2 pastaba: kalendra: Sunaudokite didžiąją dalį arba visą 1/4 puodelio susmulkinto. Nusukite lapus ir stiebus; abu tinkami naudoti.
3 pastaba: Jalapeño: Išimkite sėklas ir šonkaulius, kad gautumėte švelnią salsą, palikite prieskoniams. Dirbdami dėvėkite pirštines.

Mitybos faktai

Patiekimas: 1patiekimas | Kalorijos: 34kcal | Angliavandeniai: 9g | Baltymas: 1g | Riebalai: 0.2g | Sotieji riebalai: 0,02g | Polinesotieji riebalai: 0.1g | Mononesotieji riebalai: 0,03g | Natris: 2mg | Kalis: 113mg | Pluoštas: 1g | Cukrus: 6g | Vitaminas A: 605TV | Vitamino C: 50mg | Kalcis: 11mg | Geležis: 0.3mg

Mes darome viską, kad pateiktume tikslią mūsų receptų mitybos analizę. Mūsų mitybos duomenys apskaičiuojami naudojant trečiosios šalies algoritmą ir gali skirtis, atsižvelgiant į individualų gaminimo stilių, išmatavimus ir ingredientų dydžius. Naudokite šią informaciją palyginimo tikslais ir, jei reikia, pasikonsultuokite su sveikatos priežiūros specialistu dėl mitybos patarimų.



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita