Citrininiai sausainiai yra dideli, kramtomi ir stori, trykštantys geriausiu citrinos skoniu. Šie kepyklos stiliaus sausainiai yra aptepti paprastu 2 ingredientų citrininiu glaistu.
Geriausi visų laikų citrininiai sausainiai
Šie tiršti, minkšti ir kramtomi citrininiai sausainiai yra nuostabūs! Jie pasižymi puikiu citrinos skoniu dėl a pora slaptų ingredientų.
Daugumos mano bandytų citrininių sausainių skonis primena cukrinius. Ne šitie!
Išgauti tobulą citrinos skonį nepažeidžiant tekstūros gali būti sudėtinga:
- Įpylus papildomai citrinos sulčių, sausainiai tampa ploni ir traškūs, ko čia nesiekiau.
- Taigi, vietoj to, šiame recepte naudojama daug citrinos žievelės ir citrina ekstraktasplius a citrinos sulčių glajuskad įgautumėte puikų citrinos skonį.
Ingredientai citrininiuose sausainiuose
- Nesūdytas sviestas: Įsitikinkite, kad jis yra kambario temperatūros, kad jis gerai susimaišytų su cukrumi puriems sausainiams.
- Cukrus: Norėdami gauti gryno saldaus skonio, naudokite baltąjį (ne rudąjį) cukrų.
- Citrinos žievelė: Suteikia didelį skonį be papildomo skysčio.
- Kiaušiniai: Sudėkite ingredientus kartu ir suteikite sausainiams struktūrą.
- Vanilės ekstraktas: Prideda papildomo skonio. Vanilės pupelių pasta taip pat puikiai tinka.
- Citrinų ekstraktas: Sustiprina citrinos skonį, nepadarydamas tešlos per daug vandeningos, kaip būtų citrinos sultys. Norėdami gauti geriausią skonį, naudokite gryną citrinų ekstraktą; jo galima rasti šalia kitų kepinių ekstraktų parduotuvėje.
- Kepimo milteliai: Padaro sausainius iškilusius ir purius. Įsitikinkite, kad jūsų kepimo milteliai yra švieži.
- Miltai: Tiksliai išmatuokite, kad rezultatai būtų geriausi. Jei įdėsite per daug miltų, gausite sausų, beskonių sausainių. Per mažai ir jie išplis per daug!
- Cukraus pudra: Tešlos rutuliukus iškočiokite jame prieš kepdami, kad būtų saldesnis ir imituotų citrininį sausainį.
GREITAS PATARIMAS
Kai trinate citrinos žievelę, paimkite geltonąją dalį ir venkite baltų dalykų – tai labai kartaus skonio. Šiam receptui mikroplokštelėje nuvalykite tik pačią geltonąją citrinos dalį.
Kaip pasigaminti citrininius sausainius
- Sumaišykite šlapius ingredientus: Sviestą, cukrų ir citrinos žievelę ištrinkite iki purios masės. Įmuškite kiaušinius, vanilę ir citrinos ekstraktą.
- Pridėti sausų ingredientų: Įmaišykite kepimo miltelius, druską ir miltus, kol viskas susimaišys. Atšaldykite tešlą 20 minučių.
- Atvėsinti tešlos rutuliukai: Padalinkite tešlą į rutuliukus, apvoliokite milteliniame cukruje ir atvėsinkite dar 20 minučių. Atšaldžius sausainiai pagerėja skonis ir jie per daug neišsiskleidžia.
- Kepkite ir atvėsinkite: Tešlos rutuliukus dėkite ant išklotos skardos, kepkite, kol kraštai paruduos, tada 5 minutes atvėsinkite ant grotelių.
- Padaryti ir glazūruoti: Glajui sumaišykite cukraus pudrą ir citrinos sultis, užpilkite atvėsusius sausainius. Mėgautis!
Sėkmės patarimai
- Naudokite kambario temperatūros ingredientus. Atidėkite sviestą ir kiaušinius valandai. Kodėl kambario temperatūros kiaušiniai? Jie geriau sulaiko orą, todėl sausainiai tampa lengvesni.
- Jei galite, naudokite maisto svarstykles. Tai tiksliau nei matavimo puodeliai. Svarstyklės taip pat padeda užtikrinti, kad visi tešlos rutuliukai būtų vienodo dydžio, kad jie iškeptų tolygiai.
- Šiek tiek nepakankamai iškepti sausainiai. Dėl to jie išlieka minkšti, kramtomi ir pilni citrinų skonio. Ieškokite, kad jie būtų tvirti, o ne blizgūs viršuje.
- Leiskite sausainiams visiškai atvėsti. Dauguma sausainių yra geriausi iškart išėmus iš orkaitės, bet šie – ne. Šie sausainiai geriausiai tinka kambario temperatūroje arba net atšaldyti!
- Iškepę šiuos sausainius laikykite minkštus. Iškepus sausainius leiskite jiems visiškai atvėsti ant grotelių. Taip dugnai neįmirks nuo garų.
DUK apie citrininius slapukus
Kodėl mano sausainiai išdžiūvo?
Arba tešla nebuvo pakankamai atšaldyta, arba miltai buvo nepakankamai išmatuoti. Atšaldymas sutvirtina sviestą, neleidžiant per daug išplisti.
Ar galiu iš anksto pagaminti citrininius sausainius?
Taip! Užšaldykite tešlos rutuliukus vėlesniam laikui arba atvėsinkite, jei kepsite per dieną ar dvi. Paruošę patiekti, glajų padarykite šviežią.
Kodėl mano citrininiai sausainiai trapūs?
Per daug miltų arba per daug kepama. Tiksliai išmatuokite miltus ir kepkite, kol sustings, kad susidarytų minkštesnė tekstūra.
SANDĖLIAVIMAS
Minkštų citrininių sausainių laikymas
Iškepusius sausainius atvėsinkite, tada laikykite sandariame inde kambario temperatūroje iki savaitės.
Užšaldykite sausainių tešlos rutuliukus ant skardos, tada perkelkite į sandarų maišelį ir užšaldyti iki 3 mėnesių. Kepkite sausainius tiesiai iš šaldiklio, prireikus pridedant porą papildomų minučių. Glajus gerai neužšąla, todėl gaminkite jį šviežią!
Daugiau skanėstų su citrina
Citrininiai sausainiai
Citrininiai sausainiai yra dideli, kramtomi ir stori, trykštantys geriausiu citrinos skoniu. Šie kepyklos stiliaus sausainiai yra aptepti paprastu 2 ingredientų citrininiu glaistu.

Citrininiai sausainiai

Citrininiai sausainiai yra dideli, kramtomi ir stori, trykštantys geriausiu citrinos skoniu. Šie kepyklos stiliaus sausainiai yra aptepti paprastu 2 ingredientų citrininiu glaistu.
Instrukcijos
-
Šlapieji INGREDIENTAI: Minkštą sviestą (2 lazdelės arba 16 šaukštų), baltąjį cukrų ir citrinos žievelę sumaišykite mikseriu iki kreminės masės kaip žemės riešutų sviestas, maždaug 2–3 minutes. Tada įmuškite kiaušinius, vanilę ir citrinos ekstraktą ir plakite iki vientisos masės.
-
SAUSIEJI INGREDIENTAI: Nubraukite šonus, tada suberkite kepimo miltelius, druską ir miltus. Maišykite, kol susimaišys ir neliktų sausų dryžių.
-
CILL: Tešlą sandariai uždenkite ir šaldykite šaldytuve 20 minučių. Didelę lėkštę išklokite pergamentiniu popieriumi.
-
SUFORMUOTI SAUSAINIŲ TEŠLOS RUTULIUS: Padalinkite tešlą į 1/4 puodelio dydžio rutuliukus (apie 60 gramų; žr. 5 pastaba). Į nedidelį dubenį įpilkite 1/2 puodelio cukraus pudros. Kiekvieną rutuliuką apvoliokite milteliniame cukruje ir padėkite ant pergamentu išklotos lėkštės. Pakartokite, kad gautumėte 16–18 rutuliukų.
-
ATŠALĖTI VĖL: Tešlos rutuliukus atšaldykite 20 minučių šaldytuve arba 10 minučių šaldiklyje. Įkaitinkite orkaitę iki 325 °F (162 °C) ir išklokite didelę skardą pergamentu arba „Silpat“ įklotu.
-
KEPTI IR ATSAUSTI: Vienu metu kepkite 6 sausainius 10-15 minučių, kol vidus išsipūs ir nelips, o kraštai šiek tiek paruduos. Atvėsinkite ant keptuvės 5 minutes, tada perkelkite ant grotelių, kad visiškai atvėstų prieš glazūravimą. Pakartokite su likusiais tešlos rutuliais.
-
GLAZIJA: 2 šaukštus citrinos sulčių išplakite su 1 stikline cukraus pudros iki vientisos masės. Perkelkite į maišelį su užtrauktuku, nupjaukite kampą ir pabarstykite sausainiais. Pasirinktinai pabarstykite citrinos žievele. Mėgaukitės kambario temperatūroje arba atšaldytą.
-
SANDĖLIAVIMAS: Užuot šaldę iškeptus sausainius, užšaldykite tešlą! Tada perkelkite į sandarų indą ar maišelį iki 3 mėnesių. Kepkite sausainius tiesiai iš šaldiklio, prireikus pridėdami keletą minučių. Glajus gerai neužšąla ir atitirpsta, todėl rekomenduoju gaminti šviežią.
Recepto pastabos
Užrašas 2: Aš dažnai naudosiu vanilės pupelių pasta (3/4 arbatinio šaukštelio) vietoj ekstrakto, kad būtų dar daugiau skonio. Naudokite vanilės ekstraktą arba pastą – kaip norite.
3 pastaba: Citrinų ekstraktas sustiprina citrusų skonį. Naudokite grynas citrinų ekstraktasne sultys.
4 pastaba: Labai svarbu teisingai išmatuoti miltus (per mažai miltų = pernelyg daug sausainių; per daug miltų = sausi / beskoniai sausainiai). 400 gramų yra idealus; tikslumui naudokite maisto svarstykles.
5 pastaba: Tokio dydžio slapukai geriausiai veikia. Nors galbūt norėsite mažesnių sausainių, žinokite, kad tekstūra nėra tokia pati. Tešlos rutuliukų „saldi vieta“ yra 60 gramų tešlos.
Mes darome viską, kad pateiktume tikslią mūsų receptų mitybos analizę. Mūsų mitybos duomenys apskaičiuojami naudojant trečiosios šalies algoritmą ir gali skirtis, atsižvelgiant į individualų gaminimo stilių, išmatavimus ir ingredientų dydžius. Naudokite šią informaciją palyginimo tikslais ir, jei reikia, pasikonsultuokite su sveikatos priežiūros specialistu dėl mitybos patarimų.
Šis receptas buvo atnaujintas. Ankstesnėje versijoje buvo naudojami LemonHead saldainiai, kuriuos vis sunkiau rasti. Jei galite rasti saldainius ir norite pagaminti ankstesnę versiją; Štai jis!