0

Bolognese spagečių receptas – „Chelsea“ netvarkinga prijuostė

  • 3 birželio, 2024


Spagečiai Bolonijos yra sotus ir sotus valgis, trykštantis skoniu, kuris kitą dieną tik gerėja! Greitai išplakite per 30 minučių arba leiskite kelias valandas troškintis ant viryklės arba puode, kad būtų dar skanesni.

Vegetarai ir veganai čia neapleidžiami! Išbandykite mano Lentil Bolognese. O jei jums labiau patinka liesesnė mėsa, peržiūrėkite mano Bolonijos kalakutienos receptą.

Bolognese spagečių receptas puode.

Bolognese spagečiai

Kai pasidalinau šiuo „Crockpot Beef Ragu“, taip pat šiek tiek pasidalinau apie savo kelionę į Italiją ir visos dienos maisto gaminimo pamokas, kurias lankėme Sienoje. Mūsų mokytoja Nonna Ciana ir jos vertėjai išmokė mus pasigaminti autentišką keturių patiekalų itališką patiekalą. Man tai buvo kelionės akcentas!

Po pamokos vienas jos vertėjas atsiuntė man krūvą receptų. Aš juos šiek tiek patobulinau ir dalinuosi čia ir ten. Šiandien aš mėgaujuosi klasikine Bolonijos kalba.

Italijoje šį padažą jie patiekia su tirštesniais makaronais, tokiais kaip pappardelle ar tagliatelle, nes jie geriau išsilaiko padažą. Tačiau mano namuose mes visi apie spagečius – tai mano vaikų mėgstamiausia! Taigi, aš patiekiu savo mėgstamą Bolonijos padažą (šiek tiek adaptuotą iš tos itališkos klasės) ant spagečių.

Visi šio recepto ingredientai yra paruošti, kad būtų lengva surinkti.

Skirtumas tarp Bolonijos padažo, mėsos padažo ir spagečių padažo

Bolonijos padažas: Tai tirštas itališkas padažas, gaminamas iš maltos mėsos, daržovių, pavyzdžiui, morkų, salierų, svogūnų, pomidorų ir dažnai grietinėlės. Paprastai patiekiama su plačių formų makaronais.

Mėsos padažas: Tai yra bet koks pomidorų padažas, kuriame yra malta mėsa. Sudedamosios dalys gali labai skirtis.

Spagečių padažas: Tai paprastas pomidorų padažas (JAV dar vadinamas marinaros padažu), dažnai gaminamas iš pomidorų, česnako ir žolelių. Paprastai jis patiekiamas su spagečiais ir kartais gali būti mėsos.

Daržovės troškinamos, tada pridedama jautiena ir apkepama, o galiausiai įdedama pomidorų pasta ir česnakai.

„Paslaptys“ geriausiems Bolonijos gyventojams:

Šis spageti Bolognese yra absoliučiai geriausias, kokį tik esu valgęs! Jis turtingas gilaus, pikantiško skonio. Štai pagrindiniai ingredientai, kurie sudaro absoliučiai geriausią Bolognese:

  • Daržovės: Italų virtuvėje soffritto gaminamas iš salierų, svogūnų ir morkų, kurios smulkiai pjaustomos ir lėtai kepamos alyvuogių aliejuje. Tai yra daugelio makaronų padažų (ir sriubų!) pagrindas. Pridėjus šių daržovių, pagerėja ne tik skonis nuostabi bet ir į patiekalą įslepia daugiau maistinių medžiagų, kurios puikiai tiks išrankiems valgytojams.
  • Malta jautiena: Tai suteikia padažui sočią tekstūrą. Užuot naudoju tik druską ir pipirus, mėgstu įdėti jautienos sultinio, kuris ne tik pagardina jautieną, bet ir sustiprina mėsos skonį.
  • Susmulkinti pomidorai: Tai lemia pagrindinį padažo skonį, todėl rinkitės geriausią kokybę, kokią tik galite rasti
  • Kremas: Bolognese padaže dažniausiai būna grietinėlė arba pienas. Mėgstu naudoti riebią grietinėlę, nes padažas tampa kiek sodresnis.
  • Worcestershire padažas: Tai padidina padažo skonį, panašiai kaip sojos padažas pagerina keptus ryžius.
  • Cukrus: Dėl nedidelio kiekio padažas gali būti mažiau rūgštus, jei pomidorai yra šiek tiek rūgštūs.

Susmulkinti pomidorai, prieskoniai ir grietinėlė dedami į puodą šiam nesudėtingam Bolonijos spageti.

Kaip naudoti likusį Bolonijos padažą

Man patinka gaminti didelę Bolonijos padažo partiją ir laikyti jį šaldytuve – jis puikiai tinka ruošiant įvairius patiekalus visą savaitę. Šį receptą lengva padidinti, todėl dažnai jį padvigubinu. Kartais papildomą padažą užšaldome būsimam naudojimui. Kitais atvejais padažo likučius naudojame tokiais būdais: įsk

  • Įdaryti kriauklės: Šiame įdarytų lukštų recepte vietoj marinaros naudokite Bolonijos padažą.
  • Spageti Skvošas: Jei norite valgyti daug daržovių, ant skrudintų spagečių moliūgų užpilkite kelis šaukštus padažo.
  • Lazanija arba lazanijos suvynioti: Šis padažas puikiai tinka lazanijai. Tai didelis hitas ir lengva sluoksniuoti.
  • Kimštos paprikos: Išvirtus baltuosius ryžius sumaišykite su Bolonijos padažu, įdarykite paprikas ir kepkite. Suberkite sūrį ir vėl kepkite.
  • Italas Sloppy Joes: Supilkite padažą ant traškių suktinukų, ant viršaus uždėkite mocarelos sūrio ir kepkite, kol sūris išsilydys.

Makaronai išvirti ir supilti į padažą.

Patarimai, kaip pasigaminti šį receptą:

  • Žiūrėkite druską: Kadangi į šį receptą įeina sūdytas makaronų vanduo, sultinys ir parmezano sūris (visi jie prideda sūrumo), gali atrodyti, kad jums nereikės daug daugiau druskos.
  • Supilkite padažą su makaronais: Makaronų išpylimas su rezervuotu makaronų vandeniu ir mėsos padažu yra pagrindinė italų technika. Šis procesas, žinomas kaip emulsinimas, sukuria kreminį padažą, kuris gražiai padengia kiekvieną makaronų pluoštą. Tai reiškia, kad įtemptomis savaitės naktimis arba norėdami greičiau pavalgyti, tiesiog šaukštu uždėkite padažą ant virtų makaronų.
  • Naudokite virtuvinį kombainą: Sutaupykite laiko susmulkindami svogūnus, morkas ir salierus virtuviniu kombainu.
  • Naudokite dvi mėsas: Jei turite maltos kiaulienos ar itališkos dešros, pabandykite padaže sumaišyti pusę kiaulienos ir pusę jautienos, kad skonis būtų dar geresnis!

Ką patiekti su Bolognese spagečiais:

  • Bruschetta: Alyvuogių aliejumi aptepta duona su pomidorais yra puikus užkandis!
  • Duona: Traški, sviestinė focaccia ar suktinukai puikiai tinka lėkštėje likusiam padažui susigerti.
  • Cezario salotos: Šios šviežios ir traškios salotos yra klasikinis sotaus Bolonijos prieskonis.
  • Caprese salotos: Šiose paprastose, gaiviose salotose yra šviežių pomidorų, mocarelos ir baziliko.
  • Skrudintos daržovės: Skrudinti brokoliai, svogūnai, paprikos ir saldžiosios bulvės puikiai tinka mėsingam padažui.
  • Desertas: Taip pat būtinai palikite vietos klasikiniam itališkam desertui: tiramisu.

Bolognese spagečiai su žnyplėmis išgriebti šiek tiek.

SANDĖLIAVIMAS

Bolonijos padažas gerai išsilaiko ir kaista, laikui bėgant dažnai tampa dar kvapnesnis. Norėdami gauti geriausius rezultatus, laikykite padažą atskirai nuo bet kokių makaronų, kurie jau buvo sumaišyti su padažu. Makaronai linkę sugerti padažą ir, laikant kartu, gali išdžiūti arba išsipūsti.

  • Laikymas: gerai išsilaiko šaldytuve 3-4 dienas arba šaldiklyje iki 3 mėnesių.
  • Pakaitinimas:
    • Mikrobangų krosnelė: Greitai ir lengvai.
    • Viryklė: Kad skonis būtų geresnis, pašildykite dideliame puode ant vidutinės ugnies. Jei padažas per tirštas, įpilkite šlakelį vandens.

Daugiau itališkų receptų:

Bolognese spagečiai

Bolognese spagečiaisotus, skanus ir daug daržovių pripildytas patiekalas, yra pakankamai universalus tiek susibūrimams, tiek greitam savaitės vakaro maistui.

Bolognese spagečių receptas puode.

Bolognese spagečiai

Bolognese spagečių receptas puode.

Bolognese spagečiaisotus, skanus ir daug daržovių pripildytas patiekalas, yra pakankamai universalus tiek susibūrimams, tiek greitam savaitės vakaro maistui.

Instrukcijos

  • DARŽOVĖS: Įkaitinkite aliejų ir sviestą dideliame puode (arba 6 litrų olandiškoje orkaitėje) ant vidutinės ugnies. Įpilkite mirepoix ir virkite, kol suminkštės, apie 8-10 minučių. Prispauskite prie puodo kraštų.

  • JAUTIENA: Padidinkite ugnį iki didelės, į puodo vidurį sudėkite jautieną, pakepinkite, tada sulaužykite ir kepkite, kol paruduos, maždaug 5 minutes.

  • DEGLAZE: Supilkite raudonąjį vyną (arba sultinį/vandenį) ir virkite, kol išgaruos didžioji dalis skysčio.

  • PRIDĖK SKONIO: Įmaišykite pomidorų pastą ir česnaką, patroškinkite 2 minutes. Suberkite susmulkintus pomidorus ir nuolat maišydami kepkite dar 1 minutę.

  • PRIDĖK VISKĄ KITA: Įmaišykite Vusterio padažą, lauro lapus, prieskonius ir grietinėlę. Jei patiekiate iš karto, sustokite čia. Jei verda, įpilkite 1-1/2 stiklinės karšto vandens.

  • IŠ VYKINTI: Pakeiskite puodą į mažiausią degiklį. Uždenkite ir virkite ant mažiausios ugnies mažiausiai 1-1/2 valandos iki 3 valandų. Retkarčiais pamaišykite ir įpilkite daugiau vandens (1/2 puodelio vienu metu), JEI reikia, kad padažas nepriliptų. ARBA perkelkite viską į a lėtas viryklė ir virkite ant silpnos ugnies 5-6 valandas.
  • BAIGTI: Kai padažas sutirštės iki lėkštos joes konsistencijos, jis paruoštas! Jei reikia, pakoreguokite prieskonius; Aš paprastai dedu 1/2 šaukštelio druskos. Įpilkite cukraus ir balzamiko acto, kad subalansuotumėte skonį.
  • MAkaronai: Išvirkite spagečius pagal pakuotės instrukcijas. Nepamirškite pasūdyti vandens (aš į 12 stiklinių vandens dedu 1 valgomąjį šaukštą druskos). Prieš nusausindami, pasilikite 1–1/2 puodelio makaronų vandens.

  • PASIRENKAMA: EMULSIVUOK: Įdėkite išvirtus makaronus tiesiai į Bolonijos padažą ir maišykite, kol makaronai bus gerai padengti. Jei reikia, įpilkite rezervuoto makaronų vandens, kad padažas atsipalaiduotų.

  • MĖGAUTIS: Ant viršaus užtarkuokite šviežio parmezano, įberkite šviežių petražolių ir skanaukite!

Recepto pastabos

1 pastaba: Labai svarbu šias daržoves smulkiai supjaustyti, kad jos gražiai įsilietų į padažą. Jei norite, galite naudoti virtuvės kombainą. Paprastai naudoju apie 1–1/4 puodelio svogūno, 3/4 puodelio salierų ir 3/4 puodelio morkų, o tai atitinka 1 didelį svogūną, 2–3 saliero stiebus ir 2–3 morkas.
PADĖKITE Į priekį: Padažas pagerėja per naktį! Visiškai atvėsinkite, tada šaldykite. Prieš dėdami makaronus, pašildykite ant silpnos ugnies. Galima užšaldyti 3 mėnesius arba laikyti šaldytuve 3-4 dienas. Sumaišius su makaronais, juos geriausia suvalgyti per 3 dienas, bet švieži makaronai visada skaniausi!

Mitybos faktai

Patiekimas: 1patiekimas | Kalorijos: 540kcal | Angliavandeniai: 67.3g | Baltymas: 28.5g | Riebalai: 66.8g | Cholesterolis: 66.8mg | Natris: 679,8mg | Pluoštas: 5.8g | Cukrus: 11.7g

Mes darome viską, kad pateiktume tikslią mūsų receptų mitybos analizę. Mūsų mitybos duomenys apskaičiuojami naudojant trečiosios šalies algoritmą ir gali skirtis, atsižvelgiant į individualų gaminimo stilių, išmatavimus ir ingredientų dydžius. Naudokite šią informaciją palyginimui ir, jei reikia, pasikonsultuokite su sveikatos priežiūros specialistu dėl mitybos patarimų.



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita