Šie Churros yra traškūs išorėje, minkšti ir purūs viduje, su saldžiu cinamono punšu. Nenugriebtas pienas ir sviestas daro juos sodrius ir švelnius. Be to, dalinuosi su jumis dviem nuostabiais mirkymo padažais!
Naminis Churros
Churro ingredientai
- Nesūdytas sviestas: Norėdami geriau kontroliuoti skonį, naudokite nesūdytą.
- Viso pieno: Suteikia sodrumo ir drėgmės.
- Vanduo: Subalansuoja tešlą, kad būtų tinkamos konsistencijos.
- Druska: Išryškina skonius!
- Cinamonas: Dėl to klasikinio churro skonio.
- Baltasis granuliuotas cukrus: Pasaldina tešlą ir pagerina tekstūrą.
- Universalūs miltai: Suteikia struktūrą.
- Dideli kiaušiniai: suteikia sodrumo ir padeda susieti.
- Vanilės ekstraktas: Prideda saldumo ir skonio gilumo.
Kepimui ir dengimui
- Augalinis arba rapsų aliejus: Puikiai tinka kepti dėl aukštų dūmų taškų.
- Rudas cukrus: Suteikia dangai gilesnio karamelės skonio.
- Malto cinamono: būtinas dangos mišiniui.
Kaip pasigaminti churros
- Tešlos ruošimas: Puode sumaišykite pieną, vandenį, druską, cukrų, cinamoną ir sviestą. Kaitinkite, kol sviestas ištirps, tada suberkite miltus. Šiek tiek atvėsus įmaišykite vanilę ir kiaušinius.
- Šildomas aliejus: Įkaitinkite aliejų gruzdintuvėje arba puode iki 350°F. Saldainių termometras labai padeda nustatyti tinkamą temperatūrą.
- Cinamono cukraus mišinys: Baltąjį ir rudąjį cukrų sumaišykite su cinamonu.
- Kepimas: Į konditerinį maišelį su tešla ir vamzdelių juosteles įpilkite į karštą aliejų. Kepkite iki auksinės spalvos, tada nusausinkite.
- Baigti ir patiekti: Apvolioti cinamoniniame cukruje. Patiekite karštą, su šokoladiniu padažu arba dulce de leche.
GREITAS PATARIMAS
Kuris vamzdžio antgalis yra geriausias? Aš rekomenduoju Wilton 1M Open Star patarimas. Dėl mažesnių galiukų susidaro plonesni churros, kurie greitai iškepa ir tampa traškūs be minkšto vidaus. Naudojant sunkų ar audinį konditeriniai maišeliai patariama, kad tešla neskiltų dėl karščio ir slėgio.
Kaip patiekti churros
Paprastai tai yra gatvės skanėstai, todėl turėtumėte pasiimti churro (arba šiek tiek kąsnio dydžio), kuriuos pardavėjai dažnai apipila padažu. Puikus užkandis, kurį galite užkąsti pasivaikščiojant!
Bet namuose? Tiesiog išdėliokite juos ant lėkštės su padažu ant šono ir įsukite! Jei norite papildomo skanumo, derinkite juos su ledais. Patikėk manimi, „Churro“ ledų sumuštiniai gali pakeisti žaidimą!
Kad ir kaip nuspręstumėte juos patiekti, atminkite, kad šiuos skanėstus geriausia mėgautis, kol jie švieži, šilti ir traškūs.
Sėkmės patarimai
- Naudokite saldainių termometrą: Aliejų laikykite 350°F temperatūroje, kad keptumėte puikiai.
- Neužkraukite puodo: Vienu metu kepkite tik 4-6 churros, kad išlaikytumėte temperatūrą.
- Lygi tešla: Įdėję miltų, mentele nuspauskite ir pašalinkite gumulėlius.
- Greitas cukraus padengimas: Šiltą churros aptepkite cinamonu-cukrumi.
- Gaminkite padažus iš anksto: Prieš kepdami churros paruoškite padažus. Jei jie sutirštėja, trumpai pakepinkite mikrobangėje.
- Venkite per daug maišyti: Sumaišykite kiaušinius, kol jie susimaišys, kad gautumėte minkštą churros.
- Svarbiausia saugumas: Tešlą iškočiokite švelniai, kad išvengtumėte aliejaus purslų.
Daugiau cinamono ir cukraus skanėstų:
Churros
Šie Churros yra traškūs išorėje, minkšti ir purūs viduje, su saldžiu cinamono punšu. Nenugriebtas pienas ir sviestas daro juos sodrius ir švelnius. Be to, dalinuosi su jumis dviem nuostabiais mirkymo padažais!

Churros

Šie Churros yra traškūs išorėje, minkšti ir purūs viduje, su saldžiu cinamono punšu. Nenugriebtas pienas ir sviestas daro juos sodrius ir švelnius. Be to, dalinuosi su jumis dviem nuostabiais mirkymo padažais!
Instrukcijos
-
CINAMONO-CUKRAUS DANGA: Dubenyje sumaišykite ingredientus, išvardytus skiltyje „Cinamoninė cukraus danga“.
-
CHURRO TEŠLA: Į vidutinį puodą ant vidutinės-stiprios ugnies įpilkite sviesto, pieno, vandens, druskos, cinamono ir cukraus. Maišykite, kol sviestas ištirps, tada užvirkite. Kai užvirs, sumažinkite ugnį, suberkite miltus ir intensyviai maišykite 1 minutę. Nuimkite puodą nuo ugnies.
-
BAIGTI TEŠLĄ: Silikonine mentele toliau maišykite, išspausdami gabalėlius, kol tešla taps vientisa, maždaug 1 minutę. Leiskite tešlai atvėsti 5 minutes, tada įpilkite vanilės. Po vieną įmuškite kiaušinius, maišykite, kol kiekvienas kiaušinis susimaišys. Venkite per daug maišyti.
-
VAMZDŽIAUS MAIŠAS: Perkelkite tešlą į konditerinį maišelį su žvaigždute.
-
ŠILDYTI ALIEJUS: Įkaitinkite aliejų gruzdintuvėje arba dideliame puode su storu dugnu iki 350 °F, užtikrindami vienodą temperatūrą saldainių termometru. Padėkite lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu.
-
PIPE CHURROS: Įdėkite 3–4 tešlos juosteles (kiekvieną 3 colių) į aliejų, virtuvinėmis žirklėmis nupjaukite galus, kad tešla patektų į aliejų. Atlikite tai atsargiai, kad išvengtumėte nudegimų nuo aliejaus purslų!
-
FRY: Kepkite churros iki auksinės rudos spalvos (maždaug nuo 90 sekundžių iki 2 minučių kiekvienoje pusėje). Trumpam perkelkite ant popierinių rankšluosčių, tada gausiai aptepkite cinamono ir cukraus mišiniu.
-
TOLIAU KEPTI: Toliau kepkite likusią tešlą, užtikrindami pastovią 350 °F aliejaus temperatūrą. Venkite kepti daugiau nei 4 vienu metu.
-
MĖGAUTIS: Patiekite karštą su padažais. Churros geriausia mėgautis iš karto.
Recepto pastabos
- Patarimas numeris vienas: naudokite saldainių termometrą aliejaus temperatūrai išmatuoti; Aš tai jau sakiau, bet manau, kad tai yra svarbiausias raktas į sėkmę. Norint sukurti tobulą churros, labai svarbu žinoti alyvos temperatūrą.
- Vienu metu kepkite tik 3-4 churros. Jei aliejus bus perpildytas tešlos, aliejaus temperatūra sumažės.
- Churros iš karto apibarstykite cukrumi po nusausinimo.
- Jei gaminate padažus, pirmiausia paruoškite dulce de leche padažą, o paskutinę churro partiją – šokoladinį padažą. Pašildykite šokoladinį padažą, jei jis per daug sutirštės.
- Nepermaišykite churro tešlos; tai sukels kietus, o ne minkštus / purius churros.
Dulce de Leche padažas
- 1 puodelis riebios grietinėlės
- 1 stiklinė tamsiai rudojo cukraus, supakuota
- ½ puodelio riebaus, įprasto saldinto kondensuoto pieno
- Vidutinio dydžio puode įkaitinkite 1 puodelį grietinėlės ir 1 puodelį tamsiai rudojo cukraus. Maišykite, kol cukrus ištirps ir mišinys lėtai užvirs. Toliau virkite, retkarčiais pamaišydami, kol mišinys sumažės iki 1 puodelio (~ 10 minučių).
- Kai sumažės, įmaišykite ½ puodelio saldinto kondensuoto pieno ir maišykite, kol viskas gerai susimaišys. Gamindami churros palikite stovėti kambario temperatūroje, kad sutirštėtų. Padažą patiekite šiltą ir vėl pašildykite mikrobangų krosnelėje, jei jis pradės per tirštėti.
Sokolado padazas
- 4 uncijos (1/2 puodelio) susmulkinto tamsaus šokolado kepimo plytelės (arba pusiau saldaus)
- ½ puodelio riebios grietinėlės
- žiupsnelis smulkios jūros druskos
- Sumaišykite ingredientus mikrobangų krosnelei tinkamame dubenyje. Kaitinkite 15 sekundžių, maišydami, kol išsilydys ir taps vientisa. Patiekite šokoladinį padažą šiltą ir vėl pašildykite mikrobangų krosnelėje, jei jis pradės per tirštėti.
Informacija apie mitybą skirtas vienam churro, be padažo. Kepimo aliejus taip pat nebuvo įtrauktas į skaičius.
Mitybos faktai
Patiekimas: 25churros | Kalorijos: 227kcal | Angliavandeniai: 29g | Baltymas: 3g | Riebalai: 12g | Sotieji riebalai: 7g | Polinesotieji riebalai: 1g | Mononesotieji riebalai: 3g | Trans-riebalų: 0.2g | Cholesterolis: 51mg | Natris: 50mg | Kalis: 76mg | Pluoštas: 1g | Cukrus: 23g | Vitaminas A: 381TV | Vitamino C: 0.3mg | Kalcis: 51mg | Geležis: 1mg
Mes darome viską, kad pateiktume tikslią mūsų receptų mitybos analizę. Mūsų mitybos duomenys apskaičiuojami naudojant trečiosios šalies algoritmą ir gali skirtis, atsižvelgiant į individualų gaminimo stilių, išmatavimus ir ingredientų dydžius. Naudokite šią informaciją palyginimui ir, jei reikia, pasikonsultuokite su sveikatos priežiūros specialistu dėl mitybos patarimų.