0

Cilantro laimo vištiena {su mangų salsa!}

  • 10 birželio, 2024



VakarienėVakarienė

Vakarienė

Cilantro laimo vištiena ir paprastas, ir skanus! Derinkite su kalendra ir laimo ryžiais ir mangų avokadų salsa, kad pavalgytumėte skaniai ir sveikai.

Cilantro Lime Vištiena ant ryžių lovos su šviežia salsa.

Cilantro laimo vištiena

Šios Cilantro-Lime Chicken marinatas yra viskas, ko turi būti geras marinatas: jį lengva plakti, jis turi daug skonio ir jame nėra jokių „keistų“ ingredientų. Šis receptas taip pat puikiai dera su mano mangų salsa – gamindama šį patiekalą visada gaminu ją kaip garnyrą. Rekomenduočiau pabandyti!

Visi šio recepto ingredientai yra paruošti, kad būtų lengva surinkti.

Kaip pasigaminti kalendros ir citrinos vištienos

  1. Sumaišykite marinatą: Pašalinkite apie 1/2 puodelio marinato (panaudosime vėliau).
  2. Paruošimas vištiena: norite susmulkinti vištienos krūtinėlę iki vienodo storio, kad vėliau jos iškeptų tolygiai. Tai geriausiai pavyksta padaryti naudojant mėsos plaktuką.
  3. Marinuoti: Įdėkite vištieną į marinatą ir šaldykite mažiausiai 30 minučių ir iki 24 valandų.
  4. Virkite: Kepkite vištieną ant grotelių, kepkite arba troškinkite, kol ji pasieks 165 laipsnius F. (Spėliokite naudodami skaitmeninį mėsos termometrą.)
  5. Baste: Kepdami vištieną, retkarčiais aptepkite ją rezervuoto marinato mišiniu.

Marinatas suplakamas ir dedamas į vištieną pagal šį kalendra laime vištienos receptą.

Recepto patarimai

  • Būtinai vištieną perpjaukite per pusę arba susmulkinkite iki vienodo storio prieš marinuoti. Tai leidžia vištienai iš marinato pasisavinti daugiau skonio (gerina skonį), o dėl tolygaus tirštumo ji iškeps tolygiai.
  • Jei kepate ant grotelių, gausiai sutepkite grilio groteles. Tai darau susukdama kelis popierinius rankšluosčius, apšlapinusi juos aliejumi (aš naudoju rapsus), o žnyplėmis ištrynusi permirkusius popierinius rankšluosčius išilgai grilio grotelių. Tai prisidės prie gražaus apskrudimo ir užtikrinsite, kad vištiena nepriliptų prie grotelių.
  • Jei kepate ant grotelių, pilnai pašildyti tavo grilis. Žinau, kad sunku laukti, bet įdėjus mėsą į visiškai įkaitintą kepsninę, mėsos paviršius apskrus – tai suteiks sultingesnę vištieną. Tai taip pat leidžia vištienai gauti puikų apdegimą.
  • Kol vištiena kepa, aptepkite vištieną rezervuotu marinatu. Tai dar labiau sustiprins skonį.
  • Kai tai baigsis, leiskite iškepusiai vištienai pailsėtiuždengtas folija, 5-10 minučių prieš pjaustant!

GREITAS PATARIMAS

Mangų viduje yra didelė duobė, todėl sunku juos pjaustyti. Štai naudingas vaizdinis vadovas: kaip pjaustyti mangą.

Mangų salsa sumaišoma dubenyje.

Padarykite tai valgiu

Vienas iš dalykų, kurie man patinka šiame recepte, yra tai, kad jis lengvai derinamas su kitomis pusėmis. Žemiau yra keletas mano mėgstamiausių, kuriuos patiekiu su šiuo patiekalu:

  • Mango-avokado salsa: Salsa turi išskirtinę tekstūrą, kuri puikiai dera su Cilantro-Lime Chicken. Mango saldumas ir apelsinų sultys puikiai subalansuoja visos kalendros ir laimo kvapą iš vištienos marinato. Peržiūrėkite mangų salsos receptą arba taip pat raskite jį žemiau esančioje receptų kortelėje.
  • Cilantro-Lame vištiena ir ryžiai: Patiekite kalendros ir laimo vištieną ant kalendros ir laimo kvinojos arba ryžių, kad galėtumėte nuostabiai pavalgyti. Į receptų pastabų skyrių įtraukiau savo mėgstamą kalendros laimo ryžių (arba quinoa) receptą.
  • Cilantro-Lame vištienos Taco salotos: Norėdami paversti šį receptą salotomis, smulkiai supjaustykite romėnų salotų lapą, įdėkite (atvėsintą) pjaustytą vištieną, mėgstamas daržoves (pvz., vyšninius pomidorus, pjaustytas paprikas, agurkus ir kt.) ir užpilą iš šių juodųjų kvinojos pupelių. salotos.

Cilantro laime ryžiai gaminami puode, tinkantys prie kalendros laimo vištienos.

Alternatyvūs gaminimo būdai

Kepimo laikas gali skirtis, priklausomai nuo kelių veiksnių, todėl visada rekomenduoju naudoti termometrą, kad patikrintumėte vištieną kepant. Siekite pasiekti tiksliai 165 laipsnių F. (nepakepta = nesaugu; perkepta = sausa vištiena)

  • Kepta kalendros ir laimo vištiena: Įkaitinkite orkaitę iki 425 laipsnių F. Padėkite vištieną ant kepimo skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi. Kepkite apie 18 minučių, įpusėjus vištieną apversti. Išimkite iš orkaitės ir skardą laisvai uždenkite folija. Leiskite vištienai pailsėti 5-10 minučių.
  • Troškinta kalendros ir laimo vištiena: Keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus. Įdėkite vištienos krūtinėlę (-es) ir kepkite 4–6 minutes iš kiekvienos pusės, kol vištiena iškeps ir išsiskirs sultys. Troškindami vištieną gausiai aptepkite ją rezervuotu marinatu. Perkelkite vištieną į švarią lėkštę, laisvai uždenkite folija ir leiskite vištienai pailsėti 5-10 minučių.

Cilantro laimo vištiena ant ryžių guolio su šviežia mangų salsa, paruošta mėgautis.

Cilantro-Lime vištienos šonai

Cilantro laimo vištiena

Cilantro laimo vištiena ir paprastas, ir skanus! Derinkite su kalendra ir laimo ryžiais ir mangų avokadų salsa, kad pavalgytumėte skaniai ir sveikai.

Cilantro Lime Vištiena ant ryžių lovos su šviežia salsa.

Cilantro laimo vištiena

Cilantro Lime Vištiena ant ryžių lovos su šviežia salsa.

Cilantro laimo vištiena ir paprastas, ir skanus! Derinkite su kalendra ir laimo ryžiais ir mangų avokadų salsa, kad pavalgytumėte skaniai ir sveikai.

Instrukcijos

  • MARINADAS: Vidutinio dydžio dubenyje suplakite visus marinato ingredientus. Rezervuokite apie 1/2 puodelio marinato, o likusią dalį supilkite į didelį uždaromą maišelį.

  • VIŠTA: Nupjaukite vištieną nuo riebalų. Susmulkinkite krūtinėles iki vienodo storio arba perpjaukite per pusę, kad gautumėte vienodo dydžio krūtinėles, ir sudėkite į maišelį su likusiu marinatu. Šaldykite mažiausiai 30 minučių, maišelį įpusėjus apversti. Marinuoti rekomenduoju 2-6 valandas.

  • VIŠTIENĄ KEPTI: Toliau pateiktos instrukcijos skirtos vištienos kepimui ant grotelių. Norėdami pamatyti kitus vištienos kepimo būdus, perskaitykite įrašo dalį, esančią tiesiai virš šios recepto kortelės. Lengvai aliejumi ištepkite grilio groteles arba grilio riekeles ant grilio keptuvės arba į keptuvę įpilkite 1 valgomąjį šaukštą aliejaus ir tada dėkite marinuotą vištieną ant grotelių. Išmeskite marinato likučius.

  • VIRĖTI, TĘSTI.: Kepkite ant grotelių 10–12 minučių arba tol, kol išsiskirs vištienos sultys, o vidinė temperatūra pasieks 165 laipsnių F. Vištieną apverskite iki pusės ir gausiai aptepkite 1/2 puodelio marinato.

  • MANGO SALSA: Paruoškite mango-avokado salsą.
  • RYŽIAI: Jei norite, paruoškite kalendros ir laimo arba kokoso ryžius.

  • SURINKIMAS: Patiekite ant grotelių keptą vištieną ant ryžių guolio (jei paruošta) ir ant viršaus uždėkite šaukštus salsos. Mėgaukitės iš karto!

Recepto pastabos

Kepimo laikas gali skirtis, priklausomai nuo kelių veiksnių, todėl visada rekomenduoju naudoti termometrą, kad patikrintumėte vištieną kepant. Siekite pasiekti tiksliai 165 laipsnių F. (nepakepta = nesaugu; perkepta = sausa vištiena)

Mitybos faktai

Patiekimas: 6porcijos | Kalorijos: 430kcal | Angliavandeniai: 18g | Baltymas: 27g | Riebalai: 29g | Sotieji riebalai: 4g | Cholesterolis: 73mg | Natris: 557mg | Kalis: 792mg | Pluoštas: 3g | Cukrus: 12g | Vitaminas A: 851TV | Vitamino C: 51mg | Kalcis: 29mg | Geležis: 2mg

Mes darome viską, kad pateiktume tikslią mūsų receptų mitybos analizę. Mūsų mitybos duomenys apskaičiuojami naudojant trečiosios šalies algoritmą ir gali skirtis, atsižvelgiant į individualų gaminimo stilių, išmatavimus ir ingredientų dydžius. Naudokite šią informaciją palyginimui ir, jei reikia, pasikonsultuokite su sveikatos priežiūros specialistu dėl mitybos patarimų.

Pats geriausias visų laikų kalendros laimo vištiena su neįtikėtina mangų salsa!  per chelseasmessyapron.com #kalendra #kalkės #vištiena #kepta ant grotelių #lengva #greita #familyfriend #draugiškas vaikams #mangas #avokadas #salsa #sveika



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita