0

Skrudintų šparagų receptas (du būdai!)

  • 9 birželio, 2024


Skrudinta Šparagai yra vienas geriausių garnyrų! Jis greitai iškepa, per mažiau nei 10 minučių, o verdamas aukštoje temperatūroje tampa daug skanesnis.

Šiame recepte aprašoma, kaip pasigaminti orkaitėje skrudintus šparagus 2 skirtingi būdai – pagrindinė versija ir su tam tikru traškumu!

Patiekite šiuos šparagus su citrusinių vaisių salotomis, kreminėmis bulvių koše ir skrudintomis morkomis, kad būtų tobulas garnyras.

Lengvai skrudinami šparagai su šviežiu parmezano sūriu ir citrinos griežinėliais.

Skrudintų šparagų receptas

Aš myliu šparagus! Tai tokia puiki daržovė, kuri prideda tekstūra ir skonio tiek daug patiekalų. Jis taip pat puikiai tinka kaip a atskiras pusėje patiekalas (ypač Velykų ar kitų švenčių patiekalams). Skrudinti šparagai taip pat puikiai papildo patiekalą, kuriame gausu mėsos.

Kai kurie iš mano mėgstamiausių patiekalų naudojant skrudintus šparagus yra viena keptuvė dešra ir daržovės, šparagų salotos arba citrininė vištiena.

Be to, kaip skaniai jie skonis, dar vienas puikus šparagų dalykas yra tai, kaip greitai jis gali būti paruoštas. Tik per maždaug 10 minučių kepimo laiko šį nuostabų patiekalą galite turėti ant savo stalo.

Skrudinimas yra geriausias šparagų virimo būdas

Kai kepate šparagus ant didelės ugnies, jie karamelizuojasi iš išorės, o vidus išlieka gražus ir švelnus. Šis gaminimo būdas tikrai išryškina geriausią įmanomą skonį ir geriausią tekstūrą.

Visi šiame patiekale naudojami ingredientai yra paruošti, kad būtų lengva surinkti.

Ingredientai Orkaitėje kepti šparagai

  • Šparagai: Šio recepto žvaigždė – smidrai šviečia skrudinti, todėl išryškėja jų skoniai. Nepamirškite prieš gamindami nuplėšti sumedėjusius galus, kad ietis būtų švelni.
  • Alyvuogių aliejus: Šis ingredientas padeda prieskoniams prilipti ir užtikrina, kad šparagai tolygiai apskrus.
  • Prieskoniai: Paprastas druskos, pipirų ir česnako miltelių derinys yra viskas, ko jums reikia puikiam skoniui.
  • džiūvėsėliai (nebūtina): Tai suteikia skanios traškios tekstūros. Jei jums trūksta, vietoj to galite naudoti įprastus džiūvėsėlius.
  • Parmezano sūris (nebūtina): Šis sūris gražiai tirpsta ir suteikia smidrams pikantišką / sūrų skonį. Man patinka ką tik tarkuoti sūrį, kad geriau išsilydytų.

Šparagai ruošiami ir dedami ant skardos kartu su prieskoniais, kuriuos reikia skrudinti.

Kaip kepti šparagus

  1. Įkaitinkite: Nustatykite orkaitę iki 425°F.
  2. Paruoškite šparagus: Nuplaukite ir visiškai išdžiovinkite šparagus. Nuplėškite sumedėjusius galus.
  3. Sezonas: Išdėliokite šparagus ant kepimo skardos, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite. Išmeskite, kad pasidengtų tolygiai.
  4. Pridėti priedų: Jei norite, įdėkite džiūvėsėlių ir parmezano sūrio, išmaišykite, kad padengtumėte tolygiai.
  5. Sutvarkyti: Šparagus paskleiskite vienu sluoksniu, kad įsitikintumėte, jog jie tolygiai apskrus.
  6. Skrudinti: Kepkite 7–11 minučių arba kol suminkštės ir švelniai apskrus.
  7. Tarnauti: Mėgaukitės skrudintais šparagais karštais iš orkaitės!

GREITAS PATARIMAS

Žiūrėti Šparagai Dydis: Kadangi gali būti daug skirtumų, patikrinkite, ar ietys yra iškepusios, o ne tik nustatykite laiką.

Kaip paruošti šparagus kepimui

  • Nuplaukite šaltame vandenyje ir visiškai išdžiovinkite susukdami į rankšluosčius. Jei šparagai šlapi, jie netinkamai iškeps.
  • Dirbdami po vieną, laikykite nuspaudę apačioje ir viduryje ieties.
  • Švelniai sulenkite kol užsifiksuos natūralioje švelnumo vietoje.
  • Atmeskite sunkų galą o viršų pasilikite kepimui.

Skrudinti šparagai lėkštėje, paruošti patiekti.

DUK

Šparagų pirkimas ir laikymas

  • Pasirinkti tiesiai, pilnas šparagus drėgnais galais. Pasirinkite tarp plonas stiebai (saldesnis, švelnesnis) ir storas stiebai (mėsingesnis, stipresnio skonio).
  • Sandėliuoti: Nupjaukite 1 colį nuo dugno, pastatykite puodelyje vandens (1–2 coliai), atšaldykite ir laisvai uždenkite plastiku 5–6 dienas.
  • Blogų šparagų požymiai: gleivėta tekstūra arba blogas kvapas.

Kada šparagai visiškai išvirti?

  • Šparagai paruošiami tada, kai yra šviesus žalias ir šiek tiek traškus.
  • Iškepimą patikrinkite šakute arba paragauti: per kietai iškepta, per minkšta – perkepta.

Kodėl mano orkaitėje skrudinti šparagai yra šlapi?

Šparagai įmirksta, jei jie yra per daug ant padėklo, per riebūs, virti ant per žemos ugnies, pervirti arba šlapi prieš skrudinimą. Išskirkite juos, naudokite mažiau aliejaus, kepkite ant aukštos ugnies ir gerai išdžiovinkite.

Kiek laiko reikia kepti šparagus:

Pastebėjau, kad šparagus skrudinti 425 °F temperatūroje veikia geriausiai. Priklausomai nuo ieties storio, jas reikia padaryti per 7-11 minučių.

Į patiekalą dedama parmezano ir džiūvėsėlių, kad būtų galima kitaip.

Lėkštėje džiūvėsėlių ir parmezano skrudintų šparagų variantas.

SANDĖLIAVIMAS

Kaip laikyti likusius skrudintus šparagus

Iškepus šparagus geriausia suvalgyk iš karto nes laikant jis gali tapti minkštas. Jei jums reikia jį saugoti:

  • Pirmiausia leiskite jam atvėsti, tada įdėkite į sandarų indą.
  • Laikykite šaldytuve iki 3 dienų.

Ką patiekti su skrudintais šparagais

Skrudintų šparagų receptas

Skrudinta Šparagai yra vienas geriausių garnyrų! Jis greitai iškepa, per mažiau nei 10 minučių, o verdamas aukštoje temperatūroje tampa daug skanesnis.

Lengvai skrudinami šparagai su šviežiu parmezano sūriu ir citrinos griežinėliais.

Skrudintų šparagų receptas

Lengvai skrudinami šparagai su šviežiu parmezano sūriu ir citrinos griežinėliais.

Skrudinta Šparagai yra vienas geriausių garnyrų! Jis greitai iškepa, per mažiau nei 10 minučių, o verdamas aukštoje temperatūroje tampa daug skanesnis.

Instrukcijos

  • PARENGIMAS: Įkaitinkite orkaitę iki 425°F (220°C). Ištieskite didelę kepimo skardą.

  • ŠPARGŲ PARUOŠIMAS: Nuplaukite šparagus po šaltu vandeniu ir išdžiovinkite visiškai (galite greitai išdžiovinti, sukdami ietis tarp dviejų virtuvinių rankšluosčių). Nulaužkite sumedėjusius galus lenkdami kiekvieną ietį, kol ji natūraliai užsifiksuos.

  • SEZONAS: Išdėliokite šparagus ant kepimo skardos. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, tada įberkite druskos, pipirų ir česnako miltelių. Suplakite rankomis, kad pasidengtų tolygiai.

  • PASIRENKAMA UŽDARYTA: Jei naudojate, tolygiai pabarstykite panko ir parmezano šparagus, tada švelniai išmeskite, kad pasidengtų.

  • ERDVĖ: Vienu sluoksniu paskleiskite šparagus ant lakšto, užtikrindami, kad jie nepersidengtų. Gerai, jei dalis džiūvėsėlių / parmezano mišinio pateks ant keptuvės.

  • KEPSNIS: Kepkite 7–11 minučių arba tol, kol šparagai suminkštės, lengvai paruduos ir išsilydys sūris. Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo stiebelių storio.

  • BAIGTI: Perkelkite šparagus į serviravimo lėkštę. Iš dėklo išbarstykite skrudintus džiūvėsėlių gabalėlius ant iečių. Jei nenaudojate džiūvėsėlių mišinio, prieš patiekdami šparagus apšlakstykite šviežiai spaustomis citrinos sultimis. Prie citrinos puikiai dera ir pabarstukas parmezano.

  • MĖGAUTIS: Mėgaukitės iš karto, kol karšta.

Recepto pastabos

1 pastaba: Jei naudojate, paimkite parmezaną iš blokelio ir sutarkuokite jį mikroplokštumu, kad gautumėte GERIAUSIĄ tekstūrą.
Užrašas 2: Panko džiūvėsėliai suteikia nuostabią traškią tekstūrą, tačiau įprastus džiūvėsėlius taip pat galima naudoti žiupsneliu. „Panko“ paprastai galima rasti japonų virtuvės skyriuje arba kartu su įprastais džiūvėsėliais bakalėjos parduotuvėse.

Mitybos faktai

Patiekimas: 8porcijos | Kalorijos: 173kcal | Angliavandeniai: 10g | Baltymas: 7g | Riebalai: 12g | Sotieji riebalai: 4g | Polinesotieji riebalai: 1g | Mononesotieji riebalai: 7g | Trans-riebalų: 1g | Cholesterolis: 13mg | Natris: 174mg | Kalis: 362mg | Pluoštas: 4g | Cukrus: 4g | Vitaminas A: 1438 mTV | Vitamino C: 10mg | Kalcis: 150mg | Geležis: 4mg

Mes darome viską, kad pateiktume tikslią mūsų receptų mitybos analizę. Mūsų mitybos duomenys apskaičiuojami naudojant trečiosios šalies algoritmą ir gali skirtis, atsižvelgiant į individualų gaminimo stilių, išmatavimus ir ingredientų dydžius. Naudokite šią informaciją palyginimui ir, jei reikia, pasikonsultuokite su sveikatos priežiūros specialistu dėl mitybos patarimų.



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita