Citrusinių vaisių salotų receptas su GERIAUSIU užpilu!


Citrusinių vaisių salotos yra skanus citrusinių vaisių, avokadų ir pistacijų mišinys su saldžiu apelsinų padažu. Tai vienos geriausių salotų, kokių tik esu ragavęs, ir visiškas šou!

Naudokite likusius citrusinius vaisius šiose Citrus Quinoa salotose arba kubietiškoje Mojo vištienoje su citrusinių avokadų salsa.

Paruošta patiekti didelė lėkštė citrusinių salotų.

Citrusinių vaisių salotos

Šios salotos yra unikalios ir įdomios, nes jose nenaudojamos salotos. Vietoj to jis gaminamas sluoksniuojant saldžius citrusinius vaisius, (nebūtina) skrudintus burokėlius ir kreminį avokadą. Tai be galo nuostabus patiekalas su tekstūrų ir gaivių, lengvų skonių deriniu – puikiai tinka pavasariui.

Šios salotos visada patenka į mano Velykų meniu ir metai iš metų yra vienas populiariausių patiekalų. Tiesą sakant, dažnai tai renkuosi, kai manęs paprašo atnešti salotų nuo žiemos iki pavasario!

Į salotas įeina keli skirtingi citrusiniai vaisiai, kurie dažniausiai būna nuo gruodžio iki gegužės. Paprastai renkuosi keturių rūšių citrusinius vaisius, bet galite pasirinkti pagal savo pageidavimus ir tai, ką turi parduotuvės.

Padažas gaminamas indelyje.

Citrusinių vaisių salotų padažas

Šis padažas pasižymi subtiliu saldumu, kuris išryškina visus salotų skonius. Štai keletas patarimų:

  • Rinkitės aukštos kokybės alyvuogių aliejų: Kuo geresnis alyvuogių aliejus, tuo skanesnis bus jūsų padažas. Ieškokite aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus, kad gautumėte geriausią skonį.
  • Sumaišykite burokėlius su padažu: Iškepę burokėlius sumaišykite su padažu, kol jie dar šilti. Tai padeda burokėliams įsisavinti skonį ir pagerina jų skonį salotose.
  • Naudokite tinkamus įrankius: Nedidelė trintuvė (kaip ši) gali padėti išgauti tik apelsino žievelę be karčiai baltos dalies. Citrusinių vaisių sulčiaspaudė gali palengvinti apelsinų spaudimą.
  • Užpildykite padažą palaipsniui: Kadangi padažas nelabai gerai sukimba su citrusiniais vaisiais, pradėkite įpildami pusę jo, o tada įpilkite daugiau, jei reikia. Taip išvengsite, kad visas padažas tiesiog sėdėtų dubenėlio apačioje.

Šioms citrusinių vaisių salotoms ruošiami citrusiniai vaisiai ir nupjaunamos visos žievelės.

Citrusiniai vaisiai šiose salotose

Šiose salotose yra įvairių apelsinų, tačiau galite rinktis pagal tai, kas šviežia ir prieinama. Siekite įtraukti bent tris skirtingus tipus, kad padidintumėte įvairovę.

  • Cara Cara apelsinai: Šie saldesni ir mažiau rūgštūs nei įprasti bambos apelsinai, jų skonis panašus į spanguoles. Iš išorės jie atrodo kaip bambos apelsinai, tačiau viduje yra unikalus, sodriai rausvas, be sėklų minkštimas.
  • Kraujiniai apelsinai: Žinomi dėl savo sodriai raudonos minkštimo, kraujo apelsinai pasižymi išskirtiniu skoniu su aviečių natomis.
  • Tangelos: Kryžminis tarp mandarinų ir greipfrutų, tangelos yra labai sultingos ir skoniu panašios į mandarinus.
  • Bambos apelsinai: Bambos apelsinai yra mažiau aštrūs ir labai saldūs, todėl salotoms suteikiamas skanus skonis.

Kiti vaisiai, kurie taip pat puikiai tinka šiose citrusinių salotose, yra Valensijos apelsinai, greipfrutai, klementinai ir mandarinai, kurie yra puikūs variantai.

Šiam patiekalui burokėliai skrudinami ir pjaustomi.

Kiti citrusinių salotų ingredientai

  • Avokadas: Norėdami gauti skanios kreminės tekstūros, naudokite visiškai prinokusius avokadus. Norėdami patikrinti, ar avokadas prinokęs, paspauskite šalia stiebo. Jei jautiesi kaip nosies galiukas, jis paruoštas salotoms.
  • Bazilikas arba mėta: Bazilikas suteikia salotoms šiek tiek saldaus ir pikantiško skonio. Vietoj to galite naudoti mėtas, kad gautumėte kitokį skonį.
  • Ožkos sūris arba Fetos sūris: Ožkos sūris puikiai dera su burokėliais, citrusiniais vaisiais ir avokadu, tačiau puikiai tinka ir fetos sūris. Sūrio galite atsisakyti, jei norite veganiškų salotų.
  • Pistacijos arba migdolai: Riešutus rinkitės sausai skrudintus ir lengvai sūrius – daugiau skonio ir nereikia papildomų pastangų.
  • Burokėliai: Burokėliai puikiai tinka šiose salotose, tačiau vietoj jų galite naudoti daugiau citrusinių vaisių. Norėdami greičiau paruošti, pirkite jau paskrudintus ir nuluptus burokėlius arba net konservuotus beats.

GREITAS PATARIMAS

Kad išvengtumėte dėmių, nulupkite ir supjaustykite burokėlius ant popieriaus ir mūvėkite pirštines. Burokėlių lapus galite laikyti ir virti, pavyzdžiui, špinatus ar lapinius kopūstus. Nuplaukite, nuimkite kietus stiebus ir kepkite keptuvėje.

Padažas pilamas ant citrusinių salotų recepto.

Kaip pasigaminti citrusinių vaisių salotas

  1. Persirengimas: Indelyje sumaišykite padažo ingredientus. Suplakite, kad susimaišytų, o tada atvėsinkite, kol būsite pasiruošę naudoti.
  2. Neprivaloma: kepti burokėliai: Įkaitinkite orkaitę, nupjaukite burokėlius, suvyniokite į foliją, kepkite, kol suminkštės. Atvėsinkite, nulupkite, supjaustykite, sumaišykite su padažu ir atšaldykite.
  3. Citrusiniai vaisiai ir avokadai: Nulupkite citrusinių vaisių žieveles ir pašalinkite sėklas. Supjaustykite avokadą.
  4. Surinkimas: Lėkštėje sluoksniuokite citrusinius vaisius, burokėlius, avokadą. Jei norite, pridėkite sūrio, riešutų, baziliko. Pabarstykite padažu. Apsirenkite tik tai, ką iškart suvalgysite.

Citrusinių vaisių paruošimas

Norėdami paruošti citrusinius vaisius ir pašalinti karčiąsias dalis, atlikite šiuos veiksmus:

  1. Naudoti labai aštrus peilis kad būtų lengviau.
  2. Nupjaukite viršų ir apačią nuimkite vaisius, tada padėkite ant pjaustymo lentos.
  3. Supjaustykite aplink vaisius nuimkite žievelę ir baltąją dalįjuda iš viršaus į apačią.
  4. Tęskite, kol išnyks visa žievelė ir balta dalis.
  5. Smulkiai supjaustykite vaisius griežinėliais arba pusgriežinėliais.

Jei pjaustymas sunkus arba varginantis, tiesiog rankomis nulupkite citrusinius vaisius ir supjaustykite į gabalus salotoms.

Paruoštos salotos su griežinėliais supjaustytomis pistacijomis ir šviežiu baziliku.

SANDĖLIAVIMAS

Citrusinių vaisių salotų saugykla

Citrusinių vaisių salotas reikia valgyti šviežias, nes jos blogai išsilaiko. Dėl padažo pistacijos gali tapti minkštos, be to, avokadai pradės ruduoti.

Norėdami eiti į priekį:

  • Išvirkite burokėlius ir iš anksto paruoškite padažą. Laikyti šaldytuve.
  • Pistacijas supjaustykite anksti ir laikykite sandariame maišelyje kambario temperatūroje.
  • Prieš patiekdami supjaustykite avokadą ir citrusinius vaisius.
  • Surinkite salotas patiekimo metu.

Daugiau salotų receptų

Citrusinių vaisių salotų receptas

Citrusinių vaisių salotos yra skanus citrusinių vaisių, avokadų ir pistacijų mišinys su saldžiu apelsinų padažu. Tai vienos geriausių salotų, kokių tik esu ragavęs, ir visiškas šou!

Paruošta patiekti didelė lėkštė citrusinių salotų.

Citrusinių vaisių salotų receptas

Paruošta patiekti didelė lėkštė citrusinių salotų.

Citrusinių vaisių salotos yra skanus citrusinių vaisių, avokadų ir pistacijų mišinys su saldžiu apelsinų padažu. Tai vienos geriausių salotų, kokių tik esu ragavęs, ir visiškas šou!

Instrukcijos

  • APRENGIMAS: Sumaišykite visus padažo ingredientus į stiklainį, uždarykite ir gerai suplakite. Išmaišykite, jei medus nesimaišo. Šaldykite, kol prireiks.

  • PASIRENKAMA: RUKELAI: Įkaitinkite orkaitę iki 400°F. Nupjaukite burokėlių viršūnes, palikdami šaknis, suvyniokite į foliją ir kepkite ant keptuvės 50–60 minučių, kol suminkštės (peiliu galima lengvai perdurti). Atvėsinkite, nulupkite, supjaustykite griežinėliais, apliekite padažu ir atšaldykite.

  • PARUOŠKITE CITRUS IR PUPJUOKITE AVOKADUS: Nupjaukite citrusinių vaisių galus, nulupkite griežinėliais aplink vaisius ir supjaustykite 1/2 colio apskritimais, pašalindami sėklas. (Kitu atveju nulupkite ir supjaustykite). Avokadą nulupkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.

  • SURINKITI: Ant didelės lėkštės / lėkštės sudėkite citrusinius vaisius, burokėlius (jei naudojate) ir avokadą. Įpilkite sūrio, pistacijų ir baziliko, kaip norite.

  • APRENGIMAS: Dar kartą suplakite padažą ir apibarstykite salotas pagal skonį (galite nenorėti viso to naudoti). Tik aprenkite ir dėkite avokadą į porcijas, kurios iškart patiekiamos, kad neapskrustų; kitu atveju laikykite atskirai ir surinkite prieš pat mėgaudamiesi.

Recepto pastabos

1 pastaba: Nulupkite ir supjaustykite burokėlius ant pergamentinio popieriaus, kad nesusiteptų pjaustymo lenta. Mūvėkite pirštines, kad nesusiteptumėte rankų!

Mitybos faktai

Patiekimas: 1patiekimas | Kalorijos: 295kcal | Angliavandeniai: 39g | Baltymas: 4.7g | Riebalai: 15.9g | Cholesterolis: 1.4mg | Natris: 86.1mg | Pluoštas: 8.4g | Cukrus: 25.1g

Mes darome viską, kad pateiktume tikslią mūsų receptų mitybos analizę. Mūsų mitybos duomenys apskaičiuojami naudojant trečiosios šalies algoritmą ir gali skirtis, atsižvelgiant į individualų gaminimo stilių, išmatavimus ir ingredientų dydžius. Naudokite šią informaciją palyginimui ir, jei reikia, pasikonsultuokite su sveikatos priežiūros specialistu dėl mitybos patarimų.

Aukščiausios BEST EVER 7 Layer juostos!  Itin lengvas ir greitas VIENO PATIEKALIO desertas!  per chelseasmessyapron.com



Source link

By admin

Related Post

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -