Dilly Casserole Bread yra senamadiškas receptas, 1960 m. Pillsbury Bake-off prizo laimėtojas; šiandien taip gerai, kaip buvo tada.
![Krapų žolė ir varškė yra tai, dėl ko šis krapų troškintos duonos kepalas spyruoklinėje keptuvėje yra toks ypatingas.](https://creative-culinary.com/wp-content/uploads/dill-casserole-bread1-1000x1388.jpg)
Pirmą kartą valgiau šią „Dilly Casserole Bread“ duoną, kai gyvenome Šiaurės Karolinoje ir gaminau ją, kai buvau pakviesta į draugo namus pietauti ir pirmą kartą išbandžiau šią duoną; Visai nebuvau tikras, kad man tai patiks.
Idėja derinti skonį, geriausiai žinomą marinuotiems agurkams su duona, atrodė švelniai tariant keista, bet aš sakau jums tiesą; palikau savo reikalams, manau, kad galėčiau sėdėti ir suvalgyti visą kepalą vienu prisėdimu.
Įveskite savo el. pašto adresą ir atsiųsiu jį į jūsų pašto dėžutę. Be to, kiekvieną savaitę gaukite iš manęs puikių naujų receptų!
Tie prietaisai yra patogi kėdė ir šiek tiek sviesto. Tai tikrai taip gera ir aš taip džiaugiuosi, kad prikėliau tai iš praeities; buvo laikas!
Kol aš dirbu, kad išvalyčiau negyvos medienos dalį, stebėjau ją ir žinojau, kad turiu pagaminti kepalą ir vėl juo pasidalinti su jumis; tos senos nuotraukos turėjo palikti… ji nusipelnė atrodyti taip gerai, kaip ir skonis!
Receptą turėjau šiame tinklaraštyje nuo 1996 m., kai pirmą kartą pasidalinau šiuo receptu; nieko daugiau; jokių nuotraukų! Mano draugė, kuri ją gamino, taip pat neprisiminė kilmės… pamiršk internetą, ji turėjo laiko dėvėtą 3X5 kortelę su receptu!
Kažkur užpakalinėje smegenų įduboje maniau, kad tai galėjo būti Southern Living Magazine; žinote, vienas iš tų receptų, kuriuos į leidinį atsiuntė skaitytojai. Jei ne, tai tikriausiai buvo iš vietinės bažnyčios sudarytų receptų rinkinio; tose mažose kulinarijos knygelėse dažnai būdavo dideli lobiai.
![Krapų troškintos duonos riekelės gulėjo priešais pjaustytą kepalą, visos gulėjo ant mėsininko blokelio.](https://creative-culinary.com/wp-content/uploads/dill-casserole-bread2-1000x1500.jpg)
Nesitikėdamas daug rasti, prieš rašydamas šį įrašą, atlikau greitą „Google“ paiešką ir štai; tai priskiriama Leona Schnuelle iš Krabų sodas, Nebraska. Ji laimėjo Pillsbury „Bake-Off®“ konkursas su šia duona dar 1960 m.
Nuostabu, kad duona, kurią žinojau ir mėgau tiek ilgai, kiek save prisimenu, kuri tikrai buvo įtraukta į daugiau nei vieną mano paminėtą bažnytinę ir bendruomenės kulinarijos knygą, yra iš šio klasikinio konkurso.
Dabar įdomu, ar kiti laimėtojai padarė panašų palikimą… ir dabar man įdomu tai išsiaiškinti.
![Sviestinis krapų troškintos duonos gabalėlis žalios ir neutralios spalvos lėkštėje.](https://creative-culinary.com/wp-content/uploads/dill-casserole-bread3-1000x1274.jpg)
Akivaizdu, kad pagal šį receptą vienintelis ingredientas, reikalingas iš Pillsbury, buvo jų miltai, kurie tikrai paliko duris daugybei interpretacijų. Nesu tikras, kad šiandien galėčiau tinkamai konkuruoti konkurse, kuriame reikia įvairių prekės ženklų produktų, kad pasisektų, todėl tikiuosi, kad Leona buvo pakankamai ilgai, kad pamatytų, kaip jai pasisekė.
Jei pažvelgsite į sudedamąsias dalis, galite būti nustebinti. Džiovintas ir maltas svogūnas? Mažas varškės sūrelis? Sviestas ar margarinas? Gerai, aš galiu gyventi su džiovintu svogūnu; Paprastai po ranka turiu avarinių atsargų.
Nieko blogo su varške; tai nėra įprastas duonos ingredientas, bet jis tikrai prideda kažką ypatingo prie šios duonos.
![Krapų troškintos duonos riekelės gulėjo priešais pjaustytą kepalą, visos gulėjo ant mėsininko blokelio.](https://creative-culinary.com/wp-content/uploads/dill-casserole-bread2-1000x1500.jpg)
Recepte pakeičiau sviesto ARBA margarino pavadinimą. Galbūt augdamas turėjau margariną, nes mūsų 8 asmenų šeimoje buvo nukirpti tie kampai, kad būtų galima kontroliuoti maisto biudžetą.
Šiandien nemanau, kad tai verta aukos; tai sviestas, vaikeli… iki galo!
Jei nesate tikri, ką patieksite su savo šventiniu maistu ar vasaros kepsnine, išbandykite ką nors kita. Skonis yra subtilus ir skanus… Nemanau, kad galite suklysti!
PIN IT! „Dilly Casserole Bread“
![Krapų žolė ir varškė yra tai, dėl ko šis krapų troškintos duonos kepalas spyruoklinėje keptuvėje yra toks ypatingas.](https://creative-culinary.com/wp-content/uploads/dill-casserole-breadPIN1-Rev1-1000x1500.jpg)
![Dilly Casserole Duonos riekelė iš krapų ir varškės ant mėsinės pjaustymo lentos.](https://creative-culinary.com/wp-content/uploads/dill-casserolePIN-COLOR4-1000x1504.jpg)
![Krapų žolė ir varškė yra tai, dėl ko šis krapų troškintos duonos kepalas spyruoklinėje keptuvėje yra toks ypatingas.](https://creative-culinary.com/wp-content/uploads/dill-casserole-bread1-500x500.jpg)
Krapų troškinta duona
1960 m. Pillsbury Bake-Off nugalėtojas, kuris yra toks pat geras, praėjus daugiau nei pusei amžiaus. Taip pat lengva!
- 2 – 2 ir ⅔ puodeliai Universalūs miltai
- 2 šaukštai cukraus
- 2-3 arbatinius šaukštelius greitai susmulkintas svogūnas arba tikras svogūnas
- 2 arbatinius šaukštelius krapų sėkla
- 1 šaukštelis druskos
- ¼ šaukštelis kepimo soda
- 1 pkg. aktyvios sausos mielės
- ¼ puodelis vandens
- 1 šaukštas sviesto
- 1 puodelis varškės maža varškė, kreminė
- 1 didelis kiaušinis
- 2 arbatinius šaukštelius sviesto ištirpo
- ¼ šaukštelis rupios druskos jei pageidaujama
-
Dideliame dubenyje sumaišykite 1 puodelį miltų, cukrų, svogūną, krapų sėklas, 1 arbatinį šaukštelį druskos, kepimo soda ir mieles; gerai išmaišyti.
-
Nedideliame puode įkaitinkite vandenį, 1 šaukštą sviesto ir varškės, kol labai sušils (120–130 °F.). Į miltų mišinį įpilkite šilto skysčio ir kiaušinio; maišykite mažu greičiu, kol sudrėkins.
-
Plakite 3 minutes vidutiniu greičiu. Ranka įmaišykite likusius 1–1 2/3 puodelius miltų, kad susidarytų standi tešla.
-
Laisvai uždenkite riebalais ištepta plastikine plėvele ir medžiaginiu rankšluosčiu. Leiskite kilti šiltoje vietoje, kol švies ir padvigubės, 45–60 minučių.
-
Riebalais ištepkite 1 1/2–2 kvortų troškintuvą arba 10 colių spyruoklinę formą. Į dugną įdėkite pergamentinio popieriaus apskritimą ir sutepkite jį. Išmaišykite tešlą, kad pašalintumėte visus oro burbuliukus. Sudėkite į riebalais išteptą troškintuvą arba spyruoklinę formą. Uždenkite; leiskite pakilti. šiltoje vietoje, kol pagels ir padvigubės, 30–45 min.
-
Įkaitinkite orkaitę iki 350°F. Kepkite 30–40 minučių arba tol, kol kepalas taps giliai auksinės rudos spalvos, o švelniai bakstelėjus skamba tuščiaviduriai.
-
Jei reikia, uždenkite folija, kad neperdegtų. Išimkite iš troškinimo indo arba kepimo formos ir padėkite ant grotelių. Aptepkite kepalą tirpintu margarinu; pabarstykite stambia druska. Atvėsinkite 15 minučių prieš išimdami iš keptuvės..
Mitybos faktai
Krapų troškinta duona
Kiekis vienai porcijai
% dienos vertė*
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.