Tai super skanu Pajuodęs Vištiena negali būti lengviau pasiruošti! Skanų prieskonių mišinį sumaišykite su trupučiu aliejaus ir acto ir ištrinkite juo visą vištieną. Išmeskite į orkaitę, keptuvę ar ant grotelių – aš pasidalinsiu, kaip tai padaryti, kaip jums lengviausia.
Kas yra pajuodusi vištiena?
Priešingai nei gali skambėti, pajuodęs maistas nesudeginamas. Atvirkščiai, „juodinimas“ reiškia baltymų (arba maisto) padengimą specialiu prieskonių mišiniu, kuris įgauna labai tamsiai rudą/juodą spalvą kepant keptuvėje, grilyje ar orkaitėje.
Pagal šį konkretų receptą dirbame su vištienos šlaunelėmis be kaulų, be odos, bet taip pat pasidalinsime, kaip pajuodinti vištienos krūtinėlę.
Juodinta vištiena yra dalis mano „Back-to-School Lifesavers“ – receptų, kuriuose mažai (arba visai nereikėtų) pjaustyti daržovių, minimalus paruošimo laikas, apie 10 ar mažiau ingredientų (neįskaitant pagrindinių sandėliuko produktų) ir naudojami vaikams tinkami ingredientai. . Spustelėkite čia, kad pamatytumėte visus serijos receptus!
Geriausias juodos vištienos receptas
Kodėl tai geriausia?! Na, tai ne tik juokinga lengva į pasiruošti bet tai yra pakrautas su skonio ir pristato neįtikėtinas, tobulai švelnus vištiena patiks visa šeima!
Pastaruoju metu aš tikrai mėgau ruošti maistą; paruošti krūvą baltymų ir šoninių, kad juos būtų galima panaudoti maistui ir užkandžiams visą savaitę (maitinti tris augančius vaikus ir jų apetitą nėra pokštas!).
Šis pajuodintos vištienos receptas ir šis itališkas vištienos marinatas išgelbėjo! Kiekvienos savaitės pradžioje sudarau porą partijų, o paskui viską supjaustau kubeliais, kad galėčiau naudoti valgant visą savaitę.
GREITAS PATARIMAS
Ar pajuodinta vištiena aštri?
Gali būti, bet nebūtinai! Sakyčiau, šis receptas yra švelnus (mano vaikai įkvepia!). Jei norite mažiau šilumos, palikite žiupsnelį raudonųjų pipirų dribsnių ir būtinai naudokite švelnius čili miltelius (pvz., McCormick®). Kita vertus, padidinkite ugnį pridėdami daugiau raudonųjų pipirų dribsnių arba šiek tiek kajeno pipirų.
Iš ko pagaminta pajuodusi vištiena?
Šį juodos vištienos receptą taip lengva suplakti ir dar lengviau, jei iš anksto sumaišėte prieskonių mišinį (žr. toliau pateiktą langelį „greitas patarimas“).
- Prieskoniai. Skanus čili miltelių, kmynų, kalendrų, paprikos, česnako miltelių, raudonųjų pipirų dribsnių ir, žinoma, druskos bei pipirų mišinys.
- Alyvuogių Alyva. Arba naudokite avokadų aliejų – arba jis veikia gerai.
- Balzamiko acto. Tai yra „slaptas“ šios pajuodusios vištienos ingredientas ir, nors galite jos neparagauti, ji suteikia tik reikiamo rūgštingumo.
GREITAS PATARIMAS
Kai gaminu šį receptą, paprastai pagaminsiu keletą paketai prieskonių mišinio. Kadangi visi prieskoniai nebeliko, o aš vis tiek matuojuosi, tai užtrunka vos kelias papildomas minutes.
Išmatuokite prieskonius, sudėkite į paženklintus atskirus užkandžių dydžio maišelius: „pajuodinta vištienos mišrainė“ ir sudėkite tuos pakelius su prieskoniais. Kitą kartą, kai ruošiatės pagal šį receptą, jums tereikės įpilti aliejaus ir acto!
Kaip pasigaminti pajuodusią vištieną
Norėdami paruošti šį receptą, dubenyje suplakame prieskonius, aliejų ir actą. Vištienos šlaunis nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir gausiai aptepkite kiekvieną šlaunelę mišiniu.
Gamindami atlikite vieną iš toliau nurodytų būdų:
- Pajuodusi vištiena orkaitėje: Tai yra mūsų ištisus metus naudojamas šios vištienos paruošimo būdas. Visą informaciją rasite žemiau esančioje recepto kortelėje.
- Ant grotelių kepta juoda vištiena: Įkaitinkite groteles iki vidutinio aukščio (450 laipsnių F.) Į švarią, gerai riebalais išteptą kepsninę sudėkite prieskoniais pagardintą vištieną ir pastatykite ją lygiai (nesuspausta) ant grotelių. Uždarykite groteles ir kepkite 3-5 minutes arba kol gražiai karamelizuosis. Vištieną apverskite į kitą pusę ir kepkite dar 3–5 minutes arba kol vištiena iškeps.
- Pajuodusi vištienos krūtinėlė keptuvėje: Jei norite pajuodinti vištieną keptuvėje, rekomenduoju naudoti be kaulų krūtys be odos vietoj šlaunų. Dvi vištienos krūtinėlę perpjaukite per pusę, kad gautumėte keturias dalis. Naudokite mėsos plaktuką / keptuvę / kumštį, kad kiekvienas gabalas būtų greitai susmulkintas. Visus gabalus įtrinkite prieskoniais. Į karštą keptuvę įpilkite aliejaus ir vienu sluoksniu sudėkite vištienos gabalėlius. Kepkite apie 2–3 minutes iš kiekvienos pusės arba kol iškeps; išimkite į lėkštę pailsėti.
Ką patiekti su pajuodusia vištiena
Anksčiau minėjau, kad man patinka gaminti šią vištienos partiją ir naudoti ją valgymui visą savaitę. Štai keletas idėjų:
- Patiekite kaip yra tiesiai iš orkaitės su garnyru, pavyzdžiui, vienu iš šių:
- Padaryti tacos! Mums patinka ant kaitlentės kepti itin plonas kukurūzų tortilijas, o vidų užpildyti gvakamoliu ir ant viršaus uždėti kubeliais pjaustytos pajuodusios vištienos. Kaušelis grietinės arba šis kalendros laimo padažas yra tobulas užbaigimas!
- Pridėti prie a salotos. Beveik į bet kurį jums patinkantį salotų receptą bus naudinga pridėti kubeliais pjaustytos pajuodusios vištienos. Neseniai man patiko šiame Jennifer Aniston salotų ir kvinojos salotų recepte.
- Padaryti burrito dubuo. Suplakite kalendros laimo ryžius ir pridėkite šios vištienos, skrudintų kukurūzų ir mėgstamų burito dubenėlio priedų (pvz., prinokusio avokado, kaušelio grietinės ar šio pico de gallo).
Recepto patarimai
- Nepamirškite keptuvės iškloti folija. Valymas be folijos yra sunkus!
- Išdėkite vištienos šlauneles ant keptuvės su daug vietos (jie neturėtų būti surišti ar sulankstyti).
- Sureguliuoti pagardinti didesnėmis partijomis. Jei norite padvigubinti (arba trigubai) receptą, nepamirškite pridėti druskos ir pipirų! Kepimo laikas taip pat pailgės, kai keptuvėje bus daugiau mėsos.
- Norėdami tobulai sudeginti ir pajuodinti, pilnai kaitinti orkaitėje, keptuvėje ar grilyje prieš dedant mėsą. Susilietus jis turėtų šnypštėti, o tai reiškia, kad jis pakankamai karštas.
Naudokite šią vištieną viename iš šių receptų:
Kiekvienas iš šių receptų reikalauja keptos vištienos. Pakeiskite kepsninę vištieną į vienodus kiekius pajuodusios vištienos:
Juodinta vištiena
Juodinta vištiena
Instrukcijos
-
Yra 3 kepimo parinktys: arba (1) kepkite krūtinėlę keptuvėje, (2) kepkite krūtinėlę arba šlaunis arba (3) kepkite pilnas šlauneles.
-
KIRTINTI KRŪTINES KEPTUVĖJE: žr. 1 pastabą.
-
KAM GRILĖLIS ŠLAUNOS ARBA KRŪTIS: žr. 2 pastabą.
-
ŠLAUNES KEPTI (šiuo būdu krūtinė neveikia): Įkaitinkite orkaitę iki 425 laipsnių F. Didelę lakštinę skardą išklokite folija.
-
PASARŲ MIŠINIS: Į nedidelį dubenį sudėkite visus „prieskonių mišinio“ ingredientus. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais (aš dedu 1 arbatinį šaukštelį druskos ir 3/4 šaukštelio pipirų). Plakite, kad sumaišytumėte.
-
TRINTI VIŠTIENĄ: Nusausinkite šlaunis arba krūtis popieriniu rankšluosčiu, tada rankomis patrinkite mišiniu per kiekvieną gabalėlį, kad tolygiai padengtumėte visą mėsą. Turėtumėte naudoti kiekvieną prieskonių mišinio dalį.
-
KEPI ŠLAUSES: Padėkite šlaunis (išdėstytas plokščiai; nesuriškite) ant paruoštos skardos, išskirdami šlaunis taip, kad joms būtų daug vietos. Kepkite 15 minučių ir tada išimkite skardą iš orkaitės.
-
KREPĖTI ŠLAUSES: perkelkite orkaitės lentyną maždaug 8 colių atstumu nuo šilumos šaltinio ir perjunkite kaitinimą į kepimą. Nereikia laukti; nedelsdami įdėkite padėklą atgal į orkaitę ir kepkite 7-10 minučių arba tol, kol gražiai pajuoduos ir karamelizuosis. (Interjere turėtų būti 160 laipsnių F; pernešamoji šiluma pasieks 165.) Aštuonios minutės 5,5 uncijos šlaunims puikiai tinka mano orkaitėje.
-
MĖGAUTIS: Išimkite keptuvę ir palikite pastovėti 5 minutes (neuždengę), kad pailsėtų. Perkelkite į pjaustymo lentą ir supjaustykite kubeliais arba plonais griežinėliais. Paragaukite ir, jei reikia, įberkite dar žiupsnelį druskos. Mėgautis!
Recepto pastabos
- Kaip virti krūtis keptuvėje: 1 svaro vištienos krūtinėlę perpjaukite per pusę, kad gautumėte keturis vienodo dydžio gabalus. Naudokite mėsos plaktuką / keptuvę / kumštį, kad kiekvienas gabalas būtų greitai susmulkintas. (Nesuplokite, tiesiog padarykite visus gabalus gana vienodo pločio.) Į dubenį su žnyplėmis sumeskite krūtinėlę su prieskonių mišiniu. Į didelę, storą dugną keptuvę įpilkite 1 šaukštą aliejaus. Įkaitinkite ant stiprios ugnies ir kai keptuvė įkaitins, vienu sluoksniu sudėkite vištienos gabalėlius. Kepkite apie 2–4 minutes iš kiekvienos pusės arba kol iškeps (termometras fiksuoja 160 laipsnių / išbėga sultys); išimti į lėkštę. Uždenkite palapinę folija ir atidėkite 5 minutes pailsėti.
2 pastaba: Kepimas ant grotelių: Vykdykite aukščiau pateiktas paruošimo instrukcijas ir štai kaip kepti mėsą ant grotelių (ant grotelių puikiai tiks šlaunelės arba krūtinėlės):
- Kaip kepti krūtinę arba šlaunis ant grotelių: Įkaitinkite kepsninę iki vidutinio aukščio (450 laipsnių F.) Į švarią, gerai riebalais išteptą kepsninę sudėkite prieskoniais pagardintą vištieną ir pastatykite ją lygiai (nesuspausta) ant grotelių. Uždarykite groteles ir kepkite 3-5 minutes arba kol gražiai karamelizuosis. Aštriu metaliniu suktuvu nukrapštykite ir apverskite vištieną į kitą pusę. Uždarykite groteles ir kepkite dar 3–5 minutes arba kol vištiena įkais 160 laipsnių F. (Laikas skirsis priklausomai nuo vištienos dydžio ir tikrosios kepsninės kaitros.) Išimkite į lėkštę ir laisvai uždenkite folija, kad pailsėti 5 minutes.
Mitybos faktai
Patiekimas: 1patiekimas | Kalorijos: 171kcal | Angliavandeniai: 0.8g | Baltymas: 22.4g | Riebalai: 8.3g | Cholesterolis: 106.5mg | Natris: 127.6mg | Pluoštas: 0.2g | Cukrus: 0.4g
Mes darome viską, kad pateiktume tikslią mūsų receptų mitybos analizę. Mūsų mitybos duomenys apskaičiuojami naudojant trečiosios šalies algoritmą ir gali skirtis, atsižvelgiant į individualų gaminimo stilių, išmatavimus ir ingredientų dydžius. Naudokite šią informaciją palyginimui ir, jei reikia, pasikonsultuokite su sveikatos priežiūros specialistu dėl mitybos patarimų.