GERIAUSIOS Scotcheroos (minkštas ir kramtomas!)


Scotcheroos yra greiti, paprasti, nekepami desertiniai batonėliai, pagaminti iš šokolado, sviesto, žemės riešutų sviesto ir dribsnių. Jie paruošiami per maždaug 15 minučių, puikiai tinka vakarėliams, mėgstami įvairaus amžiaus!

Kas yra Scotcheroos?

Scotcheroos yra nekepami desertų batonėliai, kuriuose dera dribsniai, žemės riešutų sviestas ir saldus sirupas, kurių viršuje yra lydytas šokoladas ir sviesto gabalėliai. Šie batonėliai yra smagus žemės riešutų sviesto batonėlių ir ryžių krispie skanėstų mišinys. Jie atsirado Jungtinėse Valstijose septintojo dešimtmečio pradžioje, kai receptas buvo atspausdintas ant Rice Krispies dėžutės.

Du Scotcheroos batonėliai, sukrauti vienas ant kito.

Scotcheroos

Pirmą kartą Scotcheroos išbandžiau per pirmakursius koledže. Kadangi mano brolis yra labai alergiškas žemės riešutams, mes niekada jų neturėjome namuose. Kai pirmą kartą jų paragavau, užkabinau!

Kolegijoje su kambario draugais darydavome Scotcheroos, kai tik norėdavome vengti studijų… o tai buvo gana dažnai.

Dabar, kai turiu du berniukus ir mergaitę, vyrą ir daug kaimynų, visada galiu padėti užbaigti partiją. Kai atnešu Scotcheroos į renginį, visi prašo recepto! Jie ne tik skanūs, bet ir greitai bei lengvai pagaminami!

GREITAS PATARIMAS

Jei visada ieškote puikaus batonėlio recepto, kurį galėtumėte atsinešti į renginius, kitą kartą išbandykite kai kuriuos mano mėgstamiausius batonėlius, pvz., Carmelitas, 7 sluoksnių batonėlius ar citrinų batonėlius.

Ingridientai

  • Grūdai: Dėl to batonėliai traškūs! Prieš pradėdami, būtinai naudokite šviežius (ne pasenusius) grūdus ir viską išmatuokite dideliame dubenyje, nes paruošus sirupo mišinį viskas vyksta greitai.
  • Baltasis cukrus: Tai yra sirupo mišinio pagrindas, kuris suriša batonėlius. Kad tekstūra būtų lygi, įsitikinkite, kad jis visiškai ištirps.
  • Nesūdytas sviestas: prideda turtingumo. Nesūdyto sviesto naudojimas padeda kontroliuoti bendrą batonėlių sūrumą.
  • Lengvas kukurūzų sirupas: Suteikia batonėliams kramtomos tekstūros. Nekeiskite tamsesniais sirupais, nes jie nustelbs skonius. Man labiau patinka naudoti Karo šviesų kukurūzų sirupą, kuriame nėra daug fruktozės turinčio kukurūzų sirupo.
  • Riešutų sviestas: Kreminis žemės riešutų sviestas geriausiai tinka, kad konsistencija būtų lygi, lengvai tepama. Nenaudokite natūralaus žemės riešutų sviesto, nes jis gali būti per riebus ir batonėliai gali tapti riebūs.
  • Skonio stiprikliai: Vanilė ir druska padeda subalansuoti saldumą ir išryškina kitus skonius.
  • Užpilas: Klasikinis Scotcheroos užpilas yra sviestas ir šokolado drožlės. Švelniai ištirpinkite traškučius, kad nesudegtų. Šokolado drožlėms rinkitės pienišką arba pusiau saldų pagal savo pageidavimus. Jei nesate sviestmedžio mėgėjas, naudokite žemės riešutų sviesto traškučius!

Šio recepto ingredientai yra paruošti, kad būtų lengva surinkti.

Kaip pasigaminti Scotcheroos

Štai greita recepto apžvalga. Norėdami gauti išsamią informaciją, slinkite žemyn iki toliau pateiktos recepto kortelės:

  1. Sumaišykite ingredientus puode: Vidutinio dydžio puode sumaišykite baltąjį cukrų, nesūdytą sviestą ir šviesų kukurūzų sirupą. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol visi ingredientai ištirps. Laikykite vidutinę ugnį, kad mišinys neperkeptų, nes dėl to batonėliai gali sukietėti.
  2. Padarykite Scotcheroo bazę: Į sirupo pagrindą įpilkite žemės riešutų sviesto, vanilės ir jūros druskos. Sumaišius, užpilkite ant ryžių krispies. Švelniai išmaišykite, kad grūdai nesutraiškytų.
  3. Padarykite užpilą: Ištirpinkite paplotėlius ir pieniško šokolado drožles, kad susidarytumėte kreminį šokoladinį užpilą. Šiuose minkštuose sviestinių sausainių slapukuose naudokite likusius sviestmedžio traškučius!

Recepto patarimai

  • Naudokite sunkų puodą: Puodas storu dugnu neleidžia cukraus mišiniui sudegti.
  • Išklokite savo keptuvę: Iškloję keptuvę pergamentiniu popieriumi, galite lengvai ištraukti strypus ir išvalyti.
  • Nepervirkite cukraus mišinio: Kad batonėliai netaptų per kieti, neperkaitinkite kukurūzų sirupo mišinio. Laikykite žemą ugnį ir lėtai ištirpinkite sviestą ir cukrų. Nuimkite nuo ugnies, kai tik viskas ištirps ir sumaišoma.
  • Nespauskite per stipriai: Paskleiskite padengtus dribsnius keptuvėje, būkite atsargūs, kad per stipriai nenuspaustumėte. Pernelyg suspaudus strypai gali sukietėti.
  • Mikrobangų krosnelėje Šokoladas Kantriai: Naudokite trumpas serijas ir kiekvieną kartą maišykite 10–15 sekundžių. Atminkite, kad šokoladas ir toliau tirpsta net ir išėmus iš mikrobangų krosnelės.
  • Prieš užpilant atvėsinkite: Leiskite pagrindui atvėsti prieš dėdami šokolado ir sviesto užpilą.

Kukurūzų sirupas, žemės riešutų sviestas ir vanilė supilami į puodą, viskas ištirpinama ir užpilama ant dribsnių.

Rice Krispie Scotcheroos DUK

Ar galiu naudoti kitokio tipo grūdus? Taip, galite naudoti įvairių rūšių grūdus. Išbandykite Original Special K!

Ką galiu naudoti vietoj žemės riešutų sviesto? Jei jums reikia alternatyvos be riešutų, pabandykite naudoti saulėgrąžų sėklų sviestą.

Ar galiu pakeisti kukurūzų sirupą? Nerekomenduoju jų gaminti be kukurūzų sirupo, nes tai labai svarbu batonėlių tekstūrai ir konsistencijai.

Kodėl mano Scotcheroos kietos? Jei jūsų Scotcheroos yra per kietos, gali būti, kad cukraus mišinys buvo virtas per ilgai arba per aukštoje temperatūroje. Kaitinkite tik tol, kol cukrus ištirps, ir neleiskite jam užvirti. Be to, jei šaldėte savo Scotcheroos, leiskite jiems sušilti iki kambario temperatūros, kad suminkštėtų.

Ar galiu pagaminti Scotcheroos be glitimo? Taip, norėdami gaminti Scotcheroos be glitimo, įsitikinkite, kad naudojate traškius ryžių dribsnius be glitimo ir patikrinkite, ar visi kiti ingredientai yra sertifikuoti be glitimo.

Kaip išvengti, kad pjaunant viršus įtrūktų? Kad viršelis nesutrūkinėtų, nupjaukite Scotcheroos, kol jie yra kambarys temperatūros. Naudodami aštrų peilį, pašildytą karštu vandeniu, taip pat galite švariai įpjauti šokolado sluoksnį.

Butterscotch ir šokolado traškučiai ištirpinami kartu ir pilami ant scotcheroos recepto.

SANDĖLIAVIMAS

Laikykite Scotcheroos hermetiškame inde kambario temperatūroje iki savaitės (Man jie labiausiai patinka per 1-2 dienas). Jei norite laikyti ilgiau, galite užšaldyti jiems iki 3 mėnesių. Prieš patiekdami atšildykite šaldytus batonėlius kambario temperatūroje.

Daugiau desertų receptų

Scotcheroos

Scotcheroos yra greiti, paprasti, nekepami desertiniai batonėliai, pagaminti iš šokolado, sviesto, žemės riešutų sviesto ir dribsnių. Jie paruošiami per maždaug 15 minučių, puikiai tinka vakarėliams, mėgstami įvairaus amžiaus!

Du Scotcheroos batonėliai, sukrauti vienas ant kito.

Scotcheroos

Du Scotcheroos batonėliai, sukrauti vienas ant kito.

Scotcheroos yra greiti, paprasti, nekepami desertiniai batonėliai, pagaminti iš šokolado, sviesto, žemės riešutų sviesto ir dribsnių. Jie paruošiami per maždaug 15 minučių, puikiai tinka vakarėliams, mėgstami įvairaus amžiaus!

Instrukcijos

  • PARENGIMAS: Išmatuokite javus į didelį dubenį. 9×13 colių skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir atidėkite į šalį.

  • SIRUPAS MIŠINIS: Sunkiame puode virš žemas pakaitinkite, sumaišykite cukrų, sviestą ir kukurūzų sirupą. Nuolat maišykite silikonine mentele, kol cukrus ištirps ir sviestas ištirps. Nedidinkite ugnies, nevirkite (gausite kietus batonėlius!)

  • UŽpilkite ANT GRŪDŲ: Nuimkite sirupo mišinį nuo ugnies ir įmaišykite žemės riešutų sviestą, vanilę ir druską. Supilkite ant dribsnių dubenyje, švelniai sulenkite (mentele), kol visi dribsniai pasidengs tolygiai. Perkelkite į paruoštą skardą ir lengvai įspauskite į lygų sluoksnį, atsargiai, kad nesuspaustumėte.

  • TOPPINGAS: Mikrobangų krosnelėje tinkamame dubenyje sumaišykite sviestą ir šokolado drožles. Mikrobangų krosnelę kaitinkite 15 sekundžių intervalais, maišydami maždaug 10 sekundžių, kol lustai išsilydys ir taps lygūs (iš viso apie 60–90 sekundžių). Tolygiai paskirstykite ant javų sluoksnio.

  • NUSTATYTI: Leiskite batonėliams sustingti kambario temperatūroje, kol šokoladas sukietės. Supjaustyti batonėliais. Geriausia patiekti per 1-2 dienas.

Recepto pastabos

Ryžių Krispie Scotcheroos patarimai

  • Nepervirkite cukraus mišinio: Scotcheroos išeis kietas, jei pervirsite arba išvirsite cukraus/kukurūzų sirupo mišinį. Svarbu išlaikyti žemą šilumą ir kantriai ištirpinti sviestą ir cukrų. Būtinai nuimkite jį nuo ugnies, kai tik visi ingredientai ištirps ir susimaišys. Galite suprasti, kad cukrus ištirpo, šiek tiek patrynus mišinio tarp 2 pirštų. Kai jis nesijaučia grūdėtas, jis yra paruoštas.
  • Nespauskite Rice Krispies sluoksnio: Paskleidę ryžių krispies sluoksnį keptuvėje, per daug nesuspauskite mišinio. Per daug suspaudus strypus gausis plytų kietumas.
  • Mikrobangų krosnelėje iškepkite šokoladą/sviestinį pyragą: Nors yra daug būdų, kaip ištirpinti šokoladą, man patinka naudoti mikrobangų krosnelę. Paslaptis? Mikrobangų krosnelėje trumpomis serijomis ir tarp kiekvienos serijos maišykite 10–15 sekundžių. Atminkite, kad išėmus iš mikrobangų krosnelės vis tiek tirpsta.

Mitybos faktai

Patiekimas: 20barai | Kalorijos: 499kcal | Angliavandeniai: 100g | Baltymas: 8g | Riebalai: 9g | Sotieji riebalai: 3g | Trans-riebalų: 1g | Cholesterolis: 5mg | Natris: 505mg | Kalis: 167mg | Pluoštas: 1g | Cukrus: 43g | Vitaminas A: 4774TV | Vitamino C: 45mg | Kalcis: 11mg | Geležis: 22mg

Mes darome viską, kad pateiktume tikslią mūsų receptų mitybos analizę. Mūsų mitybos duomenys apskaičiuojami naudojant trečiosios šalies algoritmą ir gali skirtis, atsižvelgiant į individualų gaminimo stilių, išmatavimus ir ingredientų dydžius. Naudokite šią informaciją palyginimo tikslais ir, jei reikia, pasikonsultuokite su sveikatos priežiūros specialistu dėl mitybos patarimų.



Source link

By admin

Related Post

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -