Valgomųjų sausainių tešlos receptas: Saugiai ištaisykite sausainių tešlą naudodami šią skanią klasikinę šokoladinių sausainių tešlą, kurią galite valgyti nekepdami!
Valgomųjų sausainių tešlos receptas
Augdama mano mama laikė vieną griežtą taisyklę: nevalgyti žalios sausainių tešlos. Kartą ji susirgo valgydama žalią tešlą ir iki šiol teigia, kad ji yra viena iš sunkiausių kada nors sirgusių. Taigi, mes retai valgydavome sausainių tešlą, nebent galėtume sėlinti kaušelį, kol ji nežiūri.
Šis receptas buvo kuriamas jau seniai, kartu su visais kitais valgomų sausainių tešlos variantais, tokiais kaip ši valgomojo pyrago tešla, žemės riešutų sviesto sausainių tešla ir valgomojo pyrago tešla.
Galiu nuoširdžiai pasakyti, kaip valgomų sausainių tešlos ekspertas, tai yra geriausia, ką kada nors bandėte!
Kodėl negalite valgyti žalios sausainių tešlos?
Žinau, kad atrodo gaila, kad neturėtumėte valgyti žalios sausainių tešlos, bet aš nekuriu taisyklių. Štai kodėl nerekomenduojama valgyti žalios sausainių tešlos:
- Žali kiaušiniai: valgyti žalius kiaušinius gali būti rizikinga, nes juose gali būti salmonelių – dažna apsinuodijimo maistu atvejų priežastis, kaip nurodė FDA.
- Neapdoroti miltai: miltai, kaip ir kiaušiniai, kelia grėsmę sveikatai, nes gali būti užkrėsti E. coli bakterijomis, kurios gali sukelti rimtą ligą.
Valgomųjų sausainių tešlos recepto ingredientai
- Miltai: Kad būtų saugi valgoma sausainių tešla, reikia pirmiausia termiškai apdorokite miltus. Tai naikina visas bakterijas. Skrudinant miltus taip pat suteikiamas riešutinis skonis.
- Sūdytas sviestas: Ištirpinkite sviestą daugiausia, bet ne iki galo, kad išlaikytumėte tekstūrą, ir prieš maišydami atvėsinkite, kad cukrus neištirptų ir nesukurtų grūdėtos tekstūros. Jei naudojate nesūdytą sviestą, būtinai paragaukite ir prireikus įberkite druskos.
- Rudasis ir baltasis cukrus: Matuodami saldumo ir tekstūros konsistenciją būtinai supakuokite rudąjį cukrų.
- Grynas vanilės ekstraktas: sustiprina skonį ir padeda suteikti jai tradicinį sausainių tešlos skonį.
- Pienas: Paprastai šiam receptui pakanka 1 valgomojo šaukšto. Jei tešla trupa nuo per daug miltų, įpilkite daugiau pieno. Jis veikia kaip rišiklis, pakeičiantis žalius kiaušinius. Paprastai naudoju nenugriebtą pieną, bet tinka bet kokia rūšis.
- Mini šokolado traškučiai: Mažų šokolado drožlių naudojimas padeda tolygiau paskirstyti šokoladą, o kadangi mes atšaldome tešlą, įkandant į mini šokolado gabalėlius, tai jūsų netrukdys, o ne įprasto dydžio, kurie gali atrodyti per kieti.
GREITAS PATARIMAS
Termiškai apdorojami miltai: Įkaitinkite orkaitę iki 350°F, kepimo skardą paskleiskite miltais ir kepkite 5–7 minutes. Prieš naudodami leiskite atvėsti. Šis procesas naikina bakterijas, todėl miltai yra saugūs žaliaviniam vartojimui.
Kaip pasigaminti valgomą sausainių tešlą
- Įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių F ir paskleisti miltus ant kepimo skardos. Skrudinkite orkaitėje 5–7 minutes, tada leiskite atvėsti. Taip užtikrinama, kad visos bakterijos bus nužudytos, o tešlą saugu valgyti.
- Ištirpinkite sviestą didžiąją dalį ir leiskite jam atvėsti iki kambario temperatūros sumaišyti su ruduoju ir baltuoju cukrumi iki vientisos masės. Sviestą atvėsinęs jis neleidžia ištirpti cukrui, todėl tekstūra išlieka vienoda.
- Įpilkite vanilės ir pieno į cukraus mišinį, tada įmaišyti atvėsusių, paskrudintų miltų ir įmaišyti mini šokolado drožles, kol gerai susimaišys. Prireikus pakoreguokite pieno kiekį, kad gautumėte norimą tešlos konsistenciją.
- Jei tešla per minkštalaikykite šaldytuve apie 10 minučių sutvirtinti.
- Mėgaukitės saugia valgyti sausainių tešla!
Valgomųjų sausainių tešlos DUK
Ar galiu iškepti šią valgomą sausainių tešlą?
Nekepkite šios valgomos sausainių tešlos. Jame nėra ingredientų, kad jis pakiltų, žaliaviniam maistui naudojamas skirtingas sviesto ir cukraus kiekis, saugumui užtikrinti nėra kiaušinių ir yra skirtas mėgautis žaliais, o ne keptais.
Kaip padaryti mažesnę partiją?
Jei norite naudoti mažesnę valgomosios sausainių tešlos partiją, 2 porcijų receptą sumažinkite perpus arba paruoškite visą partiją ir užšaldykite papildomas porcijas. Pirmuoju būdu iš karto gaunamas mažesnis kiekis, o antruoju – paruoštos valgyti porcijos, laikomos šaldytuve iki 5 dienų arba šaldiklyje 3 mėnesius.
Kodėl miltus reikia termiškai apdoroti?
Termiškai apdorojami miltai naikina kenksmingas bakterijas, todėl saugu valgyti žalius.
SANDĖLIAVIMAS
Laikymo patarimai
- Valgomą sausainių tešlą laikykite sandariame inde šaldytuve iki 5 dienos.
- Užšaldykite iki 3 mėnesių. Šaldytą tešlą prieš valgydami atšildykite šaldytuve.
Kiti skanūs be kepimo skanėstai
Valgomųjų sausainių tešlos receptas
Valgomųjų sausainių tešlos receptas: Saugiai ištaisykite sausainių tešlą naudodami šią skanią klasikinę šokoladinių sausainių tešlą, kurią galite valgyti nekepdami!
Valgomųjų sausainių tešlos receptas
Valgomųjų sausainių tešlos receptas: Saugiai ištaisykite sausainių tešlą naudodami šią skanią klasikinę šokoladinių sausainių tešlą, kurią galite valgyti nekepdami!
Instrukcijos
-
Sviestas: Ištirpinkite sviestą ir atidėkite į šalį, kad atvėstų iki kambario temperatūros. Jei sviestas bus per karštas, jis ištirpdys cukrų ir sukels riebią sausainių tešlą.
-
KAIŠTI APGYDYTI MILTU: Termiškai apdorokite miltus mikrobangų krosnelėje arba orkaitėje (žr. 1 pastabą) ir leiskite atvėsti visiškai iki kambario temperatūros prieš naudojimą. Nenaudokite sudegusių ar sulipusių miltų. Miltai turi būti šviesūs, balti ir purūs. Šaukštu supilkite atvėsintus miltus į matavimo puodelį ir išlyginkite peiliu.
-
SUJUNGTI: Į vidutinio dydžio dubenį supilkite ištirpintą ir atvėsintą iki kambario temperatūros sviestą, rudąjį cukrų ir baltąjį cukrų. Šluotele greitai išmaišykite iki vientisos masės ir emulsijos (~1 min.). Įpilkite vanilės, druskos ir pieno ir maišykite, kol susimaišys. Įmaišykite atvėsintus miltus ir šokolado drožles, kol susimaišys.
-
MĖGAUTIS: Jei reikia, 10 minučių atvėsinkite tešlą šaldytuve prieš mėgaudamiesi. Atšaldymas padeda sutvirtinti tešlą iš lydyto sviesto. Mėgautis!
-
SANDĖLIAVIMAS: Gerai suvyniota ir laikoma, ši sausainių tešla šaldytuve išliks šviežia iki penkių dienų, o šaldiklyje – iki 3 mėnesių.
Recepto pastabos
Štai kaip termiškai apdoroti miltus:
- Terminis apdorojimas 1/2 puodelio DAUGIAU miltų nei jums reikės (jei kraštai apdegtų orkaitėje).
- Mikrobangų krosnelė: Į mikrobangų krosnelei tinkamą dubenį suberkite miltus ir į mikrobangų krosnelę 30 sekundžių pamaišydami, kad nesudegtų ar nesuliptų. Po kiekvieno sprogimo patikrinkite temperatūrą. Tai daroma, kai pasiekia 165 ° F.
- Orkaitė: Įkaitinkite orkaitę iki 300 ° F ir išklokite didelę skardą nepridegančiu įdėklu arba pergamentiniu popieriumi. Ant keptuvės paskleiskite miltus. Kepkite maišydami ir tikrindami temperatūrą kas 2 minutes, kol pasieks 165 °F, maždaug 3–6 minutes.
Mitybos faktai
Kalorijos: 406kcal | Angliavandeniai: 55g | Baltymas: 3g | Riebalai: 19g | Sotieji riebalai: 12g | Trans-riebalų: 1g | Cholesterolis: 43mg | Natris: 153mg | Kalis: 61mg | Pluoštas: 1g | Cukrus: 37g | Vitaminas A: 512TV | Vitamino C: 1mg | Kalcis: 45mg | Geležis: 1mg
Mes darome viską, kad pateiktume tikslią mūsų receptų mitybos analizę. Mūsų mitybos duomenys apskaičiuojami naudojant trečiosios šalies algoritmą ir gali skirtis, atsižvelgiant į individualų gaminimo stilių, išmatavimus ir ingredientų dydžius. Naudokite šią informaciją palyginimo tikslais ir, jei reikia, pasikonsultuokite su sveikatos priežiūros specialistu dėl mitybos patarimų.