Graikiški vištienos dubenys yra be galo skanūs IR nepaprastai lengva pagaminti – vištiena iškepa vos 12 minučių! Patiekite su paprastomis salotomis, lengvu Tzatziki padažu ir šilta pita duona. Šie dubenys puikiai tinka kassavaitiniam valgiui ruošti.
Jei norite pokyčių, Graikijos žemės Turkija yra dar vienas puikus pasirinkimas.
Graikiški vištienos dubenys
Mėgstu gerai paruošti maistą, ypač kai jis itin skanus, kupinas baltymų ir lengvai pagaminamas. Sunku tai įveikti!
Šie graikiški vištienos dubenėliai yra visa tai ir dar daugiau. Vištiena tirpsta burnoje, su puikiu prieskonių mišiniu. Padažas yra mano absoliutus mėgstamiausias (galite jį atpažinti iš šių jautienos graikiškų mėsos kukulių arba graikiškos kalakutienos kukulių), o šviežios daržovės suteikia malonų traškumą!
Suvyniokite viską į pašildytą pitą, ir aš nesu tikras, kad yra kažkas geriau!
Šis receptas yra…
- Lengva Paruošti: Paprasti ingredientai ir nesudėtingi veiksmai.
- Greitai Gaminamas: Vištiena paruošta tik per 12 minučių!
- Pilnas skonio: Dėl prieskonių vištienos skonis yra nuostabus, o padažas puikiai derina viską.
- Universalus: Lengvai pakeiskite šonus su ryžiais, quinoa arba naudokite skirtingas daržoves.
- Malonus maisto ruošimui: Puikiai tinka gaminimui iš anksto ir pašildymui.
Kas tinka graikiškam vištienos dubenėlio receptui
Šį receptą sudaro du pagrindiniai komponentai: vištiena su iešmeliu, kurią galima kepti arba kepti ant grotelių, ir pritaikomos patiekimo galimybės.
- Vištienos šlaunelės: naudokite vištienos šlauneles be kaulų, be odos, nes kepant krūtinėlės gali išsausėti. Supjaustykite šlaunis į 1 colio gabalėlius, nupjaukite didelius riebalų gabalus.
- Prieskoniai: Sumaišykite česnako miltelius, druską, kukurūzų krakmolą, raudonėlį, svogūnų miltelius, pipirus ir čiobrelius, kad sukurtumėte skanų skonį. Nedvejodami koreguokite prieskonius pagal savo pageidavimus, pakeisdami tuos, kurie jums nepatinka, kitais.
Aptarnavimo parinktys
Padarykite kiekvieną graikišką vištienos dubenį savo, pasirinkdami tai, kas jums patinka iš šio sąrašo:
- Bazė: Pasirinkite mėgstamus grūdus, pvz., citrininius ryžius, farro, ruduosius ryžius arba quinoa. Grūdų pakeitimas gali visiškai pakeisti maistą.
- Pitos duona: Norėdami gauti didžiausią skonį, pašildykite pita duoną ant viryklės, kol ji lengvai sudegs. Pita yra geriausia būdas viską susmulkinti į vieną skanų kąsnelį!
- Graikiškos salotos: Sumaišykite agurkus, pomidorus ir alyvuoges arba naudokite visas šviežias daržoves, kurias turite po ranka. Galite išplakti pilnas graikiškas salotas su padažu arba tiesiog apšlakstyti actu ir alyvuogių aliejumi (tai aš dažniausiai darau).
- Padažas: Naminis Tzatziki padažas greitai pagaminamas ir yra mano mėgstamiausias šio patiekalo priedas. Galite paruošti, kol vištiena kepa. Jei norite, naudokite parduotuvėje įsigytą prekės ženklą, kuris jums patinka. Be to, šis padažas laikui bėgant įgauna daugiau skonio, todėl puikiai tinka ruošti iš anksto.
- Priedai: Šviežia citrina, feta, petražolės suteikia galutinio skonio!
Tzatziki yra mano mėgstamiausias padažas šiems dubenims!
Tzatziki yra mano mėgstamiausias padažas prie šių graikiškų vištienos dubenėlių! Štai trumpas jo paruošimo vadovas:
- Naudokite riebų graikišką jogurtą: Norėdami gauti kreminės tekstūros, pasiimkite aukštos kokybės riebų graikišką jogurtą. Tai tikrai skiriasi!
- Nusausinkite agurkus: Sutarkavus agurką būtinai išspausti kuo daugiau vandens, kad padažas nebūtų per vandeningas.
- Žolelės: Galite naudoti bet kokias mėgstamas šviežias žoleles. Man patinka krapai, bet puikiai tinka ir mėtos, petražolės ir bazilikas. Jei trūksta laiko, galite praleisti žoleles, kad greičiau paruoštumėte.
- Sezonas gerai: Nepamirškite paragauti ir pakoreguoti prieskonių po to, kai tzatziki atvės, nes skoniai gali susilpnėti.
- Atvėsinkite prieš patiekiant: Jei įmanoma, prieš patiekdami leiskite padažui šiek tiek atvėsti šaldytuve, kad skoniai susimaišytų.
- Sureguliuokite nuoseklumą: Jei padažas per tirštas, atskieskite jį trupučiu vandens arba papildomomis citrinos sultimis.
VARIACIJAS
Padarykite šį graikišką vištienos ryžių dubenį savo!
- Pakeiskite baltymus: Vietoj vištienos išbandykite ėrieną, krevetes ar jautieną.
- Pakeiskite grūdus: Eksperimentuokite su kuskuso, orzo arba žiedinių kopūstų ryžiais.
- Keptos daržovės: Patiekite su partija šiltų skrudintų brokolių arba skrudintų šparagų.
- Pridėti pupelių: Įmeskite į oro gruzdintuvą avinžirnius arba lęšius, kad gautumėte daugiau baltymų.
- Išbandykite įvairius padažus: Vietoj tzatziki išbandykite humusą arba šį greitą tahini padažą.

SANDĖLIAVIMAS
Graikiškų vištienos patiekalų ruošimo patarimai
Štai kaip man patinka ruošti graikiškus vištienos dubenėlius. Manau, kad viskas šviežia ir skanu išlieka apie 4 dienas!
- Virkite grūdus: Paruoškite pasirinktus grūdus ir suskirstykite juos į patiekalų ruošimo indus.
- Virti vištieną: Pagardinkite vištienos šlauneles, tada kepkite arba kepkite ant grotelių. Iškeptą vištieną padalinkite į savo indus.
- Sumaišykite graikiškas salotas: Susmulkinkite daržoves ir laikykite jas atskirame serviravimo inde, kol paruošite valgyti.
- Tzatziki padažas: Sumaišykite padažą ir laikykite jį atskirame inde.
- Paruoškite priedus: Supjaustykite citrinas, susmulkinkite petražoles ir sutrupinkite fetos sūrį; laikykite juos mažose talpyklose atskirai.
- Surinkite patiekalus: Visus komponentus laikykite šaldytuve. Kai paruošta, pašildykite vištieną ir grūdus, tada uždėkite salotų, tzatziki ir priedų.
Daugiau paprastų vištienos vakarienės receptų:
Graikiški vištienos dubenys
Graikiški vištienos dubenys yra be galo skanūs IR nepaprastai lengva pagaminti – vištiena iškepa per trumpą laiką 12 minučių! Patiekite su paprastomis salotomis, lengvu Tzatziki padažu ir šilta pita duona. Šie dubenys puikiai tinka kassavaitiniam valgiui ruošti.

Graikiški vištienos dubenys

Graikiški vištienos dubenys yra be galo skanūs IR nepaprastai lengva pagaminti – vištiena iškepa per trumpą laiką 12 minučių! Patiekite su paprastomis salotomis, lengvu Tzatziki padažu ir šilta pita duona. Šie dubenys puikiai tinka kassavaitiniam valgiui ruošti.
Ingridientai
Patiekimui (išsirinkite mėgstamiausius)
Instrukcijos
-
BAZĖ: Jei ruošiate ryžius ar quinoa, pradėkite nuo to. Norėdami paruošti, vadovaukitės recepto instrukcijomis.
-
PADAŽAS: Paruoškite Tzatziki padažą ir laikykite šaldytuve, kol būsite pasiruošę naudoti. (Puikus pagamintas iš anksto.)
-
PARENGIMAS: Orkaitės lentyną pastatykite 6 colių atstumu nuo elemento. Iš anksto pašildykite broilerį ir leiskite jam visiškai įkaisti. Lakštinę skardą išklokite folija.
-
VIŠTA IR PIESKOMENYS: Dideliame dubenyje sumaišykite vištienos gabalėlius su kukurūzų krakmolu, prieskoniais ir medumi. Sumeskite žnyplėmis, kad padengtumėte tolygiai.
-
ĮPILKITE ALIEJAUS: Vištieną apšlakstykite aliejumi. Dar kartą išmaišykite, kad pasidengtų tolygiai.
-
VIEŠLIAI: Suverkite vištieną ant iešmelių.
-
BROIL: Ant paruoštos skardos dėkite iešmelius, išdėstytus vienas nuo kito. Kepkite 12 minučių arba tol, kol vištiena pasieks 160 °F vidinę temperatūrą ir įgaus auksinę spalvą. Išimkite iš orkaitės, pagal skonį apšlakstykite citrinos sultimis. Jei reikia, įberkite nedidelį žiupsnelį druskos.
-
GRAIKIŠKOS SALOTOS: Kol vištiena kepa, paruoškite graikiškas salotas arba daržoves.
-
PITA: Skrudinkite arba pašildykite sudegindami ant viryklės. (Užrašas 2)
-
SURINKIMAS: Padalinkite ryžius/quinoa į 3–4 lėkštes ar patiekalus. Padalinkite vištieną, salotas ir padažą. Įdėkite citrinos skilteles ir mėgaukitės!
Recepto pastabos
- Kaip virti krūtis keptuvėje: Vištienos krūtinėlę perpjaukite per pusę, kad gautumėte keturis vienodo dydžio gabalus. Naudokite mėsos plaktuką / keptuvę / kumštį, kad kiekvienas gabalas būtų greitai susmulkintas. (Neplokštinkite, tiesiog padarykite visus gabalus gana vienodo pločio.) Į dubenį su žnyplėmis supilkite prieskonių mišinį ir aliejų. Į didelę keptuvę įpilkite dar 1 valgomąjį šaukštą aliejaus. Įkaitinkite ant stiprios ugnies ir kai keptuvė įkaitins, vienu sluoksniu sudėkite vištienos gabalėlius. Kepkite apie 2–4 minutes iš kiekvienos pusės arba kol iškeps (termometras fiksuoja 160 laipsnių / išteka sultys); išimti į lėkštę. Uždenkite palapinę folija ir atidėkite pailsėti 5 minutes. Supjaustykite ir naudokite šiuose dubenėliuose.
Užrašas 2: Norėdami pagardinti pitas: Apipurkškite abi pitos puses alyvuogių aliejaus kepimo purškalu (arba lengvai patepkite aliejumi) ir kelias sekundes pakaitinkite ant dujų liepsnos (vidutinėje arba vidutinėje arba žemoje temperatūroje). Žnyplėmis apverskite, kol pitos lengvai sudegs.
3 pastaba: Kalorijos apima tik vištieną, nes pagrindas ir priedai skirsis.
Mitybos faktai
Patiekimas: 1patiekimas | Kalorijos: 99kcal | Angliavandeniai: 3.1g | Baltymas: 9.3g | Riebalai: 5.4g | Cholesterolis: 43.5mg | Natris: 626,5mg | Pluoštas: 0.2g | Cukrus: 1.5g
Mes darome viską, kad pateiktume tikslią mūsų receptų mitybos analizę. Mūsų mitybos duomenys apskaičiuojami naudojant trečiosios šalies algoritmą ir gali skirtis, atsižvelgiant į individualų gaminimo stilių, išmatavimus ir ingredientų dydžius. Naudokite šią informaciją palyginimo tikslais ir, jei reikia, pasikonsultuokite su sveikatos priežiūros specialistu dėl mitybos patarimų.