Jalapeño Popper vištienos salotos sumaišoma švelni vištiena, traški šoninė, čederio sūris ir kreminis užpilas, kad klasikinės vištienos salotos būtų linksmos.
Jalapeño Popper vištienos salotos
Esu visiškai apsėstas vištienos salotų – savo svetainėje turiu daugiau nei 10 versijų! Taigi, kai kilo mintis sumaišyti vieną iš mano mėgstamiausių užkandžių (jalapeño poppers) su vištienos salotomis, žinojau, kad tai būtų nuostabu.
Ir pasakysiu, kad nuostabu to net neapima. Šios vištienos salotos yra kito lygio! Jame gausu drąsių skonių: dviejų rūšių jalapenos, traški šoninė, aštrus čederio sūris ir švelni kepsninė vištiena, sumaišyta su kremiškiausiu padažu. Man neužtenka!
Nerimaujate dėl prieskonių? Tai lengva pakeisti! Man patinka pridėti medaus, kad subalansuočiau šilumą – mano vaikams tai patinka. Bet jei norite aštriau, tiesiog palikite medų ir naudokite aitriąsias paprikas.


Ingredientai
Štai ko jums reikės norint pagaminti Jalapeño Popper vištienos salotas:
- Vištiena: Rotisserie yra lengvas, jau pagardintas ir švelnus. Supjaustykite mažus kauliukus, kad gautumėte geriausią tekstūrą.
- Jarred Jalapeños: Pasirinkite švelnų, vidutinį ar karštą ir jums patinkantį prekės ženklą.
- Šviežias Jalapeño: Puikiai dera su stiklainiukais, kad būtų daugiau skonio ir tekstūros. Pašalinkite sėklas, kad būtų mažiau šilumos.
- Kalendra: Prideda šviežumo; praleiskite, jei nesate gerbėjas.
- Raudonasis svogūnas: Traškus ir aštrus; pamirkykite šaltame vandenyje, kad suminkštėtų.
- Aštrus Čederio sūris: Itin aštrios pakuotės dar daugiau skonio.
- Šoninė: Kepkite arba mikrobangų krosnelėje, kad greitai paruoštumėte, tada supjaustykite mažais kubeliais.
Jalapeño Popper vištienos salotų padažas
- Grietinė: Suteikia aštraus skonio ir kreminės tekstūros.
- Mayo: Prideda skonio. Naudokite gerą prekės ženklą, pvz., „Best Foods“.
- Česnako milteliai: Suteikia česnako skonio, nereikia smulkinti šviežio česnako.
- Malti kmynai: Šilto ir žemiško skonio.
- Laimo sultys: Išspauskite šviežius laimus, kad jų skonis būtų geriausias.
- Mieloji: Subalansuoja prieskonius su saldumu; praleiskite jį, kad būtų daugiau šilumos.
- Druska ir pipirai: sustiprina visus kitus skonius; koreguoti pagal savo skonį.


Kaip pasigaminti Jalapeño Popper vištienos salotas
- Sumaišykite padažą: Sumaišykite grietinę, majonezą, prieskonius, laimo sultis, medų, druską ir pipirus.
- Pridėti Ingredientus: Įmaišykite vištieną, jalapeños, kalendrą, svogūną, sūrį ir šoninę.
- Patiekite: Mėgaukitės! Peržiūrėkite toliau pateiktas patiekimo idėjas.
Kaip patiekti Jalapeño Popper vištienos salotas
- Kruasanas: Mano mėgstamiausias būdas yra raguolis su salotomis.
- Skrudinta duona: Išbandykite ant įprastos arba viso grūdo duonos.
- Salotų įvyniojimai: Kad būtų lengvas, naudokite sviestines salotas, kad padarytumėte įvyniojimus.
- Avokadas: Susmulkinkite jį į supjaustytus avokadus.
- Mišrūs žalumynai: Sumaišykite su žalumynais arba rukola.
- Kaip yra: Mėgaukitės tiesiai iš dubenėlio arba su mėgstamais krekeriais.


Sandėliavimas
Likučiai?
- Atšaldyti: Likusias Jalapeño Popper vištienos salotas laikykite sandariame inde iki 3 dienų.
- Patiekite šaltai: Prieš patiekdami išmaišykite; skoniai laikui bėgant gerėja.
- Jokio užšalimo: Šis patiekalas gerai neužšąla, todėl mėgaukitės šviežiu.
Išnaudoti likusius Jalapeños:
-
Dideliame dubenyje sumaišykite visus „užpilo” ingredientus. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais (aš dedu po 1/4 arbatinio šaukštelio kiekvieno). Išplakti iki vientisos masės.
-
Sudėkite visus „vištienos salotų“ ingredientus tiesiai ant padažo. Švelniai maišykite, kol salotos gerai pasidengs padažu. Paragaukite ir pritaikykite prieskonius pagal skonį.
-
Mėgaukitės vištienos salotomis, kaip norite (žr. 1 pastabą).
- Ant skrudintos duonos
- Salotų įvyniojime naudojant sviestą arba romėnų salotas
- Supilkite jį į perpus perpjautus avokadus
- Patiekite ant sumaišytų žalumynų ar rukolos
- Mėgaukitės tiesiai iš dubenėlio arba su krekeriais
Informacija apie mitybą skirtas tik vištienos salotoms, be duonos.
Patiekimas: 1patiekimas | Kalorijos: 498kcal | Angliavandeniai: 5g | Baltymai: 34g | Riebalai: 38g | Sotieji riebalai: 9g | Polinesotieji riebalai: 13g | Mononesotieji riebalai: 8g | Transriebalai: 1g | Cholesterolis: 135mg | Natris: 702mg | Kalis: 234mg | Pluoštas: 3g | Cukrus: 3g | Vitaminas A: 1093TV | Vitaminas C: 36mg | Kalcis: 32mg | Geležis: 1mg
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.