Sūrio mėsainių sriuba yra sūrus, kreminis ir guodžiantis, pripildytas jautienos, auksinių bulvių ir daržovių.
Geriausia sūrio mėsainių sriuba
Prieš keletą metų pasidalinau savo dešraine bulvių sriuba, ir ji greitai tapo vienu populiariausių receptų svetainėje!
Man patiko matyti, kaip daugeliui iš jūsų tai patiko. Vienas skaitytojas sakė, „Tai pati geriausia mano gaminta sriuba! Aš gaminu maistą daugiau nei 50 metų! Dar viena mėgstamiausia apžvalga: „Geriausia sriuba, kokią tik esu valgęs. Nesakyk mano mamai. Lol“
Ši sriuba buvo mano sūrio mėsainių sriuba, bet daugelis jūsų prašėte a klasika versija su jautiena ir čederiu. Taigi štai – klasika Sūrio mėsainių sriuba. Tikiuosi, kad jums tai taip pat patinka!
Greitas patarimas
Ši sūrio mėsainių sriuba praleidžia Velveetą! Aš naudoju tikrą Čedaro sūrį, kad gaučiau skanų nuo nulio skonį.


Ingredientai
Štai kas dedama į sūrio mėsainių sriubą:
- Alyvuogių aliejus: Extra virgin suteikia puikų skonį.
- Jautienos malta: Šiai sriubai mėgstu naudoti 93/7 liesą maltą jautieną.
- Sviestas: Nesūdyta geriausiai tinka druskos kiekiui kontroliuoti. Sureguliuokite, jei naudojate sūdytą.
- Mirepoix: Iš anksto susmulkinti arba sušaldyti tinka, arba supjaustykite vienodomis dalimis svogūną, morką ir salierą.
- Česnakai: Stiklainiai česnakai padeda greitai ir lengvai.
- Auksinės bulvės: Nereikia lupti – auksinės bulvių odelės yra švelnios. Bulves supjaustykite mažais kubeliais, kad keptumėte tolygiai.
- Prieskoniai: Džiovintos petražolės, bazilikas ir truputis garstyčių miltelių suteikia papildomo skonio.
- Vištienos sultinys: Kokybiškos žaliavos labai pakeičia skonį.
- Miltai: puikiai padeda sutirštinti sriubą.
- nenugriebtas pienas: Suteikia kreminės, tirštos tekstūros.
- Sunkus kremas: Nedidelis kiekis papildomo kremiškumo ir sodrumo.
- Aštrus Čedaras: Geriausiai tirpsta šviežiai tarkuota; aštrus arba ypač aštrus suteikia daugiausiai skonio.
- Grietine: Suteikia aštrų, kreminį apdailą!
Greitas patarimas
Naudokite šviežiai tarkuoto aštraus čederio kad geriau išsilydytų – tarkuotas sūris gali būti vaškinis ir taip gerai neištirps.


Kaip pasigaminti sūrio mėsainių sriubą
Štai greita proceso apžvalga:
- Virkite jautieną: Apkepkite jautieną, pagardinkite, nusausinkite ir atidėkite.
- Pagardinkite daržoves: Virkite mirepoix su sviestu, tada suberkite česnaką, žoleles ir bulves.
- Troškinti sriubą: Įpilkite sultinio, užvirkite, tada uždenkite ir troškinkite, kol bulvės suminkštės.
- Padarykite kreminį pagrindą: Atskirame puode išplakite sviestą ir miltus, tada supilkite pieną, grietinėlę ir grietinę.
- Sumaišykite ir ištirpinkite sūrį: Į sriubą įpilkite grietinėlės pagrindo ir jautienos. Įmaišykite sūrį, kol ištirps. Mėgaukitės!


Recepto patarimai
- Apkepkite jautieną: Naudokite karštą ketaus keptuvę ir leiskite jautienai minutę pastovėti, prieš ją suskaidydami – taip ji gražiai apskrus ir suteiks papildomo skonio.
- Supjaustykite daržoves: Salierą, morkas ir svogūną supjaustykite mažais, lygiais gabalėliais, kad jie greitai iškeptų ir sklandžiai įsilietų į sriubą.
- Supjaustykite bulves: Bulves supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais; tokiu būdu jie iškepa iki šakutės minkštumo maždaug per 15-20 minučių.
- Naudokite tikrą pieną: Nugriebtas pienas duoda geriausius rezultatus, bet veikia ir 2% arba 1%. Aš praleidžiu lieso ir pieno alternatyvas, nes jos turi įtakos skoniui ir tekstūrai.


Variacijos
Pakeiskite savo sūrio mėsainių sriubą!
- Pridėti prieskonių: Pabarstykite raudonųjų pipirų dribsnius arba kajeno pipirus, kad pašildytumėte.
- Sveikesnė sūrio mėsainių sriuba: Naudokite liesą jautieną, šviesią grietinę ir 1% pieną.
- Marinuoti agurkai: Ant viršaus uždėkite kubeliais pjaustytų marinuotų agurkų, kad gautumėte papildomo sūrio mėsainio skonio.
- Šoninės sūrio mėsainių sriuba: Pirmiausia apkepkite šoninę, tada kepkite jautieną šoninės riebaluose. Viršutiniai dubenys su traškia šonine.
- Vegetariškas variantas: Vištienos sultinį pakeiskite į daržovių sultinį ir naudokite Beyond Meat® arba palikite mėsą.
Ką patiekti su sūrio mėsainių sriuba


Sandėliavimas
Sūrio mėsainių sriubos saugykla
- Sandėliavimas: Laikyti šaldytuve 3-5 dienas sandariame inde.
- Pakaitinimas: Šildykite žemai, dažnai maišydami. Venkite virimo. Jei reikia, įpilkite pieno arba sultinio.
- Sušalimas: Atvėsusį sudėkite į sandarų maišelį ir užšaldykite iki 3 mėnesių. Atšildyti per naktį šaldytuve.
Daugiau skanių sriubų receptų:
-
Dideliame puode ant stiprios ugnies įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus. Įpilkite maltos jautienos, pagardinkite po 1/2 arbatinio šaukštelio druskos ir pipirų, virkite ir trupinkite, kol apskrus. Perkelkite į dubenį ir nusausinkite puodą, palikdami 1 valgomąjį šaukštą riebalų. Jei riebalų nelieka, įpilkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus.
-
Tame pačiame puode ant vidutinės-stiprios ugnies ištirpinkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto. Įpilkite mirepoix, pagardinkite po 1/2 arbatinio šaukštelio druskos ir pipirų ir patroškinkite 5–7 minutes, kol suminkštės. Įpilkite česnako, petražolių, baziliko, garstyčių miltelių ir bulvių; patroškinti 1 minutę.
-
Supilkite vištienos sultinį. Užvirinkite, tada sumažinkite iki vidutinio ir žemo lygio. Uždenkite ir virkite 15-20 minučių, kol bulvės suminkštės.
-
Atskirame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite likusius 4 šaukštus sviesto. Suberkite miltus, nuolat plakdami 1 minutę. Lėtai supilkite pieną ir virkite nuolat plakant, kol sutirštės (žr. 5 pastabą). Sumažinkite ugnį iki minimumo, įmaišykite grietinę ir grietinę ir išplakite iki vientisos masės.
-
Į sriubą vėl įpilkite grietinėlės mišinio ir virtos jautienos. Po saują įmaišykite tarkuotą sūrį, kol išsilydys. Paragaukite sriubos ir, jei reikia, pagardinkite papildomai druska ir pipirais.
-
Pasirinktinai papuoškite šviežiomis petražolėmis arba čiobreliais ir patiekite su svieste patepta skrudinta duona.
2 pastaba: Auksinėms bulvėms lupti nereikia. Jei naudojate rusvus, pirmiausia nulupkite. Supjaustykite 1/2 colio gabalėliais.
3 pastaba: naudokite šviežiai susmulkintą aštrų arba ypač aštrų čederį, kad gautumėte geriausią skonį ir ištirptų.
4 pastaba: Man patinka naudoti šviežios petražolės arba čiobreliai garnyrui, o soti skrudinta sviestinė duona puikiai tiks panardinimui!
5 pastaba: Padažo tirštumo patikrinimas: Medinio šaukšto nugarą aptepkite padažu, tada pirštu nubrėžkite liniją. Jei laikosi, padažas paruoštas.


Sandėliavimas: Sriubą laikykite sandariame inde šaldytuve 3-5 dienas. Norėdami pašildyti, pašildykite ant silpnos ugnies ir dažnai maišykite, vengdami užvirti; Jei reikia, įpilkite pieno arba sultinio, kad praskiestų. Norėdami užšaldyti, leiskite sriubai atvėsti, supilkite į sandarų maišelį ir užšaldykite iki 3 mėnesių. Prieš pašildydami, atšildykite per naktį šaldytuve.
Patiekimas: 1patiekimas | Kalorijos: 667kcal | Angliavandeniai: 40.5g | Baltymai: 39g | Riebalai: 38.9g | Cholesterolis: 137.2mg | Natris: 1068.1mg | Pluoštas: 4.1g | Cukrus: 12.8g
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.