0

Kukurūzų salsa („Chipotle Copycat!“) – „Chelsea“ netvarkinga prijuostė

  • 1 birželio, 2024



UžkandžiaiUžkandžiai

Užkandžiai

Kukurūzų salsa su ryškiais ir traškiais baltais kukurūzais, sumaišytais su žolelėmis, svogūnais ir trupučiu jalapeños. Chipotle kopijavimas, kurio jūs visi laukėte!

Jei nepatiekiate šios salsos su traškučiais, pabandykite ją derinti su medaus laimo vištiena, ananasų vištiena arba kalendra laimo vištiena.

Chipotle Corn Salsa dideliame dubenyje su šaukštu

Geriausias kukurūzų salsos receptas

Tai turi būti kukurūzų receptų savaitė! Pradėjau nuo kreminių kukurūzų salotų, šiandien dalinuosi tuo Kukurūzų salsos receptaso vėliau šią savaitę paskelbsiu avokado vištienos salotas (atnaujintas su nuoroda), kuriose – jūs atspėjote – kukurūzai!

Augant kukurūzai mūsų namuose buvo pagrindinis dalykas. Mano tėtis galėjo gyventi tik iš kukurūzų ir keptų bulvių, bet jo visų laikų mėgstamiausias buvo klasikinis kukurūzų burbuolės. Negaliu jo kaltinti; keli dalykai yra geresni!

Taigi galite lažintis, kad kai tik einu į Chipotle, prisikraunu kuo daugiau kukurūzų salsos! Kai jie pasidalino savo receptu „TikTok“, aš atkreipiau dėmesį ir atkūriau jį namuose. Dabar galiu jį turėti, kai tik tas potraukis užklumpa!

Išdėstyti ingredientai

Ingridientai

  • Kukurūzai: Chipotle naudoja šaldytus saldžiuosius baltuosius kukurūzus, todėl šią kukurūzų salsą galite gaminti bet kuriuo metų laiku! Vietoj to naudokite šviežius kukurūzus (žr. toliau pateiktą langelį „greitas patarimas“).
  • Alyvuogių aliejus: Tik truputis aliejaus padeda išlaikyti viską nuo prilipimo ir suteikia skonio.
  • Raudonasis svogūnas: Smulkiai supjaustykite ir, jei esate jautrus, greitai pamirkykite šaltame vandenyje, kad nuplėštumėte kraštą.
  • Kalendra: Šviežia geriausia. Labai smulkiai supjaustykite, kad skonis pasiskirstytų tolygiai. Jei nekenčiate kalendros, naudokite petražoles!
  • Jalapeño: Gerai supjaustykite. Sėklas laikykite, jei mėgstate aštriai, arba išimkite, kad skonis būtų švelnesnis.
  • Žaliųjų citrinų sultys: Šviežios laimo sultys suteikia gaivų skonį! Galite naudoti tik laimą arba lygiomis dalimis laimo ir citrinos sulčių.
  • Druska: Pradėkite nuo trupučio, tada ragaukite ir sureguliuokite, kad išryškėtų visi skoniai. Jei manote, kad kukurūzų salsai trūksta skonio, jai gali prireikti žiupsnelio daugiau druskos!
  • Neprivalomi prieskoniai (čili milteliai, kmynai, paprika, cukrus): Chipotle nenaudoja šių prieskonių, bet manau, kad jie pagerina skonį! Jei norite, pridėkite juos ir pakoreguokite, kaip jums patinka.
  • Neprivaloma skrudinti Poblano pipirai: Paskrudinkite, nulupkite, smulkiai supjaustykite, kad įgautumėte malonų dūmų skonį.

GREITAS PATARIMAS

Jei naudojate kukurūzų burbuoles, ieškokite žalių lukštų, drėgnų šilko ir drėgno žalio stiebo. Venkite kukurūzų su sausais rudais lukštais. Patikrinkite, ar nėra putlių, sultingų branduolių be įdubimų.

Raudonasis svogūnas, kalendra, jalapeño, poblano ir kukurūzai, paruošti ant stalo

Kaip pasigaminti kukurūzų salsą

  1. Virkite kukurūzus: Įkaitinkite didelę keptuvę su aliejumi, suberkite kukurūzus ir druską. Virkite, kol vanduo išgaruos, apie 3-5 minutes. Norėdami gauti skrudintą skonį, virkite, kol šiek tiek apskrus, apie 10 minučių. Leiskite atvėsti.
  2. Sumaišykite ingredientus: Dideliame dubenyje sumaišykite atvėsintus kukurūzus su kubeliais pjaustytu svogūnu, kalendra, jalapeño, laimo sultimis ir bet kokiais pasirenkamais prieskoniais ar ingredientais. Švelniai išmaišykite.
  3. Atsipalaidavimas: Šaldykite salsą 30 minučių, kad skoniai susimaišytų.
  4. Tarnauti: Mėgaukitės namine kukurūzų salsa su traškučiais, kaip taco užpilą arba kaip šviežią garnyrą.

Visi kukurūzų salsos recepto ingredientai sukrauti į dubenį

Kukurūzų salsos variantai

  • Avokadų kukurūzų salsa: Prieš patiekdami įdėkite kubeliais supjaustytą avokadą, kad gautumėte kreminės tekstūros. Norėdami gauti kitą variantą, išbandykite šią avokadų salsą.
  • Juodųjų pupelių kukurūzų salsa: Sumaišykite 1 puodelį nuplautų ir nusausintų juodųjų pupelių, kad padidintumėte baltymų kiekį ir suteiksite šiek tiek tekstūros.
  • Vaisių kukurūzų salsa: Įmaišykite kubeliais pjaustytą mangą arba ananasą, kad būtų saldumo. Įsitikinkite, kad vaisiai yra prinokę, kad gautumėte geriausią skonį.
  • Padarykite jį dubeniu: Į kukurūzų salsą įpilkite kubeliais pjaustytos vištienos, kepsnio ar krevečių ir patiekite ant ryžių guolio, kad pilnai pavalgytumėte.
  • Padarykite švelnų: Vietoj poblano ir jalapeños naudokite žalią arba skrudintą žaliąją papriką, kad sumažintumėte šilumą.
  • Padarykite tai aštriau: Pakeiskite jalapeños maltais šviežiais serrano čiliukais, įskaitant sėklas, kad gautumėte papildomo aštrumo!

Iš arti Chipotle Corn Salsa nuotrauka su šaukštu

SANDĖLIAVIMAS

Kaip padaryti į priekį

  1. Paruošimo ingredientai: Susmulkinkite visus ingredientus dieną į priekį. Iš anksto paskrudinkite ir atvėsinkite kukurūzus. Laikyti atskirose sandariose talpyklose šaldytuve.
  2. Prieš patiekdami sumaišykite: Sumaišykite ingredientus maždaug 30 minučių prieš patiekiant, kad būtų šviežumo.
  3. Sandėliavimas: Likusį kukurūzų salsos receptą laikykite sandariame inde šaldytuve iki 2 dienų. Skaniausia šviežia.

Daugiau salsos receptų

Kukurūzų salsos receptas (Chipotle Copycat!)

Kukurūzų salsa su ryškiais ir traškiais baltais kukurūzais, sumaišytais su žolelėmis, svogūnais ir trupučiu jalapeños. Chipotle kopijavimas, kurio jūs visi laukėte!

Kukurūzų salsos receptas (Chipotle Copycat!)

Kukurūzų salsa su ryškiais ir traškiais baltais kukurūzais, sumaišytais su žolelėmis, svogūnais ir trupučiu jalapeños. Chipotle kopijavimas, kurio jūs visi laukėte!

Instrukcijos

  • KURŪZAI: Didelėje keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Įpilkite kukurūzų ir druskos; virkite, kol skystis išgaruos, apie 3-5 minutes. Norėdami gauti skrudintą skonį, virkite iki 10 minučių, tik retkarčiais pamaišydami, kol kukurūzai šiek tiek apdegs aukso rudomis dėmėmis. Venkite dažno maišymo, kad užtikrintumėte tinkamą skrudinimą. Leiskite kukurūzams visiškai atvėsti arba padėkite į šaldytuvą, kad greičiau atvėstų.

  • SALSA: Kai kukurūzai atvės, sumaišykite juos dubenyje su raudonuoju svogūnu, kalendra, jalapeño, laimo sultimis ir pasirinktinais prieskoniais bei poblano. Švelniai maišykite, kad susimaišytų. Paragaukite ir, jei reikia, pakoreguokite prieskonius. Prieš patiekdami salsą palaikykite šaldytuve bent 30 minučių (ji bus daug skanesnė!). Mėgaukitės su padažais arba prie mėgstamų patiekalų!

Recepto pastabos

1 pastaba: „Chipotle“ darbuotojų teigimu, „Chipotle“ naudoja šaldytus itin saldžiuosius baltuosius kukurūzus. Jei jums labiau patinka švieži kukurūzai, rinkitės šviežius saldžiųjų kukurūzų burbuoles, nupjaukite branduolius iki 2 pilnų puodelių dydžio ir pakepinkite juos 1 valgomajame šaukšte aliejaus apie 5–8 minutes arba kol suminkštės.
Užrašas 2: Aš dažniausiai dedu 1/2 šaukštelio druskos, bet koreguoju pagal savo skonį. Atminkite, kad tortilijos traškučiai taip pat yra sūdyti, todėl prieš dėdami daugiau druskos paragaukite salsą su traškučiu.
3 pastaba: Norėdami iškepti poblano pipirą, padėkite jį ant atviros liepsnos ant viryklės, žnyplėmis sukite, kol visos pusės pajuoduos (apie 3–4 minutes). Pajuodusius pipirus suberkite į dubenį, uždenkite ir palikite 10 min. Išimkite pipirus, nulupkite pajuodusią odelę, išmeskite sėklas, o minkštimą supjaustykite labai mažais gabalėliais.
Svogūnų aštrumo mažinimas: Norėdami sumažinti raudonųjų svogūnų aštrumą, susmulkinkite ir pamirkykite lediniame vandenyje bent dešimčiai minučių, retkarčiais pamaišydami. Prieš naudodami gerai nusausinkite.

Mitybos faktai

Patiekimas: 1patiekimas | Kalorijos: 12kcal | Angliavandeniai: 3g | Baltymas: 1g | Riebalai: 1g | Sotieji riebalai: 1g | Natris: 8mg | Kalis: 45mg | Pluoštas: 1g | Cukrus: 1g | Vitaminas A: 286TV | Vitamino C: 7mg | Kalcis: 10mg | Geležis: 1mg

Mes darome viską, kad pateiktume tikslią mūsų receptų mitybos analizę. Mūsų mitybos duomenys apskaičiuojami naudojant trečiosios šalies algoritmą ir gali skirtis, atsižvelgiant į individualų gaminimo stilių, išmatavimus ir ingredientų dydžius. Naudokite šią informaciją palyginimui ir, jei reikia, pasikonsultuokite su sveikatos priežiūros specialistu dėl mitybos patarimų.



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita