0

Vaisių salotos

  • 2 birželio, 2024


Aukščiausios GERIAUSIOS VAISIŲ SALOTOS!  per chelseasmessyapron.com

Tai lengva Vaisių salotos sujungia šviežiai pjaustytų vaisių mišinį, sumaišytą su lengvai pagaminamu trijų ingredientų vaisiniu padažu. Puikiai tinka puodams, vasaros vakarėliams arba kaip garnyras prie bet kokio patiekalo!

Šios salotos yra puiki priedas prie lengvo vasaros valgio, nesvarbu, ar plakate nuostabų kepsnių marinatą, ar skanią ant grotelių keptą vištieną.

Lengvas vaisių salotų receptas dubenyje su serviravimo šaukštais.

Vaisių salotų receptas, kurį lengva pritaikyti!

Augdami dažnai vakarieniaudavome vaisių salotas. Savaitės vakarais buvo paprasta: konservuoti vaisiai su plaktu užpilu ir Jell-O, pavyzdžiui, šios apelsinų pūkų salotos arba tik keli sodo vaisiai, supjaustyti.

Man patiko jos vaisių salotos! Nuo tada, kai ji naudojosi, jie ne visada buvo vienodi bet kokie vaisiai buvo sezono metu, parduodami arba paruošti iš mūsų vaismedžių.

Dabar į šias salotas sudėjau savo mėgstamus vaisius, bet nedvejodami keiskite savo mėgstamiausiuose. Tiesiog laikykite vienodus kiekius ir sumaišykite, kad gautumėte salotas, kurios patiks visiems!

Kodėl šis vaisių salotų receptas keičia žaidimą:

Žinoma, sumaišyti vaisių salotas yra paprasta, tačiau išsirinkti tobulas vinys tikrai turi skirtumą! Neseniai parsivežiau šį receptą į vakarėlį ir visi klausė, ką aš padariau su vaisiais!

  • Tai labai paprasta: Skirtingai nuo daugelio receptų, pagal kuriuos užpilui reikia išvirti vandens ir cukraus, čia mes tiesiog viską suplakame į puodelį.
  • Nėra rafinuoto cukraus: Vietoj įprasto pusės puodelio baltojo arba rudojo cukraus naudoju natūralų saldiklį – medų – ir jo naudoju mažiau.
  • Nejuokingai skanu: Keletas svečių teigė, kad tai geriausiu įmanomu būdu primena „Starburst“ saldainius.

GREITAS PATARIMAS

Jei norite šaltesnio oro, galbūt norėsite išbandyti šią žieminę versiją arba, jei ieškote salotų, kurios gali būti kaip desertas, išbandykite šias uogų sūrio pyrago salotas su jogurtu!

Visi šio recepto ingredientai yra paruošti, kad būtų lengva surinkti.

Kokius vaisius geriausia dėti į vaisių salotas?

Geriausia šių salotų dalis yra įvairių vaisių derinių, kuriuos galite sukurti.

Galite laikytis mano recepto arba pakeisti mėgstamais vaisiais. Vis dėlto citrusinių vaisių užpilą būtina išbandyti – jis tikrai skanus!

  • Ananasai: Rinkitės tokį, kurio apačioje saldus kvapas; tai ženklas, kad jis prinokęs ir sultingas.
  • Braškės: Paimkite ryškiai raudonus, tvirtus su blizgiu paviršiumi, kad gautumėte geriausią skonį.
  • Kiviai: Rinkitės kivius, kurie yra šiek tiek minkšti liesti, vadinasi, prinokę ir saldūs.
  • Vynuogės: Pirkite vynuoges be sėklų, putlias, turinčias vienodą spalvą. Raukšlės reiškia, kad jos yra senesnės ir mažiau sultingos.
  • Klementinos: Ieškokite ryškiai oranžinės spalvos be didelių dėmių ar minkštų vietų, kad užtikrintumėte šviežumą. Jei reikia, tinka ir konservuoti mandarinai.
  • Mėlynės: Švelniai pakratykite indą; jei uogos juda laisvai, būna tvirtos ir skanios.
  • Citrusinių vaisių padažas: Tiesiog sukrėskite ingredientus į masono indelį. Pamaišykite, kiek reikia, kad medus nenustovėtų.

GREITAS PATARIMAS

Koks vaisius yra geriausias vaisių salotoms? Geroms vaisių salotoms reikia šviežių, prinokusių vaisių ir skonių bei tekstūrų derinio. Rinkitės sezoninius vaisius ir derinkite uogas su mėsingesniais vaisiais, tokiais kaip persikai, mangai ir bananai. Norėdami gerai traškėti, įmeskite keletą obuolių! (Čia yra mano mėgstamiausias būdas apsaugoti obuolius nuo rudos spalvos.)

Visi padažo ingredientai, kuriuos naudojame šioms vaisių salotoms, supakuoti į indelį.

Kaip pasigaminti vaisių salotas

  1. Padarykite padažą: Indelyje sumaišykite medų, apelsinų ir citrinų žieveles bei vaisių sultis. Gerai suplakti.
  2. Paruoškite vaisius: Pasirinkite šviežius vaisius, kurie yra sezono metu. Nuplaukite, išdžiovinkite ir supjaustykite visus vaisius. Atvėsinkite juos, jei turite laiko.
  3. Surinkti: Supilkite visus vaisius į didelį dubenį. Įpilkite padažo ir švelniai išmaišykite. Mėgaukitės iš karto arba atšaldykite.

GREITAS PATARIMAS

Kodėl kai kurie vaisiai paruduoja? Vaisiai paruduoja dėl oksidacijos, kuri įvyksta, kai juos veikia oras. Tai nekenkia vaisiams ir vis tiek saugu valgyti, bet gali atrodyti ne taip gražiai. Kad vaisiai neparuduotų, ant jų galite užlašinti šiek tiek citrusinių vaisių sulčių.

Patarimai dėl geriausių vaisių salotų

  • Pasiruoškite anksti: Jei galite, nuplaukite ir atvėsinkite vaisius kelias valandas prieš pradėdami gaminti salotas. Šalti vaisiai skanesni!
  • Naudokite sezoninius vaisius: rinkitės vaisius, kurių sezonas yra geriausio skonio ir kainos. Paprastai jie yra skanesni ir pigesni, kai yra didžiausias.
  • Sumaišykite tekstūras: Derinkite skirtingas tekstūras, kad salotos būtų įdomios. Sumaišykite sultingus vaisius, tokius kaip braškės ir klementinas, su tvirtesniais, pavyzdžiui, ananasais ir kiviais, kad jų tekstūra būtų įvairi.
  • Gaukite prinokusių vaisių: Pabandykite nusipirkti prinokusių vaisių arba planuokite, kiek laiko užtruks, kol vaisiai sunoks namuose. Salotos su prinokusiais vaisiais skanesnės.

Užpilas pilamas ant indo.

Vaisių salotų DUK

Koks yra geriausias vaisių salotų padažas?

Citrusinių vaisių sulčių ir žievelės (pvz., citrinos ir apelsino) mišinys su kažkuo saldžiu, pavyzdžiui, medumi ar cukrumi. Šis derinys išryškina natūralų vaisių saldumą ir padeda apsaugoti juos nuo rudos spalvos. Manau, kad mano receptas tinka šiam mišiniui!

Ar galite naudoti šaldytus vaisius?

Pagal šį receptą geriausia praleisti šaldytus vaisius. Kai jis atitirpsta, jis tampa purus ir gali sušlapinti jūsų salotas, sugadindamas jų tekstūrą ir skonį.

Kokius vaisius turėtumėte vengti maišyti?

Šiose salotose puikiai tiks beveik visi jūsų mėgstami vaisiai, ypač su nuostabiu citrusinių vaisių padažu. Bet jei vaisius turi tikrai stiprų skonį (pavyzdžiui, papajos, žvaigždžių ar jackfrutų), galbūt norėsite jo atsisakyti, kad skonis būtų subalansuotas.

Kaip padaryti vaisių salotas dar skanesnes?

Pastiprinkite skonį citrusinių vaisių sulčių, medaus ar žolelių užpilu. Pridėjus prieskonių, pavyzdžiui, cinamono, arba šviežių žolelių, pavyzdžiui, mėtų, jis įgauna smagų ir nepakartojamą skonį.

Paruoštos, paprastos vaisių salotos dubenyje, paruoštos mėgautis.

SANDĖLIAVIMAS

Patarimai apie tai ir saugojimas

Kiek laiko vaisių salotos laikosi šaldytuve? Man labiausiai patinka tą pačią dieną, bet gali išlikti 2-4 dienas, jei laikomas sandariame inde šaldytuve.

Ar galiu iš anksto pasigaminti vaisių salotas? Taip, paruoškite jį keliomis valandomis anksčiau ir laikykite šaldytuve, kad išliktų švieži. Išmaišykite prieš patiekiant.

Kada geriausia valgyti? Šviežiausia pagaminimo dieną. Laikant per ilgai, jis gali tapti purus, ypač vaisiai, pavyzdžiui, bananai.

Ar galima užšaldyti vaisių salotas? Taip, bet jis geriausiai tinka kokteiliams arba maisto ruošimui, nes atšilęs tampa purus.

Daugiau salotų receptų

Vaisių salotų receptas

Tai lengva Vaisių salotos sujungia šviežiai pjaustytų vaisių mišinį, sumaišytą su lengvai pagaminamu trijų ingredientų vaisiniu padažu. Puikiai tinka puodams, vasaros vakarėliams arba kaip garnyras prie bet kokio patiekalo!

Lengvas vaisių salotų receptas dubenyje su serviravimo šaukštais.

Vaisių salotų receptas

Lengvas vaisių salotų receptas dubenyje su serviravimo šaukštais.

Tai lengva Vaisių salotos sujungia šviežiai pjaustytų vaisių mišinį, sumaišytą su lengvai pagaminamu trijų ingredientų vaisiniu padažu. Puikiai tinka puodams, vasaros vakarėliams arba kaip garnyras prie bet kokio patiekalo!

Instrukcijos

  • APRENGIMAS: Supilkite padažo ingredientus į plataus burnos indelį. Suplakite, kad sujungtumėte. Jei reikia, pamaišykite, kad medus nenusėstų apačioje.

  • PARENGIMAS: Paruoškite vaisius. Nuplaukite ir visiškai išdžiovinkite (kitaip padažas neprilips). Ananasą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, braškes supjaustykite plonais griežinėliais, nulupkite ir supjaustykite kivius, nuimkite vynuoges nuo stiebo, nulupkite ir supjaustykite klementines. Jei laikas leidžia, paruoštus (ir nuplautus) vaisius iš anksto atšaldykite šaldytuve.
  • SURINKITI: Sumaišykite visus vaisius labai dideliame dubenyje. Ant viršaus užtepkite padažu, pridėkite pagal pageidavimą. Švelniai išmeskite, kad pasidengtų. Mėgaukitės iš karto arba dėkite į šaldytuvą, kad skoniai susimaišytų. Prieš mėgaujantis dar kartą išmaišykite.

Recepto pastabos

SANDĖLIAVIMAS: Vaisių salotos sandariai uždarytos šaldytuve išlieka šviežios 2-4 dienas. Geriausia mėgautis apsirengusią dieną, nes vėliau gali sutirštėti, ypač bananai. Jei užšaldysite, naudokite kokteiliams ar virimui, nes atšildytas jis bus šiek tiek purus.
Norėdami paruošti, sumaišykite padažą ir paruoškite vaisius, laikykite juos atskirai šaldytuve. Prieš patiekdami viską sumaišykite.

Mitybos faktai

Kalorijos: 163kcal | Angliavandeniai: 40g | Baltymas: 3g | Riebalai: 1g | Sotieji riebalai: 0.1g | Polinesotieji riebalai: 0.5g | Mononesotieji riebalai: 0.2g | Natris: 6mg | Kalis: 460mg | Pluoštas: 7g | Cukrus: 30g | Vitaminas A: 656TV | Vitamino C: 120mg | Kalcis: 76mg | Geležis: 1mg

Mes darome viską, kad pateiktume tikslią mūsų receptų mitybos analizę. Mūsų mitybos duomenys apskaičiuojami naudojant trečiosios šalies algoritmą ir gali skirtis, atsižvelgiant į individualų gaminimo stilių, išmatavimus ir ingredientų dydžius. Naudokite šią informaciją palyginimui ir, jei reikia, pasikonsultuokite su sveikatos priežiūros specialistu dėl mitybos patarimų.



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita