0

Šokoladiniai vafliai – netvarkinga „Chelsea“ prijuostė

  • 1 birželio, 2024


Šokoladiniai vafliai yra traškūs išorėje, minkšti ir panašūs į pyragą viduje, su išsilydžiusiu šokoladu.

Šie vafliai yra geriausi pusryčiai, o PREMIUS: tešlą galima paruošti išvakarėse!

Šokoladinių vaflių receptas ant lėkštės.

Šokoladiniai vafliai

Mėgstu kartą per savaitę, dažniausiai savaitgalį, pasigaminti smagius pusryčius savo šeimai. Mes dažnai valgome prancūziškus skrebučius, blynelius ar vaflius kartu su kiaušiniais, šonine ir pusryčių bulvėmis.

Smagu maišyti dalykus su įvairių skonių vafliais ar blynais. Pastaruoju metu ne kartą mėgaujamės mėlynių blynais ir bananiniais vafliais. Prieš kelis savaitgalius į vaflių tešlą įdėjau šokolado drožlių, o dabar mano vaikai mano, kad šokoladas pusryčiams turėtų būti kiekvieną kartą!

Vaflių tešlą galite pasigaminti išvakarėse (iš tikrųjų tai dar geriau!)

Didelių pusryčių ruošimas gali būti stresas, ypač jei jums reikia juos paruošti anksti. Štai kodėl man patinka gaminti vaflius. Tešlą galite išmaišyti išvakarėse, o ryte tiesiog supilti į vaflinę. Tai itin patogu užimtiems rytams ar tokioms šventėms kaip Kalėdos ar Velykos!

Leisdami vaflinei tešlai pailsėti per naktį ne tik palengvinsite rytą, bet ir pagerina vaflių tekstūrą ir skonį. Miltai sugeria skystį, todėl minkštesnisdaugiau pyragą primenantys vafliai. Be to, tešlai stovint, jos skonis tampa turtingesniskaip ir duonos tešlos, kurios ilsisi per naktį.

Visi šio recepto ingredientai yra paruošti, kad būtų lengva surinkti.

Ingridientai

Kaip pasigaminti šokoladinius vaflius

  1. Paruoškite ingredientus: Visus ingredientus pašildykite iki kambario temperatūros.
  2. Padaryti pasukas: Sumaišykite pieną ir actą ir palikite.
  3. Sumaišykite sausus ingredientus: Sudėkite visus sausus ingredientus į didelį dubenį.
  4. Pridėti šlapių ingredientų: Į sausą masę supilkite kiaušinius, vanilę, cukrų ir aliejų. Maišykite tik tol, kol susimaišys.
  5. Pridėti sviestą: Lėtai įmaišykite atvėsusį, ištirpintą sviestą. Tada supilkite šokolado drožles.
  6. Virkite vaflius: Įkaitinkite vaflinę, supilkite tešlą ir kepkite iki auksinės spalvos.
  7. Tarnauti: Patiekite karštą su mėgstamais priedais. Kai kurios idėjos pateikiamos žemiau.

Kaip valgyti šokoladinius vaflius

  1. Sirupas: Užpilkite juos grynu klevų sirupu (arba blynų sirupu).
  2. Naminis Padažas: Išbandykite šį nuostabų pasukų sirupą arba mėlynių sirupą ant viršaus.
  3. Plakta grietinėlė: Ant viršaus uždėkite šaukštą plaktos grietinėlės.
  4. Šviežias vaisius: Ant viršaus uždėkite uogų, pavyzdžiui, braškių ar mėlynių, arba įdėkite banano griežinėlių.
  5. Riešutų sviestas: Užtepkite žemės riešutų arba migdolų sviesto.
  6. Cukraus pudra: Pabarstykite juos cukraus pudra.

Šokolado drožlės įmaišomos į mišinį ir virinamas.

Ar yra skirtumas tarp vaflių tešlos ir blynų tešlos?

Taip, yra skirtumas tarp vaflių ir blynų tešlos! Blynų tešla neturėtų būti naudojama vafliams gaminti. Vaflinė tešla dažnai turi daugiau cukrausdėl ko tai daroma rudas geriau. Jis taip pat turi daugiau riebalųkuri padeda padaryti lauke traškus.

VARIACIJAS

Dvigubi šokoladiniai vafliai: Norėdami gauti papildomo skonio, naudokite dviejų rūšių šokoladą, pavyzdžiui, pusiau saldų ir tamsųjį. Arba išbandykite mano dvigubus šokoladinius vaflius, pateiktus šiame vaflinio pyrago recepte!

Baltojo šokolado drožlių vafliai: Pusiau saldžius traškučius iškeiskite į baltojo šokolado drožles. Jūs netgi galite pridėti džiovintų spanguolių ir apelsinų žievelės, kad gautumėte ypač skanų vaflį.

Šokoladiniai vafliai švieži iš vaflinės su sirupu.

Kaip neleisti vafliams permirkti

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių F.
  • Ant didelės lakštinės keptuvės pastatykite aušinimo stovą. Kai tik išimsite vaflį iš vaflinės lygintuvo, vienu sluoksniu padėkite jį ant vėsinimo lentynos.
  • Lakštinę skardą laikykite orkaitėje kol būsite pasiruošę valgyti.

SANDĖLIAVIMAS

Šokoladinių vaflių šaldymas

  • Tegul vafliai Saunus visiškai kambario temperatūroje (ant vielinio aušinimo stovo).
  • Padėkite juos ant a padėklas išklotas pergamentiniu popieriumi.
  • Užšaldykite dėklą apie 1-2 valandas, kol vafliai visiškai sušals.
  • Perkelkite vaflius į a šaldiklyje saugus maišelis ar talpykla. Jie gali būti laikomi iki 3 mėnesių.
  • Norėdami pašildyti, įdėkite juos į a skrudintuvas.

Išnešamas pusryčių kąsnis.

Du geriausi šokoladinių vaflių patarimai

  1. Gaukite gerą vaflių kepimo aparatą: Jei dažnai gaminate vaflius arba norite į juos investuoti, štai koks vaflių aparatas, kurį naudoju ir negaliu rekomenduoti pakankamai. Kokybiški vafliniai lygintuvai gali būti brangūs, tačiau jie tikrai turi įtakos jūsų vafliams!
  2. Palikite tešlą: Kad vafliai būtų puresni, tešlą pasigaminkite išvakarėse ir laikykite šaldytuve. Švelniai išmaišykite ir kitą rytą kepkite įkaitintoje vaflinėje. Arba prieš gamindami leiskite pastovėti kambario temperatūroje bent 10 minučių (iki valandos).

Daugiau skanių pusryčių receptų:

Šokoladiniai vafliai

Šokoladiniai vafliai yra traškūs išorėje, minkšti ir panašūs į pyragą viduje, su išsilydžiusiu šokoladu.

Šokoladinių vaflių receptas ant lėkštės.

Šokoladiniai vafliai

Šokoladinių vaflių receptas ant lėkštės.

Šokoladiniai vafliai yra traškūs išorėje, minkšti ir panašūs į pyragą viduje, su išsilydžiusiu šokoladu.

Instrukcijos

  • PARENGIMAS: Prieš pradėdami visus šlapius ingredientus pašildykite iki kambario temperatūros (žr. 2 pastabą). Suplakite pieną ir actą; atidėkite 5 minutėms, kad šiek tiek sutrauktų (pasidaryk pats pasukos!)

  • SAUSAS: Dideliame dubenyje suplakite „sausus ingredientus“.

  • Šlapia: Ant viršaus sudėkite visus „šlapius ingredientus“, išskyrus sviestą. Plakite iki vientisos masės. Plakdami lėtai supilkite ištirpintą sviestą. Išplakti iki vientisos masės. Nepermaišykite. Švelniai įmaišykite šokolado drožles. Jei įmanoma, leiskite tešlai pastovėti 10 minučių (purkštesni vafliai).

  • KURĖTI: Įkaitinkite nepridegančią vaflinę pagal modelio instrukcijas. Kai pašildysite, įpilkite 1/3 puodelio tešlos į vieną ertmę. Kepkite, kol kiekvienas vaflis gražiai apskrus iš abiejų pusių ir iškeps viduryje.

  • MĖGAUTIS: Iškeptus vaflius laikykite šiltai orkaitėje, kol baigsite ruošti partiją (3 pastaba), arba patiekite iš karto su pasirinktais priedais.

  • GAMYKITE VAFLIUS: Vafliai geriausiai pasirodo, kai tešla kurį laiką stovi. Man patinka tešlą pasigaminti išvakarėse, o kitą rytą virti! Norėdami tai padaryti: sandariai uždenkite tešlą ir laikykite šaldytuve per naktį. Ryte greitai išmaišykite ir kepkite įkaitintoje vaflinėje. Puiku, kai tešla paruošta pusryčiams, o vaflių skonis dar geresnis!

Recepto pastabos

1 pastaba: Mano mėgstamiausias sirupas: Vidutinio dydžio puode sumaišykite 1/2 puodelio nesūdyto sviesto, 1 puodelį šviesiai rudojo cukraus, 1/2 puodelio riebios grietinėlės ir žiupsnelį druskos. Virkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol sviestas išsilydys ir sirupas šiek tiek sutirštės (5-8 min.). Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite 1 šaukštą vanilės ekstrakto.
Užrašas 2: Įsitikinkite, kad visi drėgni ingredientai yra vienodos temperatūros, nes kitaip tešla taps gumuli (šiltas sviestas sukietės, kai atsitrenks į šaltus ingredientus). Štai kaip aš tai darau: Ištirpinkite sviestą ir atidėkite atvėsti iki kambario temperatūros. Pieną šiek tiek pašildykite mikrobangų krosnelėje arba leiskite jam natūraliai pasiekti kambario temperatūrą. Nesulaužytus kiaušinius paleiskite po šiltu vandeniu, kad jie sušiltų iki kambario temperatūros.
3 pastaba: Kad vafliai išliktų traškūs, padėkite juos ant vėsinimo grotelių, pastatytų ant didelės keptuvės. Įdėkite keptuvę į 200 ° F orkaitę, kad toliau gaminant vaflius būtų šilti.

Mitybos faktai

Patiekimas: 1patiekimas | Kalorijos: 234kcal | Angliavandeniai: 19.1g | Baltymas: 5.6g | Riebalai: 15g | Cholesterolis: 41.7mg | Natris: 158.1mg | Pluoštas: 1.5g | Cukrus: 6.9g

Mes darome viską, kad pateiktume tikslią mūsų receptų mitybos analizę. Mūsų mitybos duomenys apskaičiuojami naudojant trečiosios šalies algoritmą ir gali skirtis, atsižvelgiant į individualų gaminimo stilių, išmatavimus ir ingredientų dydžius. Naudokite šią informaciją palyginimui ir, jei reikia, pasikonsultuokite su sveikatos priežiūros specialistu dėl mitybos patarimų.



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita