0

Mango Salsa – netvarkinga „Chelsea“ prijuostė

  • 31 gegužės, 2024



Padažai, padažai ir padažaiPadažai, padažai ir padažai

Padažai, padažai ir padažai

Mango salsa: pakeiskite savo salsos žaidimą naudodami šį šviežią ir skanų receptą, kuris greitai paruošiamas. Puikiai tinka ant tortilijų traškučių, jūros gėrybių ar kaip vakarėlio užkandis!

Išbandykite kitas mėgstamas salsas: braškių mango salsą, ananasų salsą ir baltųjų pupelių salsą.

Viršutinis Mango Salsa vaizdas

Geriausia mango salsa

Kuo daugiau mangų panaudojimo būdų, tuo geriau! Tai lengvai mano mėgstamiausias vaisius! Desiu į viską, ką galiu – saldų ar pikantišką (labas, mango vištienos karis).

Vienas iš mano mėgstamiausių dalykų yra salsa. Augdamas mano užkandis po pamokų beveik visada būdavo traškučių ir salsos dubuo. Tad tikriausiai nenuostabu, kad šiuos du sujungiau į vieną nuostabų receptą!

Mango buvo pagamintas salsai; saldumas puikiai papildo pikantiškus elementus. Tai ne tik vienas geriausių užkandžių su traškučiais, bet ir puikus priedas prie ant grotelių keptos žuvies, vištienos, kepsnio ar beveik bet kokių baltymų.

Ingredient shot – visų šiame recepte naudojamų ingredientų vaizdas

Mango salsos ingredientai

  • Mangas: Medaus mangai yra ypač saldūs ir mano mėgstamiausi, bet tiks bet koks mangas.
  • Avokadas: Rinkitės prinokusius, bet tvirtus avokadus, kurie paspaudus šiek tiek pasiduoda. Švelniai išmeskite salsą, kad nesutrintumėte avokadų.
  • Raudonoji paprika: Raudonosios paprikos yra saldesnės nei kitos paprikos ir skanios šioje salsoje, prieš pjaustydami kubeliais pašalinkite sėklas.
  • Jalapeño: Reguliuokite aštrumą pagal savo skonį. Pašalinkite sėklas ir plėveles, kad gautumėte švelnesnę salsą; palikite juos daugiau šilumos. Nepamirškite mūvėti pirštinių arba nusiplauti rankas su muilu susmulkinus jalapeños.
  • Raudonasis svogūnas: Raudonieji svogūnai yra švelnaus, saldaus skonio, kuris puikiai tinka šioje salsoje. Jei esate jautrus raudoniesiems svogūnams, nuplaukite kubeliais supjaustytus svogūnus po šaltu vandeniu, kad pašalintumėte aštrų jų skonį.
  • Kalendra: Susmulkinkite ir naudokite lapus bei stiebus. Jei nemėgstate kalendros, naudokite plokščialapes petražoles.
  • Kalkės: Šviežios laimo sultys suteikia aštrumo ir apsaugo avokadą nuo rudos spalvos. Laimo žievelė suteikia papildomo skonio. Mums patinka naudoti mikroplokštelę žievelės spaudimui ir citrusinių vaisių sulčiaspaudę sultims spausti.
  • Pirmo spaudimo alyvuogių aliejus: Tai padeda sujungti visus skonius.

VARIACIJAS

Tinkinkite savo salsą: Nedvejodami pridėkite kitų ingredientų, pvz., ananasų, kukurūzų ar juodųjų pupelių, kad mango salsa būtų skani.

Viršutinė nuotrauka, rodanti, kaip pjaustyti mangą

Kaip pasigaminti mango salsą

  1. Paruošimas: Smulkiai supjaustykite mangą, avokadą, raudonąją papriką, jalapeño, raudonąjį svogūną ir kalendrą. Supjaustykite mažais, lygiais gabalėliais.
  2. Surinkti: Sudėkite visus paruoštus ingredientus į didelį dubenį. Pagardinkite druska ir pipirais.
  3. Koreguoti: Paragaukite ir pagal poreikį pakoreguokite skonius. Įpilkite daugiau žaliosios citrinos sulčių, kad padidintumėte skonį, arba žiupsnelį druskos, kad gautumėte daugiau skonio.
  4. Poilsis: Palikite salsą 10-15 minučių. Tai padeda skoniams susijungti.
  5. Tarnauti: Prieš patiekdami salsą greitai išplakite.

Kaip išsirinkti tobulus mangus

Norint pasiekti geriausią skonį ir tekstūrą, labai svarbu pasirinkti tobulus salsos mangus. Štai keletas patarimų, kurie padės:

  • Išvaizda: Ieškokite pilnų, putlių mangų, turinčių lygią, taisyklingą formą.
  • Palieskite: Švelniai paspauskite mangą. Jis turėtų šiek tiek duoti, kaip prinokęs persikas ar avokadas. Jei jis sunkus, tai dar neprinokęs. Jei jis per minkštas, gali būti pernokęs.
  • Kvapas: Prinokusių mangų stiebo gale yra saldus vaisių kvapas.
  • Venkite žalos: Praleiskite mangus su mėlynėmis, įpjovimais ar tamsiomis dėmėmis.

Apdorokite Mango Salsa nuotraukas – visų sudedamųjų dalių, sujungtų ir sumaišytų, vaizdai

Sėkmės patarimai

  • Supjaustykite tolygiai: Supjaustykite visus ingredientus panašaus dydžio gabalėliais, kad jūsų salsa būtų geriausia tekstūra ir skonis. Taip kiekvienas kąsnelis subalansuotas ir skoniai gerai susimaišo.
  • Tinkinkite šilumą: Įdėkite daugiau kubeliais pjaustytų jalapeño ir kmynų, kad gautumėte daugiau prieskonių. Jei norite švelnesnės salsos, naudokite mažiau arba jų praleiskite. Koreguokite pagal savo skonį.
  • Subalansuokite skonius: Maišydami paragaukite salsos. Laimo sultys turėtų subalansuoti mango saldumą ir avokado kremiškumą. Jei reikia, pridėkite daugiau. Naudokite pakankamai druskos, kad išryškintumėte skonius, pradėkite šiek tiek ir pakoreguokite pagal poreikį.
  • Poilsio laikas: Sumaišę salsą palikite 10-15 minučių. Tai padeda skoniams susilieti ir tampa stipresni. Laukti verta!
  • Naudokite šviežius ingredientus: Tai gali atrodyti savaime suprantama, tačiau naudojant gerus ir šviežius ingredientus jūsų salsa tikrai išsiskirs. Šviežia kalendra, prinokę mangai ir avokadai bei šviežios laimo sultys gali labai pakeisti skonį.

Viršutinis vaizdas, kuriame lustas panardina į receptą

Naudojimas mango salsai

Štai keletas būdų, kaip galite mėgautis šia salsa:

SANDĖLIAVIMAS

Mango avokado salsos laikymas

Ši salsa yra geriausia valgyti šviežią dėl avokado. Laimo sultys sulėtina rudumą, bet nestabdo.

Jei reikia, likučius laikykite sandariame inde šaldytuve ir sunaudokite per 1-2 dienas. Jei norite ilgiau laikyti, įdėkite avokadą prieš pat patiekiant.

Naudokite likusius mangus:

Mango salsa

Mango salsa: pakeiskite savo salsos žaidimą naudodami šį šviežią ir skanų receptą, kuris greitai paruošiamas. Puikiai tinka ant tortilijų traškučių, jūros gėrybių ar kaip vakarėlio užkandis!

Mango salsa

Mango salsa: pakeiskite savo salsos žaidimą naudodami šį šviežią ir skanų receptą, kuris greitai paruošiamas. Puikiai tinka ant tortilijų traškučių, jūros gėrybių ar kaip vakarėlio užkandis!

Instrukcijos

  • PARENGIMAS: Smulkiai supjaustykite mangą, avokadą, raudonąją papriką, jalapeño, raudonąjį svogūną ir kalendrą. Siekite mažų, vienodo dydžio gabalėlių, kad gautumėte gerai paskirstytą salsą.

  • SURINKITI: Sudėkite paruoštus ingredientus į didelį dubenį su likusiais ingredientais. Pagardinkite pagal skonį (įdedu nedidelį ½ šaukštelio druskos ir žiupsnelį pipirų). Viską švelniai išmaišykite, kol gerai susimaišys.

  • REGULIUOTI: Paragaukite salsos ir pritaikykite skonius pagal savo skonį. Galite įpilti daugiau žaliosios citrinos sulčių, kad gautumėte daugiau aštrumo, arba žiupsnelį druskos, kad gautumėte daugiau skonio.

  • POILSIS: Prieš patiekdami leiskite salsai pailsėti apie 10-15 minučių. Tai leidžia skoniams susilieti.

  • TARNAUTI: Prieš patiekdami greitai išplakite salsą. Jei norite, patiekite su tortilijos traškučiais panardinimui.

  • SANDĖLIAVIMAS: Nors salsą geriausia mėgautis šviežią, ją galima laikyti sandariame inde šaldytuve iki vienos dienos (po to avokadas gali pradėti ruduoti). Prieš mėgaudamiesi likučiais, gerai išmaišykite.

Recepto pastabos

1 pastaba: Mango: Prinokęs mangas daro šią salsą tobulą! Jis turėtų būti šiek tiek minkštas, kaip prinokęs persikas. Geriausiai tinka geltonieji medaus mangai. Štai kaip pjaustyti mangą.
2 pastaba: Jalapeño pipirai: Norėdami sureguliuoti salsos karštį, pašalinkite jalapeño sėklas ir šonkauliukus, kad skonis būtų švelnesnis, arba palikite juos, kad būtų daugiau prieskonių. Dirbdami su jalapeños mūvėkite pirštines, kad išvengtumėte odos sudirginimo.
3 pastaba: kalendra: Jums reikės maždaug pusės kalendros ryšulio. Pasukite, kad atskirtumėte lapus ir švelnius stiebus, tada abu smulkiai supjaustykite, kad gautumėte 1/4 puodelio.

Mitybos faktai

Patiekimas: 1patiekimas | Kalorijos: 177kcal | Angliavandeniai: 17g | Baltymas: 2g | Riebalai: 13g | Sotieji riebalai: 2g | Polinesotieji riebalai: 2g | Mononesotieji riebalai: 9g | Natris: 6mg | Kalis: 433mg | Pluoštas: 5g | Cukrus: 10g | Vitaminas A: 1460 mTV | Vitamino C: 62mg | Kalcis: 19mg | Geležis: 1mg

Mes darome viską, kad pateiktume tikslią mūsų receptų mitybos analizę. Mūsų mitybos duomenys apskaičiuojami naudojant trečiosios šalies algoritmą ir gali skirtis, atsižvelgiant į individualų gaminimo stilių, išmatavimus ir ingredientų dydžius. Naudokite šią informaciją palyginimui ir, jei reikia, pasikonsultuokite su sveikatos priežiūros specialistu dėl mitybos patarimų.



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita