0

Mexican Street Corn Dip – netvarkinga „Chelsea“ prijuostė

  • 8 birželio, 2024


Tai Mexican Street Corn Dip sujungia saldžius, kreminius ir šiek tiek pikantiškus tradicinės Elote skonius į lengvai pagaminamą padažą. Paimkite tortilijos traškučius ir pasinerkite!

Kukurūzai yra pagrindinis vasaros produktas! Peržiūrėkite kitus mano mėgstamus kukurūzų receptus, tokius kaip kukurūzų ir dešrų makaronai, mėlynių kukurūzų salotos arba kukurūzų salsos receptas.

Meksikos gatvės kukurūzų panardinimas į dubenį su traškučiais, paruoštas mėgautis.

Mexican Street Corn Dip

Ne paslaptis, kad esu apsėstas Meksikos gatvės kukurūzų (Elote). Aš turiu galvoje, ar vasarą yra kas geriau?! Gaminau jį sumuštinių įdaru, makaronų salotomis ir net įdėjau saldžiųjų bulvių. Taigi, žinoma, turėjau tai paversti panirimu!

Štai jis! Kreminiai, lengvais prieskoniais pagardinti kukurūzai su šviežiomis žolelėmis, jalapeño ir pabarstykite sūriu, puikiai tinkantys su tortilijos traškučiais. Šis panardinimas yra puikus vasaros susibūrimų hitas, tačiau jis toks geras, kad jo norėsis visus metus. Be to, su šaldytais kukurūzais galite juos išplakti bet kada!

Visi šio recepto ingredientai yra paruošti, kad būtų lengva surinkti.

Prieskonių natos

Prieskonių lygio reguliavimas:

  • Švelnus: Palikite arba naudokite mažiau jalapeño.
  • Aštrus: Į padažą įpilkite daugiau jalapeno arba žiupsnelį kajeno pipirų. (Atminkite, kad mažiau prieskonių reiškia mažesnį bendrą skonį.)

Venkite „Jalapeño Hands“ dirbdami su jalapeños mūvėdami virtuvines pirštines. Jei nudegėte, rankas patrinkite kepimo aliejumi, tada nuplaukite indų plovikliu, kad pašalintumėte deginimo pojūtį.

Šio meksikietiško kukurūzų padažo ingredientai dedami į dubenėlius, kad būtų lengva surinkti.

Meksikos gatvės kukurūzų padažo ingredientai

Dėl panardinimo:

  • Sviestas: Pagerina skonį.
  • Susmulkintas česnakas ir raudonasis svogūnas: Suteikia švelnų, saldų skonį; smulkiai sukapoti.
  • Šaldyti kukurūzai: Patogus ir prieinamas ištisus metus. Prieš gaminant nereikia atšildyti. Kitu atveju naudokite šviežius saldžiuosius kukurūzus!
  • Jalapeño (neprivaloma): Pašalinkite sėklas, kad sumažintumėte šilumos kiekį; smulkiai sumalti.
  • Kalendra: Šviežia, smulkinta kalendra padažui suteikia ryškaus, žolelių skonio.
  • Žalieji svogūnai: Suteikia švelnų svogūnų skonį; smulkiai supjaustykite.

Dėl persirengimo:

  • Mayo: Norėdami gauti sodrią, kreminę tekstūrą, naudokite geros kokybės majonezą, pvz., Best Foods® arba Hellman's®.
  • Grietinė: Suteikia aštraus skonio ir subalansuoja majonezo sodrumą.
  • Šviežios laimo sultys ir žievelė: Šviežios sultys suteikia ryškų citrusinių vaisių skonį, kuris yra daug geresnis nei išpilstytas į butelius. Čia naudinga turėti gerą mikroplokštumą ir citrusinių vaisių skrudintuvą!
  • Čili milteliai, paprika ir kmynai: Prideda gylio ir šiek tiek prieskonio. Pagardinkite prieskonius pagal savo skonį su daugiau ar mažiau čili miltelių.

Recepto patarimai

Man patinka šiame recepte naudoti šviežius saldžiuosius kukurūzus, nes jie natūraliai saldžiausi. Beje, šaldyti kukurūzai taip pat puikiai tinka!

Kukurūzų pirkimas: Ieškokite kukurūzų su tankiais, ryškiai žaliais lukštais, kurie jaučiasi šiek tiek drėgni. Venkite kukurūzų su sausais arba geltonais lukštais; šios ausys yra mažiau saldžios.

Kukurūzų laikymas: Kukurūzus išvirkite kuo greičiau, kad jie liktų saldūs. Jei negalite iš karto paruošti, laikykite jį šaldytuve.

Kukurūzų paruošimas:

  • Naudodami aštrų peilį ir tvirtą pjaustymo lentą nupjaukite branduolius nuo burbuolės.
  • Prieš įtraukdami į receptą, įsitikinkite, kad kukurūzai yra kambario temperatūros. Karšti kukurūzai sušildys kitus ingredientus.
  • Norėdami greitai atvėsti kukurūzus, išvirtus kukurūzus paskleiskite ant lėkštės ar skardos ir padėkite į šaldytuvą.

Meksikos gatvės kukurūzų padažų variantai

Pridėti daugiau daržovių: Įmaišykite kubeliais pjaustytas paprikas, pomidorus arba avokadą, kad gautumėte daugiau spalvos ir skonio.

Padaryk tai salotą: Susmulkinkite šiek tiek kopūsto ir padvigubinkite padažą. Tai puikiai tiks sumuštiniams ar mėsainiams.

Pakeiskite žoleles: Šiame recepte naudojama kalendra ir žalieji svogūnai. Kalendra suteikia gaivaus skonio, o žalieji svogūnai suteikia šiek tiek citrusinių vaisių aromato ir traškumo. Jei nemėgstate kalendros, naudokite petražoles arba baziliką. Jei nemėgstate žaliųjų svogūnų, išbandykite laiškinius česnakus, kad svogūnų skonis būtų švelnesnis.

Česnakai, svogūnai ir kukurūzai troškinami keptuvėje, o žolelės dedamos ant jų tiesiai nuo viryklės.

SANDĖLIAVIMAS

Padaryti į priekį ir saugoti:

Šis receptas puikiai tinka paruošti iš anksto!

Norėdami eiti į priekį:

  • Paruoškite ingredientus, bet nesumaišykite.
  • Užpilą, kukurūzus ir kitus komponentus laikykite atskirose talpyklose.
  • Sumaišykite prieš pat patiekiant.

Saugojimas: Laikyti šaldytuve iki trijų dienų, skaniausia šviežią. Gerai neužšąla ir atitirpsta.

Aptarnavimo pasiūlymai

Šis meksikietiškas „Street Corn Dip“ dera su daugeliu patiekalų.

Traškutis su meksikietišku gatvės kukurūzų padažu, parodantis visą kreminį skanumą.

Daugiau mėgstamų vasaros receptų:

Mexican Street Corn Dip

Tai Mexican Street Corn Dip sujungia saldžius, kreminius ir šiek tiek pikantiškus tradicinės Elote skonius į lengvai pagaminamą padažą. Paimkite tortilijos traškučius ir pasinerkite!

Meksikos gatvės kukurūzų panardinimas į dubenį su traškučiais, paruoštas mėgautis.

Mexican Street Corn Dip

Meksikos gatvės kukurūzų panardinimas į dubenį su traškučiais, paruoštas mėgautis.

Tai Mexican Street Corn Dip sujungia saldžius, kreminius ir šiek tiek pikantiškus tradicinės Elote skonius į lengvai pagaminamą padažą. Paimkite tortilijos traškučius ir pasinerkite!

Instrukcijos

  • PARUOŠTI KUKURŪZUS: Jei naudojate šviežius kukurūzus, nupjaukite branduolius nuo burbuolės. Jei naudojate šaldytus kukurūzus, atitirpinti nereikia.

  • PAGRINDINĖK KURŪZUS: Didelėje keptuvėje ant stiprios ugnies ištirpinkite sviestą. Įpilkite česnako ir raudonojo svogūno, maišydami 2 minutes. Suberkite kukurūzus ir kepkite 10 minučių, tik retkarčiais pamaišydami, kol gražiai apskrus. (Stenkitės nemaišyti per dažnai, kad apskrustų.) Kepdami pagardinkite (aš įdedu po 1/2 šaukštelio druskos ir pipirų). Perkelkite kukurūzus į didelį dubenį ir visiškai atvėsinkite. (Užrašas 2).

  • APRENGIMAS: Nedideliame dubenyje sumaišykite visus padažo ingredientus, kol gerai susimaišys. Įberkite nedidelį žiupsnelį druskos ir pipirų. Laikyti šaldytuve, kol paruošta naudoti.

  • DIP: Į atvėsusius kukurūzus įpilkite žaliųjų svogūnų, kalendros ir jalapeno. Išimkite padažą iš šaldytuvo ir švelniai sudėkite į kukurūzus ir daržoves. Paragaukite ir pagal poreikį pakoreguokite prieskonius. Patiekite su trupintu cotija sūriu ant viršaus ir skanaukite su tortilijos traškučiais.

Recepto pastabos

1 pastaba: kukurūzai: Jei norite saldumo, naudokite šviežius saldžiuosius kukurūzus. Jei naudojate šviežius kukurūzus, kukurūzų varpas išvirkite arba atšaldykite kuo greičiau po pirkimo, kad išsaugotumėte saldumą. Jei negalite iš karto paruošti, laikykite jį šaldytuve. Priešingu atveju šaldyti kukurūzai puikiai veikia
2 pastaba: greitai atvėsinkite kukurūzus: Išvirtus kukurūzus paskleiskite ant lėkštės ar skardos ir padėkite į šaldytuvą. Tai padeda jam greičiau atvėsti, nes padidėja vėsaus oro veikiamas paviršiaus plotas.

Mitybos faktai

Kalorijos: 276kcal | Angliavandeniai: 23g | Baltymas: 5g | Riebalai: 20g | Sotieji riebalai: 7g | Polinesotieji riebalai: 7g | Mononesotieji riebalai: 5g | Trans-riebalų: 0.3g | Cholesterolis: 29mg | Natris: 119mg | Kalis: 422mg | Pluoštas: 3g | Cukrus: 8g | Vitaminas A: 1087TV | Vitamino C: 23mg | Kalcis: 51mg | Geležis: 1mg

Mes darome viską, kad pateiktume tikslią mūsų receptų mitybos analizę. Mūsų mitybos duomenys apskaičiuojami naudojant trečiosios šalies algoritmą ir gali skirtis, atsižvelgiant į individualų gaminimo stilių, išmatavimus ir ingredientų dydžius. Naudokite šią informaciją palyginimui ir, jei reikia, pasikonsultuokite su sveikatos priežiūros specialistu dėl mitybos patarimų.



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita