Saldžiųjų bulvių juodųjų pupelių salotos apkrauta švelniomis saldžiomis bulvėmis, juodosiomis pupelėmis ir kreminiu avokadu, visi išmesti į geriausią kalendros padažą.
Saldžiųjų bulvių juodųjų pupelių salotos
Ne paslaptis, esu apsėstas saldžiųjų bulvių – mano mėgstamiausia vegetarija! Kai pasiryžau gaminti savo svajonių saldžiųjų bulvių salotas, gavau idėją iš mėgstamo recepto: saldžiųjų bulvių burrito dubenėlių. Štai ką rasite šiose salotose:
- Pikantiškas Juodosios pupelės
- Kreminis avokadas
- Aštrus ir šiek tiek saldus Marinuoti raudoni svogūnai
- Puikus prieskonių derinys PaprikaAr česnako milteliaiir kmynai
- Kreminis ir skanus kalendros padažas!
Greitas patarimas
Ar mėgstate gaminti pupeles nuo nulio? Išbandykite mano namines juodas pupeles – jos puikiai tinka šioms salotoms!


Ingredientai
Čia yra pagrindiniai saldžiųjų bulvių juodųjų pupelių salotų skoniai:
- Kuskusas: Naudokite tinkamą recepto tipą – „Puslenkios kuskusas“ gamins skirtingai.
- Saldžiosios bulvės: Supjaustykite net 1/2 colių gabalėlius, kad jie tolygiai keptų ir puikiai karamelizuotų.
- Juodosios pupelės: Nuplaukite ir gerai nusausinkite, kad pašalintumėte papildomą druską. Prieš sumaišydami į salotas, leiskite jiems šiek tiek išdžiūti.
- Avokadas: Pasirinkite prinokusį, bet tvirtą kremiškiausią tekstūrą, nebūdamas minkštas.
- Marinuoti raudoni svogūnai: Greitas pasisukimas, kad būtų aštrus ir saldus skonio pop. Ne gerbėjas? Nesivaržykite juos praleisti!
- Anakardžiai: Sausai skrudintas ir lengvai sūdytas darbas geriausiai tinka traškumui ir skoniui.
- Prieskoniai: Išmeskite saldžias bulves su paprika, česnako milteliais, kmynais ir aliejumi, kad drąsiai, skanus skonis.


Saldžiųjų bulvių juodųjų pupelių salotų padažai
- Kalendra: Naudokite šviežius lapus ir švelnius stiebus; Maždaug nuo 1/2 iki 1 pilna krūva.
- Raudonojo vyno actas: Pridėkite aštrų smūgį, kad subalansuotumėte kreminį padažą.
- Alyvuogių aliejus: Pasirinkite geros kokybės aliejų, kad gautumėte geresnį skonį.
- Mielasis: Atneša saldumo prisilietimą, kad subalansuotų „Tang“.
- Dijono garstyčios: Prideda skonį ir padeda sutirštinti padažą.
- Kmynų, česnako milteliai ir paprikos: Įpilkite šilumos ir skonio.
- Grietinė: Šviesos grietinė laiko kremą, nebūdamas per sunkus.


Įpilkite baltymų
Šių saldžiųjų bulvių juodųjų pupelių salotų juodosios pupelės jau yra puikus baltymų šaltinis. Norėdami gauti papildomų baltymų, pridėkite dar vieną skardinę juodųjų pupelių.
Norėdami gauti daugiau baltymų, pasidarykite pajuodusią vištieną ir patiekite ją supjaustytos supjaustytos salotose ar iš šono.


Receptų patarimai
- Persirengimas: Padaryk tai į priekį! Plonas su vandeniu, jei jis tampa per tirštas.
- Bulvių skrudinimas: Paskleiskite juos ant dėklo, kad tolygiai keptumėte. Venkite perpildymo, kad įsitikintumėte, jog jie kepa vietoj garo. Kuo daugiau vietos, tuo geresnis skonis!
- Bulvių aušinimo: Prieš patiekdami, leiskite skrudintos bulvės ir kuskuso vėsinkite kambario temperatūrą.
- Persirengimas: Sumaišykite padažą, kol ji bus lygi ir kreminė. Geriausiai veikia mažas maišytuvas. Nepamirškite paragauti ir sureguliuoti skonių!


Saugojimas
Saldžiųjų bulvių juodųjų pupelių salotų saugykla
- Praleiskite avokadą: Nepridėkite avokado prie jokių salotų, kuriuos norite sutaupyti vėliau.
- Parduotuvė: Laikykite salotas, anakardžius ir padažą atskirose talpyklose.
- Šaldytuvas: Kiekvieną šaldytuvo dalį laikykite iki 3 dienų.
- Kai tarnaujate: Įpilkite šviežio avokado ir padažo.
Daugiau saldžiųjų bulvių receptų
-
Įkaitinkite orkaitę iki 425 ° F. Paruošti kuskusą; Žr. 1 pastabą.
-
Į 1/2 colių gabalėlius nulupkite ir kauliukus. Mėtykite alyvuogių aliejumi, paprika, česnako milteliais, druska (1 arbatiniu šaukšteliu) ir pipirais (1/2 šaukštelio). Paskleiskite vienu lygiu sluoksniu ant didelio kepimo skardos.
-
Skrudinkite 15 minučių. Mėtykite ir kepkite dar 10–20 minučių, mėtydami kas 10 minučių, kol suminkštės. Tegul atvėsina.
-
Dideliame dubenyje sumaišykite kuskusą, skrudintas saldžias bulves, juodas pupeles, anakardžius ir nusausintas marinuotas askaloninius česnakus (jei naudojate). Jei patiekiate iš karto, švelniai sulankstykite supjaustytą avokadą.
-
Į maišytuvą sumaišykite visus padažo ingredientus iki vientisos masės. Pagardinkite druska (1/2 šaukštelio) ir pipirų (1/4 šaukštelio) pagal skonį.
-
Įpilkite padažo prieš pat patiekdami. Dalį padažo ant salotų ir švelniai išmeskite. Kaip pageidaujama, pridėkite daugiau apsirengimo pagal skonį. Patiekite iškart ir mėgaukitės!
2 pastaba: greitai parinkti askaloniniai česnakai: Sumaišykite 2 šaukštus raudonojo vyno acto, 1/2 šaukštelio druskos ir 1-1/2 šaukštelius cukraus į stiklainį ar dubenį. Maišykite, kol cukrus ištirps, tada įpilkite 1 puodelio plonai supjaustytų askaloninių česnakų (apie 3 uncijas). Leiskite sėdėti kambario temperatūroje, retkarčiais maišydami, kol saldžiosios bulvės bus keptos.
Saugojimas: Praleiskite avokadą, jei taupote salotas vėliau. Laikykite salotas, anakardžius ir padažą atskirose talpyklose. Kiekvieną šaldytuve laikykite iki 3 dienų. Paruošę valgyti, įpilkite šviežio avokado, anakardžių ir padažo.
Tarnavimas: 1Patiekimas | Kalorijos: 542Kcal | Angliavandeniai: 81g | Baltymas: 17g | Riebumas: 18g | Sočiųjų riebalų: 3g | Polinesočiųjų riebalų: 3g | Mononesočiųjų riebalų: 12g | Natris: 137mg | Kalis: 1348mg | Pluoštas: 18g | Cukrus: 13g | Vitaminas A: 32334Iu | Vitaminas C: 11mg | Kalcis: 114mg | Geležis: 5mg
Informacija apie mitybą automatiškai apskaičiuojama, todėl ji turėtų būti naudojama tik kaip apytiksliai.