Žalia vištienos enchilada sriuba yra taip paprasta, kaip ji tampa! Surinkite jį per kelias minutes – nereikia pjaustyti – ir leiskite „Crockpot“ tvarkyti likusius.
Žalia vištienos enchilada sriuba
Du patiekalai, kurie visada yra mano namuose, yra vištienos čili ir žalios vištienos enchilados. Štai iš kur kilo šios žaliosios čili vištienos enchilada sriubos įkvėpimas. Aš abu receptus sujungiau į vieną patiekalą ir wow – taip gerai!
Jis yra nuoširdus, apkrautas baltymais ir ypač kreminė. Vakarienė, kurią jūsų šeima pamėgs!


Ingredientai
Štai ko jums reikės, kad padarytumėte žalios vištienos enchilada čili:
- Pupelės: Pagrinei naudokite baltas ir juodas pupeles. Nusausinkite ir gerai nuplaukite.
- Vištienos šlaunys: Prieš pridėdami lėtą viryklę, supjaustykite riebalų perteklių. Man labiau patinka šlaunų švelnumas ir skonis.
- Žalieji čili: Nereikia nusausinti; Skystis prideda skonio. Gaisro skrudintos chilos suteikia subtilų dūminį skonį.
- Pomidorai: Gaisriniai pomidorai suteikia daugiau skonio, tačiau taip pat reguliarūs darbai.
- Enchilada padažas: Naudokite mėgstamą parduotuvėje pirktą ar naminį padažą. Man labiausiai patinka „Old El Paso“ ar mano naminė versija.
- Prieskoniai: Sureguliuokite čili miltelius pagal savo šilumos pasirinkimą.
- Vištienos sultinis: Soupier tekstūrai naudokite mažiau storesnių čili ar daugiau.
- Kremo sūris: Minkštinkite mikrobangų krosnelėje, todėl ji sklandžiai susimaišo į sriubą.
Greitas patarimas
Šiai sriubai naudosite 10 uncijų žaliojo enchilada padažo. Naudokite likusius enchiladas, plaktais kiaušiniais, ryžiais ir pupelėmis arba pusryčių troškintuvu.


Žalia vištienos enchilada sriubos padažai
Paplarba perkelia šią sriubą į kitą lygį – nepraleiskite jų! Jei man reiktų pasirinkti tik tris, tai būtų sūris, grietinė ir laimo sultys. Čia yra keletas kitų variantų:
- Sūris: Aš mėgstu pagardinti pipirų-„Monterey Jack“ ar aštrų čederio sūrį per kiekvieną dubenį ir leiskite jam ištirpti, tada švelniai išmaišykite.
- Rūgštus kremas: Prideda kremą ir subalansuoja sriubos prieskonį.
- Lime sultys: Keletas išspaudimų praskaidrina skonius.
- Lustai: Susmulkintos tortilijos juostelės prideda gražų traškumą.
- Kalendra: Prideda šviežumo, jei jums tai patinka; Petražolės veikia kaip pakaitalas.
- Avokadas: Supjaustytas ar supjaustytas avokadas atneša papildomo kremo.


Žalia vištienos enchilada sriubos užrašai
- Prieskonių lygis: Švelniai čili naudokite švelnų enchilada padažą ir žaliuosius čili. Norėdami gauti daugiau šilumos, rinkitės vidutinį ar karštą.
- Kremo sūris: Prieš pridėdami jį kruopščiai sušvelninkite grietinėlės sūrį. Naudokite tvirtą metalinį šluotelę ir smarkiai išplakite iki vientisos masės. Jei jis vis dar nėra visiškai ištirpęs, uždenkite „Crockpot“ ir virkite aukštai dar 30 minučių.
- Susmulkinta vištiena: Įpilkite vištienos po Plakdami grietinėlės sūriu, kad jis nebūtų stangrus.
- Sutirštėjimas: Viso riebumo kremo sūris daro čili storą ir nuoširdų. Grietinė ir sūris dar labiau sutirština!


Ką patiekti su žalios vištienos enchilada sriuba
- Kukurūzų duonos: Klasikinė pusė bet kuriam čili ir ypač gera su šiuo!
- Tortilijos traškučiai: Puikiai tinka panardinti ar pridėti šiek tiek traškumo.
- Salotos: Paprastos žalios sodo salotos šviesiai pusei.
- Quesadillas: Puiki pusė ir puikiai tinka panardinti į čili!
- Duona: Krūva duona arba minkšti ritiniai, kad būtų galima mirkyti kiekvieną paskutinį lašą.
Saugojimas
Likusius likusius vandenyje esančiame inde šaldytuve iki 5 dienų. Pakartotinai pašildykite ant silpnos ugnies, dažnai maišydami ir venkite virti, kad būtų išvengta atskyrimo. Jei čili yra per tiršta, įpilkite vištienos sultinio purslų, kad jį išpjaustytumėte.
Skanesni sriubos receptai
-
Įpilkite pupelių, vištienos, žalių čili (su skysčiais), pomidorais (su skysčiu), enchilada padažu, čili milteliais, kmynais, paprika, druska, pipirais ir vištienos sultiniu į lėtą viryklę. Gerai išmaišykite, tada viską paskirstykite tolygiai, užtikrindami, kad vištienos gabalėliai nesutampa.
-
Uždenkite ir virkite žemai 5–7 valandas arba aukštai 3–5 valandas, kol vištiena bus iškepta per (165 ° F ir lengvai susmulkinama).
-
Išimkite vištieną į dubenį ir atidėkite. Į lėtą viryklę įpilkite labai minkšto grietinėlės sūrio. Žiauriai plakite, tada uždenkite ir virkite aukštai 10–20 minučių arba tol, kol grietinėlės sūris bus visiškai ištirpęs. Vėl išplakite, kol vientisa.
-
Kol grietinėlės sūris ištirpsta, vištiena susmulkina dviem šakutėmis arba pjaustykite plonai. Kai grietinėlės sūris bus visiškai įjungtas, įmaišykite vištieną atgal į sriubą. Jei norite, įpilkite 1–2 šaukštų kalkių sulčių ir kalendros. Paragaukite ir sureguliuokite prieskonius.
-
Sriubą supilkite į dubenėlius ir viršuje su mėgstamais patiekalais, kad gautumėte papildomą skonį (žr. 5 pastabą).
2 pastaba: Geras prekės ženklas daro įtaką. Man patinka senas El Paso, skirtas parduotuvėje nupirkti.
3 pastaba: Įpilkite papildomo puodelio vištienos sultinio, kad gautumėte plonesnį, daugiau sultinio čili.
4 pastaba: Naudokite pilną, plytų stiliaus grietinėlės sūrį. Minkštinkite jį mikrobangų krosnelėje 60–90 sekundžių, apversdami kas 20 sekundžių, kad dar minkščiau.
5 pastaba: Paplarba padaryti Čili! Jie taip pat labai sutramdė šilumą. Mano mėgstamiausi: sūris (pipirų lizdas, aštrus čederis arba monterey lizdas), grietinė, žandikaulio sultys, kalendra, tortilijos traškučiai (panardinti ar susmulkinti ant viršaus) ir avokadas. Susmulkinkite sūrį virš dubenėlių, leiskite jam šiek tiek ištirpti, tada maišykite.
Saugojimas: Likusius likusius vandenyje esančiame inde šaldytuve iki 5 dienų. Pakartotinai pašildykite ant silpnos ugnies, dažnai maišydami. Venkite virti, kad būtų išvengta atskyrimo. Jei čili yra per tiršta, įpilkite vištienos sultinio purslų, kad jį iškirptumėte.
Tarnavimas: 1Patiekimas | Kalorijos: 443Kcal | Angliavandeniai: 60g | Baltymas: 40g | Riebumas: 5g | Sočiųjų riebalų: 1g | Cholesterolis: 76mg | Natris: 1413mg | Kalis: 1191mg | Pluoštas: 18g | Cukrus: 7g | Vitaminas A: 1082Iu | Vitaminas C: 6mg | Kalcis: 267mg | Geležis: 7mg
Informacija apie mitybą automatiškai apskaičiuojama, todėl ji turėtų būti naudojama tik kaip apytiksliai.