Smulkintos vištienos salotos yra pakrautas su sultinga vištiena, traškiu šonine, šviežiomis daržovėmis ir neįtikėtiniausiu padažu.
Smulkintos vištienos salotos
Didelės, nuoširdžios ir įdaro salotos yra mano mėgstamiausios – tai, ką jūs tikriausiai galite pasakyti iš visų salotų receptų, kuriais pasidaliniau per daugelį metų.
Geriausia pjaustytų salotų dalis? Kiekvienas kąsnis yra supakuotas su skoniu ir puikiai padengtas padažu!
Šis „CPK Copycat“ buvo ilgametis mėgstamiausias, todėl aš turėjau sukurti naują versiją – šį kartą su vištiena, šonine ir klasikinėmis sodo daržovėmis, tokiomis kaip pomidorai, agurkai ir raudonas svogūnai. O vau – aš negaliu laukti, kol išbandysi šį!


Ingredientai
Štai ko jums reikės gaminti pjaustytas vištienos salotas:
- Salotos: Nuplaukite ir nusausinkite, kad išvengtumėte drėgnų salotų.
- Avinžirniai: Taip pat vadinamos Garbanzo pupelėmis-ištuštinta ir baltymais.
- Vyšnių pomidorai: Norėdami lengvai pjaustyti, naudokite dantytą peilį.
- Raudonas svogūnas: Praleiskite, jei jums tai nepatinka, arba 10 minučių pamirkykite lengvai sūdytame vandenyje, kad sušvelnintumėte kąsnį.
- Virta vištiena: „Roisserie“ (iš anksto sukramtytas ar supjaustytas) yra geriausias laiko taupymas.
- Agurkas: Anglų ar mini agurkai išlieka traškūs ir jiems nereikia lupimo.
- Avokadas: Prideda kremą; prinokę, kai jaučiasi kaip nosies galiukas.
- Virti lašiniai: Kepta „Bacon“ yra žaidimų keitiklis; Mikrobangų krosnelė yra greitas nuoroda.
- Švieži bazilikas: Jei norite, apsikeiskite petražolėmis ar kalendra.


Smulkintos vištienos salotų padažo
- Citrinų sultys: Šviežia geriausia! Citrusinių vaisių sulčiaspaudė tai greitai ir lengvai.
- Dijono garstyčios: Naudokite „Dijon“, o ne geltoną – yra didelis skonio skirtumas.
- Raudonojo vyno actas: Prideda ryškumą ir tang.
- Cukrus: Subalansuoti rūgštingumą; Pasikeiskite su medumi, jei norite.
- Džiovinti raudonėliai ir petražolės: Prideda gražų skonį.
- Maltas česnakas: Švieži, niūrus ar pastos – jie visi dirba.
- Alyvuogių aliejus: Naudokite ypač mergelę turtingiausiam skoniui.
Greitas patarimas
Norėdami sutaupyti laiko, padarykite apsirengimą į priekį (kelias dienas ar rytą). Prieš naudodamiesi gerai purtykite! Jei susidaro gumulėliai, tai normalu – alyvas aliejus sukietėja, kai šalta. Leiskite jam sėdėti kambario temperatūroje, tada dar kartą purtykite.


Patarimai geriausiai susmulkintos salotos
- Išdžiovinkite salotas Taigi susmulkintos vištienos salotos lieka traškios. Padeda salotų suktukas!
- Viską supjaustykite tolygiai Taigi kiekviename kąsnyje yra geras skonių derinys.
- Padarykite apsirengimą anksti greitesniam pasiruošimui ir geresniam skoniui.
- Gerai purtykite padažą Prieš naudojimą, ypač jei jis buvo šaldytuve.
- Prieš valgydami įpilkite apsirengimo Kad salotos būtų šviežios.
- Įpilkite avokado paskutiniame Taigi jis per greitai ruduoja.
- Padarykite papildomą padažą Ir išsaugokite ją kitoms salotoms vėliau savaitę!


Saugojimas
Smulkintos vištienos salotų saugykla
- Pasirengęs, nepaisykite jo– Salutės tampa drėgnos. Apsirenkite tik tai, ką valgysite tą dieną.
- Laikykite salotas ir padažą atskirai Mėgaukitės vėliau.
Padaryti į priekį
- Paruoškite viską į priekįišskyrus avokadą.
- Parduokite padažą stiklainyje šaldytuve ir suplakite prieš naudojimą.
- Pridėkite avokadą paskutinį kartąprieš pat patiekimą.
Daugiau salotų receptų
-
Padarykite padažą: Į mūrinį indelį įpilkite visų padažo ingredientų. Pagardinkite pagal skonį (pridedu ½ šaukštelio druskos ir ¼ šaukštelio pipirų). Suplakite gerai ir laikykite šaldytuve, kol bus paruoštas naudoti.
-
Nuplaukite ir nusausinkite salotas (geriausiai veikia salotų suktukas). Nupjaukite pagrindą, sukraukite lapus, juos susukite ir plonai supjaustykite į juosteles. Dėl trumpesnių juostelių, prieš išleisdami, supjaustykite kiekvieną skiltelę per pusę.
-
Dideliame dubenyje sumaišykite visus salotų ingredientus. Švelniai išmeskite.
-
Prieš naudojimą dar kartą purtykite padažą. Tik pridėkite padažą prie porcijos, kurią valgysite iš karto (žr. 2 pastabą). Mėgaukitės greitai – šios salotos nėra gerai laikomos apsirengusios.
2 pastaba: Tikriausiai jums nereikės visų padažų, bet geriau turėti papildomų. Laikykite salotas ir apsirengkite atskirai, jei paruošite maistą.
Saugojimas: Kai apsirengusios salotos nėra gerai laikomos. Likusį padažą šaldytuve iki savaitės. Prieš naudodamiesi leiskite jam grįžti į kambario temperatūrą ir purtyti.
Tarnavimas: 1Patiekimas | Kalorijos: 553Kcal | Angliavandeniai: 37g | Baltymas: 27g | Riebumas: 33g | Sočiųjų riebalų: 6g | Polinesočiųjų riebalų: 4g | Mononesočiųjų riebalų: 21g | Trans riebalai: 0,1g | Cholesterolis: 44mg | Natris: 1127mg | Kalis: 854mg | Pluoštas: 11g | Cukrus: 6g | Vitaminas A: 9235Iu | Vitaminas C: 15mg | Kalcis: 2mg | Geležis: 0,1mg
Informacija apie mitybą automatiškai apskaičiuojama, todėl ji turėtų būti naudojama tik kaip apytiksliai.